اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته ریاضی در دبیرستان – درجه سختی + آینده شغلی

رشته ریاضی در دبیرستان یا متوسطه باید توسط دانش آموزان مورد انتخاب قرار گیرد. اغلب افراد به فکر مهاجرت هستند و سوالشان این است که مهاجرت با رشته ریاضی به چه صورت است. آینده شغلی رشته ریاضی در حال حاضر خیلی خوب نیست اما رفته رفته نیاز به افراد متخصص بیشتر می شود. اگر فرد متخصصی در رشته خود شوید، آینده شغلی شما تصمین شده خواهد بود. موارد گفته شده را به صورت مفصل در ادامه توضیح داده ایم.

متوسطه دوم و انتخاب رشته

رشته ریاضی در دبیرستان یک رشته پایه برای دانش‌ آموزان است تا امکان پیگیری مطالب مرتبط با ریاضیات و علوم دقیق را به آن ها دهد. این رشته به صورت کلی به تقویت مهارت‌ های ریاضی دانش‌ آموزان می‌ پردازد و به آن‌ ها امکان حل مسائل پیچیده ریاضی و همچنین استفاده از آن در زمینه‌ های علمی و مهندسی را به افراد می آموزد.

در دوره دبیرستان با دروسی مانند دروس زیر آشنایی پیدا خواهید کرد:

  1. ریاضیات: این درس شامل مطالب اساسی ریاضیات از جمله هندسه، جبر، احتمال و آمار و … می‌ شود و به تقویت مهارت‌ های محاسباتی و فرضیه‌ پردازی دانش‌ آموزان کمک می‌ کند.

 

  1. هندسه: در این درس، مطالب مربوط به هندسه غیر اقلیدسی و اقلیدسی مورد بررسی قرار می‌ گیرند و دانش‌ آموزان با مفاهیم هندسی اساسی آشنا می‌ شوند.

 

  1. احتمال و آمار: احتمال به بررسی مفاهیم احتمالات و آمار می‌ پردازد و دانش‌ آموزان را با روش‌ های مختلف محاسبات آماری و احتمالی آشنا می کند.

 

  1. فیزیک: در درس فیزیک با مباحثی مانند مکانیک، الکتریسیته، حرارت و سایر موارد مشابه سروکار خواهید داشت.

 

  1. شیمی: اصول و مفاهیم شیمی عمومی و مباحثی مانند ترمو دینامیک، باز ها و اسید ها، واکنش‌ ها و دیگر موارد، در این درس آموزش داده می‌ شوند.

 

  1. زبان انگلیسی: زبان انگلیسی یک درس مشترک در تمام رشته ها از جمله رشته انسانی و رشته تجربی نیز است. در رشته ریاضی نیز درس زبان انگلیسی تدریس می شود.

بسته به نوع مدرسه، دروس دیگری نیز به صورت مشترک و اختیاری وجود دارند که می توانند در کنار دروس اصلی تدریس شوند.

رشته ریاضی به دانش‌آموزان فرصتی را می دهد که بعد از دوره دبیرستان، در دانشگاه در رشته‌ های مهندسی، فیزیک، ریاضیات، علوم کامپیوتر و سایر رشته‌ های علمی و فنی ادامه تحصیل دهند و در حوزه‌ های پژوهشی و صنعتی کار کنند. این رشته باعث افزایش قدرت تحلیل در دانش آموزان و افزایش قدرک درک و حل مساله می شود.

آینده شغلی رشته ریاضی در ایران

آینده شغلی هر رشته به شرایط متفاوتی از جمله شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگ جامعه دارد. بازار کار هر رشته می تواند هر ساله تغییر کند. برخی از فرصت های شغلی رشته ریاضی شامل موارد زیر است:

رشد حوزه‌ های علمی و فنی

در سال های اخیر رشد تکنولوژی به حدی زیاد بوده است که احساس به مهندسین در حوزه های مختلف نیز بیشتر می شود. مانند علوم کامپیوتر، استاتیک، مدیریت داده‌ ها و هوش مصنوعی.

صنایع مالی و بانکداری

افرادی که در دانشگاه تخصص در حوزه ریاضی و آمار کسب می کنند می توانند به عنوان کارشناسان ریسک، مدیران سرمایه‌ گذاری و سایر موارد، مشغول به کار شوند.

آموزش و پژوهش

افرادی که در شاخه های مختلف در رشته ریاضی در دانشگاه فارغ التحصیل می شوند می توانند در موسسات و دانشگاه ها مشغول به تدرس شوند.

صنعت بیمه

بخش بیمه نیاز بسیار شدید به افراد متخصص در زمینه آمار و ریاضیات برای برآورد و تحلیل ریسک‌ ها و محاسبه قیمت بیمه‌ ها دارد.

مشاوره مدیریت

حوزه مشاوره مدیریت و بهینه‌ سازی از زمینه هایی است که به مهندسان و متخصصان این رشته نیاز دارد و افراد می توانند در این زمینه مشغول شوند.

فعالیت در شرکت‌ ها و صنایع

شرکت ها و صنایع گوناگونی وجود دارند که به افراد متخصص برای امور های مالی و کارشناسی نیاز دارند. افراد فارغ التحصیل در زیر شاخه های ریاضی به این امر مسلط هستند و می توانند در این شرکت ها مشغول به فعالیت شوند.

باید بدانید که برای موفقیت در هر شغلی نیازمند تعهد و علاقه هستید. بنابراین باید برای داشتن یک شغل خوب، علم و عمل داشته باشید تا آینده شغلی خوبی در انتظار شما باشد.

درجه سختی رشته ریاضی

درجه سختی تحصیل در رشته ریاضی ممکن است بخاطر مفاهیم محاسباتی و مفهومی اندکی چالش برانگیز باشد. اما به صورت کلی می‌ توان گفت که درجه سختی تحصیل در رشته ریاضی به میزان علاقه، استعداد و تعهد افراد بستگی دارد. افرادی که به مباحث ریاضی و مفاهیم آن علاقه دارند می توانند از این رشته لذت کافی را ببرند. اما افرادی که علاقه چندانی به این مفاهیم ندارند با چالش هایی روبرو خواهند شد که ممکن است رشته ریاضی را برای آن ها سخت کند.

در رشته ریاضی، دانش‌آموزان با مفاهیم پیشرفته‌ تری در شاخه های هندسه، جبر، آمار و احتمال و مباحث مختلف ریاضی آشنا می‌ شوند. دروس این رشته اصولا نیاز به تفکر منطقی، حل مسائل و خلاقیت هستند. علاوه بر این، این رشته نیازمند تکرار و تمرین زیاد نیز است.

سیستم آموزشی در هر مدرسه می تواند متفاوت باشد و سیاست های خاص هر مدرسه می تواند در درجه سختی هر رشته و در هر درس تاثیر گذار باشد. بنابراین تفاوت دارد که شما در چه مدرسه ای در رشته ریاضی تحصیل می کنید زیرا برخی مدارس سخت گیری های بیشتری دارند.

بنابراین اگر علاقه مند به رشته ریاضی هستید می توانید با تمرین و تمرکز در دروس این رشته به موفقیت برسید. سختی دروس این رشته برای افراد علاقمند نیز عشق است و افراد از این دروس می توانند لذت ببرند که شرط این لذت بردن، علاقه به دروس این رشته است.

انتخاب بین ریاضی و تجربی

انتخاب کردن بین رشته های متفاوت به عوامل زیادی از جمله اهداف، علایق، هدفمندی، آینده نگری و سایر عوامل بستگی دارد. در مرحله اول باید بدانید که رشته های مختلف چه چیزی را ارائه می دهند. به صورت خلاصه مقایسه ای بین این دو رشته کرده ایم تا بتوانید تصمیم بهتری بگیرید:

رشته ریاضی

– اگر به ریاضیات و حل مسائل پیچیده علاقه دارید.

– تمایل به حل مسائل با شیوه های منطقی و تحلیلی.

– علاقه‌ داشتن به ریاضیات کاربردی در زمینه‌ های متفاوت مانند فیزیک، مهندسی، علوم کامپیوتر و آمار.

– شاغل بودن در حوزه های علمی و پژوهشی.

– تمایل داشتن به حل مسائل و معما های حل نشده در زمینه ریاضیات.

رشته تجربی

– علاقه‌ داشتن به زیست، فیزیک، شیمی و علوم طبیعی.

– سروکار داشتن با واکنش های شیمیایی و آزمایشات مختلف.

– تمایل داشتن به درک زیست شناسی و روند زیستی.

– اگر دوست دارید پزشک، دام پزشک، پرستار، کارشناس اتاق عمل و یا موارد مشابه شوید باید وارد رشته تجربی شوید.

یادتان باشد که مهم ترین فاکتور در انتخاب بین دو یا چند رشته، فاکتور علاقه است. بعد از آن موارد دیگری از جمله آینده شغلی و پرستیژ کاری نیز مهم است. بنابراین اهداف خود را مشخص کنید و در نهایت یک رشته را انتخاب کنید و در آن بهترین شوید.

رقابت در کنکور

رشته ریاضی طرفداران خاص خود را همیشه دارد. در حال حاضر رقابت در این رشته تا حد زیادی کاهش یافته است. تا حدی که می توانید بدون کنکور هم وارد رشته های خوب در دانشگاه های خوب شوید. این خبر خوبی است برای افرادی که می خواهند جز رتبه های برتر کنکور شوند. پس اگر در رشته ریاضی هستید باید به شما بگوییم رقابت در رشته انسانی در حال حاضر بیشتر از رشته ریاضی است و رقابت در رشته تجربی بسیار زیاد است.

معرفی رشته ریاضی در دبیرستان

آینده شغلی و مهاجرت با رشته ریاضی در دبیرستان

فرصت مهاجرت با رشته ریاضی

فرصت مهاجرت در رشته ریاضی در برخی از زیر شاخه های دانشگاهی کمتر و در برخی بیشتر است. به صورت کلی مهاجرت و فرصت مهاجرت با مدرک مهندسی و یا مهاجرت تحصیلی در وضعیت خوبی است.

کسانی که در حوزه های زیر متخصص هستند می توانند مهاجرت به نسبت بهتر و تضمین شده تری نسبت به سایر موارد داشته باشند.

  1. حوزه فناوری اطلاعات و کامپیوتر: مهندس های نرم‌افزار، هوش مصنوعی، داده ها، امنیت شبکه، تحلیل‌گر داده و سایر موارد، می توانند فرصت مهاجرت خوبی را با این شاخه ها داشته باشند.

 

  1. مهندسی: مهندسین رشته برق، مهندس های مخابرات، مهندسی مکانیک و … نیازمند تخصص ریاضیات و فیزیک هستند که فرصت مهاجرت خوبی را در اختیار دارند.

 

  1. بانکداری و مالی: مدیران مالی و کارشناسان سرمایه گذاری و سایر موارد مشابه نیازمند تحلیل‌ ها و تخصص ریاضی هستند که با این تخصص می توانند به کشور های مختلف مهاجرت کاری داشته باشند.

 

  1. آمار و احتمال: کارشناسان تحلیل داده ها و آمار در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی نیازمند تخصص ریاضی و آمار هستند.

 

  1. تحقیقات علمی: پژوهشگران و تحقیق‌ کنندگان در زمینه های علوم اساسی و کاربردی نیازمند تخصص ریاضی و آمار هستند.

 

بسته به تخصص و مهارت هایی که دارید می توانید در کشور ها و در سازمان های مختلف فعالیت کنید. باید بدانید که هرچه تخصص و مهارت های خود را افزایش دهید، بدیهی است که در شرکت های با کیفیت تر و یا حقوق های بالاتر می توانید فعالیت کنید.

پایان مقاله آینده شغلی و مهاجرت با رشته ریاضی در دبیرستان


در دانش پژوه تمامی افراد محصل و کنکوری در هر ساعتی از شبانه روز می توانند مشکلات تحصیلی و درسی خود را حل کنند

مشاوران و معلمان می توانند با استفاده از این خدمات، علم و توانایی های خودشان را در معرض دید قرار دهند و دیده شوند.

این خدمات چیست و چگونه توسط ما ارائه می شوند؟

همین الان می خواهم با این خدمات آشنا شوم

ارسال یک پاسخ