اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته آهنگسازی – بازار کار، مهاجرت و درآمد آهنگ سازی

رشته آهنگسازی در دانشگاه ایران برای دانشجویان مشتاق قابل تحصیل است. این رشته محدودیت هایی در ایران دارد که به آن آگاه هستید. بازار کار، درآمد رشته آهنگسازی و فرصت مهاجرت با این رشته بررسی شده است. رتبه لازم برای قبولی در رشته آهنگسازی بسته به سهمیه های کنکور و ظرفیت هر دانشگاه کاملا متفاوت است.

آهنگ سازی در دانشگاه

رشته آهنگسازی یکی از رشته‌ های هنری و موسیقی است که در دانشگاه‌ ها و موسسه های آموزشی مختلف به طور تخصصی تدریس می‌ شود. این رشته به دانش و مهارت‌ های مرتبط با آهنگسازی، ترکیب صدا ها، تکنیک‌ های نواختن ساز ها، تئوری موسیقی و ایجاد آثار صوتی متنوع می‌ پردازد.

دوره های آموزشی این رشته، دانشجویان را با مفاهیم مختلفی از جمله تاریخ موسیقی، تئوری های صوتی، آشنایی با نرم‌ افزارهای ضبط و تولید موسیقی، تکنیک‌ های آهنگسازی و اصول ترکیب صدا آشنا می‌ کند. این موارد شامل استفاده از ساز های مختلف موسیقی، آموزش‌ های کاربردی و تحلیل موسیقی‌ های مختلف برای خلق آثار صوتی است.

برنامه‌ های تحصیلی در رشته آهنگسازی اصولا شامل دروس نظری، عملی، کارگاه‌ های تخصصی، پروژه‌ های عملیاتی و همچنین ارائه‌ های عمومی برای نمایش آثار دانشجویان است. تمرکز این دوره ها بر روی انواع مختلف موسیقی از جمله جاز، کلاسیک، موسیقی الکترونیکی و موسیقی فیلم است و دانشجویان را برای فعالیت در این زمینه‌ ها آماده می کند.

با وجود تکنولوژی های جدید در زمینه ضبط، میکس و مسترینگ نیز جز مباحث مهم این رشته بحساب می آیند. دانشجویان آهنگسازی می‌ توانند با استفاده از نرم‌ افزار های مختلف، تکنیک‌ های پیشرفته‌ تر و ابزار های صوتی آثار خود را ایجاد و تولید کنند.

بعد از اینکه افراد فارغ التحصیل شدند، فرصت‌ های شغلی در این زمینه شامل آهنگسازی برای فیلم، تولید موسیقی برای هنرمندان، بازی‌ های ویدئویی، تلویزیون، تدریس، کار در صنعت موسیقی و استودیو های ضبط موسیقی می‌ شود.

بازار کار و آینده شغلی رشته آهنگسازی

تغییرات گسترده و رو به رشد در صنعت موسیقی و فرهنگ جهانی، رشته آهنگسازی به عنوان یک زمینه تخصصی، فرصت‌ های شغلی گسترده‌ ای ارائه خواهد داد. بازار کار رشته آهنگسازی در چند زمینه مختلف که شامل موارد زیر است، بسیار گسترده تر شده است:

۱. آهنگسازی فیلم و تلویزیون: با رشد و توسعه صنعت سینما و تلویزیون، نیاز به موسیقی‌ های منحصر به فرد برای سریال ها، فیلم ها و تبلیغات بیشتر و بیشتر شده است. آهنگسازان می‌ توانند در این زمینه به عنوان آهنگسازان فیلم و تلویزیون، از جمله ساخت موسیقی متن سریال و فیلم و تبلیغات مشغول به فعالیت شوند.

 

۲. بازی‌ های ویدئویی: صنعت بازی‌ های ویدئویی به صورت شارپی توسعه ور شد داشته است و نیاز به موسیقی و صداهای خاص برای بازی‌ ها بسیار زیاد است. آهنگسازان می‌ توانند موسیقی و صدا های بازی‌ های ویدئویی را ایجاد و تولید کنند.

 

۳. صنعت موسیقی و ضبط: آهنگسازان قادر هستند تا به عنوان آهنگسازان مستقل و یا در استودیو های ضبط موسیقی فعالیت کنند. آثار موسیقی برای گروه‌ های موسیقی، هنرمندان و همچنین آلبوم‌ های مستقل تولید می‌ کنند.

 

۴. آموزش: فارغ‌ التحصیلان این رشته که متخصص در این رشته هستند می توانند به عنوان مدرسان در دانشگاه‌ ها، مدارس موسیقی و آموزشگاه‌ های خصوصی فعالیت کنند و دانش خود را به سایر افراد انتقال دهند.

علاوه برا این با توجه به پیشرفت تکنولوژی، این زمینه فرصت‌ های جدیدی در زمینه هایی مانند تولید موسیقی الکترونیک، طراحی صدا و تکنولوژی‌ های مرتبط با صوت فراهم کرده است.

رتبه لازم برای قبولی رشته آهنگسازی

برای قبولی در هر رشته و دانشگاه نیاز به بررسی سهمیه های کنکور و ظرفیت پذیرش هر دانشگاه است. رتبه لازم برای قبولی در رشته آهنگسازی، در سال ۱۴۰۱ در دانشگاه هنر اصفهان تا رتبه ۹۲۰ رشته هنر با سهمیه منطقه ۳ و تا رتبه ۴۵۰ منطقه ۲ پذیرش دانشجو صورت گرفته است. همچنین در دانشگاه هنر(مرکز کرج و تهران) تا رتبه ۱۷ رشته هنر با سهمیه منطقه ۲ دانشجو پذیرش شده است.

رشته آهنگسازی در دانشگاه

درآمد و رتبه قبولی در رشته آهنگسازی

گرایش آهنگسازی در دانشگاه های ایران

در دانشگاه‌ های ایران، رشته‌ های موسیقی با محدودیت‌ هایی روبرو هستند. در حال حاضر، گرایش‌ های مختلف موسیقی وجود دارند که می‌ توانند شامل آموزش عمومی موسیقی، تئوری موسیقی و اجرا، نوازندگی باشند، اما آموزش مستقیم و گرایش به آهنگسازی به عنوان یک گرایش تخصصی وجود ندارد.

تمرکز بیشتر بر روی آموزش‌ های عمومی موسیقی و مفاهیم تئوری مرتبط با موسیقی است. علاوه بر این، در برخی موسسه ها و آموزشگاه ها، دروس و کارگاه‌ هایی در زمینه تولید و ضبط موسیقی وجود دارند که به صورت کاربردی به دانشجویان آموزش داده می‌ شوند، اما به صورت مستقیم و گرایش‌ دهی شاید در سطح دوره‌ های تحصیلی عادی وجود نداشته باشد.

از آنجایی که محدودیت‌ هایی در آموزش آهنگسازی در دانشگاه‌ های ایران وجود دارد، بسیاری از افرادی که به آهنگسازی علاقه دارند، ممکن است به صورت خصوصی یا از طریق دوره‌ های آموزشی خارج از دانشگاه به این حرفه علاقه‌مند شوند و مهارت‌ های مورد نیاز را به صورت خصوصی یا از طریق کلاس‌ های خصوصی آموزش ببینند.

درآمد رشته آهنگسازی در خارج و در ایران

درآمد در رشته آهنگسازی و موسیقی، به میزان تخصص، تجربه، شبکه‌ های ارتباطی و نوع فعالیت‌ هایی که یک فرد دارد، می تواند متغیر باشد. در ایران و در سطح بین‌ المللی نیز این موضوع بسیار متفاوت است.

راه های کسب درآمد از آهنگسازی در ایران

۱. آموزش و تدریس: برخی افراد با تدریس در مدارس موسیقی، دانشگاه‌ ها و یا به صورت خصوصی درآمد کسب می‌ کنند.

۲. اجرا های زنده: افراد موسیقیدان توانایی این را دارند تا از طریق اجرا های زنده در رویداد ها، کنسرت ها و مراسم‌ های مختلف درآمد کسب کنند.

۳. تولید موسیقی: تولید موسیقی برای فیلم، تبلیغات و هنرمندان نیز منبع خوبی برای درآمد است.

راه های کسب درآمد از رشته آهنگسازی در خارج از ایران

۱. آهنگسازی فیلم و بازی‌ های ویدئویی: در صنعت سینما و بازی‌ های ویدئویی در کشور های پیشرفته، فرصتی عالی برای آهنگسازی موسیقی فراهم است که درآمد بسیار زیادی را به هنرمندان می‌ رساند.

۲. کار در صنعت موسیقی: این مورد شامل آهنگسازی برای شرکت های موسیقی، هنرمندان، نوشتن آهنگ‌ های جدید و شرکت در پروژه‌ های بین‌ المللی موسیقی است.

۳. تدریس و کارگاه‌ ها: برگزاری کارگاه‌ های موسیقی و تدریس در دانشگاه‌ ها نیز یک منبع درآمد خوب است.

نکات مهم برای درآمد از رشته آهنگسازی

شروع اولیه: شروع کار در این زمینه به طور اولیه قطعا با میزان درآمد کمی همراه است و نیاز به ساخت شبکه روابطی و اثبات توانایی در عرصه مورد نظر دارد.

مهارت‌ های چندگانه: مسلط بودن به مهارت های متفاوت مانند ضبط صدا، تولید موسیقی، تئوری موسیقی و استفاده از تکنولوژی‌ های مرتبط از اهمیت بالایی برخوردار است.

توانایی شبکه‌ سازی و تبلیغات شخصی: ایجاد کردن شبکه های ارتباطی و تبلیغات شخصی روی فرصت شغلی و موفقیت شما در این زمینه تأثیر گذار خواهد بود.

موسیقی یک حرفه هنری و تخصصی است که با توانمندی‌ ها و تلاش شخصی، می توانید در آن به اوج موفقیت برسید.

مهاجرت با رشته آهنگسازی

با هر رشته ای در هر زمینه ای می شود مهاجرت کرد. تفاوت فقط در مهاجرت کاری و مهاجرت تحصیلی است. اگر می خواهید مهاجرت تحصیلی داشته باشید باید معدل و مدرک زیان مورد نیاز( آیلتس و یا تافل) را داشته باشید.

بعد از اینکه مدارک خود را تکمیل کردید کافی است به دانشگاه های مورد نظر خود درخواست دهید. بعد از قبولی درخواست می توانید به سفارت کشور مورد نظر بروید و درخواست ویزای تحصیلی دهید.

بیشتر بخوانید: تافل و آیلتس چیست؟

این رشته برای چه کسانی مناسب است؟

رشته آهنگسازی برای افرادی مناسب است که ویژگی های زیر را داشته باشند و یا مایل به ایجاد همچین ویژگی هایی در خود باشند.

علاقه زیاد به موسیقی

اگر شما به صورت کاملا جدی به موسیقی علاقه‌ دارید و ارتباط عمیقی با آن دارید، این رشته بسیار برای شما جذاب خواهد بود.

خلاقیت بالا و توانایی آهنگسازی

توانایی آهنگسازی و داشتن خلاقیت برای ساخت یک قطعه موسقی و ترکیب صدا ها از مهارت‌ های اساسی در این زمینه است.

دانش موسیقی و تئوری صوتی

شناخت عمیق از مفاهیم صوتی،  اصول نت‌ خوانی و تئوری موسیقی می‌ تواند به شما کمک کند تا در این رشته حرفه ای تر عمل کنید.

تسلط بر فنون ضبط و تولید موسیقی

آشنا بودن با نرم‌ افزار های ضبط و تولید موسیقی نیز می تواند شما را در این عرصه موفق کند.

پیگیر بودن و حوصله داشن

ایجاد موسیقی و بهبود آن نیازمند به صبر، تمرکز و پیگیری بسیار زیاد دارد.

اگر شما این صفات را دارید و علاقه‌ دارید تا موسیقی خود را به یک شغل یا زمینه تحصیلی تبدیل کنید، رشته آهنگسازی می‌ تواند یک گرینه مناسب برای شما باشد.


برقراری ارتباط مشاورین، معلمان، کنکوری ها و دانشجو ها با یکدیگر می تواند به هر دو گروه کمک کند تا به اهداف خودشان برسند

فرصتی ایجاد شده است تا بتوانید به سادگی با یکدیگر در این سایت ارتباط پیدا کنید تا بتوانید مشکلات و مسائل درسی و غیر درسی خود را حل کنید.

می خواهم از این فرصت استفاده کنم

ارسال یک پاسخ