اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

موفقیت در کنکور(بخش سوم)

برای موفقیت در کنکور شما علاوه بر برنامه ریزی صحیح،نیاز به روش صحیح مطالعه کردن برای کنکور دارید که قصد داریم در ادامه این موضوع مهم را شرح دهیم.

فرض کنید شما یک برنامه خوب و عالی برای رسیدن به هدفتان ریخته اید و مطمئن هستید اگر این برنامه اجرا بشود جواب خواهد داد. آیا تا بحال فکرکرده اید که چگونه باید برنامه را اجرا کرد که فایده داشته باشد؟ در واقع منظور من این است که خیلی ها هستند که برنامه ریزی می کنند ولی آیا همه آنها به هدفشان می رسند؟ آیا آنها که به هدفشان نمی رسند،تلاش نمیکنند؟ یا آنها دارای برنامه اشتباهی بوده اند که به هدفشان نرسیده اند؟

دلایل نرسیدن به هدف(موفقیت در کنکور):

برنامه ریزی بدی کرده باشید که رغبت نکنید با آن برنامه جلو بروید یا کلا آن برنامه ریزی ناقص باشد.
برنامه ریزی صحیح و کاملی دارید و تلاش هم می کنید ولی مهم نیست که چقدر تلاش می کنید،باید اصولی تلاش کرد. مانند این است که شما می خواهید طلوع خورشید را ببینید ولی به سمت غرب حرکت کنید،حالا هرچقدر هم جلو بروید طلوع خورشید را نخواهید دید.

بعد از برنامه ریزی کامل و صحیح مهم ترین موضوعی که باقی می ماند و باید خیلی به آن اهمیت داد، کیفیت کار است.فردی را در نظربگیرید که برنامه دارد چربی بسوزاند و وزن کم کند، بجای ورزش کردن ،تصمیم می گیرد با وسایلی که شبکه ها تبلیغ میکنند با نشستن و عرق کردن وزن کم کند. ولی اطلاع ندارد که با عرق کردن فقط آب بدنش را از دست می دهد و احساس می کند که وزنش کم شده. در حالیکه اصلا چربی بدنش نسوخته و مقدار وزنی که کم شده، بخاطر آبی است که بدنش از دست داده.پس این شخص از اصول لاغر شدن اطلاع ندارد و فقط هدف دارد که لاغر شود و تلاشی که در این راستا می کند بدون ثمر خواهد بود.

درس خواندن و تلاش اصولی:

یکی از شیوه های غلط این است که یک روخوانی روی درسنامه جزوه درسی داشته باشید و پشت آن تست بزنید. اکثر تست ها را هم جواب می دهید ولی بعد از گذشت چند روز با اضافه شدن درس های دیگر،آن تست ها را کاملا فراموش و تست های نکته دار وسخت را که قبلا احساس می کردید کاملا یاد گرفته اید الان به کل فراموش کرده اید و فقط تست های آسان را باز می توانید بزنید.

روش صحیح مطالعه کردن:

مهم ترین نکته برای خواندن تعداد زیاد مطالب این است که یادداشت برداری داشته باشید.مثلا مهمترین چیزی که باید توجه کنید این است که همان جزوه یا کتابی که درسنامه اش را می خوانید باید آن را خلاصه نویسی کنید حتی اگر کل متن مهم بود سعی کنید آن را به زبان خودتان بنویسید یعنی ساده و قابل درک.
در واقع باید اول متن درسنامه را بخوانید و بعد پیش خودتان تحلیلش کنید و چیز هایی که از آن فهمیده اید را بنویسید.علتش این است که چندبار در ذهنتان راجب ان مطلب تجزیه و تحلیل رخ داده و خیلی ماندگاری آن بیشتر خواهد شد.(این شیوهِ کاملا صحیح درس خواندن، وقت گیر تر از روش های معمولی و فرار است ولی باید به این نکته توجه کنید که مطلب کمی را خوب بفهمید بهتر از این است که مطالب زیادی را سطحی خوانده باشید)

تست زدن:

برای تست زدن به این نکته مهم توجه کنید که فقط تست زدن مهم نیست و نباید هم انتظار داشته باشید اکثر تست ها را بتوانید به راحتی بزنید و ممکن است خیلی از تست ها را هم نزنید یا اشتباه بزنید ولی مهم ترین چیزی که باید به آن توجه کنید و بسیار مهم است این است که اول ببینید تست هایی که اشتباه زده اید حاوی چه نکته ای بوده و آن سوال و نکته را در کاغذ خلاصه نویسی درسنامه بنویسید و بعد از آن اگر وقت داشتید بروید سراغ سوالاتی که بلد نبودید بزنید و به همین منوال اگر نکته جدیدی داشت آن را یادداشت کنید.

روش صحیح مطالعه کردن برای کنکور

کنکور

نکات جزئی اما مهم:

کاغد یا چیزی که داخل آن نکات و خلاصه نویسی درسنامه ها را یادداشت می کنید بهتر است که دفترهای معمولی و یا کاغذهای بزرگ (آچار) نباشد. بهتر است کاغذ آچار را هشت تکه مساوی کنید و روی این کاغذها خلاصه نویسی و نکته برداری ها را انجام دهید.دلایل استفاده از اینکار:
در تمامی مواقع این کاغذ های چند تکه در دسترس شما هستند و می توانید از وقت های مرده خودتان هم بهره ببرید.
در سال های مدرسه داخل کتاب و جزوات کاغذی بزرگ و دفتر درس خوانده ایم و خیلی اوقات برای نمره و به اجبار درس خوانده ایم و در ناخوداگاهمان حس زیاد خوبی به اینها نداریم پس خلاصه نویسی داخل کاغذهای کوچک در ناخوداگاهمان حس خیلی بهتری ایجاد خواهد کرد در صورتیکه ممکن است در ظاهر زیاد متوجه تفاوتی بین آنها نباشیم.

جمع بندی:

بهترین شیوه درس خواندن این است که قبل از شروع خواندن کاغد های کوچک آماده کنید.(ترجیحا  یک هشتم یک ورقه آچار) و موقع خواندن به طور دقیق خلاصه نویسی کنید به شیوه ای که گفتیم.اگربه این شیوه ای که گفتیم انجام دهید(گرچه وقت بیشتری را باید صرف کنید.)دیگر هیچ نگرانی برای جمع بندی یک ماه آخر(یک ماه مانده به کنکور)نخواهید داشت. و هیچ نکته ای که موقع تست زدن یاد گرفته باشید را ازدست نخواهید داد.

پایان مقاله روش صحیح مطالعه کردن

بخش اول
بخش دوم

صادق صالحی نسب،رتبه ۱۱۶ آزمون سراسری ریاضی

 

ارسال یک پاسخ