اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

شرایط، قوانین و جریمه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی

در سال‌های گذشته دانشگاه‌های غیرانتفاعی برای دانشجویانی که به دنبال دانشگاهی با اعتبار بالا بودند تاسیس شد. در این نوع دانشگاه‌ها، فرآیند آموزش و پرورش به گونه ای است که دانشجویان برای آینده ای جدید آماده می شوند. با وجود این موارد، بعضی وقت ها دانشجویان ممکن است نیازی به ادامه تحصیل در دانشگاه غیرانتفاعی نداشته باشند. این مقاله به شرایط و جریمه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی پرداخته است.

همه موارد به صورت مجزا بررسی شده اند تا سوالی در ذهن شما باقی نماند. اگر سوالات شما بعد از خواندن مقاله همچنان بی جواب ماند، در قسمت نظرات منتظر سوال شما هستیم

دلایل انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی

  • اشتباه در انتخاب رشته

برخی دانشجویان ممکن است در زمان انتخاب رشته، رشته اشتباهی را وارد کرده باشند و بعد از قبولی متوجه این موضوع شوند. این امکان فراهم شده است تا دانشجو بتواند راحت انصراف دهد.

  • برنامه‌های تحصیلی

 در برخی از دانشگاه‌ های غیرانتفاعی، برنامه‌های تحصیلی مشخص و ثابت اند. این برنامه‌ها ممکن است با نیازهای دانشجویان هم راستا و هم جهت نباشد. جهت مثال، یک دانشجو علاقمند به رشته‌ی تحصیلی مهندسی IT ممکن است در یک دانشگاه غیرانتفاعی با برنامه‌ی تحصیلی انسانی روبرو شود که این متضاد با رشته IT است.

  • هزینه‌ های بالای تحصیل

 عده زیادی از دانشجویان به دنبال دانشگاهی هستند که شهریه معقولی داشته باشد. البته دانشگاه‌ غیرانتفاعی برای دانشجوهایی که به دنبال اعتبار بالا هستند گزینه‌ عالی محسوب می شود اما هزینه‌ زیاد تحصیل در دانشگاه غیرانتفاعی می‌تواند یک عامل خیلی مهم در انصراف دانشجویان باشد.

  • کیفیت آموزشی

اکثر دانشجویان کیفیت برنامه های آموزشی و آموزش برایشان بسیار مهم است و این مورد را به تمامی موارد ترجیح می دهند. در بیشتر موارد، دانشگاه‌های غیرانتفاعی توانایی ارائه برنامه های آموزشی با کیفیت را ندارند و این یکی از دلایل دانشجویان برای انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی است.

  • فرهنگ دانشگاه

دانشجویان انصراف دهنده از دانشگاه غیرانتفاعی ممکن است به دلیل منطبق نبودن فرهنگ دانشگاه با فرهنگ مورد انتظار خود دست به این حرکت بزنند. در دانشگاه های غیرانتفاعی فرهنگی بر ترویج بحث اخلاقی و اجتماعی دارند. این موضوع ممکن است به مزاج برخی دانشجویان خوش آید و برخی دانشجویان آن را دوست نداشته باشند که دلیلی بر انصراف این عده دانشجویان است.

  • فرصت‌ های شغلی

فرصت شغلی بعد از دانشگاه یکی از مهم ترین موضوعات برای دانشجویان است. با اینکه اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی معتبر است و زیر نظر وزارت علوم است اما ممکن است فرصت شغلی مورد نظر را برای دانشجویان فارغ التحصیل ایجاد نکند. اگر فرصت شغلی تضمین شده نباشد دانشجو این موضوع را دلیلی برای انصراف خواهد دید.

به صورت کلی تصمیم برای انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی، یکی از تصمیمات مهم و پیچیده برای دانشجویان است. هر دانشجو باید با توجه به شرایط خود و موارد ذکر شده در متن مقاله تصمیم بگیرد که آیا باید انصراف دهد یا خیر.

هزینه های انصراف

انصراف دادن از دانشگاه چه دانشگاه های دولتی چه غیرانتفاعی و … هزینه های خاص خود را دارند که بر طبق قوانین وزارت علوم پیش می روند.

  • هزینه ثبت نام

اگر انتخاب رشته کرده باشید، هزینه ای را برای انتخاب رشته پرداخت کرده اید و سپس در زمان ثبت نام و تشکیل پرونده نیز هزینه هایی از شما گرفته شده است. با انصراف این مبالغ به شما برگشت داده نخواهند شد.

  • هزینه آموزشی و شهریه

در زمان انتخاب واحد هزینه هایی تحت عنوان شهریه ثابت و شهریه متغیر از شما گرفته می شود که در صورت انصراف همه این هزینه ها غیر قابل برگشت خواهند بود. هزینه های کتاب که نیز شخصی صورت گرفته است نیز پس داده نخواهند شد.

  • هزینه خوابگاه و خانه

ممکن است دانشگاه به شما خوابگاه ارائه دهد که هزینه آن نیز باید قبل از اسکان در آن پرداخت شود که در صورت انصراف پولی به شما پس داده نخواهد شد. همچنین ممکن است در نزدیکی دانشگاه خانه اجاره کرده باشید و مجبور به تخلیه آن شوید زیرا بعد از انصراف ممکن است به آن خانه نیاز نداشته باشید که گرفتن پول پیش دردسر های خودش را به همراه دارد.

نحوه و شرایط انصراف دانشگاه غیرانتفاعی

انصراف از دانشگاه موارد قانونی و مراحل اداری خود را دارد که در برخی دانشگاه ها به صورت سیستمی است و در برخی دانشگاه ها به صورت کتبی و دستی است.

در اولین قدم باید فرم انصراف را تهیه کنید و آن را پر کنید سپس به همراه مدارک خواسته شده در فرم، آن را تحویل دهید. بعد از انجام این موارد، کاغذی به شما داده می شود که باید به بخش های مختلف دانشگاه مراجعه کنید و از مسئولان مختلف امضا بگیرید.

در برخی موارد ممکن است به یک بخش از دانشگاه بدهکار باشید که بررسی می شود و در صورت بدهکاری آن را پرداخت می کنید و مسئول مربوطه برای شما امضا می کند که پرداخت صورت گرفته است. اگر بدهکاری نیز نداشته باشید برای شما امضا می شود که بدهکاری ندارید.

بعد از تکمیل و گرفتن امضاها از بخش های مختلف می توانید آن برگه را تحویل دهید تا انصراف شما تکمیل شود.

برای انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی چه باید کرد

شرایط و جریمه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی

جریمه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی؟

شما باید جریمه ای تحت عنوان انصراف از دانشگاه به دانشگاه پرداخت کنید. بسته به مقطع های مختلف، این هزینه و قانون متفاوت است.

به صورت کلی شما باید شهریه ثابت را به همراه هزینه ۷ واحد درسی پرداخت کنید. این موضوع بنا به رشته و واحد های تخصصی شما نیز می تواند متفاوت باشد.

این فرمول برای مقطع ارشد به صورت یک پنجم شهریه ثابت است.

بیشتر بخوانید: شرایط انصراف از دانشگاه دولتی چیست؟

سوالات پرتکرار

برای انصراف نیاز به ارائه دلیل داریم؟

برای انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی نیاز به هیچ دلیلی ندارید و می توانید فرم انصراف را پر کنید و مراحل را پیش ببرید و انصراف دهید.

اشتباه انتخاب رشته کردم و قبول شدم، ثبت نام نکنم باید جریمه دهم؟

اگر قبول شوید و برای ثبت نام اولیه اقدام نکنید، هیچ جریمه ای شامل شما نخواهد شد. می توانید بدون هیچ محدودیتی دوباره کنکور دهید و وارد دانشگاه شوید.

در چه مقطع هایی می توانیم انصراف دهیم؟

در تمامی مقطع های تحصیلی می توانید انصراف دهید. کاردانی، کارشناسی، ارشد و … مجاز هستید که دانشگاه را با پرداخت جریمه ترک کنید. بخاطر داشته باشید که هر مقطع شرایط خاص خود را دارد و جریمه های آن نیز متفاوت است که بسته به شهریه آن مقطع صورت می گیرد.

جمع بندی

انصراف از دانشگاه موضوعی است که ممکن است برای همه رخ دهد. موارد مختلفی در انصراف دادن دخیل هستند که ممکن است دانشجو را به این مرحله برساند.

قبل از اینکه تصمیم خود را بگیرید با بخش مشاوره دانشگاه مشورت کنید تا شما را در این تصمیم یاری کنند و به شما پیشنهاد های مختلف دهند زیرا مشاوره دانشگاه با افراد زیادی سروکار داشته اند که قصد انصراف داشته اند.

اگر پسر هستید باید انصراف از دانشگاه و سربازی را نیز لحاظ کنید که ممکن است بعد از انصراف دیگر نتوانید تحصیل کنید و باید به خدمت سربازی روید.

دانشگاه غیرانتفاعی نیز مانند سایر دانشگاه ها این فرصت را برای دانشجویان خود فراهم کرده است که در هر شرایطی که باشند بتوانند انصراف دهند. این انصراف رایگان نیست و منوط بر پرداخت جریمه است زیرا دانشگاه بعد از انصراف شما ظرفیتش خالی می شود.

پایان مقاله جریمه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی


پلتفرم دانش پژوه با این هدف شکل گرفت تا مشکلات محصلان و کنکوری ها را به سادگی و بدون هزینه حل کند. با هدف ایجاد تعامل میان کنکوری ها، دانشجویان، مشاوران و معلمان آمدیم.

هر مشاور و معلم می تواند به سادگی با فعالیت در دانش پژوه خود را نشان دهد و از مزایای فعالیت خود بهره مند شود.

دانشجویان و کنکوری ها فرصتی را در اختیار دارند تا مشکلات درسی و تحصیلی خود را به سادگی حل کنند و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

خدمات ما رایگان و شبانه روزی در دسترس است. می توانید به سادگی از این خدمات استفاده کنید

اما این خدمات چگونه توسط ما ارائه می شوند؟

همین حالا می خواهم با این خدمات آشنا شوم

ارسال یک پاسخ