سهمیه پذیرش آزاد در کنکور سراسری، کارشناسی ارشد و دکتری چیست
تمامی امتحانات ورودی مدارس، دانشگاه ها و استخدامی ها شامل سهمیه های مختلفی می شوند. اگر شما جز هیچکدام یک از این سهمیه ها نباشید در یک سهمیه جداگانه قرار می گیرید که به آن “سهمیه پذیرش آزاد“ می گویند. به صورت جامع و کامل به بررسی سهمیه آزاد در کنکور سراسری، کارشناسی ارشد و دکتری در این مقاله خواهیم پرداخت.
سهمیه آزاد چیست؟
به صورت کلی همه افراد دسته بندی می شوند و هر فرد دارای یک سهمیه است. افرادی که سهمیه مشابه دارند در یک گروه قرار می گیریند و در بین خودشان رقابت می کنند.
برای مثال افرادی که سهمیه ایثارگران دارند در یک دسته بندی تحت عنوان سهمیه ایثارگران قرار می گیریند و با هم رقابت می کنند. این رقابت فقط بین افراد هم سهمیه ای است.
مثلا یک فرد در سهمیه ایثارگران با یک فرد در سهمیه رزمندگان مقایسه نمی شوند و هر فرد به صورت جداگانه در سهمیه خود به رقابت می پردازند.
عده زیادی از افراد دارای سهمیه نیستند، این افراد در دسته بندی سهمیه آزاد به رقابت می پردازند.
کنکور سراسری:
در کنکور سراسری سهمیه های بسیار زیادی وجود دارند تحت عنوان سهمیه
بهیاران
کارمندان
رزمندگان
مناطق محروم
مناطق سیل زده
فرزندان اساتید هیئت علمی
ایثارگران ۲۵ درصد و ایثارگران ۵ درصد
برخی از این سهمیه ها موقتی هستند و برخی دائمی هستند. اگر شما جز سهمیه های بالا نباشید جز سهمیه آزاد یا سهمیه مناطق به حساب خواهید رفت.
سهمیه مناطق یا سهمیه آزاد در کنکور سراسری به سه منطقه تقسیم می شود که هر کدام ظرفیت خاص خودشان را دارند. سهمیه مناطق یک، دو و سه.
ایثارگران ۲۵ درصد در کنکور سراسری شامل همسر و فرزندان شهید، فرزندان و همسران جانباز ۲۵ درصد به بالا
سهمیه ایثارگران ۵ درصد شامل فرزندان و همسران جانبازان زیر ۲۵ درصد و افرادی که سابقه ۶ ماه جبهه از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۷ را دارند.
اگر در این سهمیه باشید باید حداقل تراز شما ۷۰ درصد تراز نفر آخر پذیرش شده در سهمیه آزاد در رشته مورد نظر باشید در غیر اینصورت جز سهمیه آزاد محاسبه خواهید شد.
سهمیه پذیرش آزاد در کنکور کارشناسی ارشد:
در کنکور ارشد تعداد سهمیه ها کمتر می شود. در این مقطع سهمیه های ایثارگران، استعداد های درخشان و رزمندگان وجود دارند.
اگر جز هیچکدام از سهمیه های نامبرده شده نباشید در سهمیه آزاد در کنکور کارشناسی ارشد گزینش خواهید شد.
برای اینکه دارای سهمیه ایثارگران باشید باید فرزند شهید یا همسر شهید باشید یا فرزند و همسر جانباز بالای ۲۵ درصد باشید
اگر فرزند و همسر جانباز زیر ۲۵ درصد هستید و یا فرزند رزمنده ای هستید که سابقه ۶ ماه جبهه در سال های مشخص شده را داشته باشد جز سهمیه ۵ درصد ایثارگران هستید.
برای اینکه در این سهمیه گزینش شوید باید ۷۰ درصد تراز نفر آخر پذیرش شده را داشته باشید.
سهمیه رزمندگان مختص کسانی است که سابقه ۶ ماه جبهه (به صورت کلی) را در سال های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷ دارند شامل سهمیه رزمندگان هستند و باید برای گزینش شدن با این سهمیه ۸۰ درصد تراز نفر آخر پذیرش شده در کد رشته انتخابی خود را داشته باشید.
اگر سهمیه های نامبرده شده را ندارید و جز استعداد های درخشان نیز نیستید پس شما باید در سهمیه آزاد رقابت کنید و ما بین افراد مشابه خود گزینش شوید.
سهمیه آزاد در کنکور دکتری:
در کنکور دکتری نیز سهمیه های مختلفی وجود دارند که عبارتند از
- سهمیه مربیان
این سهمیه مختص افرادی است که مربی رسمی قطعی و مربی رسمی آزمایشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی هستند.
در این سهمیه به هر کد رشته ۱۰ درصد ظرفیت بیشتر افزوده می شود برای افرادی که از این سهمیه استفاده می کنند.
به این منظور که به ازای هر ده نفر پذیرش در یک رشته، یک نفر اضافه که سهمیه مربیان دارد را پذیرش می کنند.
- سهمیه ایثارگران
این سهمیه تاکنون برای شما مشخص شده است و طبق موارد بالا است و مشابه کنکور سراسری و ارشد محاسبه می شود.
- سهمیه رزمندگان
در سهمیه رزمندگان مشابه ارشد و سراسری برخورد می شود. البته باید بدانید بسیجیان فعال در این سهمیه گزینش نمی شوند. هیچ بسیجی از هیچ ارگانی جز سهمیه رزمندگان نیست.
اگر شما جز موارد بالا نیستید به این منظور است که در سهمیه پذیرش آزاد هستید و باید با این سهمیه با هم نوع های خود رقابت کنید و وارد مقطع دکتری شوید.
سوالات پرتکرار
نحوه پذیرش در دانشگاه با سهمیه آزاد چگونه است؟
پذیرش توسط نمره کل(تراز) و رتبه کشوری است. لازم به ذکر است که اگر دیگر سهمیه ها پر نشوند و ظرفیت داشته باشند از افرادی که دارای سهمیه آزاد هستند پذیرش می شوند.
برای مثال اگر ۲۵ درصد سهمیه ایثارگران در رشته شیمی پر نشود، برای پر کردن این صندلی ها و ظرفیت از افرادی که سهمیه آزاد دارند استفاده می شوند و بر اساس اولویت پذیرش می شوند.
آیا سهمیه مناطق همان سهمیه آزاد در کنکور سراسری است؟
بله منظور ما از سهمیه آزاد در کنکور سراسری همان سهمیه مناطق که شامل سه منطقه می شود. بسته به سه سال آخر شما در هر شهر، شما جز یکی از این مناطق محسوب می شوید.
سهمیه مناطق در کنکور ارشد و دکتری چگونه است؟
در کنکور سراسری به دلیل تعداد شرکت کننده زیاد سهمیه مناطق به سه منطقه تقسیم شده است تا بهتر و دقیق تر افراد پذیرش شوند.
برای کنکور های ارشد و دکتری سهمیه مناطق جداگانه نداریم و کل افراد کشور یک منطقه حساب می شوند و به رقابت می پردازند.
سهمیه های موقت کنکور چیست؟
در کنکور بنا به اتفاقات مختلف سهمیه های جدید به وجود می آیند. برای مثال سهمیه مناطق سیل زده یک سهمیه موقت است و فقط به مناطق سیل زده شده در سال کنکور اختصاص دارد و برای زمانی بود که سیل یک استان را نابود کرده بود و برای اینکه عدالت برای کنکوری های آن استان رعایت شود برای این دسته از افراد سهمیه سیل زدگان اختصاص یافت.
در دانش پژوه هیچ بهانه ای برای دو قشر مشاور و معلم و قشر محصل وجود ندارد. دانش پژوه به صورت کامل آماده خدمات رسانی به شما است و به صورت ۲۴ ساعته در دسترس شما می باشد.
به سادگی می توانید در سایت با یکدیگر تعامل داشته باشید و مشکلات خود را حل کنید بدون آنکه هیچ هزینه ای بپردازید.
ارسال یک پاسخ