رشته علوم کامپیوتر: بازار کار، آینده شغلی، گرایش های کارشناسی ارشد
این مقاله به معرفی رشته علوم کامپیوتر و گرایش های کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر می پردازد تا با آشنایی کامل از این رشته از جمله آینده شغلی و بازار کار علوم کامپیوتر دست به یک انتخاب خوب بزنید که نتیجه این انتخاب خوب موفقیت تحصیلی و موفقیت شغلی است.
computer science
هدف اساسی و اصلی علوم کامپیوتر، حل مساله است.این مسائل با بررسی کردن و مطالعه کردن الگوریتم های متفاوت و در نتیجه یافتن بهترین نوع الگوریتم، حل می شوند.
گرایش های رشته علوم کامپیوتر
کارشناسی علوم کامپیوتر
مقطع کارشناسی به صورت کاملا عمومی برای همه دانشجویان ارائه می شود و برای انتخاب گرایش باید وارد مقاطع بعدی شوید.
کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر
مقطع کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر داراری گرایش های زیادی است.این ۷ گرایش شامل نظریه سیستم ها، منطق و روش های صوری، علوم تصمیم و دانش، هوش مصنوعی، محاسبات علمی، داده کاوی و الگوریتم و نظریه محاسبات می باشد.
وظایف کاری رشته علوم کامپیوتر
مسئولیت افراد در این رشته بعد از تحصیل بسیار متفاوت است و تا حد زیادی افراد باید با دیگر متخصص ها نیز کار کنند تا نظریه های تحلیلی و الگوریتمی آنها را به واقعیت تبدیل کنند.
برخی از این وظایف عبارتند از:
↵ ایجاد الگوریتم مناسب برای حل مسائل
↵ آزمایش طرح های جدید و انواع سیستم ها
↵ بهبود ایجاد کردن در عملکرد سخت افزار ها
↵ بوجود اوردن زبان های محاسباتی مختلف و جدید
↵ افزایش دادن بهره وری نرم افزارها و سخت افزارها
↵ ابداع رابط کاربری جدید برای ساده کار کردن با رایانه
بازار کار و آینده شغلی رشته علوم کامپیوتر
خوشبختانه با آشنا شدن بیشتر کنکوری های رشته ریاضی با رشته علوم کامپیوتر و مطرح شدنش، بازار کار در این حوزه هم رو به پیشرفت و گسترده شدن است که قطعا برای افرادی که کار را به صورت حرفه ای بلد هستند می تواند فرصت بسیار خوبی برای یک پیشرفت چشمگیر در این حوزه کاری باشد.آینده رشته علوم کامپیوتر کاملا مشخص است و با پیشرفته شدن و اتوماتیک شدن کار ها، این رشته جا برای مانور دادن زیادی دارد.دستمزد یا حقوق در رشته علوم کامپیوتر محدودیتی ندارد مگر اینکه به صورت کارمند برای یک شرکت دولتی یا خصوصی کار کنید.
فضاهایی که یک فارغ التحصیل علوم کامپیوتر می تواند در آن فعالیت کند شامل:
• مراکز صنعتی
• مراکز تحقیقاتی
• وزارتخانه های مختلف
• مدیر پایگاهای داده (دیتابیس)
• مدیر پروژه های نرم افزاری و سخت افزاری
• مدیریت تیم توسعه دهنده انواع نرم افزار ها
کار در خارج…
علوم کامپیوتر یک رشته بدون محدودیت است که در همه جای دنیا به آن نیاز است و در هر مکانی قابل اجراست.پس اگر در این رشته تبحر داشته باشید می توانید در خارج از کشور در بخش های مختلف و مهمی مانند امنیت مشغول به فعالیت شوید.شما حتی می توانید به صورت غیر حضوری برای شرکت های خارجی کار کنید.با وجود بیمای کوید این امر تا حد زیادی آسان تر شده است و دور کاری جای خود را در جهان باز کرده است.فقط کافی است رزومه خوب با حساب بانکی برای انتقال پول داشته باشید.بازار کار رشته علوم کامپیوتر بدون حد و مرز است.
اپلای با رشته علوم کامپیوتر
برای تحصیل در خارج از کشور دو راه وجود دارد.یک راه از طریق بورسیه شدن که نیازمند داشتن مدرک معتبر آیلتس با حداقل نمره ۶ است و یک راه که نیازمند مدرک زبان نیست ولی در روش دوم شما موظف به پرداخت شهریه و هزینه های اقامت در طول تحصیل به صورت کامل هستید ولی در روش اول شهریه شما رایگان و هزینه اقامت در دوره تحصیل به عهده دانشگاه است.فول فاند شدن همه چیز را برای یک تحصیل رایگان آماده می کند برای شما اما باید ریز نمرات خوب و نمره بالای زبان داشته باشید و توسط افراد و اساتید سطح بالا معرفی شوید.
رتبه قبولی مورد نیاز…
رشته علوم کامپیوتر با رشته مهندسی کامپیوتر تفاوت دارد.رشته علوم کامپیوتر از طرفدار های کمتری برخوردر است.به همین دلیل رتبه مورد نیاز برای این رشته از رتبه رشته کامپیوتر بیشتر است.در سال ۹۹ طبق آمار ارائه شده دانشگاه علم و صنعت تا رتبه ۴ هزار کشوری با سهمیه منطقه سه پذیرش داشته است.دانشگاه کاشان نیز تا رتبه ۱۷ هزار کشوری با سهمیه منطقه دو و دانشگاه سلمان فارسی کازرون تا رتبه ۶۰ هزار با سهمیه منطقه یک دانشجو گرفته است.
آیا این رشته برای من مناسب است؟
برای اینکه بتوانیم در یک حوزه موفق شویم باید بدانیم که تا چه اندازه با حوزه مورد نظر هم راستا هستیم.اگر علاقه به حل کردن مسائل مختلف توسط الگوریتم ها و داده ها هستید و خلاق در ساخت الگوریتم ها نیز هستید، هم راستا با علوم کامپیوتر هستید و این رشته برای شما بسیار مناسب است.این ایده ها و الگوریتم ها اغلب به صورت کد است و شما باید به برنامه نیویسی نیز علاقمند باشید.
پایان معرفی رشته علوم کامپیوتر
خدماتی که در سایت دانش پژوه ارائه می شوند باعث موفقیت تحصیلی یک محصل و باعث موفقیت کاری یک مشاور و اساتید می شوند.
مشاوران و معلمان تازه کار می توانند در سایت دانش پژوه فعالیت کنند و خودشان را در معرض دید محصلان قرار دهند
با پاسخ دهی به سوالاتی که توسط محصلان و کنکوری ها پرسیده می شود می توانید در سایت دیده شوید توسط دیگر افراد
جهت آشنایی و استفاده از این خدمات رایگان، به لینک زیر بروید
همین حالا از این خدمات استفاده می کنم
بیشتر بدانید
چه مهارت هایی برای موفقیت در علوم کامپیوتر نیاز است؟
اولین مهارت مورد نیاز، برنامه نویسی است.برای یک برنامه نویس حرفه ای شدن نیازمند به داشتن یک ذهن خلاق و تحلیلگر هستید.باید بتوانید داده های مختلف را کنار یکدیگر قرار دهید و آنها را تحلیل کنید تا بتوانید مساله را حل کنید.یک ذهن خلاق همیشه به راحت تر کردن کارها و بهینه کردن سیستم فکر میکند.با اندکی خلاقیت می توانید یک سیستم را بهینه کنید تا بشود از آن بهروه وری بیشتری کرد.
جمع بندی
پس برای یک فرد حرفه ای شدن در این حوزه نیازمند یک ذهن خلاق و تحلیل گرا هستید تا بتواند ایده هایی را ارائه دهید برای راحت تر کردن کارها که این ایده ها در نهایت به صورت کد باید نوشته شود.ترکیب این سه مهارت باعث می شود شما در این رشته بسیار موفق شوید.علاوه بر موارد گفته شده باید به رشته تحصیلی خود علاقه داشته باشید.علاقه باعث پیگیری و مطالعه بیشتر شما می شود که نتیجه آن رسیدن به دانش بالا و استفاده مفید از این دانش است.
ارسال یک پاسخ