اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

آموزش ساخت و نحوه استفاده از جعبه لایتنر | جعبه لایتنر چیست

شاید خنده دار باشد که یادگیری و مرور را با یک جعبه انجام دهیم وقتی که روش های ساده تری هستند.مگر جعبه لایتنر چقدر تاثیر دارد که خودمان را درگیر آن کنیم؟ باید بدانید که استفاده از جعبه لایتنر یکی از بهترین روش های مرور دروس از جمله درس زبان است.خبر خوب این است که قراره به شما نحوه استفاده و آموزش ساخت جعبه لایتنررا یاد دهیم.

پیدایش جعبه جادویی:

فردی به اسم سباستیان لایتنر خالق این جعبه ساده اما در عین حال جادویی است.هدف این جعبه این است که با تکرار و مرور مطالب در ذهن شما تثبیت شوند.این جعبه بر اساس قاعده منحنی فراموشی ساخته شده است.

پس جعبه لایتنر یک جعبه کاملا اصولی است که اگر از آن استفاده کنید می توانید مطالب را ملکه ذهن خود کنید.

بیشترین موارد استفاده از این جعبه در درس زبان است.البه می توانید در دروس دیگری مثل درس زیست و زمین شناسی و دیگر دروس حفظی نیز از آن استفاده کنید و یا حتی فرمول دروس محاسباتی را می توانید با این روش به خاطر بسپارید.

بیشتر بخوانید:نحوه خواندن درس زبان برای کنکور

نحوه ساخت جعبه لایتنر در خانه

هیچ نیازی به هزینه برای این جعبه جادویی ندارید و می توانید در خانه این جعبه را درست کنید و از آن استفاده کنید.جعبه لایتنر از ۵ خانه تشکیل شده است.هر خانه دو برابر خانه قبلی تقسیم بندی می شود.

خانه اول یک قسمت می شود، خانه دوم دو قسمت می شود، خانه سوم چهار قسمت می شود، خانه چهارم هشت قسمت می شود و خانه پنجم شانزده قسمت می شود.

یک جعبه پیدا کنید و آن را به پنج قسمت تقسیم کنید.هر قسمت را طبق موارد بالا جداسازی کنید.حالا شما یک جعبه لایتنر دارید که می توانید از آن استفاده کنید.به همین راحتی.حالا وقت این است که نحوه استفاده از آن را یاد بگیرید.

اگر برای ساخت جعبه اذیت می شوید و به دنبال یک جعبه شیک هستید می توانید از خرازی ها و کتاب فروشی های شهرتان این جعبه را بخرید.

چگونه از جعبه لایتنر استفاده کنیم؟

درس زبان را در نظر بگیرید.فرض کنید قرار است کلمات زبان را برای کنکور یاد بگیرید.

به تعداد لازم برگه های کوچک تهیه کنید، یک طرف برگه کلمات انگلیسی را بنویسی و طرف دیگر آن معنی کلمات را(سعی کنید در هر برگه ۵ کلمه بنویسید)وقتی برگه های خود را کامل کردید همه آن ها را در خانه اول قرار دهید.

  • روز اول

در روز اول برگه ها را یکی یکی برداشته و می خوانید.اگر تمامی کلمات یک برگه را درست گفتید، آن برگه را در بخش اول خانه دوم قرار دهید.اگر حتی یکی از کلمات هر برگه را اشتباه بگویید آن برگه مجاز به رفتن به خانه بعدی نیست و باید در خانه اول بماند.

  • روز دوم

برگه های موجود در خانه اول را بررسی کنید و مثل روز اول عمل کنید.سپس سراغ خانه دوم بروید و برگه ها را چک کنید اگر موفق به پاسخ دهی صحیح شدید برگه موفق را به بخش دوم خانه دوم بفرستید اما اگر نتوانستید تمام کلمات را به صورت صحیح موجود در آن برگه را پاسخ دهید باید آن را به خانه اول منتقل کنید.

این عمل را در روز های پیاپی اجرا کنید تا به بخش آخر خانه پنجم جعبه لایتنر برسید و آن برگه از جعبه خارج شود.وقتی یک برگه با موفقیت خارج شود یعنی شما در حافظه دراز مدت خود آن کلمات را ثبت کرده اید و دیگر نیاز به مرور مجدد نیست.

  • روز سوم

در روز سوم باید برگه های موجود در خانه خای اول و دوم مرور شوند و در صورت پاسخ صحیح کامل هر برگه، آن برگه وارد قسمت بعد می شود و در صورت پاسخ غلط باید به خانه اول برگردند.اگر در بخش اول خانه دوم باشید، در صورت جواب صحیح باید آن را به بخش دوم خانه دوم بفرستید و در صورت پاسخ غلط باید به خانه اول برگردد.

  • روز چهارم

در روز چهارم در بهترین حالت شما در بخش دوم خانه دوم برگه دارید.آن برگه را مرور کنید و در صورت پاسخ صحیح تمامی کلمات زبان، آن را به بخش اول خانه سوم بفرستید و در صورت پاسخ غلط باید آن را به خانه اول برگردانید.در ضمن باید خانه اول و دوم را نیز مرور کنید و برگه های موجود در آن را جابجا کنید.

در روز های بعد نیز باید به همین منوال ادامه دهید تا اینکه به بخش شانزدهم خانه پنجم برسید.جعبه لایتنر انتهایی ندارد و هر روز شما را به چالش می کشد تا مطالب را فراموش نکنید.

نکته مهم

حتی اگر برگه شما در قسمت شانزدهم خانه پنجم باشد و نتوانید تمام کلمات آن را درست بگویید آن برگه باید برگردد به خانه اول.

آیا با این روش می توان نتیجه گرفت؟

اگر اندکی دقت کنید و حساب کنید متوجه می شوید که هر برگه حتی اگر غلط جواب داده نشود، ۳۱ بار مرور می شود.یعنی حداقل ۳۱ بار یک کلمه را مرور می کنید.اگر با مرور و تکرار سی و یک بار یک کلمه آن کلمه در ذهن شما تثبیت نشود دیگر از هیچ طریقی نمی توانید آن کلمات را تثبیت کنید.

جعبه لایتنر چیست نحوه استفاده از جعبه لایتنر

ساخت و نحوه استفاده از جعبه لایتنر

برای چه دروسی می توان از روش لایتنر استفاده کرد؟

جعبه لایتنر مختص درس زبان نیست و می توان برای اکثر دروس حفظی از آن استفاده کرد.همچنین می توانید از جعبه لایتنر برای فرمول های ریاضی، فیزیک و دیگر فرمول های دروس مختلف استفاده کنید و نتیجه دلخواه خود را بگیرید.

جمع بندی:

روش های متفاوتی برای حفظ کلمات زبان و فرمول های دروس محاسباتی وجود دارند اما روش لایتنر یکی از بهترین روش های موجود بین روش های مختلف است.

اگر هر روزه و به صورت مرتب تا روز کنکور از این روش استفاده کنید قطعا هیچ کلمه ای را برای روز کنکور فراموش نخواهید کرد.اما زبان درس مهمی است و بعد از کنکور نیز برای شما حائز اهمیت است به خصوص برای افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند.با این روش این کلمات در ذهن شما هک می شوند و هرگز فراموشتان نخواهند شد.

پایان مقاله آموزش ساخت و نحوه استفاده جعبه لایتنر


اگر مشاور و معلم هستید و دنبال سایتی می گردید تا در آن فعالیت کنید و میان کنکوری ها و دانش آموزان شناخته شوید، به شما تبریک می گویم، دانش پژوه در اخنتیار شماست.

حتی اگر دانش آموز و دانشجو باشید و یا حتی کنکوری، می توانید سوالات درسی و مشکلات تحصیلی خود را بپرسید تا مشاوران و معلمان مشتاق به شما پاسخ دهند.

راجب دانش پژوه بیشتر بدون

ارسال یک پاسخ

6 گام تا اوج گرفتن فاصله داریبیا ببین چه خبره!!
+