اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته آموزش علوم اجتماعی – گرایش و بازار کار علوم اجتماعی

رشته آموزش علوم اجتماعی در دانشگاه دارای گرایش های متفاوتی در سه مطقع کارشناسی، ارشد و دکتری است. گرایش های رشته آموزش علوم اجتماعی شامل گرایش مددکاری اجتماعی، گرایش تعاون و رفاه اجتماعی، گرایش خدمات و رفاه اجتماعی و گرایش گرایش پژوهشگری و برنامه‌ریزی اجتماعی است. بازار کار رشته آموزش علوم اجتماعی به تخصص و گرایش تحصیلی شما بستگی دارد.

این رشته در دانشگاه فرهنگیان ارائه می شود که نیازمند دارا بودن تراز حداقلی ۶۵۰۰ در کنکور است

مددکاری در جامعه

رشته علوم اجتماعی از رشته های علوم انسانی است که به مطالعه و تحلیل رفتار ها، ساختار ها و فرآیند های اجتماعی پرداخته است. این رشته شامل تعداد زیادی از زمینه ها و حوزه های مختلفی می‌ شود که به فهم عمیق‌ تر جوامع و ارتباطات انسانی کمک می‌ کند.

در دوره‌ های تحصیلی علوم اجتماعی، دانشجویان با مباحث مختلفی مانند جامعه‌ شناسی، روانش شناسی اجتماعی، علوم سیاسی، اقتصاد، جغرافیا انسانی و… آشنایی پیدا می کنند. افراد به درک عمیقی از فرهنگ ها، جوامع، ساختار های اجتماعی و نیز نحوه تاثیر گذاری فرآیند های اجتماعی بر افراد و جوامع دست پیدا می کنند.

زمانی که در این رشته تحصیل می کنید، می‌ توانید به تحلیل داده‌ ها، درک عمیق‌ تر از مسائل فرهنگی و اجتماعی و انجام تحقیقات اجتماعی بپردازید. این رشته یک زمینه عالی برای فعالیت در زمینه‌ های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی تجاری است.

بازار کار و آینده شغلی رشته آموزش علوم اجتماعی

بازار کار رشته آموزش علوم اجتماعی برای افراد فارغ التحصیل بسیار متنوع و گسترده است. افراد در این رشته برای ورود به حوزه‌ های مختلفی از بازار کار آماده می‌ شوند. برخی از زمینه های شغلی برای رشته آموزش علوم اجتماعی عبارتند از:

۱. مشاوره و ارتباطات اجتماعی: افراد فارغ‌ التحصیل شده علوم اجتماعی می‌ توانند به عنوان مشاوران اجتماعی یا متخصصان ارتباطات فعالیت کنند. افراد می‌ توانند در سازمان ها و شرکت های غیر دولتی یا دولتی مشغول به فعالیت شوند.

۲. تحقیقات اجتماعی: افرادی که در این حوزه متخصص هستند می توانند به عنوان محقق در موسسه های تحقیقاتی، سازمان‌ های دولتی یا خصوصی فعالیت کنند و به انجام تحقیقات در زمینه‌ های مختلف اجتماعی و تحلیل داده‌ ها بپردازند.

۳. مدیریت منابع انسانی: رفتار انسانی و جامعه‌ شناسی می‌ تواند به فارغ‌ التحصیلانی که به این دانش رسیده اند کمک کند تا در بخش منابع انسانی شرکت و سازمان ها به عنوان مدیران منابع انسانی فعالیت کنند.

۴. سیاست گذاری و مطالعات سیاسی: افرادی که در حوزه علوم اجتماعی تخصص دارند می تواند تا به عنوان مشاوران سیاسی، کارشناسان سیاست‌ های عمومی یا تحلیلگران سیاسی در حوزه‌ های دولتی یا خصوصی فعالیت کنند.

۵. آموزش و پژوهش: افراد با درجه تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر می توانند به عنوان اساتید یا مدرسان در دانشگاه‌ ها و موسسه های آموزشی کار کنند و دانش خود را به دانشجویان جدید انتقال دهند.

موارد گفته شده فقط چند نمونه از مسیرهای شغلی هستند که فارغ‌ التحصیلان علوم اجتماعی می‌ توانند دنبال کنند. اما با توجه به گستردگی این رشته، فرصت‌ های شغلی زیادی در حوزه‌ های مختلف برای افراد وجود دارند.

گرایش های رشته آموزش علوم اجتماعی

هر کدام از گرایش های رشته آموزش علوم اجتماعی هدف خاصی را دنبال می کنند که با معرفی آن ها در زیر، می توانید بسته به علاقه و اهداف خود، یکی از این گرایش ها را انتخاب کنید.

گرایش مددکاری اجتماعی

در این گرایش، مددکاران اجتماعی ارتباط های مستقیمی با افراد و جوامع در معرض نیاز های اجتماعی دارند. متخصص ها به افراد کمک می کنند تا مشکلات اقتصادی، روانی و اجتماعی خود را حل کنند. فعالیت‌ های این گرایش شامل مشاوره، راهنمایی اجتماعی، حمایت روانی و ارائه خدمات کمکی به افراد در معرض آسیب‌ های اجتماعی است.

گرایش تعاون و رفاه اجتماعی

این گرایش بر مبنای تقویت سیستم‌ ها و منابع اجتماعی فعالیت می کند . تعاون و رفاه اجتماعی بر ارتقا زیرساخت‌ ها و خدمات اجتماعی، برنامه‌ های اجتماعی، ایجاد تغییرات در سیاست‌ ها و ترویج اعداد و ارقام مشارکتی در فرآیند های تصمیم‌ گیری تاکید دارد.

گرایش خدمات و رفاه اجتماعی

در این گرایش، هدف اصلی، توجه به ارائه خدمات مستقیم به جوامع و افراد در معرض خطر و نیاز است. برخی از این فعالیت ها اصولا شامل تامین خدمات به کودکان، معلولان، سالمندان و یا افرادی که به تامین مسکن، سلامتی و آموزش نیاز دارند است.

گرایش پژوهشگری و برنامه‌ریزی اجتماعی

تمرکز اصلی این گرایش بر تحلیل و تحقیق درباره مسائل اجتماعی و توسعه برنامه‌ ها و راهکار هایی است که بهبود وضعیت اجتماعی را در جوامع مختلف ممکن کند. این موارد شامل ارزیابی برنامه‌ های موجود، طراحی برنامه‌ هایی برای ایجاد تغییر و بهبود وضعیت اجتماعی و انجام تحقیقات اجتماعی می‌ شود.

هر کدام از گرایش های مطرح شده، نقش و تاثیر مختلفی در فعالیت‌ های اجتماعی دارند. انتخاب یک گرایش مناسب باید براساس علایق و استعداد های شخصی، اهداف و نیاز های اجتماعی باشد.

رتبه لازم برای قبولی

برای اینکه در رشته علوم اجتماعی قبول شوید باید به دو شکل بدون کنکور و با کنکور اقدام کنید. رتبه لازم برای قبولی در رشته آموزش علوم اجتماعی بسته به سهمیه های کنکور و ظرفیت دانشگاه ها متفاوت است.

در سال ۱۴۰۱ در پردیس شهید چمران(تهران) تا رتبه ۲۵ هزار کشوری با سهمیه منطقه سه پذیرش دانشجو صورت گرفته است. در پردیس باهنر(اصفهان) تا رتبه ۲۲ هزار کشوری با سهمیه منطقه دو پذیرش دانشجو صورت گرفته است.

آموزش علوم اجتماعی در دانشگاه

بازار کار و گرایش های رشته آموزش علوم اجتماعی

این رشته برای چه کسانی مناسب است؟

رشته آموزش علوم اجتماعی برای افرادی مناسب است که دارای ویژگی های زیر باشند و یا علاقه به ایجاد موارد زیر در خود هستند و دوست دارند این موارد را تجربه کنند:

  • علاقه‌مند به بررسی و درک جوامع و ارتباطات انسانی: اگر علاقه‌ به فهم عمیق‌ تر ساختار ها و رفتار ها و فرآیند های اجتماعی افراد و جوامع دارید، این رشته می تواند یک رشته جذاب برای شما باشد.

 

  • مهارت‌ های ارتباطی و تفکر تحلیلی: توانایی ارتباط موثر با افراد مختلف و توانایی تحلیل و بررسی داده‌ ها برای درک بهتر از مسائل اجتماعی حائز اهمیت است.

 

  • علاقه‌مند به کمک به دیگران و ایجاد تغییرات مثبت: اگر فردی هستید که علاقه به کمک به افراد در معرض نیاز های اجتماعی و ایجاد تغییرات سازنده در جوامع دارید، این رشته می تواند رسالت شما باشد.

 

  • دارای علاقه به تحقیقات و تحلیل داده‌ های اجتماعی: اگر علاقه به تحقیق و بررسی علمی مسائل اجتماعی و استفاده از داده‌ ها برای درک بهتر جوامع دارید، این رشته گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

ویژگی های بالا بسیار مهم هستند و باید در نظر گرفته شوند، اما مهمترین نکته ای که باید بدانید این است که علاقه و انگیزه شما در این زمینه چقدر است. اگر فرد علاقه مندی به این مسیر هستید و می خواهید در حوزه‌ های اجتماعی و انسانی فعالیت کنید و بهبود جوامع را ترویج دهید، رشته علوم اجتماعی می‌ تواند یک انتخاب بسیار خوب باشد.


تعامل میان کنکوری ها، دانشجویان، مشاوران و معلمان می تواند یک فرصت عالی برای این دسته از افراد باشد تا مشکلات خود را حل کنند و ارتباط های گسترده ای را تجربه کنند و دیده شوند.

خدمات دانش پژوه بسیار متنوع است و فقط به اینجا ختم نمی شود

همین حالا می خواهم از این خدمات استفاده کنم

ارسال یک پاسخ