اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته های دارای تعهد خدمت چیست | انصراف از رشته های تعهدی دانشگاه علوم پزشکی

رشته های تعهد دار یکی از استراتژی های سازمان سنجش برای کمبود نیروهای وزارت بهداشت است.رشته های دارای تعهد خدمت برای کنکوری ها بسیار جذاب هستند اما اکثر کنکوری ها بدون شناخت وارد این رشته ها می شوند و در حین تحصیل متوجه می شوند که رشته های تعهدی دانشگاه علوم پزشکی چیست و به فکر انصراف از رشته های تعهدی خود می افتد که هزینه های زیادی در بر خواهد داشت.قصد ما این است که به صورت کامل به بررسی این دسته از رشته ها بپردازیم تا شما را آگاه کنیم.

خدمت در ازای تحصیل رایگان

در دفترچه کنکور سراسری رشته هایی تحت عنوان رشته های تعهد دار وجود دارند که جهت خدمات بیشتر به مناطق محروم کشور است.این رشته ها به گونه ای تعبیه شده اند تا نیروهای لازم و متبحر به مناطق محروم اعزام شوند تا حداقل عدالت برای مناطق محروم اعمال شود.

عمده این رشته ها، رشته های علوم پزشکی هستند زیرا همیشه بهداشت مهم ترین چیز برای مناطق محروم است و با ایجاد این رشته ها تا حدودی این مشکل برطرف شده است.

چه کسانی می توانند در این رشته ها تحصیل کنند؟

رشته های دارای تعهد بومی هستند و از افراد بومی آن منطقه پذیرش می کنند و بعد از تحصیل نیز این افراد در مناطق محروم همان استان های بومی خود مشغول به کار می شوند.

قوانین رشته های تعهد دار چیست؟

وزارت علوم و وزارت بهداشت هر کدام به صورت جداگانه برای رشته های تعهد دار خود قانون گذاشته اند.اگر در رشته های وزارت بهداشت یا رشته های تعهدی دانشگاه علوم پزشکی تحصیل کنید باید بعد از تحصیل به مدت سه برابر مدت زمان تحصیل خود در مناطق محروم خدمت کنید.

خدمت در منطقه محروم به معنای کار زیاد با حقوق کم نیست.شما حقوق اصلی وزارت بهداشت و یا علوم را دریافت می کنید اما طبق تعهدی که داده اید باید تا پایان مدت زمان تعهد در مکانی که مشخص می کنند فعالیت کنید و حق فعالیت در مکان انتخابی خود را ندارید.

برای مثال اگر پزشک عمومی باشید باید به مدت ۲۱ سال در نقطه مشخص شده توسط وزارت بهداشت کار کنید و حق فعالیت در درمانگاه ها و جاهای خصوصی یا خارج از منطقه بومی خود را نخواهید داشت.

رشته های تعهدی دانشگاه علوم پزشکی

انصراف از رشته های تعهدی

چگونه از ما تعهد گرفته می شود؟

در زمان تحصیل باید تعهد محضری دهید سپس ثبت نام از شما به عمل می آید.این تعهد در ازای تحصیل رایگان شما در دانشگاه دولتی است.

اگر تعهد محضری خود را ارائه ندهید از شما ثبت نام به عمل نمی آید.

شرایط تحصیل در رشته های دارای تعهد:

به هیچ عنوان خرید تعهد امکانپذیر نیست و شما موظف هستید دقیق طبق تعهد محضری خود تا روز آخر عمل کنید.بعد از فارغ التحصیلی فقط می توانید در مناظق محروم استان خود خدمت کنید و امکان خدمت در مناطق غیر بومی برای شما وجود ندارد.

زمانی می توانید در مقطع بالاتر ادامه تحصیل دهید که نصف دوره تعهد خود را طی کرده باشید.برای مثال زمانی می توانید دوره تخصص پزشکی را شرکت کنید که حداقل ۱۰ سال در مناطق محروم خدمت کرده باشید در غیر اینصورت مجاز به ادامه تحصیل نخواهید بود.

انصراف در زمان تحصیل رشته های تعهد دار:

باید در نظر داشته باشید که در صورت اتمام تحصیل در رشته های تعهد دار هیچ راه فراری برای انجام ندادن تعهدات خود نیست.شما باید تا روز آخر به تعهد خود پایبند باشید.

اما یک راه برای اینکار وجود دارد آن هم انصراف از دانشگاه در حین تحصیل است.اما این انصراف هزینه بردار است و بسته به موارد مختلف هزینه های بالایی برای شما در بر خواهد داشت.

این رشته ها برای چه کسانی مناسب است؟

افرادی که چندین سال است پشت کنکور مانده اند یا قصد فرار از خدمت سربازی را دارند، رشته های تعهد دار بسیار مناسب است. به دلیل تعهد سنگین و بومی بودن فرصت پذیرش در این رشته ها بسیار خوب است و افراد زیادی می توانند وارد این دسته از رشته ها شوند.

شغل تضمین شده بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی یکی دیگر از مزایای رشته های تعهد دارد است. به خصوص در حال حاضر که مشکل شغل بعد از تحصیل وجود دارد.

حقوق رشته های تعهد دار بنا بر موارد مختلف اندکی کمتر از رشته های عادی است. اما این اختلاف آنقدر زیاد نیست که شما را ناامید کند.

مکان شغلی توسط وزارت بهداشت و وزارت علوم انتخاب می شوند. اگر فردی هستید که مشکلی از نظر مکان فعالیت خود ندارید این رشته ها برای شما مناسب است.

رتبه مورد نیاز برای قبولی رشته های تعهد دار

برای قبولی باید به ظرفیت ها و تعداد افراد ثبت نامی دقت کرد.ظرفیت ها هر سال دسخوش تغییر می شوند اما در سال ۱۴۰۰ تا رتبه ۱۵ هزار کشوری تجربی با سهمیه منطقه سه توانسته اند در رشته تعهد دار پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر قبول شود.

در رشته دندانپزشکی تا رتبه ۱۲ هزار کشوری با سهمیه منطقه دو بومی اراک در دانشگاه اراک پذیرش صورت گرفته است.

در رشته پرستاری تا رتبه ۶۶ هزار کشوری با سهمیه منطقه سه در دانشگاه آبادان پذیرش صورت گرفته است.

سوالات متداول

چه زمانی مدرکم را به من می دهند؟

زمانی که تعهد خود را به صورت کامل گذرانده باشید آن موقع مدرک شما آزاد می شود و می توانید با مدرک خود در هر جای ایران که خواستید استخدام جدید شوید و مشغول به کار شوید.

به هیچ عنوان در زمان تعهد به خدمت مدرکی به شما تحویل داده نمی شود. به عبارتی مدرک شما در رهن وزارت بهداشت خواهد ماند تا زمان عمل به قولتان.

طرح نیروی انسانی با طرح تعهد چه تفاوتی دارد؟

طرح نیروی انسانی یک طرح جداگانه است که به صورت یک دوره دوساله برای افراد فارغ التحصیل در رشته های پزشکی و پیراپزشکی است.

مهاجرت و لغو تعهد، امکانپذیر است؟

بسیاری از دانشجویان با این هدف وارد رشته های تعهد دار می شوند که بعد از اتمام تحصیل مهاجرت کنند و آن تعهدات نیز از بین رود.در واقع همچین اتفاقی رخ نمی دهد.وقتی در حال انجام کارهای مهاجرت تحصیلی خود هستید تایید نخواهید شد زیرا شما تعهد محضری داده اید که تا پایان انجام تعهدات خود به صورت کامل در اختیار وزارت بهداشت و یا علوم باشید.

خرید تعهد امکانپذیر است؟

یکی دیگر از سوالات پرتکرار این است که آیا راهی برای خرید این تعهد محضری وجود دارد یا خیر.در واقع هیچ راهی برای دور زدن این تعهد وجود ندارد و علت اصلی ایجاد این دسته از رشته های این بوده است تا کمبود نیرو جبران شود و نیاز و ارتقا بهداشت در مناطق بومی صورت گیرد.به همین خاطر راه های دور زدن این تعهد بسته شده است.


قبل از ایجاد وبسایت دانش پژوه فضایی به این صورت وجود نداشت تا افراد کنکوری و محصل بتوانند مشکلات درسی و تحصیلی خود را در آن بپرسند

فضایی نبود تا مشاوران و معلمان بتوانند آگاهی و علم خود را نشان دهند و با آن مشکلات محصلان را حل کنند

با تاسیس دانش پژوه فضایی فراهم شد تا محصلان مشکلاتشان حل شود و بتوانند مشاوران و معلمان با کیفیتی را نیز پیدا کنند

مشاوران و معلمان می توانند در سایت به این مشکلات پاسخ دهند و از مزایای اینکار بهره مند شوند.

آشنایی کامل با خدمات رایگان دانش پژوه

ارسال یک پاسخ