اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته مهندسی علوم دامی – بازار کار و گرایش های مهندسی علوم دامی

رشته مهندسی علوم دامی در دانشگاه های ایران تدریس می شود. گرایش های رشته مهندسی علوم دامی متنوع است و می توانید با توجه به اهداف و آینده خود یکی از آن ها را انتخاب کنید. بازار کار رشته مهندسی علوم دامی به موارد زیادی بستگی دارد که همه این موارد را مورد بررسی قرار داده ایم تا با چشمانی باز وارد این رشته شوید.

آشنایی با طیور و دام

رشته علوم دامی یک زمینه مهم در علوم کشاورزی و دامپروری است که هدف آن مطالعه و تحقیق در زمینه دام‌ ها و مواد مرتبط با آن ها است. این رشته علومی به ایجاد دانش و توانایی‌ های مورد نیاز برای مدیریت بهینه دام‌ ها و منابع مرتبط با دامپروری است. در ادامه تعدادی از مفاهیم و حوزه‌ های مختلف مطرح در این رشته مورد بررسی قرار گرفته شده اند:

  1. تغذیه دام: مطالعه ترکیب‌ های غذایی مناسب برای دام‌ ها، ارزیابی نیاز های غذایی مختلف انواع دام‌ها از جمله بز، گاو، گوسفند، مرغ و خرگوش و روش‌ های تغذیه بهینه.

 

  1. بهداشت دام: این بخش شامل مدیریت واکسیناسیون، کنترل انگل‌ ها، پیشگیری از بیماری‌ ها و مراقبت‌ های پزشکی و بهداشتی برای حفظ سلامت دام‌ ها است.

 

  1. تولید و بهره‌ وری دامی: مدیریت بهره‌ وری، بهبود ژنتیک، اصلاح نژاد ها، تولید شیر، گوشت، پوست و دیگر محصولات دامی.

 

  1. مدیریت محیط زیست: این بخش مطالعه تاثیرات دامپروری بر محیط زیست و توسعه سیاست ها و روش ها برای کاهش تاثیرات منفی محیطی تولید دامپروری شامل دسترسی به منابع آب و آبشخوره، زباله‌ های دامی، مدیریت پسماند ها و مسائل مرتبط با تغییرات آب‌ و هوایی.

 

  1. تکنولوژی دامی: استفاده از تکنولوژی‌ های مدرن در دامپروری، از جمله مفاهیم مرتبط با ژنتیک مولکولی، تلقیح مصنوعی و مدیریت اطلاعات دامپروری.

 

  1. اقتصاد دامپروری: مطالعه تاثیرات اقتصادی تولید دامی، بازار ها و تجارت دامپروری، مدیریت مالی مزارع دامپروری و تحلیل هزینه.

 

  1. رفاه حیوانات: اهمیت مراقبت از رفاه حیوانات در دامپروری و توسعه استاندار دها و قوانین مرتبط با حفظ رفاه و حقوق دام‌ ها.

رشته علوم دامی بسیار حائز اهمیت است، چرا که مواد غذایی حیوانات تاثیر کاملا مستقیم بر تامین مواد غذایی برای انسان‌ ها دارد و علاوه بر این به توسعه اقتصادی کشور ها و صنعت‌ های مرتبط با دامپروری کمک می‌ کند. افرادی محصل در این رشته، می‌ توانند در زمینه‌ های مختلفی مانند دامپروری، تحقیقات علمی، مدیریت منابع دامی و مشاوره دامپروری حرفه‌ ای شوند.

گرایش های رشته مهندسی علوم دامی

رشته مهندسی علوم دامی دارای گرایش های مختلفی است که هر کدام به دانش و مهارت‌ های خاصی در زمینه علوم دامی تمرکز دارند. در ادامه گرایش‌ های اصلی این رشته را بررسی کرده ایم:

گرایش تغذیه دام (Nutritional Sciences in Animal Science)

هدف این گرایش، مطالعه تغذیه دام‌ ها و مفاهیم مرتبط با آن است. دانشجو ها در این گرایش با مفاهیمی مانند رژیم غذایی بهینه، ترکیب غذایی برای انواع دام‌ ها، ارزیابی تغذیه‌ ای و کنترل کمیت و کیفیت تغذیه دام‌ ها آشنا می‌ شوند. آن ها می‌ توانند به عنوان متخصصان تغذیه دام در صنایع دامی و تولید کشاورزی مشغول به فعالیت شوند.

گرایش فیزیولوژی دام و طیور (Animal and Poultry Physiology)

این گرایش به مطالعه عملکرد و علم فیزیولوژیکی طیور و دام ها می‌ پردازد. دانشجویان در این گرایش با مسائلی مانند رشد و تکامل دام‌ ها و مسائل ارتباطی با علوم طبیعی و فیزیولوژیکی و تنظیم حرارت بدنی آشنا خواهند شد. آن ها می‌ توانند در تحقیقات علمی یا به عنوان مشاوران در زمینه بهبود عملکرد فیزیولوژیکی دام‌ ها و طیور مشغول به کار شوند.

گرایش تغذیه طیور (Poultry Nutrition)

این گرایش به تغذیه و رفتار تغذیه دام‌ ها و طیور تمرکز دارد. دانشجو ها در این گرایش با تغذیه پرندگان از جمله کبک، مرغ، بوقلمون و سایر پرنده ها آشنا می‌ شوند. افراد می توانند در صنعت پرورش طیور و تولید محصولات مرتبط با طیور به عنوان متخصصان تغذیه مشغول به فعالیت شوند.

گرایش ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور (Animal and Poultry Genetics and Breeding)

مطالعه ژنتیک و اصول اصلاح نژاد در دام‌ ها و طیور مختص این گرایش است. محصلان در این گرایش با مسائلی مانند انتخاب پدیگری، تولید نژاد های بهبود یافته و اصول پرورش به عنوان متخصصان در این زمینه فعالیت می‌ کنند.

گرایش مدیریت واحد‌ های دامپروری (Animal Production Management)

این گرایش به مطالعه مفاهیم مدیریت و بهره‌ وری در صنایع دامپروری تمرکز دارد. دانشجویان در این گرایش با مواردی مانند توسعه صنایع دامی، مدیریت مزارع دامی و تولید بهره‌ وری از دام‌ ها آشنا می‌ شوند. افراد می توانند به عنوان مدیران مزرعه دامی یا مشاوران مدیریت دامپروری فعالیت کنند.

هر کدام از گرایش های بالا به تخصص در زمینه‌ های مختلف مرتبط با دام‌ ها و طیور انجام تحقیقات و ارائه خدمات مشغول به کار می‌ شوند و به توسعه صنایع دامی و کشاورزی می پردازند.

بازار کار و آینده شغلی رشته مهندسی علوم دامی

بازار کار و آینده شغلی در رشته مهندسی علوم دامی بسته به تخصص و گرایش تحصیلی متفاوت است. اما به صورت کلی این رشته در صنایع دامپروری و کشاورزی و موارد وابسته به آن نقش مهمی ایفا می‌ کند و متخصصان این زمینه ها در حال حاضر و در آینده توانایی اشتغال داشته و دارند. در ادامه تعدادی از شغل‌ ها و آینده شغلی برای رشته مهندسی علوم دامی را آورده ایم:

  1. متخصص تغذیه دام و طیور: افراد فارغ التحصیل شده در گرایش تغذیه دام و تغذیه طیور می‌ توانند در ارائه مشاوره‌ های تغذیه‌ ای به دام‌ ها و طیور در صنایع مربوط به دامپروری و پرورش طیور کار کنند.

 

  1. متخصص فیزیولوژی دام و طیور: افرادی که در گرایش فیزیولوژی دام و طیور تخصص می گیرند، توانایی این را دارند تا در تحقیقات علمی مرتبط با عملکرد فیزیولوژیکی دام‌ها و طیور، توسعه فناوری‌ های مرتبط و بهبود عملکرد کار کنند.

 

  1. متخصص تغذیه دام و طیور در صنایع خوراک حیوانات: افرادی که در حیطه تغذیه دام و طیور مطالعه دارند، می‌ توانند در تولید و تحلیل خوراک حیوانات در صنایع خوراک حیوانات فعالیت کنند.

 

  1. متخصص ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور: افراد فارغ التحصیل در این گرایش قادر هستند تا در اصلاح نژاد دام‌ ها و طیور، انتخاب پدیگری و توسعه نژاد های بهبود یافته در صنایع دامپروری و پرورش طیور کار کنند.

 

  1. مدیریت مزارع دامی و مراکز پرورش طیور: شغل‌ هایی که مرتبط با مدیریت مزارع دامی و واحد های پرورش طیور هستند به دانشجویان گرایش مدیریت واحد‌ های دامپروری ارائه می‌ شوند. آن ها می‌ توانند در مدیریت این واحد ها، برنامه‌ ریزی کشاورزی و نظارت بر عملکرد و بهره‌ وری مشغول به کار شوند.

 

  1. مشاور در زمینه دامپروری و کشاورزی: متخصصان مهندسی علوم دامی این توانایی را دارند تا به عنوان مشاوران مستقل در زمینه‌ های مختلف دامپروری و کشاورزی فعالیت کنند و خدمات مشاوره‌ ای ارائه دهند.

 

  1. تحقیقات علمی: افرادی که علاقه به تحقیقات علمی در زمینه علوم دامی دارند، می‌ توانند در دانشگاه‌ ها و موسسه های تحقیقاتی به عنوان پژوهشگر کار کنند.

آینده شغلی در این رشته به عوامل مختلفی شرایط اقتصادی، مهارت و تخصص، منطقه جغرافیایی و سایر عوامل مشابه بستگی دارد. اما به صورت کلی به دلیل نیاز به تولید مواد غذایی و دامی برای جمعیت جهانی، فرصت‌ های شغلی در این بخش برای فارغ‌ التحصیلان در این رشته همواره وجود دارد.

رتبه لازم برای قبولی در رشته علوم دامی

برای اینکه در رشته مهندسی علوم دامی تحصیل کنید باید رتبه لازم برای قبولی را کسب کنید. در سال ۱۴۰۱ در دانشگاه تهران واحد پاکدشت تا رتبه ۷۳ هزار کشوری با سهمیه منطقه ۱، رتبه ۱۱۳ هزار کشوری با سهمیه منطقه ۲ و تا رتبه ۸۳ هزار کشوری با سهمیه منطقه ۳ پذیرش صورت گرفته است.

رشته علوم دامی خوبه؟

بازار کار و گرایش های رشته مهندسی علوم دامی

این رشته برای چه کسانی مناسب است؟

رشته مهندسی علوم دامی برای کسانی مناسب است که به زمینه‌ های زیر علاقه دارند و می‌ خواهند در آن ها تخصص پیدا کنند:

  1. علاقه به دام‌ ها و طیور: اگر فردی هستید که علاقه به حیوانات دامی و طیور دارید و از طرفی می‌ خواهید به بهبود شرایط زندگی و تولید این حیوانات کمک کنید، مهندسی علوم دامی یک گزینه مناسب برای شما خواهد بود.

 

  1. علاقه به علوم زیستی و کشاورزی: این رشته تا حد زیادی به علوم زیستی و کشاورزی نزدیک است، بنابراین اگر شما به رشته زیست‌ شناسی، ژنتیک، تغذیه و موارد مشابه علاقه دارید، این رشته برای شما جذاب خواهد بود.

 

  1. توانایی تحقیق و تجزیه و تحلیل: مهندسی علوم دامی شامل تجزیه و تحلیل داده‌ ها و تحقیقات علمی در زمینه‌ های مختلف می‌ شود. پس توانایی در انجام تحقیقات و تحلیل اطلاعات می‌ تواند در این رشته بسیار مفید باشد.

 

  1. مسئولیت‌ پذیری و تعهد به حفظ رفاه حیوانات: افرادی که از اهمیت حفظ رفاه حیوانات دامی و طیور آگاهی دارند و فردی مسئولیت‌ پذیر هستند، امکان موفقیت بیشتری در این رشته دارند.

 

  1. علاقه به مدیریت و کشاورزی: افرادی که توانایی برنامه‌ ریزی و مدیریت در صنایع کشاورزی و دامپروری را دارند، می‌ توانند در گرایش مدیریت واحد‌ های دامپروری فرد موفقی شوند.

 

  1. تعهد به بهبود شرایط محیطی و اقتصادی: این رشته ارتباط مستقیم با توسعه پایدار صنایع دامپروری و کشاورزی دارد. افرادی که به بهبود شرایط اقتصادی و محیطی در این حوزه‌ ها علاقه دارند، می‌ توانند فردی تاثیر گذار در این رشته باشند.

 

  1. علاقه به تحقیق و توسعه تکنولوژی: این رشته به توسعه تکنولوژی‌ های مرتبط با دام‌ ها و طیور می‌ پردازد. پس افرادی که به تحقیقات و توسعه تکنولوژی علاقه دارند، می‌ توانند در این زمینه به خوبی عمل کنند.

به صورت کلی، مهندسی علوم دامی برای افرادی مناسب است که علاقه به تعامل با حیوانات دامی،پرورش، تغذیه، بهبود عملکرد و توسعه صنایع دامی و تمایل به کمک به تامین مواد غذایی و بهبود شرایط محیطی دارند.


وبسایت دانش پژوه ارائه دهنده خدمات پرسش و پاسخ به دانش آموزان، مشاوران، کنکوری ها و معلمان است. از این طریق افراد می توانند مشکلات تحصیلی و درسی خود را حل کنند و مشاوران و معلمان می توانند علم و تجربه خودشان را نشان دهند.

این خدمات چیست و چگونه توسط ما ارائه می شوند؟

می خواهم با این خدمات آشنا شوم

ارسال یک پاسخ

6 گام تا اوج گرفتن فاصله داریبیا ببین چه خبره!!
+