اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته مهندسی نفت – بازار کار و گرایش های ارشد

در مقاله معرفی رشته مهندسی نفت قصد داریم شما را با گرایش ها از جمله گرایش مهندسی بهره برداری و مهندسی حفاری آشنا کنیم.همچنین به شرح ارشد نفت و بازارکار نیز می پردازیم تا شما با آگاهی کامل بتوانید یک انتخاب رشته خوب داشته باشید.نتیجه انتخاب رشته خوب، موفقیت در تحصیل و در نهایت داشتن یک شغل بسیار خوب است.

هدف رشته نفت شناساندن انواع نفت ها از سبک تا سنگین و نحوه استخراج و حفاری معادن نفت خیز است.با این کار می توانیم انرژی مورد نیاز برای وسایل روزمره خود از جمله اتومبیل، پخت و پز و … را تامین کنیم.

گرایش های رشته مهندسی نفت

کارشناسی

در مقطع کارشناسی با ۴ گرایش و در ارشد نفت یک گرایش دیگر به ان اضافه می شود که این گرایش ها شامل

  • مهندسی اکتشافات نفت

پیدا کردن مناطق نفت خیز بسیار مهم است چونکه تا منبعی نباشد، بهره برداری و استخراجی هم صورت نمی گیرد.در گرایش اکتشافات به دانشجویان اموزش داده می شود که چگونه با استفاده از امواج صوتی فرستاده شده به اعماق زمین و امواج برگشتی از اعماق زمین از منبع نفت مطلع شوند.

  • مهندسی مخازن نفتی

عمده فعالیت مهندسان مخازن آمار گرفتن و دادن گزارش به مهندسان بهره برداری است.این گزارشات در تصمیم گیری مهندسان بهره برداری تاثیر بسزایی دارد.این گزارشات با تخمین و اندازه گیری مقدار نفت موجود در سطح زمین و همچنین اندازه گیری فشار دما و عمق صورت می گیرد.

  • مهندسی حفاری

هر منبع نفتی که بخواهد به بهره برداری و استخراج برسد نیاز به یک سری ابزار برای حفاری دارد.ابزار و تجهیزات این حفاری توسط مهندسین گرایش حفاری طراحی می شوند.با این تجهیزات به انجام عملیات استخراج می پردازند.این تجهیزات باید به گونه ای باشند که کمترین هزینه را داشته باشند و در عین حال محیط زیست دوست باشند که باعث آسیب زدن به محیط زیست و زیستگاها نشوند.

  • مهندسی بهره برداری از منابع نفتی

بهره برداری از منابع مختلف نفتی نیازمند یکسری اصول و شرایط خاص است. این اصول توسط متنخصصان مهندسی بهره برداری بررسی می شوند و بهترین راه برای بهره برداری ارائه می شود تا با کمترین هزینه و نیرو اینکار انجام شود.این گرایش شما را به همچین متخصصانی تبدیل می کند تا در این زمینه به مجریان اینکار مشاوره تخصصی دهید.

کارشناسی ارشد نفت

در مقطع ارشد نفت شما می توانید در همان گرایش های دوره کارشناسی ادامه تحصیل دهید و فقط یک با عنوان گرایش مهندسی ابزار دقیق و اتوماسیون در صنایع نفت به آن اضافه می شود.

وظایف یک مهندس نفت

مدل سازی کردن مخازن نفت

اطمینان از صحت تجهیزات حفاری

نظارت کردن بر حفاری منابع نفتی

تخمین و ارزیابی کردن مخازن نفتی

تعیین کردن بهترین روش برای حفاری

ارائه دادن راهکار های مختلف برای بهره برداری

ارشد نفت و مهندسی بهره برداری و مهندسی مخازن

بازار کار رشته مهندسی نفت

بازار کار رشته مهندسی نفت

همانطور که آگاه هستید درامد  اصلی کشور ایران بر پایه نفت است. ما دارای انواع پتروشیمی ها و شرکت های کارفرما و بهره برداری و استخراج هستیم که همه این موارد خبر از یک بازارکار بسیار خوب می دهند.

جزیره خارگ، عسلویه و خوزستان دارای منابع اصلی نفت و گاز هستند. شما می توانید در شرکت های این شهرها و دیگر شهرهای مختلف نفت خیز استخدام و مشغول به فعالیت در حوزه تخصصی خود شوید.

همچنین شرکت های پیمانکاری بسیار زیادی نیز وجود دارند که می توانید به صورت دوره ای در صورت استخدام رسمی نشدن، برای انها کار کنید و از پیمانکار حقوق دریافت کنید.(مزایای این روش نسبت به استخدام رسمی بسیار کمتر است ولی این نشان دهنده بازارکار برای این رشته است که بسیار خوب است.)

همچنین اگر شما علاقمند به کار در صنعت نیستید، می توانید با داشتن مدارک بالاتر مانند ارشد و دکتری در دانشگاه نیز تدریس کنید.

درامد رشته مهندسی نفت

حقوق ماهیانه این شغل بسته به محلی که کار می کنید بسیار متفاوت است.مثلا حقوق پتروشیمی بسیار بالاتر است که علت آن الوده تر بودن محیط است.همچنین بازنشستگی در پتروشیمی بسیار پایین تر از دیگر بخش ها در صنعت نفت و گاز است.در پتروشیمی های خصوصی ۲۰ سال کار می کنید و بعد از ان بازنشسته می شوید.

بنا به شایستگی شما که درجه بندی دارد و سابقه فعالیت، یک حقوق پایه دارید که در ضریب آن منطقه ضرب می شود و حقوق شما را تعیین می کند.

هر منطقه یک ضریب دارد.ضریب عسلویه برای افراد روز کار ۴ و برای افراد شیفتی ۵.۵ و ضریب شیراز نیز ۲.۵ است.

رشته مهندسی نفت

بازار کار و گرایش های رشته مهندسی نفت

کار در خارج در رشته نفت

شما با داشتن سابقه کار و مدرک زبان می توانید به راحتی در شرکت های خارجی مشغول به عنوان مهندس مشغول به کار شوید.

بهترین کشور ها برای کار در زمینه نفت و گاز کشور های حاشیه خلیج فارس، کانادا، ایالات متحده و برزیل است.

تحصیل در خارج

تحصیل در خارج تقریبا برای هر رشته یکسان است.داشتن مدرک آیلتس معتبر با نمره بالای ۶(برای  هر دانشگاه متفاوت است این نمره ولی حداقل نمره ۶ می باشد.) و داشتن شرط معدل(هر مقطع شرط معدل خاص خودش را دارد.)

با این دو شرایط شما می توانید بورسیه شوید و بدون هزینه تحصیل کنید.بدون داشتن شرط مدرک زبان هم می توانید تحصیل کنید اما موظف به پرداخت کامل شهریه و اقامت هستید که هزینه نسبتا بالایی دارد.

مهندسی نفت در دانشگاه صنعت نفت

دانشگاه صنعت نفت به صورت مستقیم زیر نظر شرکت نفت می باشد. بهترین اساتید در این دانشگاه تدریس می کنند. از لحاظ مزایا هم بسیار عالی بود اما هم اکنون این مزایا دیگر وجود ندارد.مزایا هایی مانند بورسیه شغلی، رایگان بودن هزینه غذا و خوابگاه، حقوق ماهیانه در دوران دانشجویی و هزینه کتاب درسی.

از لحاظ فضا، دانشکده در خارج از شهر واقع شده که فضای نسبتا دلگیری دارد.محیط دانشکده به این صورت است که مجموعه خوابگاه ها، سالن غذا خوری و کلاس ها بسیار به یکدیگر نزدیک هستند که این امر باعث شده کار برای شما بسیار راحت شود.

مزایا و معایب رشته مهندسی نفت

مزایا و معایب رشته مهندسی نفت برای دانشجویان وابسته به شرایط شخصی و علاقه‌ های فردی است. اما در کل می‌ توان به برخی از مزایا و معایب این رشته اشاره کرد:

مزایای رشته مهندسی نفت

۱. فرصت‌ های شغلی: صنعت نفت به دلیل اهمیت استراتژیک و میزان سرمایه‌ گذاری بالا، فرصت‌ های شغلی زیادی را ایجاد می کند. فارغ‌ التحصیلان این رشته اغلب در شرکت‌ های نفتی، شرکت‌ های خدماتی مرتبط با صنعت نفت و یا در پروژه‌ های مرتبط با بهره‌ برداری و توسعه منابع نفتی مشغول به کار می‌ شوند.

۲. حقوق بالا: مهندسان نفت به صورت کلی از حقوق بالا و مزایای مالی جذابی برخوردار هستند، به خصوص در کشور های دارای منابع نفتی غنی مانند ایران.

۳. فناوری و نوآوری: صنعت نفت همواره به دنبال بهبود فرآیند ها، کاهش هزینه‌ ها و افزایش بهره‌وری است. بنابراین، مهندسان نفت به فناوری‌ های جدید، نوآوری‌ ها و روش‌ های پیشرفته آشنا خواهند شد.

۴. مسئولیت‌ های مهم: مهندسان نفت در طول مسیر حرفه‌ ای خود مسئولیت‌ های مهمی را بر عهده می‌ گیرند، از جمله برنامه‌ ریزی و نظارت بر فرآیند های استخراج و پالایش نفت، ایمنی و محیط زیست.

معایب رشته مهندسی نفت

۱. ریسک‌ های شغلی: بخش نفت با نوسانات قیمت وابسته به بازار جهانی نفت است و ممکن است در شرایط اقتصادی خاص، شرکت‌ ها مجبور به کاهش هزینه‌ ها و انصراف از پروژه‌ ها شوند که می‌ تواند منجر به اختلافات شغلی و حتی از دست دادن شغل افراد نیز شود.

۲. شرایط کاری: برخی از شرکت‌ ها در مناطقی با شرایط کاری سخت و یا مناطقی با محدودیت‌ های امنیتی فعالیت می‌ کنند که می‌ تواند برای مهندسان نفت چالش‌ هایی ایجاد کند.

۳. تاثیرات زیست‌ محیطی: برخی از عملیات مرتبط با صنعت نفت امکان دارد تاثیرات منفی بر محیط زیست داشته باشد، که این موضوع برای برخی از افراد ممکن است باور ها یا ارزش‌ های زیست‌ محیطی آن‌ ها را با شغل خود در تضاد ببینند.

باید توجه داشت که موارد گفته شده در بالا، تنها یک بررسی کلی است و مزایا و معایب دقیق‌ تر می‌ تواند براساس شرایط و محیط مورد نظر هر فرد متفاوت باشد.

آیا این رشته برای من مناسب است؟

مهندسی نفت ارتباط بسیار نزدیکی با رشته شیمی دارد. همانطور که از اسمش پیداست شما باید به این نوع موارد درسی مسلط باشید.رشته نفت نیازمند قوی بودن در درس های ریاضی و فیزیک و زمین شناسی است.شرایط کاری این رشته به گونه ای است که باید در مکان های خاصی فعالیت کنید مانند سکوها در دریا که مدتها باید از خشکی دور باشید.اگر با این موضوعات هم راستا هستید،تبریک می گوییم این رشته برای شما مناسب است.

سیاوش صابرزاده، دانشجوی دانشگاه صنعت نفت اهواز

موفقیت در تحصیل برای محصل ها و موفقیت در مشاوره و تدریس برای مشاوران و اساتید بسیار مهم است.

با استفاده از خدمات سایت دانش پژوه می توانید به این موفقیت دست پیدا کنید، به سادگی

 

برای آشنایی و استفاده از این خدمات رایگان به لینک زیر مراجعه کنید

خدمات سایت

 

ارسال یک پاسخ