اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

چگونه معلم شویم؟ برای معلم شدن چه باید کرد

یکی از سوالاتی که همیشه وجود دارد این است که برای معلم شدن چه باید کرد و چگونه می توانیم معلم شویم. این مورد از دو طریق ممکن است که به صورت جامع هر دو روش برای معلم شدن را توضیح داده ایم.

پس اگر سوالاتی از قبیل معلم شدن با دیپلم، معلم شدن از طریق سایر رشته ها و شرایط معلم شدن از طریق دانشگاه فرهنگیان را دارید، این مقاله دقیقا به شما پاسخ می دهد.

چگونه معلم شویم

افراد بسیار زیادی هستند که یا علاقه به شغل معلمی دارند یا می خواهند به دلایل مختلف در این شغل مشغول شوند.

معلمی یک شغل سبک ولی در عین حال سنگین نیز است. هرساله شرایط جدیدی برای ورود به شغل معلمی بوجود می آید که یکسری شرایط عمومی و یکسری شرایط تخصصی هستند.

برای معلم شدن چه باید کرد؟

معلم شدن می تواند به دو صورت رخ دهد. اولین حالت این است که دانشجوی دانشگاه فرهنگیان باشید و دومین صورت این است که در آزمون استخدامی که توسط آموزش و پرورش برگزار می شود شرکت کنید و وارد حرفه معلمی شوید.

اما چیزی که قرار است در ادامه به بررسی آن بپردازیم این است که شرایط ورود به دانشگاه فرهنگیان و معلم شدن از این طریق چگونه رخ می دهد و استخدامی توسط آموزش و پرورش چگونه است.

معلمی از طریق دانشگاه فرهنگیان

شرایط ورود به دانشگاه فرهنگیان و معلم شدن بعد از اتمام دانشگاه، شرایط به نسبت سختی دارد و ممکن است هر فردی از عهده آن برنیاید.

اولین شرط ورود به دانشگاه فرهنگیان، داشتن معدل دیپلم کل ۱۴ به بالا است.

دومین شرط و یکی از شروط مهم، شرط سن است. سن شما باید حداقل ۱۷ سال و نهایتا ۲۴ سال باشد تا بتوانید وارد دانشگاه فرهنگیان شوید.

سومین شرط این است که در کنکور تراز شما حداقل ۶۵۰۰ باشد. اگر تراز شما کمتر از مقدار ذکر شده باشد نمی توانید در کد رشته های مربوط به دانشگاه فرهنگیان انتخاب رشته کنید.

بیشتر بخوانید : رتبه لازم برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان

چهارمین شرط آن است که در دانشگاه های فرهنگیان بومی می توانید تحصیل کنید. برای مثال اگر ساکن شهر اهواز باشید، فقط در دانشگاه های فرهنگیان بومی این استان می توانید تحصیل کنید.

بعداز اتمام دوره تحصیل شما در دانشگاه فرهنگیان به مدت ۵ سال موظف هستید در مکانی که آموزش و پرورش برای شما مشخص می کند تدریس کنید و بعد از آن تعهد شما تمام می شود و می توانید در شهر دلخواه خود تدریس کنید.

قبولی در دانشگاه فرهنگیان به صورت نیمه متمرکز است و رشته های آن جز رشته های نیمه متمرکز هستند.

به این صورت است که بعد از انتخاب رشته و قبولی اولیه، باید به صورت حضوری مراجعه کنید و مصاحبه دهید. اگر در مصاحبه قبول شوید می توانید وارد دانشگاه شوید و انتخاب واحد کنید.

شرایط عمومی معلم شدن

برخی شرایط مانند دین اسلام و تابعیت ایرانی جز شرایط عمومی برای معلم شدن در کشور جمهوری اسلامی ایران هستند. این شرایط را اصولا همه افراد دارا هستند به همین خاطر به بررسی تک به تک آن ها نمی پردازیم

شرایط تخصصی معلم شدن

نداشتن لکنت زبان و تلفظ صحیح کلمات

عدم مشکل بینایی و کور رنگی و موارد مربوط به چشم

داشتن شنوایی و عدم داشتن مشکلات شنوایی و سنگینی گوش

نداشتن نقص عضو تاثیر گذار در تدریس و نداشتن بیماری های لاعلاج

استخدام از طریق آزمون

موارد گفته شده در بالا مربوط به پذیرش و معلم شدن از طریق دانشگاه فرهنگیان بود. در ادامه می خواهیم استخدام شدن از طریق آزمون های آموزش و پرورش را بیان کنیم.

اگر دیپلم داشته باشید و بخواهید در آزمون های استخدامی معلمی آموزش و پرورش شرکت کنید باید سن شما حداقل ۲۰ و حداکثر ۲۵ سال باشد.

کسانی که فوق دیپلم دارند باید حداکثر سنشان ۳۰ سال باشد. افرادی که کارشناسی دارند حداکثر ۳۵ سال و افرادی که ارشد دارند حداکثر ۴۰ سال و افرادی که دکتری دارند باید حداکثر سنشان ۴۵ سال باشد.

شرایط سنی گفته برای هر مقطع متفاوت است که از مقطع دیپلم تا مقطع دکتری گفته شد و باید این حداقل و حداکثر سن را دارا باشید تا بتوانید در آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای معلمی شرکت کنید.

بعد از اینکه در آزمون موفق شدید و استخدام شدید باید در دوره یکساله آموزش و پرورش شرکت کنید و بعد از آن می توانید به صورت رسمی در مدرسه تدریس کنید.

شرایط عممی و تخصصی همانند دانشگاه فرهنگیان است و تفاوتی ندارند. اگر شرایط گفته شده را دارا هستید مشکلی در روند معلم شدن شما پیش نخواهد آمد.

راه های معلم شدن . معلم شدن چه چیزی می خواهد

برای معلم شدن چه باید کرد

سوالات پرتکرار

اگر شاغل باشیم چگونه می توانیم معلم شویم؟

اگر در ارگان ها و سازمان های دولتی به صورت رسمی و پیمانی مشغول به کار باشید نمی توانید معلم شوید. اما اگر شغل آزاد دارید هیچ مشکلی نیست و می توانید در آزمون شرکت کنید و وارد شغل معلمی شوید.

زمان تحصیل در دانشگاه فرهنگیان جز سابقه حساب می شود؟

بله، کل مدت زمان تحصیل و کل دوره تعهد شما جز سابقه تدریس شما حساب می شود.

معلم شدن در مقطع دلخواه امکانپذیر است؟

در زمان انتخاب رشته در دانشگاه فرهنگیان شما مقطع تحصیلی خود را انتخاب می کنید. اگر پشیمان شده اید از مقطع تدریس خود و می خواهید مقطع خود را عوض کنید به صورت کامل در مقاله زیر می توانید از چگونگی روند آن آگاه شوید.

تغیر مقطع از ابتدایی به دبیری

جمع بندی مقاله چگونه معلم شویم

اگر بخواهیم به این سوال که برای معلم شدن چه باید کرد پاسخ دهیم، باید بگوییم معلم شدن به دو طریق ممکن است، راه اول پذیرش از طریق دانشگاه فرهنگیان و راه دوم از طریق آزمون استخدامی با مدرک دانشگاهی معتبر است.

شرایط عمومی و تخصصی پذیرش معلمی یکسان است و در هر دو روش باید  شرایط گفته شده در متن مقاله را داشته باشید.

قبولی در دانشگاه فرهنگیان نیز شرایط خاص خود را دارد که به صورت کامل مطرح شد. باید و باید این شرایط را دارا باشید در غیر اینصورت نخواهید توانست در دانشگاه فرهنگیان تحصیل کنید.

دوره یکساله از طریق آزمون استخدامی بعد از قبولی اجباری است و قابل خریدن نیست و هر فرد موظف است این دوره را بگذراند سپس در مدرسه مجاز به تحصیل خواهد بود.

پایان مقاله چگونه معلم شویم


خدمات ما بر پایه پرسش و پاسخ برای دانش آموزان و کنکوری ها، مشاوران و معلمان است.

این خدمات گسترده تر و با هدف بزرگتری هستند و صرفا یک پرسش و پاسخ ساده نیست.

برای مثال، شما می توانید با دانش آموزان و کنکور های سراسر کشور در ارتباط باشید و بهترین مشاوران و معلمان را بر حسب فعالیتشان پیدا کنید.

همین الان از این خدمات آگاه شوید

ارسال یک پاسخ

6 گام تا اوج گرفتن فاصله داریبیا ببین چه خبره!!
+