اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته انسانی – شغل ها و درجه سختی دروس رشته انسانی

رشته انسانی جز رشته های تحصیلی اصلی در دوره دبیرستان و یا متوسطه است. این رشته فرصت های زیادی را در اختیار دانش آموزان قرار می دهد. افراد بسیار زیادی هستند که قصد دارند وارد این رشته شوند اما مطمعن نیستند که انتخابشان صحیح است یا خیر. با این هدف که رشته انسانی برای چه کسانی مناسب است، این مقاله را آماده کرده ایم تا با موارد مختلفی از جمله آینده شغلی، مهاجرت، رقابت و سایر موارد در رشته انسانی شما را آگاه کنیم.

رشته تحصیلی

در دوره دبیرستان، رشته های تحصیلی زیادی وجود دارند که توسط آموزش پروش تدوین و ارائه شده اند. این تقسیم‌ بندی بسته به نظام آموزشی هر کشور اندکی با هم تفاوت دارند.

در ایران، در دبیرستان یا دوره متوسطه، رشته‌ های تحصیلی متفاوتی وجود دارند که دانش‌ آموزان می‌ توانند بر اساس علاقه و استعداد شان و نتیجه هدایت تحصیلی، یکی از آن‌ ها را انتخاب کنند. رشته انسانی به عنوان یک رشته اصلی جز رشته‌ های قابل انتخاب است. این رشته به بررسی مباحث انسانی، اجتماعی، ادبیات، زبان ها و موارد مرتبط با انسان و جامعه می‌ پردازد.

در رشته‌ انسانی در دبیرستان معمولا دروس متنوعی ارائه می‌ شوند که موارد زیر را شامل می شوند:

 

  1. زبان‌ ها و ادبیات: دروس مرتبط با زبان‌ های گوناگون، ادبیات کلاسیک و معاصر، نثر و شعر و مطالعه آثار ادبی معروف در سطح جهان.

 

  1. تاریخ: مطالعه تاریخ ملت ها و تاریخ جهان، وقایع مهم و تغییرات اجتماعی و انقلاب ها.

 

  1. جغرافیا: مطالعه مکان‌ ها، جغرافیای سیاسی، اقتصادی و فیزیکی جهان.

 

  1. علوم اجتماعی: آشنایی با مفاهیم جامعه‌ شناسی، علوم سیاسی، اقتصاد و انسان‌ شناسی.

 

  1. روانشناسی: مباحث روانشناسی انسان و تاثیرات آن بر اعمال و رفتار.

 

  1. فلسفه: آشنایی با مفاهیم فلسفی، مسائل اخلاقی و اندیشه های معروف.

 

  1. آموزش‌ های کمکی: مانند تربیت بدنی، موسیقی، هنر های تجسمی و…

 

به صورت کلی رشته‌ تحصیلی انسانی در دبیرستان، دانش آموزان را با موضوعات مختلف انسانی و اجتماعی آشنا می کند تا به طور عمیق‌ تر درک کنند که انسان و جامعه چگونه کار پیش می روند و با چه چالش‌ هایی مواجه هستند. با شکل گیری این پایه ها، دانش‌ آموزان می‌ توانند در آینده در رشته‌ های دانشگاهی مرتبط با علوم اجتماعی، روانشناسی، ادبیات، زبان شناسی و موارد مشابه تحصیل کنند.

آینده شغلی رشته انسانی

آینده شغلی رشته‌ انسانی بسته به زیر شاخه های مختلف در دانشگاه می تواند متفاوت باشد و همچنین جامعه و اقتصاد نیز در آینده شغلی این رشته تاثیر زیادی دارند. افرادی که در رشته‌ انسانی تحصیل کرده‌ اند، می‌ توانند در شاخه های مختلف شغلی فعالیت کنند که برخی از این موارد شامل:

روانشناس

فارغ‌ التحصیلان رشته‌ های روانشناسی می‌ توانند به عنوان روانشناس در مراکز مشاوره، مدارس و دانشگاه‌ و بیمارستان ها کار کنند. علاوه بر این، این افراد می‌ توانند به عنوان مشاوره در بخش‌ های مختلف اجتماعی و کاری به مردم کمک کنند.

مترجم زبان‌ های خارجی

افرادی که در زبان‌ شناسی یا مطالعه زبان‌ های مختلف تخصص دارند می‌ توانند به عنوان مترجم در شرکت ها، سازمان و نهاد های دولتی فعالیت کنند.

نویستنده و ادیتور

تدوین و ادیت محتوا های متنی و مقالات از جمله مواردی است که افراد فارغ التحصیل در این رشته توانمندی انجام آن را دارند.

مدرس و معلم

افرادی که در رشته‌ های مرتبط با آموزش و پرورش تخصص دارند، می‌ توانند به عنوان معلم در مدارس و دانشگاه‌ ها تدریس کنند.

محقق

افرادی که در این رشته در دانشگاه فارغ التحصیل می شوند می توانند به عنوان محقق در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ ها فعالیت کنند و به مطالعه و تحلیل مسائل اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی بپردازند.

کارشناس ارتباطات و روابط عمومی

افرادی که در زیر شاخه ارتباطات و روابط عمومی فارغ التحصیل شده اند، می توانند در شرکت‌ ها، سازمان‌ و رسانه‌ ها با عنوان شغلی کارشناس ارتباطات فعالیت کنند.

مشاور تحصیلی و شغلی

دانشجویانی که در زمینه شغل ها و تحصیلات مهارت دارند می‌ توانند به عنوان مشاور تحصیلی و شغلی در مدارس، دانشگاه‌ ها و مراکز مشاوره فعالیت کنند.

متخصص روابط بین‌ الملل

افرادی که در رشته‌ های مطالعات بین‌ المللی و روابط بین‌ الملل تحصیل کرده باشند می‌ توانند در نهاد ها و سازمان های بین‌ المللی و دولتی فعالیت کنند.

موارد گفته شده در بالا تنها برخی از شغل‌ های رشته انسانی هستند. این در حالی است که بازار این رشته بسیار پویا و گسترده است. به همین خاطر ما توصیه می کنیم که دانشجویان این رشته‌ ها علاوه بر تحصیل، مهارت‌ ها و اطلاعات عمومی حود را نیز تقویت کنند و بازار کار را بطور جزئی پیگیری کنند تا بتوانند از فرصت های جدید و شغل های رشته انسانی استفاده کنند.

فرصت مهاجرت با رشته انسانی

فرصت مهاجرت با رشته انسانی خیلی خوب است اما همانند سایر رشته ها، می تواند شرایط و عوامل خاص خود را داشته باشد. این عوامل شامل نیاز بازار کار، تسلط بر زبان، تخصص و مهارت‌ های خاص، اقتصاد کشور‌ مقصد، قوانین مهاجرتی، وضعیت سیاسی و اجتماعی برای مهاجرت، تحصیلات تکمیلی و سابقه کار می‌ شوند.

رشته انسانی شامل بخش های متفاوتی است و می تواند بسته به تخصص و مهارت افراد متفاوت باشد. به صورت کلی برخی از زمینه‌ ها و رشته‌ های انسانی می‌ توانند در کشور های خارجی بازار کار مناسبی داشته باشند و از فرصت‌ های مهاجرت خوبی برخوردار باشند. برای مثال:

رشته‌ های مرتبط با اقتصاد و حسابداری: افرادی که در این رشته ها و زمینه ها تخصص کافی را دارند می‌ توانند به عنوان مشاور مالی و حسابدار در کشور ها با اقتصاد پویا و رونق اقتصادی کار کنند.

زبان‌ شناسی و ترجمه: افرادی که تسلط کافی به زبان خارجی دارند و تخصص در ترجمه و ارتباط بین‌ المللی دارند، می‌ توانند به عنوان مترجم و مشاور ارتباطات بین‌ المللی در کشور های مختلفی مشغول به فعالیت شوند.

رشته‌ های مرتبط با ارتباطات عمومی و روابط عمومی: افرادی که در این زمینه تخصص دارند می توانند در حوزه‌ های تبلیغات، رسانه‌ و ارتباطات شغلی در کشور های مختلف فعالیت کنند.

اگر در مقطع ارشد و یا دکتری تحصیل کنید و یا در این مقاطع تحصیلی مهاجرت تحصیلی داشته باشید، می توانید بازار کار و فرصت های شغلی بیشتری را تجربه کنید. باید بدانید که برخی زیر شاخه های تحصیلی در رشته انسانی طرفدار کمتری دارند و فرصت شغلی کمتری در کشور های خارج از ایران دارند.

به صورت کلی قبل از تصمیم به مهاجرت باید در مورد کشور مقصد و قوانین آن آگاهی پیدا کنید و شاخه تحصیلی خود را در آن کشور بررسی کنید و فرصت های شغلی آن را پیدا کنید و بعد از آن تصمیم به مهاجرت بگیرید. در کل مهاجرت با رشته انسانی بسیار زیاد است و افراد مشتاق می توانند مهاجرت با رشته انسانی را تجربه کنند.

معرفی رشته انسانی

مهاجرت با رشته انسانی

درجه سختی دروس رشته انسانی

مدرسه ای که در آن تحصیل می کنید و معلمان آن مدرسه درجه سختی رشته انتخابی شما را مشخص می کنند. علاوه بر این درجه سختی برای هر فرد معنای متفاوتی دارد و بسته به استعداد و ذهن شما می تواند متفاوت باشد.

به صورت کلی، رشته انسانی ممکن است کمی کمتر از رشته‌ های علوم تجربی و ریاضی درجه سختی داشته باشد، اما همچنان نیازمند کار و تلاش است. تمرکز اصلی این رشته بر مطالعه و تحلیل متون، فهم فرآیند های انسانی و اجتماعی، مهارت‌ های ارتباطی و نوشتاری، و انجام پروژه‌ های تحقیقاتی است.

برای مثال در دوره دبیرستان، یک دانش‌ آموز در رشته انسانی با دروسی مانند زبان و ادبیات، جغرافیا، تاریخ، فلسفه، روانشناسی و سایر دروس مرتبط مواجه شود. این دروس ممکن است به تحلیل و تفسیر متون پیچیده، مطالعه اجتماعی و تاریخی، پژوهش‌ های کتبی و میدانی، و تحلیل مسائل اجتماعی نیازمند باشند.

بیشتر بخوانید: معرفی رشته تجربی

هر رشته ای نیازمند تمرین و تلاش است. افرادی که به مطالعه، تحقیق، و فهم بهتر فرآیند های انسانی علاقه دارند، می توانند در رشته انسانی تجربه بهتری داشته باشند و رشته آسانی را تجربه کنند.

رقابت در کنکور

در سال های اخیر رقابت در رشته تجربی کمتر شده است و به سمت رشته انسانی رفته است. به گونه ای که تعداد ثبت نامی های رشته انسانی از رشته ریاضی بیشتر شده است.

در این سال ها افراد توجه زیادی به رشته انسانی کرده اند که این موضوع باعث رقابت بیشتر در این رشته شده است. بنابراین فرصت های شغلی زیادی در رشته انسانی وجود دارد که اشباع نشده است.

می توان حدس زد که در سال های آینده رقابت در این رشته به رشته تجربی نزدیک شود و شاهد رقابت سنگین در این رشته باشیم. بنابراین باید این موضوع را مد نظر خود قرار دهید و برای آن برنامه ریزی کنید.

دلایل ورود به رشته انسانی

اگر به تحقیق و به شیوه صحیح وارد رشته انسانی شوید می توانید بسیار زیاد از این رشته و تحصیل در آن در دبیرستان و در ادامه در دانشگاه لذت ببرید. برخی از موارد زیر دلایلی هستند که اگر آن ها را داشته باشید، می توانید از تحصیل در این رشته لذت ببرید.

  1. علاقه به موضوعات انسانی: اگر به مطالعه و فهم انسان، تاریخ، فرهنگ، ادبیات، زبان‌ ها و جغرافیا علاقه دارید، رشته انسانی برای شما جذاب و لذت بخش خواهد بود.

 

  1. تفکر انسان‌ مدار و ارتباط با دیگران: رشته انسانی به افراد این امکان را می‌ دهد تا توانایی برقراری ارتباط با دیگران و تفکر انسان‌ مدار را در خود تقویت کنند. این مهارت‌ ها در زندگی شخصی و حرفه‌ ای بسیار حائز اهمیت هستند.

 

  1. انعطاف‌ پذیری در انتخاب شغل: رشته انسانی دست شما را باز می گذارد تا در حوزه های گوناگون شغلی مشغول شوید. مواردی از جمله مشاوره، روانشناسی، تدریس، روابط عمومی، ترجمه، و نویسندگی.این تنوع و انعطاف پذیری باعث می شود تا فرصت های مختلفی را برای انتخاب شغل داشته باشید.

بیشتر بخوانید: رشته مشاوره چیست؟

  1. پیشرفت در مسیر‌ های تحصیلی بالاتر: رشته انسانی فقط مختص دبیرستان نیست و این فرصت را به دانش آموزان می دهد تا در مقاطع تحصیلی بالاتر همانند کارشناسی، ارشد و دکتری در زیر شاخه های مختلف تحصیل کنند. 

 

  1. مشارکت در تغییرات اجتماعی: رشته انسانی فرصتی را در اختیار افراد قرار می دهد تا در موارد اجتماعی و فرهنگی تاثیر بگذارند و باعث ایجاد تغییرات اجتماعی در یک جامعه شوند.

 

  1. رضایت شغلی: افرادی که در این رشته تحصیل می کنند و مشغول به کار هستند اصولا از شغل خود رضایت کافی را دارند که علت اصلی آن، تنوع شغلی در حوزه های مختلف است.

قطعا دلایل زیادی برای انتخاب یک رشته وجود دارد که برای هر فرد می تواند متفاوت باشد. بنابراین باید موارد مورد انتظار و دلخواه خود را بنویسید و سپس با این رشته مطابقت دهید که آیا می توانید با این رشته به اهداف و نیت خود برسید و یا خیر. بعد از نتیجه گیری دقیق، می توانید رشته خود را انتخاب کنید.


وبسایت دانش پژوه پلتفرمی است که مشکلات تحصیلی دانش آموزان و کنکوری ها را در ابعاد مختلف حل می کند

این وبسایت باعث دیده شدن مشاوران و معلمان می شود، مشاوران و معلمانی که توانایی و علم خوبی دارند.

این خدمات چگونه توسط ما ارائه می شوند؟

همین حالا می خواهم با این خدمات آشنا شوم

ارسال یک پاسخ

6 گام تا اوج گرفتن فاصله داریبیا ببین چه خبره!!
+