اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته جامعه شناسی – بازار کار و مهاجرت با جامعه شناسی

رشته جامعه شناسی یکی از رشته های زیر گروه انسانی است که طرفداران آن بسیار خاص هستند. بازار کار و آینده شغلی رشته جامعه شناسی در کشور های پیشرفته بسیار عالی است. جامعه شناسی سیاسی از معروف ترین گرایش این رشته است. در ادامه مقاله به معرفی کامل این رشته در ابعاد مختلف پرداخته ایم.

جامعه و سیاست

اگر بخواهیم یک رشته علمی و پژوهشی را نام ببریم باید جامعه شناسی را نام ببریم که این رشته به مطالعه و تجزیه و تحلیل جوامع انسانی می‌ پردازد. هدف اصلی رشته جامعه‌ شناسی درک عمقی و دقیقی از روند ها، ساختار ها، رفتار ها و تغییرات اجتماعی در جوامع مختلف جهان است. این رشته با بررسی ابعاد مختلف اجتماعی انسان‌ ها، از جمله تعاملات، رفتار ها، نگرش ها، ارتباطات و چگونگی تاثیرگذاری‌ های اجتماعی بر افراد و گروه‌ ها و سعی در بهبود فهم ما از دنیای اطراف خود دارد.

در رشته جامعه شناسی موضوعات متنوعی مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرند. این موارد شامل انواع جوامع (از جمله جوامع قبل‌ صنعتی، صنعتی و پسا صنعتی)، اقتصاد و توزیع منابع، نقش‌ ها و جنسیت، قدرت و نظام‌ های اجتماعی، تغییرات اجتماعی و فرهنگ، جنبش‌ های اجتماعی و سیاسی، تحولات شهری و روستایی، طبقات اجتماعی، تغییرات دینی و فرهنگی و موضوعات مشابه دیگر.

جامعه‌ شناسان از روش‌ های متفاوتی برای جمع‌ آوری داده‌ ها و تحلیل آن‌ ها استفاده می‌ کنند. این روش ها شامل نظرسنجی‌ ها، مصاحبه ها، ، تحقیقات اسنادی و آرشیوی، مشاهدات میدانی، تحلیل آماری و سایر ابزارهای تحقیقاتی است. این داده ها جهت نتایج قابل تفسیر و نظریات علمی مشتق می‌ شوند.

رشته جامعه‌ شناسی نه تنها به فهم بهتر تعاملات اجتماعی و ساختار ها کمک می‌ کند، بلکه به تحلیل ارائه راهکار ها و سیاست‌ های اجتماعی، مشکلات اجتماعی، پیش‌ بینی روند ها و انتشار دانش اجتماعی نیز می‌ پردازد. این رشته در زمینه های مختلفی از تدریس، تحقیقات، مشاوره، سیاست‌ گذاری اجتماعی، رسانه‌ ها و غیره کاربرد دارد.

بازار کار و آینده شغلی رشته جامعه شناسی

بازار کار و آینده شغلی در رشته جامعه‌ شناسی بسیار متنوع است و وابسته به عوامل مختلفی است که می تواند تغییر کند. امکانات این رشته برای افراد در سطوح مختلف متفاوت است. در ادامه به بررسی برخی از بازار کار و موقعیت های شغلی رشته جامعه شناسی پرداخته ایم:

تحقیقات و تدریس

فارغ‌ التحصیلان دکترای جامعه‌ شناسی می‌ توانند به عنوان یک محقق و یا استاد دانشگاه در دانشگاه‌ ها و مراکز تحقیقاتی مشغول به کار شوند. آن‌ ها می‌ توانند به دنبال پیشبرد دانش در زمینه های مختلف جامعه‌ شناسی باشند و این دانش را به دانشجویان و جامعه انتقال دهند.

مشاوره و سیاست‌ گذاری

افرادی که در این رشته تحصیل کرده باشند می توانند در حوزه‌ های سیاست‌ گذاری اجتماعی، مشاوره اجتماعی و تحلیل‌ های اجتماعی برای دولت و سازمان ها فعالیت کنند. همچنین افراد می توانند به تدوین سیاست‌ ها و برنامه‌ های اجتماعی کمک کنند.

روابط عمومی و رسانه‌ ها

دانش‌ آموختگان جامعه‌ شناسی می‌ توانند در بخش روابط عمومی و رسانه‌ با سمت شغلی متخصص مطالعات اجتماعی و تحلیل‌گر های اجتماعی فعالیت کنند. علاوه بر این می‌ توانند در تحلیل رویداد های اجتماعی و تاثیرات آن‌ ها بر جامعه نقش داشته باشند.

تحلیل داده‌ ها و آمار

تخصص در تحلیل داده‌ ها و آمار اجتماعی می‌ تواند به افراد محصل در رشته جامعه‌ شناسی در بخش‌ های مختلف از جمله تحلیل رفتار مشتریان، تحلیل اجتماعی و تحقیقات بازار کمک کند.

پژوهش‌ های بازاریابی و رفتار مصرف‌ کننده

یک جامعه شناس قادر است در زمینه تحلیل رفتار مصرف‌ کننده و پژوهش‌ های بازاریابی در سازمان و شرکت های تجاری فعالیت کند.

توسعه اجتماعی

در بخش زیادی از نهاد ها و سازمان ها نیاز به تخصص‌ های اجتماعی برای توسعه اجتماعی و بهبود روابط داخلی و خارجی وجود دارد.

روابط بین‌ المللی

افراد فارغ التحصیل در این رشته می توانند در حوزه های روابط بین‌ المللی، تحلیل تاثیرات فرهنگی و اجتماعی بر روابط بین‌ المللی فعالیت کنند.

به صورت کلی با توجه به تنوع زیاد در تخصص ها و مهارت ها که در دوره‌ های تحصیلی جامعه‌ شناسی انتخاب می‌ شوند، فارغ‌ التحصیلان این رشته قادرند در محیط‌ های کاری مختلف و در حوزه‌ های گوناگونی مشغول به فعالیت شوند.ولی باید بدانید برای اینکه بتوانید در این رشته موفق شوید باید مهارت های خود را افزایش دهید و بر تکنولوژی های روز مسلط باشید.

جامعه شناسی سیاسی

جامعه‌ شناسی سیاسی یکی از شاخه های رشته جامعه شناسی است که به مطالعه تعاملات و روابط اجتماعی در قالب سیاست می‌ پردازد. هدف این رشته بررسی چگونگی تاثیر جوامع و عوامل اجتماعی بر فرآیند های سیاسی و نیز چگونگی تاثیر سیاست‌ ها بر اجتماع است. جامعه‌ شناسی سیاسی همواره در حال تلاش است تا نقش و تاثیر عوامل اجتماعی مانند طبقات اجتماعی، ارتباطات، نگرش‌ها، فرهنگ و تغییرات اجتماعی را در فرآیند های سیاسی مورد بررسی قرار دهد.

مسائل گوناگونی در جامعه شناسی سیاسی مورد بررسی قرار می گیرند که شامل:

  1. نظام‌ ها و ساختار های سیاسی: بررسی سیستم‌ ها و نظام‌ های سیاسی مختلف در جوامع مختلف، از جمهوری ها تا دموکراسی ها تا حکومت‌ های استبدادی.

 

  1. رفتار و مشارکت سیاسی: مطالعه رفتار ها، نگرش ها و مشارکت اجتماعی در فرآیند های اعتراضات، انتخابات، سازمان ها و انجمن های مردمی.

 

  1. قدرت و تصمیم‌ گیری‌ های سیاسی: بررسی نقش اقتصاد و تصمیم‌ گیری‌ های سیاسی در تاثیر بر جامعه و بررسی توزیع قدرت در جامعه.

 

  1. سیاست‌ های عمومی و اثرات اجتماعی: تاثیرات سیاست‌ های دولتی بر زندگی عادی و روزمره افراد و جامعه، از جمله سیاست‌ های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی.

 

  1. تغییرات اجتماعی و سیاسی: تاثیر تحولات اجتماعی مانند تغییرات تکنولوژیکی، فرهنگی و اقتصادی بر فرآیند های سیاسی.

 

  1. هویت‌ ها و گروه‌ های اجتماعی: بررسی نقش هویت‌ ها و گروه‌ های مختلف اجتماعی در فرآیند های سیاسی، از جمله مذهبیت، قومیت و جنسیت.

 

  1. سیاست خارجی و روابط بین‌ المللی: مطالعه و بررسی تاثیرات عوامل اجتماعی در تصمیم‌ گیری‌ های سیاست خارجی یک کشور و روابط بین‌المللی.

افراد فارغ التحصیل شده در رشته جامعه شناسی سیاسی می توانند در زمینه ای مختلفی از جمله تدریس، تحقیقات، مشاوره‌ های سیاسی، رسانه‌ ها، دیپلماسی و سازمان‌ های مرتبط با حوزه‌ های سیاسی و اجتماعی فعالیت کنند. فضاهای کاری افراد در این رشته شامل دانشگاه‌، مراکز تحقیقاتی، رسانه‌ ها، سازمان‌ های بین‌ المللی و سازمان‌ های دولتی است.

مهاجرت با رشته جامعه شناسی

برای اینکه بتوانید با رشته تحصیلی خود مهاجرت کنید و در مقاطع تحصیلی بالاتر تحصیل کنید باید اول از همه آیلتس و یا تافل داشته باشید. بعد از آن می توانید به دانشگاه های مدنظر خود پیشنهاد دهید تا مدارک شما را بررسی کنند و در صورت امکان شما را پذیرش کنند. همه این پروسه ها توسط شرکت های مهاجرتی به سادگی قابل انجام هستند و پیچیدگی خاصی ندارند. رشته جامعه شناسی نیز برای مهاجرت بسیار مناسب است و می توانید با این رشته به راحتی مهاجرت کنید.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد فاند تحصیلی

رتبه مورد نیاز برای قبولی در رشته جامعه شناسی

برای اینکه در رشته جامعه شناسی در کنکور قبول شوید باید تراز مناسب و رتبه مناسب را کسب کنید. در سال ۱۴۰۱ در دانشگاه تهران تا رتبه ۱۶۰۰ کشوری با سهمیه منطقه یک و در دانشگاه فردوسی مشهد تا رتبه ۱۰ هزار کشوری با سهمیه منطقه دو و در دانشگاه اصفهان تا رتبه ۲۸ هزار کشوری با سهمیه منطقه سه، پذیرش صورت گرفته است.

معرفی رشته جامعه شناسی

بازار کار رشته جامعه شناسی

برای چه کسانی مناسب است؟

رشته جامعه‌ شناسی و جامعه‌ شناسی سیاسی برای افرادی مناسب است که علاقه‌ به درک عمیق‌ تر از تعاملات اجتماعی، سیاست‌ ها و تغییرات اجتماعی و رفتارهای انسانی در جوامع مختلف هستند. این رشته به تحلیل چگونگی تاثیر اجتماعی بر روند های سیاسی و چگونگی تاثیر سیاست‌ ها بر اجتماع می‌ پردازد. پس این رشته برای افرادی که به تحلیل علل و معانی پشت رویداد های سیاسی و اجتماعی علاقه دارند، مناسب است. در ادامه به بررسی برخی از موارد که شما را برای این رشته مناسب می کند پرداخته ایم:

علاقه‌ مندان به جامعه و سیاست: افرادی که به مسائل سیاسی و اجتماعی علاقه زیادی دارند و مایل هستند که عوامل مختلفی مانند تغییرات نگرش ها، اجتماعی، رفتارها و تاثیرات سیاسی را بررسی کنند.

داوطلبان تحلیل و تفسیر: افرادی که به اطلاعات اجتماعی و سیاسی، تحلیل داده‌ ها و تفسیر پدیده‌ های پیچیده علاقه دارند.

افراد مشتاق به تغییرات اجتماعی: افرادی که به درک تغییرات اجتماعی و نقش سیاست‌ ها در ایجاد تغییرات علاقه دارند.

اشخاص تحقیق‌ محور: کسانی که به تحقیقات دقیق در زمینه‌ های سیاسی و اجتماعی علاقه دارند و دنبال پاسخ‌ های علمی به سوالات مختلف هستند.

فعالان اجتماعی: افرادی که به تحلیل اجتماعی جامعه و دستیابی به درک بهتر از مشکلات اجتماعی علاقه دارند تا بتوانند در تصمیم‌ گیری‌ ها و فعالیت‌ های اجتماعی بهتری داشته باشند.

کارآفرینان اجتماعی: افرادی که به تشخیص فرصت‌ های کارآفرینی در بخش های سیاسی و اجتماعی علاقه دارند.

به صورت کلی رشته جامعه‌ شناسی و جامعه‌ شناسی سیاسی برای افرادی مناسب است که به تحلیل ارتباطات و تاثیرات میان اجتماع و سیاست علاقه دارند. علاوه بر این، توانایی‌ های تفسیری، تحلیلی، انتقادی و تفکر علمی دارند.


هدف ما از تاسیس وبسایت دانش پژوه این بود که هیچ محصل و کنکوری به تنهایی با مشکلات تحصیلی و درسی خود دست و پنجه نرم نکند.

هدف ما این بود تا مشاوران و معلمانی که علم و هنر دارند، علم خود را در معرض دید قرار دهند و دیده شوند.

این خدمات چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟

همین حالا می خواهم با این خدمات آشنا شوم

ارسال یک پاسخ