اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته مهندسی انرژی – بازار کار و گرایش های ارشد

رشته مهندسی انرژی جز رشته های بین رشته ای است که طرفداران خاص خود را دارد. این رشته بسیار کاربردی است و ما به معرفی این رشته از بازار کار تا گرایش های مقطع ارشد رشته مهندسی انرژی پرداخته ایم.

معجزه مهندسی

یکی از رشته های مهندسی، رشته مهندسی انرژی است که به مطالعه و پیشرفت در زمینه‌ های مختلف انرژی می‌ پردازد. این رشته از اصول علمی و مهندسی برای بهینه‌ سازی تولید، توزیع و مصرف انرژی استفاده می‌ کند و هدف اصلی آن افزایش کار آمدی سیستم‌ های انرژی و کاهش تبعات زیان‌ آور زیست محیطی است.

زمینه های کاری مهندسان انرژی می تواند در موارد زیر باشند:

تولید انرژی: مهندس های انرژی به طراحی، اجرا و نظارت بر سیستم‌ های تولید انرژی مانند نیروگاه‌ های برق خورشیدی، نیروگاه‌ های حرارتی، نیروگاه‌ های برق بادی و نیروگاه‌ های هسته‌ ای می‌ پردازند.

ذخیره‌ سازی و توزیع انرژی: مهندسین انرژی نیز در بهبود و طراحی سیستم‌ های ذخیره‌ سازی و توزیع انرژی به کار می‌ روند تا بتوانند به بهترین شکل انرژی تولید شده را به مصرف‌ کنندگان انتقال دهند.

کاهش مصرف انرژی و بهینه‌ سازی: بهبود کارایی و کاهش مصرف انرژی در سیستم‌ ها و ماشین‌ آلات کار بخشی است که مهندسان روی آن کار می کنند. مواردی مانند بهینه‌ سازی سیستم‌ های سرمایشی و گرمایشی در ساختمان‌ ها، طراحی خودرو با کارایی بالا و بهینه‌ سازی فرآیند های صنعتی.

انرژی پاک و تجدید پذیر: بحران آلودگی محیط زیست و بحران انرژی دو چالش اصلی برای کشور های مدرن هستند. مهندسان انرژی بر روی توسعه منابع انرژی پاک و تجدید پذیر مانند انرژی باید، انرژی خورشیدی، انرژی هیدرو الکتریک و سایر منابع پاک کار می‌ کنند.

مدیریت انرژی و سیستم‌ های هوشمند: نقش مهم مهندسان انرژی در طراحی و پیاده‌ سازی سیستم‌ های هوشمند مدیریت انرژی و شبکه‌ های هوشمند انرژی بسیار واضح است.

بخاطر اهمیت انرژی در زندگی انسانی و تلاش شرکت های جهانی برای انتقال به منابع انرژی پاک، رشته مهندسی انرژی را به یکی از رشته‌ های محبوب و استراتژیک تبدیل کرده است. آموزش‌ های مرتبط با علوم پایه (شیمی و فیزیک)، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی محیط زیست و مدیریت انرژی جز آموزش های اصلی در این رشته است.

بازار کار و آینده شغلی رشته مهندسی انرژی

نیاز روز افزون انسان ها به انرژی و حفط محیط زیست، کیفیت این رشته را بهتر و این رشته را مهم تر نیز کرده است. در حال حاضر می توان به سادگی پیش بینی کرد که آینده شغلی این رشته بسیار عالی و عالی تر خواهد شد زیرا به مهندسان این رشته به شدت احساس نیاز می شود.

 

  1. طراحی و نظارت بر نیروگاه‌ ها: یک مهندس انرژی می تواند در طراحی و نظارت بر نیروگاه‌ های هسته ای، حرارتی، برق خورشیدی و برق بادی فعالیت کنند.

 

  1. مهندسی انرژی در صنعت: کاهش مصرف، مدیریت انرژی و بهینه‌ سازی فرآیند های صنعتی بخشی است که یک مهندس می تواند در آن مشغول به کار شود.

 

  1. توسعه منابع انرژی پاک: به دلیل افزایش توجه به منابع انرژی پاک، مهندسان انرژی در زمینه‌ های انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی هیدروالکتریک و سایر منابع پاک می‌ توانند کار کنند.

 

  1. کار در صنایع مخابرات و شبکه‌ های انرژی: استفاده از تکنولوژی های هوشمند زیاد شده است پس مهندسان انرژی می‌ توانند در طراحی و بهینه‌ سازی شبکه‌ های انتقال و توزیع انرژی و همچنین تجهیزات مخابراتی مشغول به کار شوند.

 

  1. مدیریت انرژی و انرژی‌ های تجدید پذیر: بخش مدیریت انرژی سازمان‌ ها و صنایع، تحلیل و بهینه‌ سازی مصرف انرژی و استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر بخش هایی است که یک مهندس می تواند در آن فعالیت کند.

 

  1. تحقیق و توسعه: روش های تولید انرژی و تحقیق و توسعه دادن این بخش ها، از موارد بسیار مهمی است که مهندسان انرژی می توانند در این بخش فعالیت کنند.

 

  1. مشاوره انرژی: مهندسان انرژی می‌ توانند به عنوان یک مشاور مستقل و یا در شرکت‌ های مشاوره انرژی به مشتریان خدمات مشاوره‌ ای ارائه دهند.

به صورت کلی با توجه به نیاز روز افزون بشر به انرژی، احساس نیاز به این مهندسان نیز بیشتر می شود. پس در حال حاضر ما آینده شغلی خوبی را برای این رشته متصور هستیم و بازار کار رشته انرژی از وضعیت خوبی برخوردار است.

گرایش های ارشد رشته مهندسی انرژی

در مقطع کارشناسی ارشد سه گرایش برای رشته مهندسی انرژی وجود دارد که هر کدام از این گرایش ها را می توانید بسته به علاقه خود انتخاب کنید. در مورد هر کدام توضیحاتی داده ایم تا آشنایی نسبی با هر گرایش پیدا کنید.

گرایش تکنولوژی انرژی

این گرایش به بررسی و آشنایی با تکنولوژی‌ های مختلف مرتبط با تولید، تبدیل و استفاده از انرژی می‌ پردازد. این موارد شامل مطالعه نیروگاه‌ های برق خورشیدی، نیروگاه‌ های حرارتی، نیروگاه‌ های هسته ای، نیروگاه‌ های برق بادی و سایر منابع تولید انرژی مختلف است. علاوه بر این، در این گرایش به بهبود کارایی و کاهش آلودگی محیطی در فرآیند های تولید و مصرف انرژی نیز توجهاتی می‌ شود.

گرایش انرژی و محیط زیست

تمرکز اصلی این گرایش بر روی ارتباط میان انرژی و محیط زیست قرار دارد. دانشجو های در این زمینه به مطالعه کاهش تاثیرات منفی صنایع انرژی‌ بر محیط زیست و مسائل مرتبط با پایداری محیط زیست می‌ پردازند. برای مثال، مدیریت آلودگی ها و پسماند ها و بررسی روش‌ های تجدید پذیر تولید انرژی از جمله موضوعاتی هستند که در این گرایش مورد بررسی قرار می‌ گیرند.

گرایش سیستم‌ های انرژی

این گرایش به بررسی مطالعه و بهبود سیستم‌ های انرژی پرداخته است. دانشجویان در طول دوره تحصیل به مطالعه سیستم‌ های توزیع و انتقال انرژی، بهینه‌ سازی سیستم‌ های انرژی، مدیریت شبکه‌ های انرژی، توسعه سیستم‌ های هوشمند و مدیریت تقاضای انرژی پرداخته و راهکار های خلاقانه را جهت بهبود عملکرد و کارایی این سیستم‌ ها ارائه می‌ دهند.

اصولا دانشجویان وارد یکی از این گرایش ها می شوند تا در زمینه مورد نظر تخصص بگیرند و بتواند بعد از آن در همان زمینه کاری به صورت حرفه ای فعالیت کنند. بنابراین سعی کنید با توجه به علاقه انتخاب گرایش خود را انجام دهید تا از شغل خود در آینده رضایت کامل را داشته باشید.

گرایش دکتری

مدل سازی انرژی

فناوری انرژی

انرژی و محیط زیست

معرفی رشته مهندسی انرژی

بازار کار و گرایش های رشته مهندسی انرژی

این رشته برای چه کسانی مناسب است؟

رشته مهندسی انرژی برای افرادی مناسب است که به مسائل مرتبط با تولید، تبدیل، توزیع و مصرف انرژی علاقه دارند و همچنین به دنبال کاهش آلودگی محیط زیست و استفاده از منابع انرژی پاک هستند. اگر به موارد گفته شده در زیر علاقمند هستید می توانید با خیال راحت تری وارد این رشته تحصیلی شوید.

علاقه به انرژی و تکنولوژی: تبدیل، تولید و استفاده از انرژی از اصلی ترین مورد این رشته است و اگر به دنبال فهم عملکرد و بهبود تکنولوژی‌ های مرتبط با انرژی هستید، این رشته به شما پیشنهاد می شود.

اهمیت به محیط زیست: اگر یک فرد دلسوز و دوست دار محیط زیست هستید، این رشته دست شما را باز می گذارد تا در این حیطه فعالیت مفید داشته باشید.

توانایی حل مسائل: اگر از حل مسائل و مشکلات مرتبط با این موارد لذت می برید و چالش های این چنینی را دوست دارید، این رشته مختص شماست.

علاقه به فناوری‌ های جدید: این رشته برای کسانی مناسب است که به فناوری های جدید در حوزه انرژی علاقمند هستند.

مسئولیت‌ پذیری و همکاری: اگر فرد مسئولیت پذیری هستید و علاقه دارید تا با تیم های متعدد کار کنید تا اوضاع انرژی و محیط زیست را بهبود دهید، این رشته برای شما مناسب خواهد بود.

تحمل فشار و پیگیری مسیر تحصیلی: این رشته پیچیدگی های خاص خود را دارد و موانع زیادی روبروی شما خواهد بود. همچنین این رشته جز رشته های سخت مهندسی است که باید آن را در دانشگاه پیگیری کنید.

اگر ویژگی های گفته شده را داشته باشید، رشته مهندسی انرژی یک رشته پر کارآمد برای شما خواهد بود و می توانید در این مسیر با لذت و عشق پیش روید و به موفقیت های زیاد برسید.


در سایت دانش پژوه این فضا فراهم شده است تا محصلان و کنکوری ها بتوانند مشکلات تحصیلی و درسی خود را مطرح و حل کنند.

این فضا به گونه ای طراحی شده است تا مشاوران و معلمان بتوانند علم و هنر خود را نشان دهند و میان کنکوری ها و محصلان دیده شوند.

این خدمات چیست و چگونه توسط ما ارائه می شوند؟

همین الان می خواهم با این خدمات آشنا شوم

ارسال یک پاسخ