شرایط ورود به رشته خلبانی – نحوه خلبان شدن در ایران
رشته خلبانی به دو بخش خلبانی نظامی و غیر نظامی تبدیل می شود. نیازمندی هایی مانند قد بالای ۱۶۵cm و سلامت جسمی و روحی، دندان، بینایی، مغز و سایر موارد است. رشته خلبانی به صورت بدون کنکور در ایران وجود دارد. این رشته در سه گرایش ناوبری هوایی، خلبانی و مراقبت پرواز آموزش داده می شود. بازار کار رشته خلبانی در هر کجای دنیا که باشید شرایط خاص خود را دارد که به معرفی آن پرداخته ایم.
سوالاتی که در انتهای مقاله در ذهن شما ایجاد می شود را در قسمت نظرات بپرسید تا با شوق به شما پاسخ دهیم😍
رشته هوانوردی چیست؟
رشته خلبانی در ایران یک رشته پرطرفدار از شاخه هوانوردی است. برای اینکه بتوانید در این رشته فعالیت خود را آغاز کنید باید دوره های تخصصی را آموزش ببینید سپس می توانید این مسیر را شروع کنید.
آموزش خلبانی در ایران توسط شرکت هواپیمایی ملی ایران با نام هواپیمایی ایران ایر ارائه میشود. دوره آموزشی خلبانی مراحل مختلفی را شامل می شود مانند آموزش پرواز تمرینی با هواپیما های شبیه سازی و آموزش پرواز با هواپیما واقعی و آموزش تئوری است. این دوره اصولا شش ساله است و شامل دو دوره پایه و پیشرفته است.
مرحله پایه این دوره، دانشجو ها با مفاهیم پایه خلبانی و قوانین هوانوردی آشنایی پیدا می کنند و پرواز های تمرینی با هواپیما های شبیه سازی انجام می دهند.
در مرحله پیشرفته، دانشجویان پرواز های واقعی با هواپیما های واقعی انجام می دهند. در نهایت لایسنس خلبانی برای افرادی که با موفقیت این دوره را می گذرانند صادر می شود.
خلبانی یک شغل خاص و پر خطر است و جان صد ها مسافر در دستان شما است. بنابراین سختگیری های زیادی در آن صورت می گیرد. مواردی مانند سلامتی کامل جسمی، داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی، تجربه و سابقه پرواز با هواپیما های کوچک و داشتن گواهینامه خودرو سبک. همچنین شما باید برای شرکت در دوره آموزشی خلبانی، به زبان انگلیسی مسلط باشید. یا مدرک های تحصیلی را ارائه کنید که نشان دهنده تسلط شما بر زبان انگلیسی باشد. علاوه بر این باید در آزمون های داخلی و بین المللی مرتبط با هوانوردی نیز موفقیت آمیز عمل کنید.
بعد از گرفتن مجوز خلبانی، شما می توانید به عنوان خلبان در شرکت های هواپیمایی و شرکت های دیگری که نیاز به خدمات خلبانی دارند، کار کنید. همچنین به یاد داشته باشید که خلبانی یک شغل پر استرس و پر خطر است که باید همیشه تمرکز خود را حفظ کنید تا در شرایط اضطراری بتوانید خوب عمل کنید.
به صورت کلی رشته خلبانی یک رشته و شغل هیجان انگیز و همواره پر خطر است که باید آزمون های سختی را با موفقیت پشت سر بگذارید و سلامتی جسمی و روحی داشته باشید تا بتوانید در این شغل وارد شوید.
بازار کار رشته خلبانی بعد از فارغ التحصیلی چگونه است؟
رشته خلبانی یک رشته پر طرفدار از زیر شاخه هوانوردی است. به همین دلیل بازار کار رشته خلبانی برای فارغ التحصیلان این رشته خوب است. با این وجود به دلیل سخت بودن و پیچیدگی های آموزشی خلبانی، رقابت زیادی برای افرادی وجود دارد که قصد ورود به این رشته و حرفه را دارند وجود دارد.
شرکت های هواپیمایی زیادی در ایران هستند که به دنبال خلبان حرفه ای و کار بلد هستند. به همین دلیل فرصت شغلی برای فارغ التحصیلانی که عاشق این حرفه هستند و تسلط خوبی دارند وجود دارد.
برای اینکه بتوانید به صورت حرفه ای وارد این حرفه شوید باید بدانید که اول باید کمک خلبان باشید تا مهارت لازم برای کنترل کامل یک هواپیما را کسب کنید تا در نهایت یک خلبان اصلی شوید.
رشته خلبانی برای چه کسی مناسب است؟
رشته خلبانی برای افرادی مناسب است که عاشق هیجان و پرواز هستند و دوست دارند شرایط غیر نرمال را تجربه کنند. بنابراین افرادی می توانند در این شغل و حرفه موفق باشند که توانایی کنترل فشار و در موارد مختلف را دارند و هوشیاری بالایی دارند.
این رشته درآمد بسیار بالایی را می تواند برای شما ایجاد کند پس برای افرادی که دنبال درامد بالا هستند بسیار مناسب است. البته درآمد بالا نصیب کسانی می شود که تلاش و تمرین های زیادی انجام داده اند و خود را در سطح یک خلبان حرفه ای ارتقا می دهند.
به صورت کلی رشته خلبانی برای افرادی مناسب است که علاقه شوق و توانایی لازم برای خلبانی را دارند و می توانند شرایط پر استرس خلبانی را بپذیرند مناسب است.
خلبانی غیر نظامی و خلبانی نظامی در ایران چه تفاوت هایی دارند؟
در ایران، خلبانی به دو دسته نظامی و غیر نظامی تقسیم بندی می شوند. هر زمینه بنا به نوع کاربری خود، آموزش های متفاوتی را ارائه می دهد.
در خلبانی نظامی، آموزشها به شیوه نظامی و تحت نظارت ارتش جمهوری اسلامی انجام می شود. خلبانان نظامی آموزش هایی مبنی بر آماده شدن برای انجام دادن ماموریت های نظامی شامل انجام پشتیبانی از نیروهای زمینی و دریایی، حملات هوایی و انجام عملیات انتقال بین فرودگاه ها آموزش داده می شوند.
اما در خلبانی غیرنظامی، اصولا آموزش ها به صورت خصوصی و در آموزشگاه های خصوصی ارائه میشوند. خلبان ها به عنوان خدمه پرواز در شرکتهای هواپیمایی و موسسه های هواپیمایی مشغول به کار می شوند.
این دسته از خلبان ها برای انجام پرواز های تجاری و حمل و نقل مسافر و بار آموزش می بینند و مهارت های لازم را برای امنیت و ایمنی و راحتی مسافران به کار می برند.
به صورت کلی، تفاوت اصلی بین خلبانی نظامی و خلبانی غیر نظامی در ماموریت هایی است که خلبان ها در طول شغل خود موظف به انجام آن و نوع پرواز و همچنین در شیوه آماده سازی و آموزش برای کار در هر کدام از این حوزه ها است.
فرصت مهاجرت با رشته خلبانی
رشته خلبانی مختص به یک کشور نیست. افرادی که در این زمینه مهارت کافی را دارند می توانند در هر کشوری که می خواهند از این حرفه خود استفاده کنند. خلبانی به دو صورت قابل مهاجرت است.
مهاجرت به کشورهایی که نیاز به خلبان دارند
برخی کشور ها مانند نیوزلند، کانادا، استرالیا نیاز به خلبان دارند. افراد می توانند با گرفتن مجوز های لازم و دارا بودن تجربه خوب در این کشور ها به عنوان یک خلبان مشغول به فعالیت شوند.
مهاجرت به کشورهایی که بازار کار خوبی برای خلبانان دارند
برخی کشور ها مانند سنگاپور، چین، امارات، قطر، عربستان، بازار کار خوبی برای خلبانان دارند. شرکت های هواپیمایی این کشورها در حال استخدام خلبانان با تجربه است.
جهت مهاجرت به کشور های دیگر برای شغل خلبانی، باید مجوز های مورد نیاز را دارا باشید و علاوه بر این باید تجربه کافی در پرواز و کار با هواپیما های گوناگون را داشته باشید.
زبان انگلیسی حرف اول و آخر را برای خلبان ها می زند و باید زبان انگلیسی را مسلط باشید و قادر به صحبت کردن باشید. به صورت کلی مهاجرت با رشته خلبانی قابل انجام است و هر ساله کشور های زیادی دست به استخدام خلبان های با تجربه می زنند.
رشته خلبانی بدون کنکور
برای اینکه وارد رشته خلبانی شوید نیاز به شرکت در کنکور ندارید و باید با استفاده از آموزشگاه های خصوصی وارد دوره خلبانی شوید و اموزش ببینید. برای اینکه وارد رشته خلبانی نظامی شوید باید وارد دانشگاه شهید ستاری شوید که زیر نظر ارتش جهموری اسلامی ایران فعالیت می کند. بنابراین رشته خلبانی بدون کنکور است و می توانید دوره را بگذرانید و مدرک خود را کسب کنید.
این وبسایت را تاسیس کردیم تا کنکوری ها و دانش آموزان بتوانند به سادگی و در هر زمان از شبانه روز مشکلات خود را مطرح کنند تا حل شوند.
مشاوران و معلمانی که علم دارند و می خواهند علم خود را در معرض دید قرار دهند می توانند با فعالیت در دانش پژوه، خود را مطرح کنند.
خدمات ما به اینجا محدود نمی شود و یک پکیج همه جانبه برای شما ارائه کرده ایم تا به صورت رایگان به موفقیت برسید
ارسال یک پاسخ