اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

تراز و رتبه در کنکور چیست | تراز مهم است یا رتبه؟

اگر به تراز و رتبه در کنکور شناخت نداشته باشید نمی توانید انتخاب رشته مناسبی داشته باشید.تراز و رتبه به هم مرتبط هستند.اینکه چگونه تراز را زیاد کنیم یا سوالات مشابه دیگری مانند تفاوت تراز و رتبه در کنکور چیست و تراز مهم تر است یا رتبه را در این مقاله به صورت دقیق پاسخ داده ایم.با ما باشید تا به پاسخ صحیح برسید.

تراز و رتبه در کنکور

همه درصد ها در دروس های مختلف با هم ترکیب می شوند و تراز و رتبه را برای شما بوجود می آورند که بتوانید با یک رتبه و تراز در انتخاب رشته به رقابت بپردازید.

هر فرد در کنکور یک تراز و یک رتبه مخصوص خود را دارد.رتبه و تراز در زیر گروه ها و سهمیه های مختلف ممکن است متفاوت باشد اما به صورت کلی یک تراز کل و یک رتبه کل در اختیار شما خواهد بود.اما نتیجه انتخاب رشته شما بر اساس تراز و رتبه کل سنجیده نمی شود.در ادامه به توضیح تراز در زیر گروه و سهمیه ها می پردازیم.

معرفی سهمیه های کنکور

نحوه ایجاد رتبه

رتبه شما توسط تراز ایجاد می شود.هر چقدر تراز شما بالاتر باشد، رتبه شما کمتر خواهد بود.پس اگر می خواهید رتبه اتان کمتر شود باید تراز بالاتری کسب کنید.

اما سوالی که پیش می آید این است که تراز مهم تر است یا رتبه؟ کدام یک در زمان انتخاب رشته مهم تر اند و باعث می شوند نتیجه بهتری را بگیریم؟

پاسخ این سوال این است که هر دو مهم هستند.تراز باعث به وجود آمدن رتبه می شود.اما برای انتخاب رشته مهم ترین چیز تراز است.اول تراز شما بررسی می شود سپس با بررسی رتبه، نتیجه نهایی انتخاب رشته اعلام می شود.

دروس تراز ساز

نمی توان به صورت مشخص گفت کدام دروس تراز ساز هستند.در هر رشته ای که باشید دروس می توانند به صورت مختلف عمل کنند و تراز شما را تغییر دهند.

اما چیزی که مشخص است این است که دروسی که میانگین درصدی پایینی دارند تراز ساز هستند

برای مثال در رشته تجربی، درس ریاضی میانگین درصدی بسیار پایینی دارد و اگر شما بتوانید در این درس درصد بالایی را کسب کنید، ترازتان به شدت افزایش خواهد یافت.

نحوه خواندن درس ریاضی

در هر رشته ای که باشید درس تخصصی آن رشته بیشترین تراز را برای شما به ارمغان خواهد آورد زیرا از ضریب بالاتری برخوردار است.مانند درس زیست در رشته تجربی و درس ریاضی در رشته ریاضی.

در دروس عمومی همیشه درس عربی میانگین پایین تری دارد.با اینکه ضریب آن ۲ است اما به دلیل میانگین درصدی پایین، اگر شما بالاتر از میانگین، درصد بزنید ترازتان تغییر زیادی خواهد کرد.

مقاله نحوه خواندن عربی برای کنکور

درس عمومی مانند زبان که میانگین درصدی بالایی دارد خیلی روی تراز شما تاثیر مثبتی نخواهد گذاشت مگر اینکه به درصد بالای ۹۰ در آن برسید. آن موقع جز افراد محدود حساب می شوید و ترازتان افزایشی خواهد بود.

درصد منفی در تراز

همانظور که درصد مثبت روی تراز اثر مثبت می گذارد، درصد منفی نیز تاثیر دارد  اما دو برابر.

افراد بسیار کمی ممکن است درس زبان را منفی بزنند، اگر شما درس زبان را منفی بزنید ترازتان نابود می شود.همچنین اگر درس تخصصی رشته خود را منفی بزنید ترازتان چنان افتی خواهد کرد که غیر قابل جبران خواهد بود.حتی اگر یک درس را صفر درصد بزنید بسیار بهتر از این است که سوالات آن را الکی جواب دهید و منفی شوید.

تراز و رتبه در کنکور

تراز یا رتبه؟

تراز در زیر گروه

یک تراز کلی در کارنامه شما وجود دارد که خیلی کاربردی ندارد زیرا انتخاب رشته بر اساس زیر گروه ها است.

اگر زیر گروه ها را ۵ دسته در نظر بگیریم، برای هر دسته یک تراز جداگانه دارید.

برای مثال در زیر گروه ۳ رشته تجربی، ضریب درس شیمی ۴ است و در زیر گروه ۱ رشته تجربی ضریب شیمی ۲ است.حالا اگر درس شیمی را بالا زده باشید، تراز شما در زیر گروه ۳ بالاتر از زیر گروه ۱ خواهد بود.عوامل دیگری نیز تاثیرگذارند اما این موضوع تاثیرگذارترین چیز در تفاوت تراز در زیرگروهای مختلف است.

هر رشته دانشگاهی در یکی از این زیر گروه ها قرار دارد.رشته های پزشکی و پیراپزشکی در زیر گروه یک قرار دارند.به این معنی است که تراز شما در زیر گروه یک برای ورود به این رشته ها مهم است و در زمان انتخاب رشته اگر رشته پرستاری را زده باشید، تراز شما در زیر گروه یک در نظر گرفته می شود و توجهی به تراز شما در سایر زیر گروه ها نخواهد شد.

رتبه در زیر گروه ها

همانند تراز، رتبه نیز در زیر گروه های مختلف بر اساس درصد شما و ضریب دروس متفاوت است.

رتبه های موجود در زیر گروه، در انتخاب رشته خیلی تاثیر چندانی ندارد و در موارد خاص که در تراز به تساوی و مشکل برخورد می کنند از رتبه استفاده می کنند تا پذیرش را راحت تر انجام دهند.

باید رشته مورد علاقه خود در دانشگاه را انتخاب کنید سپس بررسی کنید که در کدام زیر گروه قرار دارد.بعد از فهمیدن این موضوع باید ضریب دروس در زیر گروه مدنظر خود را پیدا کنید و دروسی را در اولویت قرار دهید که ضریب بالاتری قرار دارند تا بتوانید ترازتان را افزایش دهید که نتیجه افزایش تراز، کاهش رتبه است.

سوالات متداول

تراز و رتبه قبولی دانشگاه فرهنگیان باید چند باشد؟

هر ساله و بنا به تعداد شرکت کنندگان و ظرفیت های پذیرش نیازمند به یک تراز متفاوت هستید. نمی توان گفت اگر کسی با تراز ۷ هزار سال ۱۴۰۰ در دانشگاه فرهنگیان قبول شده است، یک فرد در کنکور ۱۴۰۱ با همان تراز نیز می تواند در دانشگاه فرهنگیان قبول شود.

چگونه ترازمان را افزایش دهیم؟

افزایش چشم گیر تراز توسط دروس تخصصی و دروس میانگین پایین ایجاد می شوند.ممکن است در کنکور ریاضی، درس دینی میانگین درصدی پایینی داشته باشد.حالا اگر شما در این درس درصد بالایی را کسب کرده باشید ترازتان رشد زیادی خواهد کرد و اگر درصد شما صد در صد باشد ترازتان به صورت شگفت انگیز بالا خواهد رفت.

مقاله نحوه مطالعه دینی برای کنکور

درصد صفر تراز شما را ثابت نگه می دارد و تغییری در ترازتان ایجاد نمی کند اما درصد منفی افت شدید تراز را برای شما به ارمغان می آورد به ویژه اگر در درس تخصصی منفی بزنید یا دروسی را منفی بزنید که میانگین درصدی بالایی دارند و افراد کمی ان ها را منفی می زنند.

باید به یاد داشته باشید که اگر حتی تمامی دروس را صفر درصد بزنید تراز شما از بسیاری از افراد بالاتر خواهد بود زیرا افراد بسیار زیادی درصد منفی در کنکور کسب می کنند.در واقع اگر یک جامدادی را روی صندلی قرار دهید ترازی بالاتر از عده زیادی کنکوری کسب می کند.پس تا حد ممکن سعی کنید درسی را منفی نزنید.

در انتخاب رشته تراز مهم است یا رتبه؟

رتبه و تراز به هم پیوسته هستند و تراز شما، رتبه شما را می سازد.اولویت اصلی برای پذیرش، تراز است و از رتبه در موارد مورد نیاز و رقابت های نزدیک استفاده می شود.باید بدانید که همه چیز تراز و رتبه نیست و عوامل متعددی در پذیرش بررسی می شوند.عواملی مانند سهمیه ها، بومی بودن، جنسیت و …

تراز مهم است یا رتبه؟

تراز کنکور و رتبه کنکور هر دو به عنوان معیار های ارزیابی عملکرد داوطلبان در آزمون کنکور استفاده می‌ شوند، اما دارای مفهوم‌ های متفاوتی هستند.

۱. تراز کنکور

– تراز کنکور نمره‌ ای است که هر داوطلب در هر یک از دروس آزمون کنکور کسب می کند.
– تراز کنکور نشان‌ دهنده میزان مهارت و دانش داوطلب در هر درس خاص است.
– برای محاسبه تراز کنکور، نمرات داوطلب در هر درس به ازای تعداد سوالات واحد شده و سپس به امتیاز کل کنکور تبدیل می‌ شود.

۲. رتبه کنکور

– رتبه کنکور نشان‌ دهنده موقعیت داوطلب در میان سایر داوطلبان در کل کشور و یا در مناطق مختلف است.
– رتبه کنکور بر اساس مجموع تراز کلی کنکور برای هر داوطلب محاسبه می‌ شود.
– این رتبه نشان‌ دهنده رتبه‌ بندی داوطلبان از نظر نمره کلی در کل کشور است و یا به شکلی دیگر، نشان‌ دهنده موقعیت شما در مقایسه با سایر داوطلبان است.

برای اینکه بدانیم کدام یک از این معیار ها مهم تر هستند، باید به اهداف و نیاز های کنکوری ها بر اساس مسیر تحصیلی توجه کنیم. به صورت کلی، هر دو معیار تراز و رتبه اهمیت دارند و انتخاب بین آن ها بستگی به اهداف شخصی شما دارد.

جمع بندی

همه تلاش ها و زحمات شما در یک عدد چند رقمی به اسم تراز و رتبه خلاصه می شوند.هرچه تراز شما بالاتر باشد یعنی رتبه شما بهتر است.آگاهی از تراز در زیر گروه ها و رشته ها به شما کمک می کند تا دروس مهم را پیدا کنید و روی آن ها سرمایه گذاری کنید تا بتوانید راحت تر و آسان تر در رشته دلخواه خود قبول شوید و نتیجه زحمات خود را بگیرید.


با وجود دنبال کننده های فیک در اینستاگرام دیگر نمی توان مشاور و معلم حرفه ای را از آماتور تشخیص داد.با این وجود حتی مشاوران و معلمان حرفه ای یا تازه کار نیز نمی توانند خودشان را به خوبی نشان دهند.

در این زمان دانش پژوه متولد شد تا این معضل را حل کند.هر مشاور و معلمی می تواند خود را در سایت دانش پژوه نشان دهد و هر محصل و کنکوری می تواند مشکلات خود را حل کند و بهترین مشاوران و معلمان را پیدا کند.

اما این اتفاق چگونه رخ می دهد؟

همین حالا می خواهم از دانش پژوه استفاده کنم

ارسال یک پاسخ

6 گام تا اوج گرفتن فاصله داریبیا ببین چه خبره!!
+