اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف – شرایط دانشگاه دولتی و آزاد

ترک تحصیل از دانشگاه برای همه رخ نمی دهد اما افراد زیادی هستند که سالانه ترک تحصیل می کنند. ترک تحصیل کردن فرایند خاص خود را دارد و سوال اکثر دانشجو ها این است که ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف مستقیم دادن و بدون هزینه دادن ممکن است؟

اگر به دنبال شرایط ترک تحصیل از دانشگاه دولتی و آزاد هستید و می خواهید بدون انصراف از دانشگاه ترک تحصیل کنید، با ما همراه باشید.

تحصیل و انصراف

شاید به فکر شما هم آمده باشد که از دانشگاه انصراف دهید. هر فرد برای انصراف دادن از دانشگاه دلایل خاص خود را دارد.

برخی افراد به علت علاقه نداشتن به رشته تحصیلی خود قصد ترک تحصیل را می گیرند و برخی افراد به علت ناتوانی در پرداخت شهریه و هزاران دلایل دیگر که منجر می شود فکر انصراف از دانشگاه به سر شما بزند.

سوالی که پیش می آید این است که آیا انصراف از دانشگاه هزینه دارد؟

آیا می توانم ترک تحصیل کنم بدون آنکه از دانشگاه انصراف دهم؟

این سوالات ذهن دانشجویان و کنکوری ها را درگیر خود کرده است که به آن ها پاسخ های دقیقی خواهیم داد

شرایط ترک تحصیل بدون انصراف از دانشگاه

اگر دانشجو باشید و یک ترم یا یک نیمسال دانشگاه نروید و انتخاب واحد نکنید،  به عنوان دانشجوی انصرافی تلقی خواهید شد.

لازم به ذکر است که بدانید در این صورت به مدت یکسال نمی توانید در کنکور شرکت کنید. اما بعد از یکسال مجاز هستید که در کنکور سراسری ثبت نام کنید و کنکور دهید.

اما اگر به صورت رسمی درخواست انصراف دهید، در همان سال مجاز به شرکت در کنکور هستید و محدودیتی شامل شما نخواهد شد.

شرایط ترک تحصیل از دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد هم همانند دانشگاه روزانه است و اگر یک ترم را بدون انتخاب واحد بگذرانید و در دانشگاه حضور پیدا نکنید، از دانشگاه اخراج خواهید شد.

  • انصراف از دانشگاه به صورت رسمی

اگر قرار است که از دانشگاه انصراف دهید می توانید روال قانونی آن را طی کنید و از دانشگاه انصراف دهید.

وقتی با این روش پیش روید، بعد از اتمام مراحل، تا سه ماه فرصت دارید که انصرافی خود را پس بگیرید. اما در حالت قبل که بدون حضور در دانشگاه بود، شما اخراج می شوید و دیگر نمی توانید به دانشگاه و رشته تحصیلی خود برگردید.

انصراف دادن از دانشگاه هزینه هایی برای شما در بر خواهد داشت. این هزیه ها زیاد نخواهد بود و پیشنهاد ما این است که به صورت رسمی از دانشگاه انصراف دهید تا اینکه غیبت کنید و دانشگاه نروید.

هر دانشگاه اعم از دانشگاه های سراسری تا دانشگاه های شهریه پرداز قوانین خاص خود را برای گرفتن هزینه در قبال انصراف دانشجو دارند که برای آگاهی از این هزینه ها باید به بخش آموش دانشکده خود مراجعه کنید و سوال بفرمایید.

ترک تحصیل بدون هزینه

اگر شما در هر دانشگاهی قبول شوید و در آن ثبت نام اولیه نکنید و دانشگاه نروید، می توانید ترک تحصیل کنید بدون اینکه هزینه خاصی را بپردازید. به صورت کلی تا زمانی که مدارک خود را تحویل دانشگاه نداده اید، انصرافی شما مشمول هزینه نخواهد شد.

انصراف از دانشگاه بدون هزینه هزینه های ترک تحصیل ز دانشگاه

هزینه ترک تحصیل

شرایط انصراف از دانشگاه چیست؟

برای اینکه از دانشگاه انصراف دهید شرایط خاصی در نظر نگرفته شده است. شما به عنوان دانشجو در هر زمان که بخواهید می توانید ترک تحصیل کنید و یا از دانشگاه انصراف دهید.

باید بدانید به محض اینکه از دانشگاه انصراف دهید به مدت یکسال وقت دارید تا وضعیت سربازی خودر ا مشخص کنید. یا باید سربازی روید یا باید سریعا در یک دانشگاه و رشته دیگر ثبت نام کنید.

به صورت کامل این موضوع را در مقاله ای جداگانه توضیح داده ایم که می توانید از طریق لینک زیر به آن دسترسی پیدا کنید.

انصراف از دانشگاه و سربازی

چرا باید از دانشگاه انصراف دهید؟

با اندکی تامل می بینید که انصراف دادن از دانشگاه تنها راه ممکن نیست مگر آنکه دلیل محکمی برای انصراف دادن داشته باشید. اگر رشته خود را دوست ندارید می توانید از روش تغییر رشته در دانشگاه اقدام کنید.

اگر مشکلاتی از قبلی مشکلات خانوادگی و بیماری سراغ شما آماده است می تواند از مرخصی در دانشگاه استفاده کنید که در مقاله زیر تمامی شرایط مرخصی گرفتن را توصیح داده ایم.

بیشتر بخوانید: شرایط مرخصی گرفتن در دانشگاه

اما ممکن است دلایلی دیگر و محکم تری برای خودتان داشته باشید. در هر صورت می توانید به سادگی و با پرداخت هزینه اندکی از دانشگاه انصراف دهید و اگر می خواهید بدون هزینه اینکار را انجام دهید و قصد ندارید دیگر وارد دانشگاه شوید می توانید به سادگی انتخاب واحد نکنید و در دانشگاه حضور پیدا نکنید.

آیا انصراف دادن از دانشگاه درست است؟

تصمیم به انصراف از دانشگاه با دلایل متفاوتی صورت می گیرد که برخی از این عوامل می تواند شامل موارد زیر باشد که می تواند منطقی نیز باشند.

مشکلات مالی

مشکلات مالی که ممکن است به صورت جدی برای هر فرد رخ دهد باعث می شود که ادامه تحصیل را برای شما غیر ممکن یا دشوار کند.

مسائل خانوادگی

ممکن است نیاز به حمایت خانوادگی داشته باشید که از آن محروم شده اید که این امر احتمالا دلیلی برای انصراف از تحصیلات شما می‌ شود.

مشکلات سلامتی

اگر مشکلات سلامتی باعث ناتوانی در ادامه تحصیلات شما شده باشد، انصراف دادن از دانشگاه می تواند بسیار منطقی باشد. هر چند می توانید از مرخصی تحصیلی به جای انصراف استفاده کنید تا سلامتی خود را مجدد بدست آورید.

عدم انطباق با رشته تحصیلی

ممکن است در ترم های اولیه متوجه شوید که رشته تحصیلی شما با علایق و استعداد های شما همخوانی ندارد و این باعث عدم اشتیاق و موفقیت شما در تحصیلات خواهد شد.

فشار ها و استرس

امکان دارد برخی از افراد به دلیل فشار های روانی، استرس زیاد یا اختلالات روانی احساس ناتوانی کنند که باعث انصراف از تحصیلات می‌ شود.

گسترش مهارت‌ ها و آموزش‌ های موازی

برخی افراد ممکن است به دنبال یادگیری مهارت‌های موازی یا شروع یک مسیر حرفه‌ ای مختلف باشند که تحصیلات دانشگاهی برایشان ضروری نیست.

هر یک از این دلایل گفته شده می تواند دلیلی برای انصراف از دانشگاه باشد. اما هر زمانی این تصمیم را بگیرید، باید بدانید که باید به دقت آن را ارزیابی کنید و اثرات آن را بر زندگی شخصی و حرفه‌ ای خود بررسی کنید.

انصراف از دانشگاه ممکن است در شرایط خاص و با دلایل معتبری منطقی باشد. اما تصمیم به انصراف باید زیر ذره بین رود، زیرا تاثیرات آن ممکن است بر زندگی شخصی و حرفه‌ ای شما به صورت مستقیم اثر بگذار. اگر دلایل و مشکلاتی وجود دارد که شما را از ادامه تحصیل منع می کند، با یک مشاور تحصیلی مشورت کنید و در نهایت یک تصمیم درست و صحیح بگیرید.

سوالات پرتکرار

در حال تحصیلم، می توانم دفترچه خدمت پست کنم؟

تا زمانی که در حال تحصیل هستید، معافیت تحصیلی دارید و نمی توانید هم معافیت تحصیلی داشته باشید و هم دفترچه سربازی ارسال کنید.

در دانشگاه فعلی خود انتخاب واحد نکرده ام و در یک دانشگاه دیگر ثبت نام کرده ام، آیا مشکلی ایجاد می شود؟

باید به دانشگاه اول خود مراجعه کنید و وضعیت تحصیلی خود را بررسی کنید. اگر شما را دانشجوی انصرافی ثبت کرده اند خیر مشکلی نخواهد بود.

اما اگر وضعیت تحصیلی شما برقرار است و به عنوان دانشجوی ترک تحصیل نکرده در سیستم آن دانشگاه هستید باید حتما انصراف دهید.

از دانشگاه دولتی انصراف نداده ام، می توانم در آزاد تحصیل کنم؟

خیر شما نمی توانید همزمان در دو دانشگاه تحصیل کنید و این خلاف قانون است. بنابراین اول باید از دانشگاه دولتی انصراف دهید و تسویه حساب کنید سپس در دانشگاه آزاد تحصیل کنید.

جمع بندی

انصراف از دانشگاه چیز وحشتناکی نیست و نیاز نیست که نگران این موضوع باشید. اگر تصمیمتان جدی است و راهی ندارید به راحتی برای انصراف اقدام کنید.

در این مقاله دو راه برای دانشگاه نرفتن گفته شد که پیشنهاد ما استفاده از روال درست و رسمی برای ترک تحصیل است. هزینه ترک تحصیل آنقدر ها زیاد نیست که خودتان را به دردسر بیندازید.

اما اگر مطمعن نیستید که از دانشگاه انصراف دهید یا ندهید، حتما با یک مشاور صحبت کنید و از این بابت مطمعن شوید زیرا بعد از انصراف دیگر راه برگشتی نیست و رسما شما از آن رشته و دانشگاه باید خداحافظی کنید.


دانش پژوه با ایجاد پلتفرم پرسش و پاسخ بر مبنای شبکه اجتماعی فرصتی را فراهم کرده است تا علاوه بر رفع مشکلات محصلان توسط مشاوران و معلمان مشتاق، فرصتی برای تعامل و آشنایی این دو گروه با هم را ایجاد کند.

این خدمات به سادگی و با چند کلیک ساده در دسترس همه است.

معرفی خدمات+ نحوه استفاده

دیدگاه ها ( ۶ )

  1. سلام
    من ترم اول دانشگاه هستم
    چون به رشته ام علاقه ندارم میتونم کنکور شرکت کنم
    ممنون میشم راهنمایی ام کنید

  2. سلام من چندسال پیش سه ترم دانشگاه آزاد شرکت کردم ولی دیگه نرفتم و بدون انصراف دادن ترک تحصیل کردم . دیگه هم قصد ندارم هیچ دانشگاهی برم ، آیا باید جریمه بدم به دانشگاه ؟

  3. سلام
    من بدون انصراف از دانشگاه آزاد چند سال پیش دانشگاه رو ترک کردم، بنظر شما آیا میتونم در آینده ادامه تحصیل بدم در یه رشته و دانشگاه دیگه؟ یا اینکه ممنوع از تحصیل میشم؟

ارسال یک پاسخ