اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته میکروبیولوژی: بازار کار، حقوق، گرایش های کارشناسی ارشد

معرفی رشته میکروبیولوژی و گرایش های آن هدف اصلی این مقاله است.همچنین شما را با کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی و بازار کار رشته میکروبیولوژی آشنا خواهیم کرد تا با چشمانی باز انتخاب رشته کنید. انتخاب رشته خوب باعث موفقیت تحصیلی و شغلی شما خواهد شد.

microbiology

میکروبیولوژی به مطالعه و تحقیق بر روی ارگانیسم های میکروبی از جمله ویروس ها، باکتری و قارچ ها می پردازد.به این علت که این میکرو ارگانیسم ها مورد مطالعه قرار داده می شوند که تاثیر بسیار زیادی بر روی محیط اطراف می گذراند.از تغییر در آب و هوا تا بیماری ها و فاسد شدن غذاها و دیگر مواد.

گرایش های رشته میکروبیولوژی

کارشناسی

در مقطع کارشناسی شما به صورت عمومی تحصیل می کنید و بعد از اتمام این دوره و ورود به مقطع ارشد،می توانید انتخاب گرایش را انجام دهید.انتخاب گرایش بسیار مهم است زیرا آینده شغلی شما بستگی به نوع گرایش انتخابی شما دارد.پس با دقت گرایش های زیر را مورد بررسی قرار دهید.

کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی

در مقطع کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی شما با ۳ گرایش سروکار خواهید داشت.این گرایش ها عبارتند از:

  • گرایش غذایی

عمده مواد غذایی مصرفی توسط ما انسان ها با استفاده کردن از میکروب های مفید تولید می شود.در این گرایش به افراد آموزش داده می شود که چگونه انجام این فرایند را بهبود ببخشند و ماده غذایی با کیفیت تر تولید کنند.

  • گرایش صنعتی

در گرایش صنعتی به دانشجویان آموزش داده می شود که از هر دو دسته میکروب ها استفاده شود.از میکروب های مفید برای تولید مواد غذایی و از میکروب های بیماری زا یا غیر مفید، برای تولید کردن مواد شیمیایی و صنعتی.

  • گرایش پزشکی

در دسته بندی میکروب ها، یکسری از آنها برای ما انسان ها مفید و سری دیگر غیر مفید یا بیماری زا هستند.محققان این گرایش موظف به بررسی کردن دسته میکروب های بیماری زا هستند.

وظایف میکروبیولوژیست ها

میکروبیولوژیست ها میکروب ها را در سه سطح مورد بررسی قرار می دهند.سطح سلول، سطح پروتئین، سطح جامعه.وظایف هر میکوبیولوژیست بسته به گرایش آن متفاوت است.اما به صورت کلی برخی از وظایف میکروبیولوژیست ها شامل:

تهیه داروهای جدید

شناسایی میکروب ها

کنترل بیماری های عفونی

بهینه سازی کردن مواد غذایی

تحقیق بر روی گونه های جانوری جدید

کنترل آلودگی هوا(با تحقیق بر روی میکرو ارگانیسم ها)

بازار کار+حقوق رشته میکروبیولوژی

شغل این رشته با توجه به نوع تخصص متفاوت است اما یک فارغ التحصیل می تواند در سازمان بهداشت و درمان، مراکز کنترل کیفی مواد غذایی، پژوهشگاه ای مختلف مرتبط با این رشته مانند محیط زیست و کشاورزی و آزمایشگاه های پاتولوژی مشغول به کار شود.عمده شغل های مربوط به این رشته به کار در آزمایشگاه است و درصد خیلی کمی وجود دارد که شما خارج از آزمایشگاه کار کنید.

درامد شما رابطه مستقیم با مرکز محل فعالیت و سابقه کاری و سمت شغلی شما دارد.حقوق پایه کارمندی از ۸ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ شروع می شود و تا ۳۵ میلیون تومان می تواند ادامه دار باشد.بدیهی است که اگر خودتان را نشان دهید می توانید خیلی سریع سمت های بالاتری را بگیرید و از حقوق و مزایای بیشتری بهره مند شوید.

مزایا و معایب رشته میکروبیولوژی چیست؟

رشته تحصیلی میکروبیولوژی مطالعه و تحقیق در زمینه میکرو ارگانیسم‌ ها مانند قارچ ها، باکتری، ویروس ها و ارگانیسم‌ های میکروسکوپی می‌ باشد. این رشته در زمینه‌ های مختلف از پزشکی تا صنایع غذایی و محیط زیست تاثیرگذار است. در زیر به برخی از مزایا و معایب این رشته اشاره کرده ایم:

مزایای رشته میکروبیولوژی

۱. تاثیر در حوزه بهداشت و درمان

مطالعه میکروب‌ ها می‌ تواند در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌ ها مورد استفاده قرار گیرد.

۲. تحقیقات پایه و پیشرفت علمی

میکروبیولوژی به عنوان یک علم پایه در پیشرفت‌ های پزشکی و علمی نقش بسیار مهمی دارد.

۳. کاربرد در صنایع مختلف

محققان میکروبیولوژی در صنایع غذایی، کشاورزی، داروسازی و صنایع دیگر می‌ توانند نقش مهمی را ایفا کنند.

۴. مطالعه بر روی محیط زیست

میکروبیولوژی به عنوان یک علم محیط زیستی می‌ تواند در مدیریت و حفظ محیط زیست کمک کند.

۵. مهارت‌ های عملی

دانشجویان این رشته با مهارت‌ های عملی و آزمایشگاهی زیادی آشنا خواهند شد.

معایب رشته میکروبیولوژی

۱. پیچیدگی آزمایشگاهی

برخی از آزمایشات میکروبیولوژی نیاز به تجهیزات پیشرفته و محیط‌ های کاری خاص دارند که امکان افزایش هزینه و پیچیدگی را افزایش می دهند.

۲. ریسک‌ های ایمنی

کار در آزمایشگاه‌ های میکروبیولوژی با خطرات ایمنی و آلودگی به مواد خطرناک همراه است.

۳. نیاز به تحصیلات پیشرفته

برای دستیابی به سطوح بالاتر در این حوزه، نیاز به تحصیلات در مقاطع تحصیلی بالاتر دارید.

۴. محدودیت‌ های شغلی

افرادی که دارای تخصص و تجربه کافی نیستند ممکن است با مشکلات شغلی روبرو شوند.

۵. تغییرات مداوم در فناوری

با پیشرفت فناوری، الزامات و متد های میکروبیولوژی نیز بروزرسانی می‌ شوند و این یعنی باید دائم خود را آپدیت نگه دارید و آموزش ببینید.

همه موارد گفته شده می خواهد این را بگوید که رشته میکروبیولوژی با چالش‌ ها و مزایا همراه است و انتخاب آن باید با شناخت دقیق از علایق و توانمندی‌ های شخصی صورت گیرد.

کار در خارج

به دلیل تخصصی بودن این رشته، در کشور های پیشرفته مورد حمایت و استقبال زیادی است پس بازار کار رشته میکروبیولوژی بسیار خوب است.اگر یک فرد حرفه ای در این زمینه باشید، قطعا می توانید در مراکز مهم مشغول به فعالت شوید و به درامد بسیار بالا برسید.کشور کانادا، استرالیا و آلمان بهترین کشور ها از نظر دستمزد و کار برای این رشته هستند.اگر رزومه کاری خوبی داشته باشید می توانید در کشور های پیشرفته بدرخشید.برای اینکار نیاز است ترجمه کنید رزومه و مدرک خود را و به یک کارفرما بفرستید تا کار های شما انجام شود و بتوانید در خارج از کشور مشغول به فعالیت شوید.

معرفی حقوق و گرایش های کارشناسی ارشد میکروبیولوژی

بازار کار و گرایش های رشته میکروبیولوژی

تحصیل در خارج در رشته میکروبیولوژی

برای ادامه تحصیل در خارج از کشور دو راه وجود دارد.راه اول بورسیه شدن است که شهریه و هزینه اقامت شما صفر است و نیاز به پرداخت این هزینه ها نیست.این روش نیازمند داشتن مدرک آیلتس با حداقل نمره ۶ و داشتن شرط معدل (شرط معدل برای هر مقطع متفاوت است).

راه دوم تحصیل بدون بورسیه شدن است که نیازمند مدرک آیلتس نیستید اما شهریه و هزینه اقامت شما رایگان نیست.

رتبه لازم برای قبولی…

دانشگاه چمران در سال ۹۹ تا رتبه ۵۷ هزار کشوری با سهمیه منطقه دو در رشته میکروبیولوژی پذیرش داشته است.دانشگاه تهران تا رتبه ۳۸ هزار با سهمیه منطقه سه و دانشگاه مراغه تا رتبه ۶۳ هزار با سهمیه منطقه یک دانشجو گرفته است.

قبولی در دانشگاه به عوامل مختلفی بستگی دارد.بومی بودن مهم ترین مساله برای پذیرش است.سازمان سنجش به علت کمبود خوابگاه و مدیریت هزینه ها بومی بودن را خیلی جدی گرفته است و در اولویت قرار داده است.

آیا این رشته برای من مناسب است؟

موفقیت در این رشته نیازمند داشتن حافظه خوب برای حفظ داشتن اطلاعات مورد نیاز در مورد هر میکروب است.افراد در این حرفه باید با دقت و جزئیات بالا کار کنند و با تجزیه و تحلیل های خوب به شناخت رفتار و خواص میکروب ها بپردازند.

خطرناک بودن این شغل قابل پنهان نیست شما ممکن است با میکروب ها و ویروس های خطرناک سروکار داشته باشید مانند ویروس کرونا  که این امر خبر از ایمن نبودن کامل شما را می دهد.

اما با تجهیزات و وسایل موجود، این ایمنی تا حد قابل قبول برای شما ایجاد می شود و نیاز به نگرانی بیش از حد نیست.اگر با موارد ذکر شده مشکلی ندارید و علاقمند به کار در آزمایشگاه ها هستید، تبریک می گوییم این رشته برای شما بسیار مناسب است.

پایان معرفی رشته میکروبیولوژی


 

خدمات دانش پژوه، راه شما کنکوری ها را در مسیر کنکور هموارتر می کند.این خدمات باعث رشد در شغل مشاوران و اساتید نیز می شود.

قرار گرفتن در معرض دید محصلان و کنکوری ها باعث شناخته شدن و درامد بیشتر هر مشاور و معلم می شود.

وبسایت دانش پژوه محصلان را در خود جمع کرده است تا مشکلات خود را بپرسند و معلمان و مشاوران کاربلد به آن ها پاسخ دهند.

اگر مشاور و معلم هستید یا فردی هستید که دوست دارید در این زمینه فعالیت کنید، دانش پژوه این فضا را فراهم کرده است.

جهت آشنایی و استفاده از این خدمات رایگان، به لینک زیر مراجعه کنید.

همین حالا می خواهم از این فرصت استفاده کنم

ارسال یک پاسخ

6 گام تا اوج گرفتن فاصله داریبیا ببین چه خبره!!
+