اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته رادیوتراپی – گرایش های تکنولوژی پرتو درمانی

رشته رادیوتراپی(تکنولوژی پرتو درمانی) یکی از شاخه های علوم تجربی است و جز رشته های پیراپزشکی محسوب می شود. در این مقاله قصد معرفی کامل رشته پرتودرمانی یا رایوتراپی را داریم و می خواهیم شما را با ماهیت این رشته، بازارکار، تحصیل در خارج و دیگر موارد این رشته آشنا کنیم تا با آگاهی کامل دست به انتخاب رشته تحصیلی خود بزنید.

رادیوتراپیست

رشته رادیوتراپی به درمان سرطان توسط اشعه ها می پردازد.یک رادیوتراپیست با استفاده از اشعه ایکس به بافت سلول های سرطانی آسیب می زند تا از بین بروند و تکثیر نشوند.اما این اشعه ها فق سلول های سرطانی را از بین نمی برند بلکه باعث آسیب به سلول های خود بدن نیز می شوند.

سلول های طبیعی بدن می توانند تا حد بسیار زیادی این آسیب ها را بازسازی و ترمیم کنند و فقط درصد کمی از سلول ها دچار آسب دیدگی بدون برگشت می شوند.این آسیب دیدگی ها و ترمیم ها برای هر فرد متفاوت است و به نسبت ایمنی هر بدن با یکدیگر تفاوت دارند.

رشته رادیوتراپی

رادیوتراپی یکی از رشته های گروه علوم تجربی است که در کنکور طرفداران خاص خودش را پیدا کرده است.این رشته پیراپزشکی با رادیولوژی متفاوت است.

یک دانشجو در نهایت به یک متخصص رادیوتراپی تبدیل می شود که کار آن پرتو درمانی بیماران با استفاده از پرتو های شدید است.

گرایش ها:

  • کارشناسی

در مقطع کارشناسی گرایشی برای رادیوتراپی وجود ندارد و به صورت یکسان برای همه دانشجو ها ارائه می شود.

  • کارشناسی ارشد

در مقطع ارشد می توانید در گرایش های مختلفی که وابسته و مرتبط با رشته رادیوتراپی هستند تحصیل کنید.رشته هایی مانند رادیوبیولوژی، انفورماتیک پزشکی، زیست فناوری، مهندسی پزشکی و دیگر رشته های مرتبط با رشته رادیوتراپی.

گرایش‌ های مختلف در حوزه‌ های رادیوبیولوژی، انفورماتیک پزشکی، زیست فناوری و مهندسی پزشکی، از جمله حوزه‌ هایی هستند که ارتباط نزدیکی با رادیوتراپی دارند. در زیر، توضیحاتی در مورد هر یک از این گرایش‌ ها داده شده است.

۱. رادیوبیولوژی

رادیوبیولوژی، حوزه‌ ای است که به مطالعه تاثیرات اشعه‌ های مختلف بر سلول‌ ها و بافت‌ های زنده می‌ پردازد. این حوزه شامل مفاهیمی چون اثرات تشعشعات یونیزانت، بیولوژی مولکولی، و رادیوتوکسیکولوژی در مقابل اشعه می‌ شود. تخصص‌ های رادیوبیولوژی می‌ توانند در توسعه تکنیک‌ های رادیوتراپی و حفظ سلامت بافت‌ های اطراف موثر باشند.

۲. انفورماتیک پزشکی

انفورماتیک پزشکی به استفاده از فناوری اطلاعات و ابزار های محاسباتی در حوزه سلامت می‌ پردازد. در زمینه رادیوتراپی، این حوزه می‌ تواند در مدیریت اطلاعات پزشکی، طراحی سیستم‌های اطلاعات پزشکی (HIS)، سیستم‌های پشتیبانی از تصمیم (CDSS) و تحلیل تصاویر پزشکی کمک کند.

۳. زیست فناوری

زیست فناوری به کاربرد فناوری در حوزه زیست‌ شناسی می‌ پردازد. در زمینه رادیوتراپی، زیست فناوری، در توسعه ترکیبات دارویی هدفمند، نانو فناوری در تحویل دارو به ناحیه مورد نظر و بهبود روش‌ های تصویر برداری پزشکی تاثیر بسزایی دارد.

۴. مهندسی پزشکی

مهندسی پزشکی به توسعه و طراحی دستگاه‌ ها و تجهیزات پزشکی، ارتقاء فناوری در حوزه پزشکی و بهبود روش‌ های تشخیصی و درمانی می‌ پردازد. در زمینه رادیوتراپی، مهندسی پزشکی می‌ تواند در طراحی و بهبود دستگاه‌ های تولید و انتقال اشعه، سیستم‌ های تصویر برداری و سیستم‌ های مداخله‌ ای مورد استفاده در رادیوتراپی نقش داشته باشد.

بازار کار

بازار کار رشته رادیوتراپی در ایران از حال و روز خوبی برخوردار است.هر فارغ التحصیل می تواند در کلینک های خصوصی پرتو درمانی و بیمارستان ها مشغول به فعالیت شود.

البته لازم به ذکر است که شما می توانید کلینیک اختصاصی خودتان را هم راه اندازی کنید و به صورت مستقل فعالیت کنید.

بازارکار خارج

در خارج از کشور و به خصوص در کشور آمریکا این رشته از اعتبار خاصی برخوردار است.افراد کار بلد در رشته رادیوتراپی می توانند در کشور های پیشرفته جایگاه خوبی برای خودشان فراهم کنند.

اگر که قصد کار در خارج از ایران را دارید، رشته رادیوتراپی بسیار مناسب است.مخصوصا در ایالت هایی مانند فلوریدا، واشنگتن و کالیفرنیا امریکا.

کشور های سطح اول جهان به درمان بیماری های خاص مانند سرطان بسیار اهمیت می دهند و همواره در تلاش اند تا بهترین و کارامد ترین نوع درمان را پیدا و تست کنند.

وظایف کاری

ارائه برنامه درمانی و پاسخ به سوالات فرد بیمار

رادیوتراپی به نقطه مشخص شده برای ارسال اشعه

برسی وضعیت بیمار در طول دوره های درمانی مختلف

انجام رادیوتراپی به صورت صحیح برای جلوگیری از دریافت بیش از حد اشعه

تفاوت رادیولوژی و رادیوتراپی

رادیولوژی و رادیوتراپی نقاط مشترک خیلی زیادی با یکدیگر دارند اما تفاوت اصلی این دو رشته در این است که یک رادیولوژیست عمل تشخیص و شناسایی بیماری را انجام می دهد و رادیوتراپیست بخش درمان بیماری را بر عهده دارد.

می توان گفت این دو رشته مکمل یکدیگر در تشخیص و درمان بیماری هستند.

تحصیل در خارج

تحصیل در خارج یکی از گزینه های پیش رو هر دانشجویی است.زمانی این تصمیم می تواند مفید باشد که بدون هدف نباشد.اگر قصد کار در خارج را دارید، تحصیل در خارج می تواند برای شما بسیار مناسب باشد.

اما اگر قصد کار در ایران را دارید به شما توصیه می شود در اخرین مقطع تحصیلی در خارج تحصیل کنید و سپس به ایران برگردید.برای تحصیل رادیوتراپی در خارج، نیاز به دو شرط اصلی دارید.

شرط اول داشتن حد نصاب معدل و شرط دوم داشتن مدرک زبان است.

مدرک زبان بسته به کشور محل تحصیل می تواند متفاوت باشد.داشتن مدرک آیلتس با حداقل نمره ۶ یا داشتن مدرک تافل با حداقل نمره ۸۵ نیاز است.

حداقل معدل برای تحصیل در مقطع کارشناسی ۱۴ است.معدل بسته به نوع دانشگاه می تواند بیشتر باشد اما حداقل معدل برای اکثر دانشگاه ها همان معدل ۱۴ به بالا است.

 

رشته رادیوتراپی و تکنولوژی پرتو درمانی

تکنولوژی پرتو درمانی

 
رشته پرتودرمانی برای من مناسب است؟

رشته پرتودرمانی یا رادیوتراپی نیاز به داشتن یکسری ویژگی ها مانند تعهد کاری، صبر و حوصله است.شما با بیماری سروکار دارید که از بین رفتنش نیاز به حوصله و صبر دارد و باید این شکیبایی را به بیمار نیز انتقال دهید.

همچنین در رشته پرتودرمانی با انواع اشعه ها سروکار خواهید داشت و در معرض آن ها خواهید بود که می تواند در دراز مدت سلامتی شما را تحت تاثیر قرار دهد.به همین جهت این شغل و رشته ریسک خاص خودش را دارد.

به دلیل سروکار داشتن با انواع مختلف اشعه ها ممکن است از لحاظ بارداری با مشکلاتی نیز مواجه شوید.به همین علت بازنشتگی در این شغل زودتر از شغل های دیگر است.

جمع بندی

رشته تکنولوژی پرتو درمانی مکمل رشته رادیولوژی است.هدف اصلی رشته پرتودرمانی درمان بیمار با استفاده از اشعه است.در این رشته شما با پرتو های آلفا، بتا و گاما آشنا خواهید شد.

گروه تجربی یک گروه عالی برای مهاجرت به خارج از کشور است و تکنولوژی پرتو درمانی از رشته هایی است که می توانید با آن به کشور های پیشرفته مهاجرت کنید.زمینه این مهاجرت داشتن مهارت کافی و تسلط به رشته مورد نظر است.

در مقطع ارشد دست شما برای انتخاب رشته های مرتبط برای ادامه تحصیل بسیار باز است.شما می توانید رشته های مرتبط و مکمل رادیوتراپی را انتخاب کنید و در آن تحصیل کنید.

رشته پرتودرمانی به نسبت رشته رادیولوژی جای بیشتری برای پیشرفت و گستردگی دارد.اگر شما قصد کشف و رشد بیشتر را دارید پیشنهاد ما رشته رادیوتراپی است.


 

هر محصل و کنکوری همواره به دنبال پاسخی برای پرسش های خود است

در مقابل

هر مشاور و معلم نیز به دنبال پاسخگویی به این دسته از سوالات است.

خبر خوب این است که سایت دانش پژوه این بستر آنلاین را برای شما فراهم کرده است.

با استفاده از این بستر رایگان، هر دو گروه به خواسته خود می رسند.

اما این پایان کار نیست و خدمات بیشتری نیز به صورت رایگان ارائه می شوند.

 

دیدن خدمات دانش پژوه

 

دیدگاه ها ( ۲ )

  1. سلام وقت بخیر
    ممنون از مقاله خوب و توضیحات جامع اتون
    سوال من این هست که برای مهاجرت تحصیلی راحت تر در مقطع ارشد کدام گرایش ها را بخونیم راحت تر میتونیم مهاجرت کنیم برای مقطع دکترا؟

ارسال یک پاسخ

6 گام تا اوج گرفتن فاصله داریبیا ببین چه خبره!!
+