اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

جزئیات حذف دروس عمومی از کنکور ۱۴۰۲ | آخرین خبر از زمان دقیق حذف کنکور

وقتی بچه بودم به مادرم گفتم کاش منم عین داداشم کنکور داشتم.مادرم بهم گفت کنکور به تو نمیرسه و تا اون موقع حذف میشه!! الان که بیست ساله از حرف مادرم می گذره نه تنها من کنکور داده ام بلکه برادرزاده ام هم سه سال دیگر کنکور دارد. حذف کنکور سالیان سال است که مطرح می شود اما آیا قرار است این شایعه به حقیقت بپیوندد؟با وجود این همه پیگیری سازمان سنجش چرا کنکور حذف نمی شود؟ امسال شایعه حذف دروس عمومی از کنکور شکل گرفته است که بسیار جنجال به پا کرده است.چرا کنکور حذف نمی شود؟ این مقاله قراره به این سوال جواب بده.

 

 

کنکور حذف خواهد شد!!

از سال ۱۳۸۶ موضوع حذف کنکور مطرح شد و تا کنون این لایحه موفق به اجرای کامل نشده است.

از سال ۱۳۸۶ تا به امروز تغییراتی در کنکور اعمال شده است. تغییراتی مانند تاثیر معدل در کنکور به صورت مثبت. این تاثیر مثبت عملا خیلی مهم نیست و تغییر محسوسی در نتیجه کنکور افراد ایجاد نمی کند.

چرا کنکور حذف نمی شود؟

حذف کنکور نیازمند پیدایش روشی است که از کنکور عادلانه تر و آسان تر باشد. سازمان سنجش تا به امروز نتوانسته است روشی را پیدا کند که جایگزین خوبی برای کنکور سراسری باشد.

معدل به جای کنکور، آیا می شود؟

تنها راهی که سازمان سنجش پیش گرفته است، جایگزینی معدل به جای کنکور است. به قول خود سازمان سنجش زیر ساخت مناسبی برای اجرای این طرح وجود ندارد و تا به امروز تاثیر معدل به صورت مثبت است نه به صورت قطعی.

آیا واقعا کنکور حذف خواهد شد؟

از سال ۸۶ تا به امروز که نزدیک به ۱۵ سال گذشته است هیچ اقدامی برای حذف کنکور صورت نگرفته است. در طی این همه سال فقط معدل را به صورت مثبت تاثیر داده اند که تاثیر آن هم خیلی شفاف نیست و اصلا مشخص نیست به چه اندازه معدل می تواند روی نتیجه کنکور اثر بگذارد فقط می گویند تاثیر معدل در کنکور به صورت ۴۰ درصد مثبت است، همین.

خبرهای حذف کنکور

هر ساله خبر ها و حاشیه هایی برای کنکور وجود دارند که خبر از حذف کنکور و تاثیر قطعی معدل را می دهند اما این خبر ها توسط رسانه های زرد برای متشنج کردن جو کنکور و سواستفاده های شخصی برخی موسسات و گروه ها منتشر می شوند.

در واقع حذف کنکور هیچ وقت به یکباره رخ نمی دهد و تا جایی که ما اطلاع داریم زیر ساختی برای حذف کنکور وجود ندارد، البته در حال حاضر.

اما اگر کنکور حذف شود چه مزایا و معایبی دارد؟

اصلی ترین مزیت حذف کنکور، از بین رفتن استرس ناشی از سال کنکور و روز کنکور است.

ایده حذف کنکور و تاثیر صد در صدی معدل برای قبولی در دانشگاه واقعا یک ایده ناقص است و این یکی از معایب حذف کنکور است زیرا کنکور برای قبولی در دانشگاه بسیار عادلانه تر از قبولی با معدل است.

زمان دقیق حذف کنکور

مجلس به سازمان سنجش برای حذف کنکور فشار می آورد اما این فشار آوردن دلیل بر حذف یکباره کنکور توسط سازمان سنجش نیست.سازمان سنجش هیچوقت تا جایگزین مطمعنی برای کنکور پیدا نکند که از کنکور عادلانه تر باشد دست به حذف کنکور نمی زند.

در حال حاضر بهترین گزینه روی میز جایگزین کردن معدل به جای کنکور است. سازمان سنجش می گوید باید سه سال آخر تحصیل به صورت امتحان نهایی برگزار شوند که هیچگونه تقلب و ناعدالتی در آن وجود نداشته باشد.

امتحان نهایی باگ های بسیار زیادی دارد که سال ها جای کار دارد تا بتوان روی آن به عنوان ملاک پذیرش در دانشگاه حساب باز کرد.

سازمان سنجش تاثیر امتحان نهایی را در حال حاضر به صورت مثبت ارائه می دهد تا راهکاری برای عادلانه تر کردن آن پیدا کند.

اما همه ما می دانیم که امتحان نهایی تقلب های بسیار زیادی دارد و نمی توان نمرات آن را ملاک پذیرش در دانشگاه قرار داد.

چرا امتحان نهایی نمی تواند ملاک باشد؟

وقتی سوالات به صورت تشریحی باشند، هر دانش آموز می تواند به روش های مختلفی به سوالات پاسخ دهد.ممکن است برخی افراد تصحیح کننده سخت بگیر باشند و برخی ساده گیر.همین یک موضوع می تواند نمره افراد را جابجا کند و باعث ناعدالتی شود.

اما کنکور به صورت تستی است و پاسخنامه توسط سیستم بررسی می شود و مهم نیست شما از چه راهی به پاسخ رسیده اید و چون توسط افراد بررسی نمی شوند، تقلب در تصحیح بسیار کم است.

شاید کنکور سراسری روش مناسبی برای پذیرش در دانشگاه نباشد اما قطعا امتحان نهایی هم روش مناسبی برای قبولی در دانشگاه نیست، البته در حال حاضر.

کنکور نظام قدیم و نظام جدید

با تغییر در دوره های تحصیلی و عوض شدن محتوای برخی از کتاب ها، یک نظام جدید شکل گرفت که به آن نظام جدید می گویند.

اما افرادی در حال تحصیل بودند که هنوز محتوای قدیمی کتاب ها و دوره های قدیمی را می گذراندند.

به همین خاطر کنکور در دو حالت نظام قدیم و نظام جدید برگزار شد.به این صورت که دو سری سوال طرح می شوند.یکی بنا بر محتوای کتاب های قدیمی و یکی بر بنای محتواهای جدید.اما در حال حاضر نظام قدیم کامل حذف شده است و کلا یک گونه سوال برای کنکور در نظر گرفته شده است که بر مبنای نظام جدید است و کنکور نظام قدیم کاملا حذف شده است.

اگر کنکور حذف شود چگونه وارد دانشگاه می شویم؟

فرض کنیم که کنکور حذف شده، حالا برنامه چیه؟ چطوری باید بریم دانشگاه؟

سازمان سنجش سال هاست به دنبال پاسخ این سواله.دنبال روشی هست که به صورت عادلانه پذیرش در دانشگاه رو جایگزین کنه.

در حال حاضر بهترین ایده، ایده معدل است اما سازمان سنجش این ایده را قبول ندارد اما به صورت آزمایشی این ایده را پیش می برد تا به یک روش جامع و کامل تر برسد.

حذف دروس عمومی از کنکور!!

امسال شایعه ای بر حذف دروس عمومی از کنکور و تاثیر معدل به صورت قطعی مطرح شد اما این روش هم باگ هایی دارد که مورد تایید کامل سازمان قرار نگرفت و همچنان در کنکور های آتی دروس عمومی بر قوت خود باقی خواهند ماند و تاثیر معدل نیز به صورت مثبت است نه قطعی.

  • تاثیر معدل به صورت قطعی

در سال ۱۳۹۴ بحث تاثیر معدل به صورت قطعی برای کنکور پیش رو یعنی کنکور ۱۳۹۵ به یکباره مطرح و تصویب شد.

قرار شد که ۲۵ درصد به صورت قطعی در کنکور ۹۵ رخ دهد اما با اعتراضات عمومی این قانون لغو شد و تاثیر معدل همچنان به صورت مثبت تا به امروز که تاثیر ۴۰ درصدی معدل را شاهد هستیم باقی ماند.

با گذشت ۷ سال همچنان این تاثیر به صورت مثبت است که خبر می دهد این چند ساله اصلا نتوانسته اند زیر ساختی را برای تاثیر قطعی معدل ایجاد کنند و قطعا تا چندین و چند سال دیگر هم همچین اتفاقی رخ نمی دهد.

لایحه حدف کنکور در مجلس

در مجلس لایحه ای تحت عنوان بهینه سازی کنکور(عادلانه تر کردن) باز شده است که همچنان در حال بررسی است و ایده هایی همچون برگزاری کنکور به صورت دوبار در سال، حذف دروس عمومی از کنکور و … مطرح شده است که تا به امروز هیچکدام به نتیجه نهایی نرسیده اند و در حد تئوری باقی مانده اند. همین باعث شده سودجویان در مارکت کنکور تلاطم ایجاد کنند و باعث بر هم زدن تمرکز کنکوری ها شوند.

قابل ذکر است که این لایحه در سال ۱۳۸۶ در مجلس ایجاد شده است که بعد از گذشت این همه سال هنوز هیچ نتیجه مثبتی در آن رخ نداده است!!!

  • هزینه بالا برای حذف کنکور

اگر حتی زیر ساخت و جایگزینی برای حذف کنکور وجود داشته باشد، حذف آن مشمول هزینه بسیار زیادی است که در حال حاضر دولت نمی تواند بودجه ای برای حذف کنکور در نظر بگیرد.

علاوه بر این درامد کنکور برای دولت بسیار ضروری و لازم است.درامد کنکور برای سازمان سنجش بسیار بالاست و سازمان سنجش از این درامد برای بهبود سازمان خود و حقوق کارکنان خود استفاده می کند.

بنابراین اگر قرار باشد کنکور حذف شود باید چیزی جایگزین آن شود که درامدی حداقل به اندازه کنکور داشته باشد تا برای سازمان سنجش و دولت به صرفه باشد.

حذف قطعی کنکور ممکن است؟

در حال حاضر تنها گزینه پیش رو، استفاده از معدل به جای کنکور است.تاثیر معدل به صورت مثبت است و تا وقتی مثبت باشد حذف کنکور امکان پذیر نیست.

اما خبر هایی که به گوش می رسد که خبر از تاثیر قطعی معدل به اندازه ۶۰ درصد را می دهد که باز هم با این تاثیر کنکور حذف نخواهد شد زیرا ۴۰ درصد الباقی با کنکور سراسری سنجیده می شود!!

اگر سازمان سنجش این کار را انجام دهد هم باید در امتحان نهایی سرمایه گذاری کند هم در کنکور که این امر به هیچ وجه امکانپذیر نخواهد بود.

حذف کنکور برای رشته های کم طرفدار

تنها کاری که انجام شده و همچنان در حال انجام است، حذف کنکور برای رشته های کم طرفدار است.رشته هایی که ظرفیت بالا دارند و تقاضا در آن کم است.اما حذف کنکور برای رشته های پرطرفدار مانند رشته مکانیک دانشگاه شیراز در حال حاضر امکانپذیر نیست و پذیرش آن فقط از طریق کنکور است.

رشته های کم طرفدار رشته هایی هستند که چه کنکور بدهید چه ندهید می توانید در آن تحصیل کنید فقط کافی است در کنکور مجاز شوید.به همین علت کنکور را برای همچین رشته هایی حذف کرده اند و ملاک پذیرش در رشته های بدون کنکور را بر اساس سوابق تحصیلی قرار داده اند.

اصولا همه افراد با سوابق تحصیلی می توانند در رشته و دانشگاه دلخواه خود قبول شوند اما گاهی اوقات برای اینکه ممکن است ظرفیت یک رشته در یک دانشگاه پر شود، اولویت را بر اساس سوابق تحصیلی بهتر(نمرات بهتر) قرار می دهند.

برای مثال اگر ظرفیت رشته صنایع دستی دانشگاه پیام نور تبریز ۶۰ نفر باشد و این پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی باشد و صد نفر در آن ثبت نام کنند، از بین این صد نفر، شصت نفری که سوابق تحصیلی بهتر دارند انتخاب می شوند.

اما اگر ۳۰ نفر در این رشته و دانشگاه ثبت نام کنند، سوابق تحصیلی نیز جایگاه خود را از دست می دهد و همه قبول می شوند. زیرا ظرفیت رشته از تعداد ثبت نامی های رشته بیشتر است و رقابتی برای قبولی وجود ندارد. پس همه این ۳۰ نفر شرکت کننده می توانند در این رشته و دانشگاه تحصیل کنند.

حذف دروس عمومی از کنکور

چرا کنکور حذف نمی شود

 

تغییرات پیشنهادی برای کنکور سال های آینده

تغییراتی جدی برای کنکور های آتی مطرح شده است که این روز ها در بین کنکوری ها بسیار باب شده و باعث نگرانی و استرس کنکوری ها شده است.

این اخبار و این بیانیات به صورت برنامه ریزی شده هر چند وقت یکبار منتشر می شوند به دلایل مختلف. در ادامه دلیل این موج ها را خواهیم گفت.

تغییراتی که برای کنکوری های آتی پیشنهاد داده اند شامل:

حذف دروس عمومی از کنکور و جایگزین کردن نمرات سه سال آخر(نمرات امتحان نهایی) به جای ۴ درس عمومی در کنکور

برگزاری کنکور به صورت الکترونیک

تاثیر ۶۰ درصدی معدل به صورت قطعی

برگزاری دوبار در سال ازمون کنکور فقط از دروس تخصصی

استفاده از نتایج یکی از این دو کنکور با اعتبار دو ساله برای ثبت نام در دانشگاه

موارد مطرح شده را جداگانه بررسی می کنیم که ببینیم آیا امکان همچین تغییری وجود دارد یا خیر

حذف دروس عمومی در کنکور

سوالی که پیش می آید، چرا فقط دروس عمومی؟چرا دروس تخصصی هم همانند دروس عمومی از کنکور حذف نمی کنند و کامل کنکور را کنار بگذارند؟

با یک دودوتا چهارتای ساده به این نتیجه می رسیم که  این تغییر عملا ممکن نیست و دوباره کاری است برای سازمان سنجش که هم امتحان نهایی را تاثیر دهد هم کنکور را برگزار کند!! آیا منطقی است؟قراره که کنکور حذف بشه نه اینکه یه بار به کنکور اضافه بشه.

تاثیر ۶۰ درصدی معدل

خوب عمومی ها حذف شدن، تاثیر معدلم ۶۰ درصد شد، حالا چی؟

یعنی ۶۰ درصد از معدل دروس تخصصی در کنکور تاثیر داده میشن؟ همچین چیزی اصلا منطقیه؟ اصلا قابل انجامه؟ قطعا اون مسئولی که این رو مطرح کرده اصلا به خودش زحمت بررسی و یک ثانیه فکر کردن به این طرحش رو نداده.

برگزاری کنکور به صورت دوبار در سال

تنها طرحی که اندکی قابل تامل است و البته قابل اجرا، برگزاری کنکور به صورت دو بار در سال است. اما سیاست به حذف تدریجی کنکور است نه دو بار برگزاری کنکور!!

اگر قرار است کنکور دو بار در سال برگزار شود دیگر سیاست حذف کنکور معنایی نخواهد داشت و شرط معدل و حذف دروس عمومی از کنکور پوچ و بی اساس خواهند بود.

برگزاری کنکور به صورت الکترونیک

حتی اگر تمامی طرح های گفته شده نیز اجرا شوند، امکان برگزاری کنکور به صورت الکترونیک اصلا رخ نخواهد داد.

با شیوع ویروس کرونا و برگزاری کلاسات و امتحانات به صورت مجازی متوجه شدیم که به هیچ وجه زیر ساخت مناسبی برای برگزاری ازمون ها و کلاسات به صورت مجازی نداریم و بسیار در این زمینه ضعیف هستیم.

کنکور هم مساله حساس و مهمی است و هیچگاه سازمان سنجش روشی را پیش نمی گیرد که بتوان به راحتی در آن تقلب کرد. پس فکر اجرای طرح برگزاری به صورت الکترونیک نباشید که ما تضمین می دهیم تا سالیان سال این طرح در حد حرف باقی خواهد ماند.

هیچ کدام از این طرح ها نمی توانند با همدیگر و به صورت همزمان اجرا شوند. زیرا با هم منافات دارند و فقط امکان اجرای یکی از آن ها است. با توجه به شرایط و زیر ساخت ها، تا سال های سال امکان اجرای هیچکدام نیست و همچنان معدل به صورت مثبت خواهد ماند و حذف دروس عمومی از کنکور رخ نمی دهد.

فقط و فقط ممکن است کنکور به صورت دوبار در سال برگزار شود. که این یعنی کنکور نه تنها حذف نخواهد شد بلکه تخصصی تر و سخت تر هم خواهد شد.

سال ۱۳۹۲ رو یادتونه؟

آره درست حدس زدید، سالی بود که حسن روحانی رئیس جمهور ایران شد اما منظور ما این اتفاق سال ۹۲ نبود.

قرار بود سال ۱۳۹۲ آخرین سالی باشد که کنکور برگزار می شود.اما آیا این اتفاق رخ داد؟ خیر

چندی پیش رئیس سازمان سنجش اعلام کرد کنکور را حذف شده بدانید.آیا واقعا این حرف صحت خواهد داشت؟ حتی تاریخ دقیق حذف کنکورشان به نتیجه نرسید چه برسد به الان که گفته اند کنکور را حذف شده بدانید!!! چرا کنکور حذف نمی شود؟

تکلیف کنکور ۱۴۰۲

همه شایعه ها و مصاحبات اخیر خبر از حذف دروس عمومی از کنکور ۱۴۰۲ را می دهند. شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر از تاثیر قطعی معدل به اندازه ۶۰ درصد در این کنکور را می دهد. اما بیایید با هم متن موجود در سایت رسمی ریاست جمهوری را مطالعه کنیم:

چرا کنکور حذف نمی شود

مورارد ذکر شده در این متن خبر از حذف تدریجی کنکور را می دهد نه حذف یکباره آن.

به صورت واضح اشاره به تاثیر معدل ۶۰ درصد می کند که باید به صورت قطعی در کنکور تاثیر داده شود. این موضوع باعث کاهش تاثیر صد در صدی تاثیر کنکور می شود. پس این مصوبه سهم کنکور را به ۴۰ درصد می رساند.

اما در ادامه می گوید برای اینکه این تاثیر ۶۰ درصدی اعمال شود باید امتحانات پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار شوند. در نهایت میانگین نمرات دروس در این سه سال به عنوان ۶۰ درصد اعمال شوند.

برای کنکور ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ فقط نمرات و معدل پایه دوازهم ملاک است پس یعنی تا سال ۱۴۰۳ فقط پایه دوازدهم به صورت نهایی برگزار می شود و چون قرار است که مجموع امتحانات نهایی سه سال، ۶۰ درصد تاثیر داشته باشد پس تاثیر سال دوازدهم در این دو کنکور پیش رو به صورت ۴۰ درصد مثبت است نه قطعی.

کنکور های بعد از ۱۴۰۲

تکلیف کنکور در دو سال آینده مشخص شد و روال کماکان مانند کنکور های پیشین است و معدل به صورت مثبت است و دروس عمومی همچنان در کنکور بر سر جای خود قرار دارند.و چون دروسی عمومی داریم، کنکور به صورت یکبار در سال برگزار می شود نه دوبار در سال.

برای کنکور ۱۴۰۴ قرار شد سال یازدهم هم امتحانات به صورت نهایی برگزار شوند و معدل پایه یازدهم و دوازهم را در کنار کنکور ملاک قرار دهند و در کنکور ۱۴۰۵ معدل به صورت ۶۰ درصد قطعی خواهد بود و عمومی ها حذف می شوند و نمرات نهایی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به جای آن ملاک قرار داده می شوند و کنکور به صورت دوبار در سال و فقط با دروس تخصصی برگزار می شود.

ایرادات طرح جدید

طبق متن موجود در سایت ریاست جمهوری گفته شد که قرار است فشار روانی را روی کنکوری ها بردارند تا تکلیف ۱۲ سال تحصیل آن ها در چهار ساعت خلاصه نشود.

با این طرح فشار روانی ۵ برابر خواهد شد. زیرا قبلا دانش آموز فقط برای کنکور آماده می شد اما الان باید برای امتحانات نهایی دهم، یازدهم و دوازدهم نیز آماده شود سپس بعد از آن دو کنکور تخصصی سنگین دهد!!

عملا هر دانش آموز باید پنج بار کنکور دهد و فشاری چند برابر را برای ورود به دانشگاه متحمل شود!!

چگونه نمره هر درس تاثیر داده می شود؟

در سال ۱۳۹۳ که تاثیر معدل به صورت قطعی رخ داد، فاجعه به بار آمد. زیرا حدودا در درس دینی ۵۰ هزار نفر نمره بیست گرفته بودند. حالا اگر شما ۱۹.۹۹ هم بگیرید باز ۵۰ هزار نفر از شما جلوتر هستند با اینکه شما نمره فوق العاده ای گرفته اید!!

اما ممکن است بگویید تا ده بار امکان ترمیم معدل داریم که البته این به نفع سازمان سنجش است. این سازمان از شما هر بار پول می گیرند تا در ترمیم معدل شرکت کنید.

به نظر ما این ترمیم معدل فقط برای این است که شما از درصد منفی در کنکور دوری کنید و دنبال تاثیر خنثی باشید تا تاثیر مثبت و جهت بهبود در رتبه. زیرا فقط نمره ۲۰ است که شما را در کنکور یاری می کند.

تقلب در امتحانات نهایی

همانطور که خودتان در سر جلسات امتحان نهایی حاضر شده اید، دیده اید که چقدر دست دانش آموزان برای تقلبی در آزمون تشریحی امتحان نهایی باز است.

تقلب در کنکور هم صورت می گیرد اما به نسبت امتحان نهایی بسیار ناچیز است.

پس اگر قرار است معدل ۶۰ درصد از شرایط پذیرش در دانشگاه باشد، باید فرمت برگزاری امتحانات نهایی نیز تغییر کند. زیرا با نحوه برگزاری و تصحیح برگه های امتحانی به روش فعلی، بسیار در حق افراد ظلم می شود. عدالتی در امتحان نهایی به سبک امروزه نیست.

  • کسانی که تغییر رشته داده اند باید چه کار کنند؟

اصولا افرادی که تغییر رشته داده اند برای مثال اگر از رشته ریاضی وارد تجربی شده اند و نمره نهایی زیست را ندارند یا یک کنکور دیگر شرکت کرده اند نمره برایشان لحاظ نمی شود و صد در صد ملاک تاثیر گذاری برای آن درس، کنکور است.

  • کسانی که قدیمی هستند و می خواهند دوباره کنکور دهند چه؟

این افراد همانطور که گفته شد می توانند در ترمیم معدل شرکت کنند و نمرات خود را بروز رسانی و بهبود ببخشند.اما بخش نامه فعلا به صورت کلی مطرح شده است و تا انتشار جزئیات و تصویب نهایی باید منتظر باشید تا ریز به ریز این سوالات را بشود به صورت دقیق پاسخ داد.

آیا این طرح لغو می شود؟

اگر اندکی آگاه باشید و به عقب برگردید طرح های زیادی را راجب کنکور خواهید دید که همانند طرح بالا مطرح و تصویب شدند اما بعد از اجرا یا قبل از اجرای نهایی لغو شدند.

تصویب تاثیر معدل در کنکور ۹۳ و ۹۴ به صورت قطعی اجرا شد و نتیجه عکس داد سپس بعد از آن این طرح لغو شد.

این طرح هم یا آرام آرام اجرا می شود و زیر ساخت ها برایش مهیا می شود یا بعد از اولین فاز اجرا لغو می شود یا قبل از اجرای اولین فاز لغو می شود.

به نظر ما این طرح اجرا خواهد شد اما نه به صورتی که گفته شده است. حتی تا سال ۱۴۰۵ هم امکان برگزاری کنکور به صورت الکترونیکی وجود نخواهد داشت.

برگزاری امتحانات نهایی به شیوه عادلانه بسیار زمانبر است و نیاز به یک زیر ساخت بسیار قوی دارد که در حال حاضر چشم ما آب نمی خورد که سازمان سنجش و شورای فرهنگی بتواند این زیر ساخت را فراهم کند.

اگر یک نگاه ساده به این طرح بیندازید خواهید دید که نمی شود هم امتحان نهایی به صورت سه سال برگزار کرد هم کنکور.اگر قرار بر حذف کنکور باشد باید فقط امتحان نهایی باشد و اگر قرار است کنکور ادامه پیدا کند دیگر امتحان نهایی معنایی ندارد!!خیلی ساده و منطقی.

مافیای کنکور

تصمیمات نهایی را همیشه سازمان سنجش، مجلس و دیگر ارگان ها نمی گیرند، مافیا های کنکور نیز در این تصمیمات دخیل هستند.

اگر قصد دولت این باشد که با این طرح جلوی مافیا های بزرگ کنکور را بگیرد این طرح نه تنها جلوگیری نمی کند بلکه این مافیاها را قوی تر می کند.

علاوه بر کنکور، سه سال آخر تحصیل هم نیز مهم تر می شوند و از این طریق درامد زایی بیشتری می کنند. این موضوع خانواده های کنکوری را متحمل هزینه های بیشتری برای فرزند خود می کنند.

اگر تا به امروز یک کنکوری فقط برای کنکور هزینه می کرد حالا باید برای امتحانات نهایی سه سال آخر خود نیز هزینه های گزاف کند.

حالا شما بگویید، این طرح به نفع کنکوری هاست؟

آهای کنکوری، بازیچه نشو

هر سایتی هر پیجی از اینستاگرام رو که باز کنی نوشته کنکور حذف شد، عمومی حذف شد و تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۲ و کنکور های آتی به صورت شصت درصد شد و …

اما تو دوست عزیز، کنکوری پرتلاش، بازیچه نشو لطفا. بازیچه خبرگذاری ها نشو چون اونا براشون مهمه خبرهای جنجالی پست کنن تا بازدید بیشتر بگیرن. خبرگزاری ها اصلا کنکوری ها و زحماتشون براشون مهم نیست. پس لطفا با این خبر گذاری ها و پیج های زرد اینستاگرامی همراه نشوید و مطالب آن ها را برای دیگران نفرستید.

تنها کاری که شما باید بکنید اینه که با قدرت روی دروس خود تمرکز کنید. توجهی به این بیانیات و خبر ها نکنید زیرا این خبر ها هر سال و از زمانی که کنکور بنا نهاده شده در اخبار مطرح می شوند تا به امروز.

جالبه که بدونید این اخبار ها جهت تنش و همکاری بیشتر موسسات با سازمان های برگزاری کنکور ایجاد می شوند.

پیگیری این اخبار فقط شما را بیهوده نگران می کند.یادتون باشه که تصویب شد کنکور سال ۹۲ آخرین کنکور باشه، آیا آخرین بود؟

قرار بود ملاک پذیرش فقط معدل باشه، آیا همچین اتفاقی رخ داده تا کنون؟

پس به این نتیجه می رسیم که بهترین کار تمرکز روی درس خواندن است.افرادی موفق می شوند که وارد حاشیه نشوند و اگر شما وارد حاشیه کنکور شوید چیزی جز پشت کنکور ماندن نصیب شما نخواهد شد.

هر سال خبر از تعویق کنکور، حذف سهمیه های کنکور، و … می دهند که همه آن ها بی اساس و بدون برنامه ریزی می باشند.

کنکوری های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳

اگر کنکوری این دو سال هستید به شما این نوید را می دهیم که نه دروس عمومی از کنکور حذف خواهد شد نه تاثیر معدل به صورت قطعی خواهد شد.

هنوز نه فضای برگزاری امتحان نهایی عادلانه مهیا است و نه سه سال به صورت نهایی برگزار می شوند که تاثیر به ۶۰ درصد برسد.نهایت تاثیر معدل چهل درصد و آن هم به صورت مثبت است.

کنکوری های ۱۴۰۴ به بعد

امکان تغییرات جزئی در کنکور این سال به بعد وجود دارد و ممکن است زیر ساخت هایی فراهم شود تا کنکور دسخوش تغییر شود. این به معنی حذف کنکور نیست. حتی اگر معدل همین امروز هم تاثیر قطعی داده شود باز کنکور برگزار خواهد شد. همیشه حرف اول و آخر را کنکور خواهد زد.

مصوبات منتشر شده در سایت سنجش

امروز در سایت سنجش در تاریخ ۱۸ خرداد سال ۱۴۰۱ اطلاعیه ای بنا بر تاثیر قطعی معدل به صورت چهل درصد در کنکور ۱۴۰۲ و حذف دروس عمومی از کنکور خبر داد. در ادامه این اطلاعیه به نهایی شدن امتحانات سه پایه تا سال ۱۴۰۵ خبر داد و تاثیر شصت درصدی معدل و البته برگزاری کنکور به صورت دوبار در سال.

اما در انتهای اطلاعیه گفته شد که تصمیمات نهایی و اجرایی تا شهریو ماه اعلام خواهند شد. این به این معنی است که امکان لغو و تغییر این بخشنامه وجود خواهد داشت.

اما چرا سنجش و دیگر نهاد ها پیگیر این مصوبه و اجرای آن هستند؟

با این خبر اکثر دانش آموزان به دنبال ترمیم معدل خود می روند. برای ترمیم معدل باید مبلغ بپردازید و این مبلغ هنوز مشخص نشده است. با یک حساب سرانگشتی مبلغ بسیار زیادی برای آموزش و پرورش کشور به همراه خواهد داشت.

اگر اندکی اخبار را دنبال کنید خواهید دید که دولت نیاز به همچین مبالغی برای حقوق کارکنان خود دارد. همچنین از اضافات این مبالغ می توانند برای کسری بودجه استفاده کند. پس این طرح به شدت به نفع آموزش و پرورش و دولت است. به همین علت از نهاد ریاست جمهوری هم پیگیر این قضیه هستند و بسیار سریع و بدون هیچ زیر ساختی به تصویب آن پرداختند.

حتی اگر با این سیاست هم این مصوبه اجرایی شود، خیلی دوام نخواهد اورد و به زودی لغو خواهد شد. دقیقا عین مصویه تاثیر قطعی معدل در کنکور ۹۳ که اجرا شد و نتیجه عکس داد و سریع لغو شد و از کنکور های بعدی تا به امروز تاثیر به صورت مثبت اعمال شد.

این جمله را یادتان باشد، برای اینکه یک ساختمان ده طبقه بسازید باید اول طبقه همکف را ساخت و به هیچ وجه نمی توانید از طبقه پنجم شروع به ساخت کنید.تا زیر ساخت مناسبی برای امتحانات نهایی ساخته نشود نمی توان آن را به خوبی و بی نقص برگذار کرد و از آن به عنوان ملاک برای ورود به رشته دندانپزشکی استفاده کرد!!

یک پزشک را در نظر بگیرید که در امتحانات نهایی تقلب کرده است و اندکی هم کنکور خود را خوب داده است، آیا همچین پزشکی می تواند به جامعه خدمت کند؟ قطعا خیر.

حذف کنکور در مجلس کلید خورد!!

تیتری آشنا در خبر گزاری های مختلف از زمان شروع کنکور تا به امروز. همیشه و هر روز بحث حذف کنکور در مجلس مطرح می شود. اما هنوز در حد یک تئوری است و هیچ عملی برای اجرای آن شکل نگرفته است.

برای اینکه کنکور حذف شود باید از فیلتر های مختلفی بگذرد. تایید آن در مجلس جز مراحل ابتدایی است اما هنوز حذف کنکور در این مرحله مانده است.

پس اینکه چرا کنکور حذف نمی شود جواب ساده ای دارد، فراهم نبودن زیر ساخت ها و نبود جایگزین مناسب.

  • اطلاعیه جدید سازمان سنجش

چندی پیش در سایت سنجش مطرح شد که کنکور ۱۴۰۲ عمومی ندارد و تاثیر معدل نیز ۴۰ درصد قطعی است. اما باید بدانید که سازمان سنجش قانون گذار نیست که یک قانون را به این سرعت تصویب و عملی کند.

این اطلاعیه تصویب نشده است و فقط متن سخنرانی بود که در سایت سنجش قرار گرفت و هیچ گونه تاریخ و شماره مصوبه ای در آن نبود

با اندکی دقت در متن اطلاعیه متوجه می شویم که گفتند اطلاعات و مصوبات در شهریور ماه ۱۴۰۱ منتشر می شوند.پس هنوز  مصوبه ای شکل نگرفته است و برای تغییرات نهایی باید تا شهریور ماه منتظر ماند.

پیشبینی ما این است که مانند هزاران اطلاعیه های قبل، این اطلاعیه هم در همین حد باقی خواهد ماند و تغییری در کنکور ۱۴۰۲ رخ نخواهد داد.

اگر تغییرات رخ داد چه کنیم؟

اول از همه باید بدانید تغییرات فقط برای شما نیست و همه افرادی که در کنکور شرکت می کنند را شامل می شود. حذف دروس عمومی از کنکور برای همه است نه فقط شما.

اگر نمره دروس شما کم است جای هیچ نگرانی وجود ندارد. زیرا فرصتی را فراهم کرده اند تا بتوانید ده بار در امتحانات ترمیم معدل شرکت کنید.(سه بار در سال در ماه های خرداد، شهریود و دی ماه)

باید نقاط قوت و ضعف خود را در دروس تخصصی پیدا کنید و با قدرت روی آن ها کار کنید.افراد بسیار زیادی در دروس تخصصی ضعیف هستند و در موارد بسیار زیادی افراد منفی می زنند یا در بهترین حالت صفر درصد می زنند.اگر اندکی باهوش باشید می توانید از همین وضعیت بهترین نتیجه را کسب کنید.

اگر کنکوری ۱۴۰۲ باشید و این قانون تصویب شود باز هم احتمال دارد این تغییرات به شما نرسد. مانند کنکور ۹۵ که در آخر سال اعلام شد معدل به صورت قطعی نخواهد بود.

در حال حاضر از نظر ما زیر ساختی برای این تغییرات در کنکور آتی مهیا نیست و این تغییرات به این کنکور نمی رسد

هدف از این اطلاعیه جدید سنجش چه بود؟

مهم ترین هدف کنکور برای سازمان سنجش و دولت، کسب درامد است.هر مصوبه ای که بتواند بیشتر ورودی مالی بساز مورد استقبال قرار می گیرد.

با یک بررسی ساده این درامد را تخمین خواهیم زد

در بیشتر دروس به صورت میانگین بالای ۵۰ درصد افراد نمره بالای ۱۹.۵ دارند. این به این معنی است که حداقل ۵۰ درصد افراد باید در ترمیم معدل شرکت کنند تا در رقابت عقب نیوفتند.

هنوز مبلغی برای شرکت در ترمیم معدل امسال مطرح نشده است. حتی اگر مبلغ بیست هزارتومان هم باشد، ورودی میلیاردی را برای سنجش به ارمغان خواهد آورد.درامد ترمیم معدل در صورت قطعی شدن معدل می تواند تا چندین برابر بیشتر از آزمون کنکور باشد.

در شرایط فعلی که مشکل کسری بودجه وجود دارد این گزینه می تواند بهترین گزینه روی میز باشد.

  • حالت دوم

در رشته های کم طرفدار صندلی های خالی زیادی در دانشگاه ها وجود دارند.با این ایجاد ترس برای قطعی شدن معدل در کنکور و سخت شدن کنکور، اکثر افراد در کنکور ۱۴۰۱ مجبور به انتخاب رشته و ورود به دانشگاه در هر رشته ای می شوند. این باعث می شود درامد دانشگاه ها نیز بیشتر شود.

پشت پرده این اطلاعیه هنوز به صورت دقیق مشخص نیست. باید تا شهریو ماه صبر کنیم تا نتیجه نهایی از این اطلاعیه منتشر شود. سپس می توان هدف سنجش را فهمید.

حذف سهمیه های کنکور

در اطلاعیه منتشر شده در سازمان سنجش و سایت ریاست جمهوری خبری از حذف سهمیه های کنکور یا تغییر در تاثیر آن ها زده نشده است.

وقتی خبری از سهمیه ها نشده ما مبنا را بر ادامه سهمیه ها می دانیم.احتمال حذف سهمیه ها در کنکور بسیار کم است.

سهمیه مناطق و بومی که همیشه وجود خواهد داشت و دیگر سهمیه ها مانند سهمیه ایثارگران در کنکور که نیز توسط سازمان بنیاد شهید حمایت و هزینه هایش پرداخت می شود نیز ادامه دار خواهد بود همیشه اما سهمیه های مازاد احتمال حذف دارند.

سهمیه هایی مانند سهمیه سیل، زلزله و دیگر سهمیه های مازاد احتمال حذف بالایی را دارند. اما در حال حاضر خبری از حذف هیچ یک از سهمیه ها نیست. در کنکور های آتی کماکان سهمیه ها بر سر جای خود باقی خواهند ماند.

معرفی سهمیه های کنکور

من به عنوان یک کنکوری باید چه کنم؟

یک کنکوری نمی تواند هیچ کاری جز درس خواندن و تغییر استراتژی خود انجام دهد.در حالت کنونی باید به روال قبل خود تا شهریور ماه ادامه دهید تا مصوبه نهایی منتشر شود و بعد از آن دو حالت برای یک فرد کنکوری وجود دارد

  • لغو مصوبه

در صورتی که این مصوبه لغو شود و تغییرات اعمال نشوند که همه چیز عالی است و مسیر شما مشخص است و فقط کافی است به برنامه ریزی کنکور خود تا روز کنکور پای بند باشید.

  • تصویب مصوبه

اگر که مصوبه تصویب شود هم باز مشکلی برای شما ایجاد نخواهد شد.اگر نمرات درسی شما کم است می توانید به راحتی در ترمیم معدل شرکت کنید و نمرات خود را بهبود دهید.

با حذف دروس عمومی از کنکور باید تمام تمرکز خود را روی دروس تخصصی بگذارید. زیرا دروس تخصصی در کنکور قطعا سخت تر خواهند شد و کنکور جدید مانند کنکور قدیم نخواهد بود. در کنکور جدید قطعا با سوالات مفهومی تر در دروس تخصصی روبرو خواهید بود.

در هر صورت چیزی برای شما تغییر نخواهد کرد. فقط باید برنامه ریزی جدید کنید و بدون توجه به حاشیه تا روز کنکور برنامه جدید خود را اجرا کنید تا نتیجه خوبی را بگیرید.

تناسب نداشتن در کنکور های مختلف

عدم تناسب در کنکور های مختلف باعث می شود نشود این قانون را به خوبی اجرا کرد. زمانی می شود این مصوبه را به خوبی و دقیق اجرا کرد که تناسب شرکت کننده ها در تمامی رشته های تحصیلی باشد.

بیشتر از نصف کنکوری ها در کنکور تجربی شرکت می کنند و رشته ریاضی طرفداران خود را به دلایل مختلف از دست داده است.رقابت بالا در رشته های پزشکی و پیراپزشکی باعث می شود شرط معدل را نتوان به خوبی اجرا کرد.

اولین بستری که باید فراهم شود همین موضوع است. به همین خاطر می گویند بستر اجرای این مصوبه را نداریم. این فقط یکی از بستر ها است که فراهم نیست. الباقی بستر ها نیز مشخص هستند و حالا حالا ها توان اجرای آن در کشور ما فراهم نیست.

سخن پایانی:

بیش از ۱۵ سال است که زمزمه حذف کنکور به گوش می خورد اما هیچ اقدام عملی در این راستا صورت نگرفته است. هرساله از رسانه های مختلف این اخبار را شدت می دهند اما با چندتا خبر نمی شود یک ماراتن به مهمی کنکور را حذف کرد.

اولین قدم برای حذف هر چیزی، پیدا کردن جایگزین برای آن است. آیا در این سال ها مسئولان آموزش و پرورش یا شورای عالی فرهنگ اقدامی عملی برای جایگزین کردن روش بهتری به جای کنکور کرده اند؟

برگزاری امتحان نهایی به صورت هماهنگ برای سه پایه تحصیلی آن هم با شرایط سفت و سخت آیا در حال حاضر امکانپذیر است؟

اگر کنکور حذف شود و مورد بهتری جایگزین آن شود بسیار عالی است. اما روشی که در حال حاضر سازمان سنجش پیش گرفته است نه تنها روش بهتری نیست بلکه فشار و سختی بیشتری به کنکوری ها و دانش آموزان وارد می کند!!

جالب است بدانید که سازمان سنجش یا هر ارگان دیگری نمی تواند بک قانون را به تصویب بگذارد.هر تغییری نیازمند بررسی در چند کمیته مختلف است و باید در همه این موارد رای مثبت بیاورد در غیر این صورت به تصویب نمی رسد.

برای مثال طرح صیانت اینترنت برای اینکه به تصویب و اجرا برسد نیازمند رد شدن از بسیاری از فیلتر ها است.الان مدت ها است که از طرح می گذرد اما به تصویب نهایی نرسیده است زیرا مخالفانی دارد.

طرح اجرای کنکور به سبک جدید توسط سازمان سنجش مطرح شده است اما اینکه به تصویب برسد یا خیر دست سازمان سنجش نیست.این طرح باید از بسیاری از فیلتر ها از مجلس شورای اسلامی تا نهاد ریاست جمهوری بگذرد تا به تصویب نهایی برسد. در حال حاضر می شود به عنوان یک پیشنهاد به آن نگاه کرد نه یک قانون تصویب شده.

آخرین اخبار و مصاحبه ها:

منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش

رئیس جمهور هنوز مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب را ابلاغ نکرده است

مهرداد ویس کرمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس

آموزش و پرورش فعلی ما و سازمان سنجش زیر ساخت و توان اجرای این مصوبه را ندارند

تاکید شده است که اگر این مصوبه هم اجرا شود، نباید اجرای ان به صورت یکباره و از سال ۱۴۰۲ باشد.

پورعباس در مصاحبه تلویزیونی آخر خود گفته است اگر تا ۱۵ تیر ۱۴۰۱ ابلاغیه اعلام نشود، کنکور بعدی هم همانند کنکور ۱۴۰۱ خواهد بود.

این اخبار بروزرسانی خواهند شد


وبسایت دانش پژوه متولد شد تا کنکوری ها و محصلان بتوانند مشکلات تحصیلی و درسی خود را در آن بپرسند. این سوالات توسط مشاوران و معلمان مشتاق پاسخ داده خواهند شد.

هر مشاور و معلم می تواند در سایت دانش پژوه فعالیت کند و از مزایای این فعالیت بهره مند شود.

خبر خوب این است که این خدمات به صورت رایگان ارائه می شوند. اما این فقط بخشی از خدمات ماست.

همین الان می خواهم با این خدمات رایگان آشنا شوم

ارسال یک پاسخ