اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته رادیولوژی(تکنولوژی پرتوشناسی): بازار کار، درآمد، گرایش های ارشد

مقاله معرفی رشته رادیولوژی شما را با بازار کار و گرایش های کارشناسی ارشد رشته رادیولوژی آشنا می کند تا با آگاهی کامل از این رشته، دست به انتخاب بزنید. همچنین بورسیه رشته رادیولوژی هم برای افرادی که قصد تحصیل در خارج را دارند نیز توضیح می دهیم.

Radiology

تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس، تشدید مغناطیسی، سونوگرافی و دیگر روش های تصویر برداری را که توسط یک پزشک متخصصص انجام می شود.این تصویربرداری ها جهت ارزیابی کردن بدن بیمار صورت می گیرد تا بیماری را تشخیص دهند.

گرایش های رشته رادیولوژی

کاردانی رادیولوژی

رشته رادیولوژی مقطع کاردانی نیز دارد. افراد داوطلب می توانند در این مقطع نیز تحصیل کنند. باید بدانید که به لحاظ تخصص در این مقطع بسیار پایین تر از مقطع کارشناسی هستید و کار با دستگاه های تخصصی رادیولوژی به شما سپرده نمی شود. فقط کارهای ساده تصویر برداری مانند عکسبرداری از انگشستان و شکستگی های سطح پایین به شما داده می شود.

کارشناسی رادیولوزی

در مقطع کارشناسی گرایشی وجود ندارد و همه دانشجویان این رشته به صورت عمومی تحصیل می کنند. در این مقطع شما باید ۱۳۰ واحد درسی را پاس کنید. ۲۲ واحد از آن دروس عمومی و ۹۲ واحد دروس تخصصی و ۱۶ واحد کارآموزی است.

کارشناسی ارشد رادیولوژی

در کارشناسی ارشد رادیولوژی گرایش های زیادی وجود دارد که این گرایش ها عبارتند از:

نانوتکنولوژی پزشکی، اپیدمیولوژی، اقتصاد بهداشت، آمار زیستی، زیست فناوری پزشکی، تصویر برداری پزشکی، آموزش پزشکی، رادیوبیولوژی، مهندسی پزشکی(بیوالکتریک)، ژورنالیسم پزشکی، علوم تشریحی، حفاظت پرتویی، مهندسی پزشکی(زیست مواد)، انفورماتیک پزشکی، مدیریت خدمات بهداشت درمانی و …

وظایف یک تکنسین رادیولوژی

راه اندازی دستگاه ها

عکسبرداری از بدن بیمار

تهیه گزارش برای پزشک معالج

حفاظت از بیمار در برابر اشعه ها

نگهداری از تجهیزات تخصصی رادیولوژی

بازارکار+درامد رشته رادیولوژی

هر بیمارستان، از دولتی تا خصوصی نیازمند داشتن بخش تصویربرداری پزشکی است که این بخش نیازمند یک رادیولوژیست است. مراکز تصویربرداری خصوصی نیز وجود دارد که نیازمند یک رادیولوژیست است. پس بازار کار رشته رادیولوژی همیشه و در هر بیمارستانی وجود دارد.

بسته به تخصص هر رادیولوژیست، می تواند در مجموعه های مامو گرافی، قلب و عروق، قلب و ریه، نورورادیولوژی، رادیولوژی کودکان و دیگر بخش ها مشغول به فعالیت شود.افراد این رشته می توانند با مدرک کاردانی نیز مشغول به کار شوند اما فقط یک دکتر متخصص رادیولوژی می تواند مجوز های لازم برای برپا کردن یک مرکز تصویر برداری را کسب کند.

درامد رشته رادیولوژی به دو صورت کارمندی و شخصی است. اگر شما به صورت یک کارمند در مراکز تصویر برداری یا رادیولوژی بیمارستان های خصوصی یا دولتی کار کنید، حقوق نرمال و ثابت کارمندی را دریافت خواهید کرد. اگر به صورت خصوصی مرکز رادیولوژی خود را تاسیس کنید قطعا از درامد غیر ثابت و بالاتر برخوردار خواهید بود.

کار در خارج…

تا به اینجا با معرفی رشته رادیولوژی متوجه شدیم که بازار کار رشته رادیولوژی محدود به یک کشور خاص نیست و می توان در هر کشوری در این رشته با توجه به تخصص خود مشغول به فعالیت شد. کشورهایی با بیشترین سطح درامد شامل کانادا، استرالیا، امریکا، نروژ و آلمان می شوند.

معادل سازی مدرک گرفته شده در دانشگاه های ایران و ترجمه آن قدم اول برای کار در خارج می باشد. بعد از آن باید مدارک خود را برای کارفرمایان خارجی بفرستید تا مورد بررسی قرار گیرد. در صورت پذیرفته شدن در این مرحله، دعوت به مصاحبه می شوید. با قبولی در مصاحبه می توانید در آن بخش مشغول به کار شوید و اجازه تردد و زندگی در آن کشور را داشته باشید.

درامد رشته رادیولوژی و معرفی آن از گرایش های مختلف

بازار کار و گرایش های کارشناسی ارشد رشته رادیولوژی

تحصیل در خارج در رشته رادیولوژی

برای بورسیه رشته رادیولوژی باید دارای مدرک تافل و آیلتس باشید.نمره آیلتس شما بسته به نوع دانشگاه و مقطع شما متفاوت خواهد بود. علاوه بر مدرک معتبر زبان، باید شرط معدل را نیز داشته باشید که شرط معدل برای هر مقطع و دانشگاه متفاوت است.

بورسیه شدن به این معنا است که شما نیاز به پرداخت شهریه و هزیه اقامت نخواهید داشت.در صورتی که بخواهید بدون بورسیه تحصیل کنید، نیازمند به داشتن مدرک زبان نخواهید بود ولی موظف به پرداخت کامل شهریه خواهید بود.

هرچه نمره مدرک زبان شما بالاتر باشد و معدل بهتری داشته باشید، می توانید به دانشگاه های معتبر تر درخواست دهید. نتیجه قبولی در دانشگاه های سطح اول، امکانات بیشتر و آینده تضمینی تر است.

رتبه قبولی مورد نیاز…

رشته رادیولوژی صف شلوغی ندارد و به همین علت رتبه قبولی خیلی خوبی برای ورود به این رشته نیاز ندارید. اما لازم به ذکر است که رقابت همیشه در دانشگاه های خوب علوم پزشکی در هر رشته ای زیاد است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا رتبه ۱۵ هزار کشوری با سهمیه منطقه ۳ دانشجو ثبت نام کرده است. همچنین دانشگاه جندی شاپور تا رتبه ۱۰ هزار کشوری با سهمیه منطقه یک و دانشگاه سبزوار تا رتبه ۱۳ هزار با سهمیه منطقه دو دانشجو پذیرفته است. باید بدانید که پذیرش در دانشگاه به عوامل دیگری مانند سهمیه های مختلف، معدل و بومی بودن بستگی دارد.تمامی پذیرش های گفته شده در سال ۹۹ صورت گرفته است.

مزایا و معایب رشته رادیولوژی

رشته تحصیلی رادیولوژی یکی از زیرشاخه‌ های پزشکی است که به تصویر برداری از داخل بدن انسان می‌ پردازد. این رشته نقش مهمی در تشخیص و درمان بیماری‌ ها دارد. در ادامه به برخی از مزایا و معایب این رشته اشاره شده است.

مزایای رشته رادیولوژی

۱. اهمیت تشخیص زودرس بیماری‌ ها

رادیولوژیست‌ ها با استفاده از تصاویر تصویر برداری، می‌ توانند به طور زودرس بیماری‌ ها را تشخیص دهند، که این امر کمک زیادی به درمان و بهبودی بیماران خواهد کرد.

۲. تنوع در تصویربرداری

رادیولوژی شامل تکنیک‌ های مختلفی مانند اشعه ایکس، تصویربرداری ام ار آی، سونوگرافی و اسکن‌ های مغناطیسی است که این تنوع به پزشکان این فرصت را می دهد تا مشکلات مختلف را پیدا کنند.

۳. استفاده از فناوری پیشرفته

رادیولوژی از فناوری‌ های پیشرفته مانند تصاویر سه بعدی، رزونانس مغناطیسی با رزولوشن بالا و دیگر تکنولوژی‌ های پیشرفته بهره‌مند است.

۴. مسیر شغلی و درآمد

پزشکان رادیولوژی اغلب از درآمد خوبی برخوردارند و این رشته به آن ها فرصت‌ های شغلی متنوعی در بیمارستان‌ ها، مراکز تصویر برداری و سایر مکان های پزشکی فراهم می کند.

معایب رشته رادیولوژی

۱. فشار کاری و مسئولیت

رادیولوژیست‌ ها در برخی مواقع با فشار کاری زیادی دست و پنجه نرم می کنند، به‌خصوص زمانی که باید تصاویر تشخیصی دقیق و سریعی ارائه دهند.

۲. تاثیر اشعه

ممکن است برخی از تکنیک‌ های رادیولوژی از اشعه استفاده کنند که در صورت استفاده بی‌ معقول ممکن است بر بدن انسان اثرات زیادی بگذارد.

۳. پیچیدگی فناوری

به دلیل پیشرفت فناوری در این زمینه، رادیولوژیست‌ ها نیاز به مهارت‌ های فنی و تخصصی بالا دارند که یادگیری و آشنایی با آن‌ ها یک موضوع زمان بر است.

۴. تعامل محدود با بیمار

برخی از رادیولوژیست‌ ها ممکن است تعامل مستقیم با بیماران کمتری داشته باشند و بیشتر وقت خود را صرف تحلیل تصاویر کنند.

آیا این رشته برای من مناسب است؟

حیطه اصلی فعالیت شما کار در بیمارستان ها و مراکز عکسبرداری و پرتو درمانی است. همین موضوع سبب می شود که شما با بیمار های مختلفی در ارتباط باشید که این نیازمند داشتن صبر و حوصله فراوان است تا بتوانید با هر بیمار ارتباط برقرار کنید و بتوانید به بهترین شکل ممکن از بدن آن عکسبرداری کنید.

اگر شما از صبر و حوصله کافی برخوردار هستید و توانایی ارتباط برقرار کردن با بیمار های مختلف را دارید و همچنین علاقمند به رشته ریاضی و فیزیک هستید، تبریک، این رشته برای شما مناسب است.

همچنین شما با اشعه های سطح بالا مانند اشعه ایکس سروکار خواهید داشت.این اشعه روی سلامتی شما در دراز مدت تاثیراتی خواهد گذاشت. البته لباس های سربی و دیواره های غیر قابل نفوذ تا حد زیادی شما را از این اشعه دور نگه می دارد.

پایان معرفی رشته رادیولوژی


 

دانش پژوه هموار کننده راه شما کنکوری هاست.

این خدمات شما معلمان و مشاوران را به موفقیت شغلی نیز می رساند.

این سایت برای دو گروه مشاور و معلم و دانش آموز و کنکوری ها و محصلان است.هدف از تاسیس دانش پژوه، آشنایی این دو گروه با یکدیگر است تا بتوانند در فضایی امن و رقابتی با هم آشنا شوند و باعث موفقیت تمامی محصلان شوند.

در این سایت محصلان می توانند مشکلات درسی و تحصیلی خود را بپرسند و مشاوران و معلمانِ مشتاق می توانند به این سوالات پاسخ دهند و از ویژگی های مثبت این فعالیت بهره مند شوند.

جهات آشنایی و استفاده از این خدمات رایگان، به لینک زیر بروید.

خدمات سایت

ارسال یک پاسخ