اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

این روز ها حضور کامپیوتر در زندگی آدم ها اجتناب ناپذیر و جهان وارد عصر جدیدی شده که در آن توانایی انسانها با حضور ماشین های کامپیوتری در کنارشان ارتقا یافته است. پس در این دوره برای بهبود ماشین ها بیش از هر چیز دیگری نیاز به مهندسی است که به راز و رمز های کامپیوتر آگاه باشد.در رشته مهندسی کامپیوتر چنین افرادی آموزش دیده می شوند.

مهندسی کامیپیوتر و گرایشات:

مهندسی کامپیوتر رشته ای است که در آن درباره ی قسمت های مختلف کامپیوتر به دانشجو ها آموزش می دهند. اما همه چیز را آموزش نمی دهند یعنی  نمی شود که همه چیز را آموزش داد. به این دلیل که این رشته  کاملا پویا و پیوسته در حال تغییر است. پس مهندس های این رشته باید همیشه به روز و در حال آموزش دیدن باشد.مهندسی کامپیوتر دارای دو گرایش سخت افزار و نرم افزار است که در ادامه مختصری از آن را برای شما بازگو خواهم کرد.

سخت افزار:

سخت افزار یعنی اجزای فیزیکی سیستم. یعنی ماوس، صفحه کلید، صفحه نمایش، بلندگو ها، قطعات کامپیوتر و هر چیز دیگری که بتوان آن را لمس کرد. برای یک ربات انسان نما می توان دست ها و پاها، سر و بدنه، چشم ها و حسگر ها، بخش پردازش مرکزی، سیستم صوتی و سایر بخش های فیزیکی را سخت افزار شمرد. در حوزه سخت افزار نیاز است که مهندس اطلاعاتی درباره برق، الکترونیک و مکانیک داشته باشد.

سخت افزار کامپیوتر

سخت افزار

نرم افزار:

نرم افزار بخشی از کامپیوتر است که قابل لمس نیست، اما قابل درک است. نرم افزار ها دستوراتی هستند که انسان ها به ماشین ها می دهند و ماشین ها باید آن را  انجام دهند. بدون نرم افزار، سخت افزار ها بی استفاده هستند. پس نرم افزار و سخت افزار دو بعد از کامپیوتر هستند که در دو گرایش مجزای آموزش داده می شوند.  در حوزه نرم افزار، مهندس نیاز به پایه ریاضی قوی و تخصص در زبان های برنامه نویسی دارد.

نرم افزار مهندسی کامپیوتر

نرم افزار

زمینه های کاری برای رشته کامپیوتر:

یک مهندس کامپیوتر نقش تاثیر گذاری بر سرنوشت جهان دارد و کاری می کند که تکنولوژی در خدمت بشر باشد.زمینه های کاری مهندس های این رشته عبارتند از:
طراحی و تولید نرم افزار که یکی از اصلی ترین کار های مهندس نرم افزار است.
ساختن رایانه ها و ابزار های دیجیتالی. ساختن وسایلی مانند گوشی های هوشمند، لپ تاپ ها و تبلت ها و قطعات داخلی رایانه ها. اما اینها فقط بخشی از آن هستند، رایانه ها تقریبا در هر صنعتی وارد شده است. پس در هر کارخانه ای به مهندسان این رشته احتیاج است.
طراحی وبسایت
شبکه و امنیت شبکه که یکی از واجب ترین کار هاست. همیشه به یک مهندس نیاز است تا امنیت شبکه ها را تامین کند و از دزدیده شدن اطلاعات جلوگیری کند
نگهداری از سیستم های  یک سازمان
آموزش دادن دانش های کامپیوتر به دیگران. با توجه به اینکه این علم پیوسته در حال به روز شدن است، نیاز به آموزش هم بیشتر از رشته های دیگر وجود دارد

جهان امروز نسبت به زمانی که رایانه ها در آن گسترش نیافته بودند خیلی تغییر کرده است و همواره در حال تغیر و تحول است.در این سفر به مهندس کامپیوتر نیاز است تا این تغییر ها را کنترل کند.

احسان انصاری،دانشجوی نرم افزار دانشگاه خلیج فارس

جهت پرسیدن سوالات درسی و غیر درسی خود به اینجا مراجعه کنید.(بهترین ها به شما پاسخ خواهند داد)

ارسال یک پاسخ