سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۳ – تاثیر قطعی معدل در کنکور ۱۴۰۳
سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۳ به صورت قطعی تلقی شده است. مدت زیادی است که بر سر تاثیر قطعی معدل در کنکور ۱۴۰۳ و سایر کنکور های آتی بحث وجود دارد اما در حال حاضر این تاثیر به صورت قطعی است. جایگزین کردن معدل به جای کنکور از برنامه های مهم سازمان سنجش کشور است که به صورت تکاملی در حال اجرا است.
موارد مربوط به سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۳ به صورت کامل گفته شده است. در صورت بروز هرگونه سوال در قسمت نظرات می توانید سوال خود را بپرسید
پذیرش دانشگاه با معدل
یکی از مهم ترین معیارها برای ارزیابی عملکرد دانش آموزان در دوره تحصیلی ۱۲ ساله، معدل است. اکثر دانشگاه ها و مراکز آموزشی کشور برای قبولی دانشجویان در دانشگاه به معدل توجه می کنند. در ادامه به تاثیر معدل در کنکور های آتی از جمله کنکور ۱۴۰۳ می پردازیم.
از سمتی معدل به عنوان یک معیار قبولی در کنکور، از اهمیت زیادی برخوردار است. در اکثر دانشگاه ها، شرط معدل از مهم ترین شروط برای پذیرش است. این یعنی دانش آموزانی که در زمان تحصیل خود در امتحانات نهایی سال آخر نمره بهتری گرفته اند شانس قبولی بیشتری در دانشگاه را دارند.
از سوی دیگر، معدل به تنهایی عامل قبولی در کنکور نیست. درست است که برای قبولی معدل بالا نیاز است اما موارد دیگری مانند درصد دروس در کنکور، رتبه کنکور، تراز، مصاحبه و سایر موارد نیز برای قبولی تاثیرگذار هستند. پس معدل یکی از معیار های پذیرش است و نباید فقط روی معدل اتکا کرد.
در نتیجه می توان گفت معدل بسیار حائز اهمیت است اما نباید به تنهایی ملاک قرار گیرد. بنابراین داوطلبان کنکور باید به همه نمرات و معیار های مورد نیاز برای قبولی در کنکور توجه کنند و برای هر کدام تلاش کنند تا بتوانند در همه مولفه ها خوب باشند.
سوابق تحصیلی کنکور ۱۴۰۳
۱۴۰۲ | ۴۰% | قطعی | نمرات نهایی پایه دوازدهم |
۱۴۰۳ | ۴۰% | قطعی | نمرات نهایی پایه دوازدهم |
۱۴۰۴ | ۶۰% | قطعی | نمرات نهایی پایه یازدهم و دوازدهم |
۱۴۰۵ | ۶۰% | قطعی | نمرات نهایی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم |
∗ افرادی که دیپلم خود را بعد از سال ۱۳۸۴ گرفته اند و مدرک پیش دانشگاهی افرادی که بعد از سال ۱۳۹۱ است جز این تاثیر قطعی هستند
∗ سوابق تحصیلی برای کنکوری های نظام جدید در کنکور ۱۴۰۳ طبق جدول است و برای کنکوری های نظام قدیم، نمرات پیش دانشگاهی و دیپلم است
← رشته های بدون آزمون بیش از ۸۵ درصد از رشته ها را تشکیل می دهند که تاثیر معدل برای ورود به این رشته ها به صورت ۱۰۰% است
جایگزین کردن معدل به جای کنکور
سال های سال است که سازمان سنجش و آموزش و پرورش به دنبال جایگزین کردن معدل به جای کنکور هستند اما هنوز کنکور حذف نشده است زیرا حذف کنکور به یکباره ممکن نیست.
اما سوالی که پیش می آید این است که واقعا حذف کنکور روش خوبی است؟ آیا معدل باید جایگزین کنکور شود یا باید پذیرش دانشجو همچنان بر اساس ماراتن کنکور باشد؟
بیشتر بخوانید: صفر تا صد ماجرای حذف کنکور
پذیرش دانشگاه با معدل
- مزایا
یکی از مزایای اصلی این روش این است که دانش آموزانی که معدل بالایی دارند، میتوانند به راحتی و بدون نیاز به شرکت در کنکور، در دانشگاه های معتبر و سطح بالای کشور قبول شوند.
این روش به دانشجویان فرصت میدهد تا به جای تمرکز بر روی کنکور، در فعالیت های علمی و پژوهشی ورود کنند و توانایی و علم خود را در سایر زمینه ها بیشتر کنند.
پذیرش دانشجو با معدل از استرس دانشجو کم می کند و به او فرصت می دهد که در سه سال متوالی نمراتی کسب کند تا راحت تر وارد دانشگاه شود.
- معایب
افرادی که در مناطق محروم هستند و از امکانات کمتری برخوردارند، بهترین شانسشان برای ورود به دانشگاه شرکت در کنکور است که با اجرایی شدن شرط معدل، شانس این افراد کمتر می شود.
کسانی که معدل پایین دارند شانسی برای قبولی در دانشگاه ندارند و عملا باید خیلی خیلی برای رتبه کنکور خود تلاش کنند.
پذیرش دانشگاه با کنکور
- مزایا
در این روش، فرصت پذیرش در دانشگاه های معتبر برای همه کنکوری ها یکسان و برابر است.
در آزمون کنکور، از دانشجویان درباره موضوعات متنوع سوال میشود و این باعث می شود کنکوری ها مهارت های مختلفی را در خود تقویت کنند.
پذیرش با این روش، برای ورود به رشته های مختلف، نیاز است تا کنکوری ها همه دروس را مطالعه کنند که این باعث بهبود کیفیت مطلعاتی و علمی آن ها می شود.
- معایب
در این روش، فقط کنکوری هایی که رتبه بهتری دارند می توانند وارد دانشگاه های سطح بالا شوند و بقیه از شانس کمتری برخوردارند.
آزمون کنکور بسیار استرس زا است و ممکن است افراد نتواند علمشان و خود واقعی اشان را در جلسه کنکور پیاده کنند.
کنکوری هایی که به دلیل کسب نکردن رتبه خوب وارد دانشگاه های سطح پایین تر می شوند از سطح امکانات رفاهی و علمی کمتری برخوردارند.
در نهایت، هر دو روش مزایا و معایب خود را دارد و نمی توان گفت کدام روش به روش دیگر برتری دارد و این بسته به شرایط هر فرد می تواند متفاوت باشد. برای یک فرد پذیرش با معدل عالی است و برای فرد دیگری پذیرش با آزمون کنکور.
در واقع در برخی موارد، دانشجویان با رتبه خوب در آزمون کنکور، ممکن است به دلیل نداشتن معدل خوب وارد رشته هایی شوند که به علت نداشتن استعداد و یا نداشتن علاقه، برای آن ها مناسب نباشد. و از طرفی دیگر دانشجویانی که معدل بالا دارند ممکن است به دلیل موارد مختلفی مانند عملکرد ضعیف در حل سوالات تستی و سایر موارد نتوانند در کنکور بدرخشند.
سوالات پرتکرار
آیا تاثیر معدل به همین صورت می ماند یا ممکن است عوض شود؟
در حال حاضر تاثیر معدل به صورت قطعی تایید شده است اما ممکن است هر لحظه این مصوبه لغو شود اما در این تاریخ این مصوبه در حال اجرا است.
دیپلم تجربی دارم و می خواهم کنکور ریاضی دهم، تاثیر معدل چگونه است؟
برای این دسته از افراد تاثیر معدل به صورت کامل نیست و فقط برای دروس مشترک در نظر گرفته می شود.
جمع بندی
سال های سال است که سازمان سنجش قصد جایگزینی کنکور با معدل را دارد. دیر یا زود این اتفاق رخ می دهد و درصد عظیمی از بخش پذیرش دانشجو با معدل صورت خواهد گرفت.
افراد زیادی بر این باورند که کنکور بهترین روش برای پذیرش دانشجو است و برخی نیز بر این باورند که این روش باید جای خود را به معدل دهد.
سازمان سنجش هر دو را با هم پیش می برد و قصد دارد ارام ارام معدل را جایگزین کنکور کند. در سال ۱۴۰۳ نیز همانند سال ۱۴۰۲ تاثیر معدل قطعی اعلام شده است.
بسیاری از گروه ها پیگیر هستند تا تاثیر معدل را همانند سابق کنند تا به صورت تاثیر مثبت در کنکور اعمال شود.
پایان مقاله تاثیر سوابق تحصیلی(معدل) در کنکور ۱۴۰۳
پلتفرم دانش پژوه این فرصت را فراهم کرده است تا دانشجویان و کنکوری ها بتوانند مشکلات درسی و تحصیلی خود را به سادگی حل کنند.
این وبسایت برای مشاوران و معلمان نیز است. کسانی که قصد دارند مهارت خود را برای کنکوری ها در معرض دید بگذارند تا بیشتر دیده شوند.
خدمات ما دسته بندی های متنوعی دارد و شما را بی نیاز از هر چیز ضروری دیگری می کند
دیدگاه ها ( ۸ )
سلام من امسال دوازدهمم
دو تادرس شیمی و ریاضی دهم رو تجدید شدم و پاس نکردم هنوز… خواستم بدونم طبق این قانون جدید تک ماده که چهار درس نهایی رو میشه تبصره کرد ، آیا دروس دهم که نهایی نبودن رو میتونم شهریور تبصره کنم یا خیر ؟
ترو خدا جواب بدید
بله می توانید دروس غیر نهایی هم در صورت داشتن شرایط، تک ماده بزنید
سلام ، من امسال دوازدهمم ، امسال برا کنکور آماده نیستم و فقط میخوام امسال به فکر امتحانات نهاییم باشم وکنکور ندم …
اگه کنکور ندم مشکلی برام به بوجود نمیاد ؟
خیر مشکلی پیش نخواهد آمد
سلام
درسی رو که تبصره زدیم ، میتونیم ترمیم کنیم توی خرداد یانه ؟
خیر
سلام و وقت بخیر
اگه دانش اموزی دومین سالی باشه که کنکور میده و معدل کل دیپلمش درحد ۱۰ هستش و سال اول درصدای کنکورش افتضاح باشه ولی سال دوم جزع رتبه برتر ها باشه دانش اموز مشکوک به تقلب شناسایی میشه و باید دوباره کنکور بده ؟
لطفا جواب بدین خیلی برام مهمه
بله قطعا این موضوع مورد بررسی قرار خواهدگرفت