اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته کارگردانی تلویزیون؛ تئاتر | بازار کار و آینده شغلی

رشته کارگردانی در ایران در حالت ها و دانشگاه های مختلفی به صورت پذیرش با کنکور و پذیرش بدون کنکور ارائه می شود. بازار کار رشته کارگردانی و فرصت های شغلی و همچنین فرصت مهاجرت با رشته کارگردانی از مواردی است که مورد بررسی قرار گرفته اند.

رشته کارگردانی

در صنعت هنر و سینما به فردی که مسئولیت رهبری و هدایت یک فیلم، برنامه تلویزیونی، موسیقی و موارد مشابه را بر عهده دارد کارگردان می گویند. کارگردان در زمان تولید یک اثر به همراه تیم فنی و بازیگران، مدیر تولید و نویسنده به شکل کامل فیلم یا اثر مورد نظر را برای بیننده ایجاد می‌ کند.

کارگردان ها قبل از شروع هر چیزی باید داستان اصلی را مشاهده و مطالعه کنند. بعد از آن باید ایده های تصویری خود را با اعضای تیم مطرح کند. انتخاب لوکیشن و بازیگران و سایر موارد دیگر به عهده کارگردان است.

کارگردان ها باید توانایی توضیح نقش‌ ها و روایت داستان را به بازیگران به صورت دقیق داشته باشند. این کار به این علت باید دقیق انجام شود تا به شکل صحیح این نقش ها توسط بازیگران اجرا شوند. علاوه بر این کارگردان ها باید تکنیک های فیلمبرداری و ویرایش را بلد باشند.

بازار کار و آینده شغلی کارگردانی

بازار کار رشته کارگردانی رقابت بسیار بالایی دارد. تعداد کمی از فارغ‌ التحصیلان قادر هستند شغل مناسب خود را پیدا کنند. اما اگر فرد پیگیر و کاربلدی باشید می توانید به طرز محسوسی در سینمای کشور تاثیر بگذارید و هنر ها و اثر های ماندگار تولید کنید.

کارگردان ها اصولا برای تولید فیلم‌ های بزرگ کار می‌ کنند و به دنبال فرصت‌ های شغلی در صنعت سینما، تلویزیون، ویدئو های موسیقی و تئاتر هستند. علاوه بر این با پیشرفت فناوری و محتوای دیجیتال، فرصت‌ های کاری در این حوزه بسیار بیشتر شده است.

رشته هنری کارگردانی بخاطر وابسته بودن به تکنولوژی و خلاقیت و نوآوری، در آینده به صورت حرفه ای تر در شاخه های متفاوت پیش خواهد رفت. با این وجود به دلیل رقابت زیاد در این صنعت و اختصاصی بودن آن، پیدا کردن شغل در این زمینه ممکن است برای دانشجویان فارغ التحصیل کمی سخت باشد.

توانایی های لازم برای ورود به رشته کارگردانی

  • خلاقیت

برای ساخت فیلم‌ های جذاب و خلاقانه، کارگردان باید خلاقیت و هوش بالایی داشته باشد تا بتوانند ایده های جدید را به شکل تصویری به نمایش بگذارد.

  • دانش هنری

داشتن دانش و تجربه در حوزه هایی مانند فیلم، تئاتر، تصویر سازی، روانشناسی شخصیت و موارد مشابه برای کارگردانان بسیار ضروری است.

  • توانایی های بصری

برای ساخت فیلم‌ های جذاب، کارگردان باید توانایی بصری قوی داشته باشد تا بتوانند ایده های خود را به صورت تصویری در معرض دید قرار دهد.

  • توانایی کار تیمی

توانایی و روحیه همکاری تیمی از اصلی ترین روحیه برای یک کارگردان است. زیرا کارگردان باید توانایی کار با اعضای تیم و افراد کمک کننده را داشته باشد.

  • تجربه کاری

هرچه تجربه کاری یک کارگردان بیشتر باشد و رزومه قوی داشته باشد می تواند به صورت گسترده تر در این مارکت کار کند. البته این تجربه با انجام کار های کوچک و پیوسته ایجاد می شود.

  • توانایی برقراری ارتباط

برقراری ارتباط با سایر اعضای تیم و تکنسین ها بسیار برای یک کارگردان مهم است و حتما باید یک کارگردان این توانایی را داشته باشد یا در خود تقویت کند.

بیشتر بخوانید: معرفی رشته بازیگری

فرصت مهاجرت با رشته کارگردانی

رشته کارگردانی در همه جای دنیا نیاز است و اگر شما یک فرد ماهر در این زمینه باشید می توانید به کشور های متفاوتی مهاجرت کنید. چه برای تحصیل چه برای کار.

برای مهاجرت دائم به کشور هایی که شرایط بهتری برای پذیرش دارند، نیاز به یکسری شرایط و معیار ها دارید. این معیار ها ممکن است شامل تحصیلات و تجربیات کاری، توانایی‌ های خاص، زبان محلی و سایر شرایط قانونی باشد. به صورت کلی مهاجرت دائم با رشته کارگردانی، به دلیل رقابت بالای بازار کار و نیاز به تجربه کاری و سابقه در این حوزه دارد.

اما مهاجرت موقت یک گزینه مناسب تر است. برای مثال برای شرکت در فستیوال‌ های معتبر بین المللی فیلم، می‌ توانید به کشور های مختلفی سفر کنید و کار خود را به نمایش بگذارید. همچنین برای شرکت در دوره‌ های آموزشی و کارگاه‌ های حرفه‌ ای می‌ توانید به کشور های دیگر سفر کنید. این سبک مهاجرت بسیار ساده تر و آسان تر و البته موقتی و محدود است.

به صورت کلی مهاجرت با رشته کارگردانی می تواند بسته به مسیر انتخابی شما و توقعات شما متفاوت باشد. فرهنگ کارگردانی در هر کشور متفاوت است که قبل از مهاجرت باید به بررسی فرهنگ کشور مورد نظر خود بپردازید.

چگونه وارد رشته کارگردانی شویم

 

این رشته برای چه کسانی مناسب است؟

این رشته برای افرادی مناسب است که به هنر و سینما علاقه دارند و به دنبال ایجاد آثار هنری در این زمینه هستند. افرادی می توانند در این رشته موفق باشند که دارای خلاقیت، تخیل و ایده‌ پردازی قوی باشند. همچنین افراد باید توانایی همکاری با گروهای مختلف را داشته باشند و بتوانند به خوبی با بازیگران، تهیه‌کنندگان، نویسندگان و سایر عوامل ساخت فیلم و تلویزیون هماهنگ باشند.

مهارت‌ های فنی مانند دانش از تکنیک های دوربین، روشنایی، میکس و ادیت و علاوه بر این داشتن آگاهی کافی از نحوه‌ تولید فیلم و روش‌ های انتشار فیلم بسیار حائز اهمیت است.

باید بدانید که افرادی که علاقمند به کار کردن در بخش‌ های مختلف هنری مانند صدابرداری، تدوین گری و فیلمبرداری هستند، می‌ توانند به عنوان یک کارگردان نیز عمل کنند. در یک جمع بندی باید بگوییم رشته کارگردانی برای افرادی مناسب است که علاقه و پشتکار برای خلق یک آثار هنری را دارند.


در دانش پژوه این امکان فراهم شده است تا همه دانشجویان و کنکوری ها و دانش آموزان بتوانند در هر کجای این کره خاکی که باشند به سادگی و بدون محدودیت مشکلات تحصیلی و درسی خود را حل کنند.

مشاوران و معلمان می توانند هنر و علم خود را با کمترین امکانات در معرض دید قرار دهند تا بتوانند به سادگی درامد کسب کنند.

خدمات متنوعی را در نظر گرفته ایم تا بی نیاز از هر چیزی در سال های تحصیل و کنکور باشید.

همین حالا می خواهم با این خدمات آشنا شوم

ارسال یک پاسخ