اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

گرایش نرم افزار در رشته مهندسی کامپیوتر

در این مقاله قصد داریم رشته مهندسی کامیپوتر به خصوص گرایش نرم افزار(مهندسی نرم افزار) که پر طرفدارترین گرایش این رشته است را به زبان کسی که این رشته را تجربه کرده برای شما کنکوری های عزیز باز کنیم تا بتوانید تصمیمی را با شناخت کامل از این رشته بگیرید.

مهندسی نرم افزار چیست؟

مهندسی نرم افزار یکی از زیر شاخه های رشته مهندسی کامپیوتر است. مهندسی نرم افزار رشته ای است که در آن روش هایی سیستماتیک و اصولی آموزش داده می شود تا با استفاده از آنها بتوان به طراحی و تولید نرم افزار پرداخت.
حتما همه میدانید که کامپیوتر دستگاهی است که دستورالعمل های خاصی را میگیرد و با آنها کار هایی انجام میدهد که مطلوب کاربر است و همه میدانیم که نرم افزار هم همان دستورالعمل هاست که متخصصانی که زبان کامپیوتر را می فهمند برای کامپیوتر تعریف می کنند تا سیستم بتواند کاری که از آن انتظار می رود را انجام دهد.  این رشته با کامپیوتر و نرم افزار ها سر و کار دارد.

گرایش نرم افزار. گرایش سخت افزار.مهندسی نرم افزار.رشته علوم کامپیوتر.مهندسی سخت افزار

نرم افزار

پیدایش مهندسی نرم افزار مربوط به زمانی میشود که کامپیوتر به وجود آمده بود. طی نشستی در سال ۱۹۶۸ در آلمان به نام “نشست مهندسی نرم افزار ناتو” این اصطلاح به وجود آمد و مورد استفاده قرار گرفت.این روز ها نرم افزار ها انواع گسترده ای دارند و آنقدر زیادند که نمی شود در یک دوره تحصیلی چهار ساله درباره همه آنها آموزش داده شود. اما یادگیری اصول و روشهای اولیه در این دوره می تواند برای کسی که به دنبال طراحی و تولید نرم افزار است مفید واقع شود. می شود گفت که گرایش نرم افزار یک رشته پویاست و نمی توان همه آن را یک جا آموزش داد و مهندس نرم افزار باید با توجه به نیاز خود برای ساختن انواع جدید نرم افزار ها به دنبال آموزش های جدید باشد.

موضوعات گرایش نرم افزار:

گرایش نرم افزار ارکان خاص خود را دارد یعنی حدود پانزده موضوع وجود دارد که باید آموزش داده شود تا یک مهندس نرم افزار کامل تربیت شود.
در دوره کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر، برخی درس های تخصصی عبارت اند از:

مبانی کامپیوتر و برنامه سازی                                   طراحی الگوریتم ها

نظریه زبان ها و ماشین ها                                       برنامه سازی پیشرفته

هدف گرایش نرم افزار:

مهندسی سخت افزار ، مهندسی آی تی و علوم کامپبوتر رشته های دیگری هستند که موضوعشان به مهندسی نرم افزار نزدیک است. در مهندسی سخت افزار بیشتر هدف درک و تولید سخت افزار هاست. رشته مهندسی آی تی که بیشتر به اطلاعات مربوط میشود هم یکی از رشته هایی است که در آن مطالبی درباره نرم افزار ها آموزش داده می شود و از این جهت به مهندسی نرم افزار نزدیک است. رشته علوم کامپیوتر هم همانطور که از اسمش پیداست بیشتر از علوم و تئوری های مربوط به کامپیوتر تشکیل می شود. اما رشته ی مهندسی نرم افزار برای تولید نرم افزار است که هدف آن به کار انداختن ذهن کامپیوتر است.

نرم افزار ،گرایش همه چیز دانها:

ممکن است گمان کنید این رشته تماما تولید نرم افزار و کد نویسی است اما در واقع کد نویسی فقط بخشی از آن است. یک مهندس نرم افزار واقعی باید دقیق بداند که نرم افزار خود را چگونه طراحی کند. باید از علم اقتصاد آگاه باشد تا حدی که بتواند تشخیص بدهد که چگونه نرم افزارش را بسازد که درامد زا باشد.باید از اینترنت و راه و روش های آن آگاه باشد تا بتواند از عهده یک نرم افزار آنلاین بر بیاید.

باید مهارت مدیریت را کسب کند که در آینده خیلی از نرم افزار ها قرار است به صورت گروهی کار شود. بعد از این کار ها نوبت به تولید نرم افزار می رسد که برنامه نویسی دارد. حتی بعد از تولید نیاز دارد که بداند چگونه نرم افزار را تست کند تا کارامد باشد و همه این چیز ها در یک پک ۱۰۰ واحدی به دانشجو آموزش داده می شود با این هدف که فرق ابتدا و انتهای او در این چهار سال توانایی ساختن نرم افزار باشد.

گرایش نرم افزار. گرایش سخت افزار.مهندسی نرم افزار.رشته علوم کامپیوتر.مهندسی سخت افزار

کد نویسی

نکته دیگری هم که باید درباره مهندسی نرم افزار بدانید این است که تولید نرم افزار، فقط منظور از تولید نرم افزار های تجاری نیست که در گوگل پلی اندروید یا فروشگاه ویندوز دانلود می شوند. یا منظور فقط محصولاتی مثل Photoshop یا Excel نیست. نرم افزار ها کاربرد خیلی گسترده تری دارنداز جمله در ساختن وسایل دیجیتالی در کارخانه ها، کار های نظامی، تحقیقات علمی، هدایت هواپیما ها، موشک ها، شاتل ها و در کنترل نیروگاه های هسته ای، مدیریت و نگهداری سیستم ها در سازمان ها، اداره ها و خیلی جا های دیگر. نرم افزار ها همه جا هستند و هر جا هم که نرم افزاری باشد یکی لازم است تا آنها را مهندسی کند.

گرایش نرم افزار. گرایش سخت افزار.مهندسی نرم افزار.رشته علوم کامپیوتر.مهندسی سخت افزار

شبکه

بازار کار مهندسی نرم افزار:

اگر بخواهیم درباره آینده شغلی این رشته حرف بزنیم باید گفت که تولید نرم افزار می تواند یک کار خیلی درآمدزا باشد. نیاز جهان به نرم افزار محدودیت ندارد. یعنی در مسیر تولید نرم افزار های تجاری و ساخت بازی، گنج های زیادی پیدا می شود که پیدا کردن آنها نیاز به خلاقیت و کار کردن دارد. تولید نرم افزار همچنین بهره وری بالایی دارد. یعنی اگر بخواهم آن را با تولیدات کارخانه ای مقایسه کنیم میبینیم که چه هزینه ی زیادی دارد تولید انبوه کالا و حمل و نقل و نگهداری و فروش آن. اما در طراحی نرم افزار این کار ها به سادگی کپی کردن از نمونه اولیه و آپلود کردن و دانلود کردن است.

گرایش نرم افزار. گرایش سخت افزار.مهندسی نرم افزار.رشته علوم کامپیوتر.مهندسی سخت افزار

بازی سازی

با توجه به اینکه استفاده از نرم افزار ها این روز ها رونق اساسی دارد و ساخت و تولید نرم افزار می تواند مورد علاقه خیلی ها باشد. به احتمال زیاد به زودی نرم افزار ها از چارچوب کامپیوتر و موبایل ها بیرون می آیند و از لوازم خانه گرفته تا لباس آدم را هوشمند سازی می کنند. نرم افزار ها تغییرات شگفت انگیزی در جهان به وجود می اورند. هیچکس نمی تواند پیش بینی کند که جهان در صد سال آینده میدان جنگ ربات ها و انسانها می شود یا اینکه جهانی می شود که قدم به قدم آن شگفتی است. اما به جرئت می توان گفت که فقط یک انسان خوب می تواند در جهان تغییرات خوب به وجود بیاورد و جهان مورد نظر ما را بسازد. اگر به تولید نرم افزار علاقه دارید جهان به مهندس نرم افزار خوبی مثل شما نیاز دارد.


و در صورت داشتن هرگونه سوال درسی و غیر درسی (کنکوری و دانشجویی)لازم است که در سایت ثبت نام کنید و در قسمت پرسیدن سوال،مطرح نمایید

ارسال یک پاسخ