اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته مهندسی معدن: بازار کار، گرایش های کارشناسی ارشد

در مقاله معرفی رشته مهندسی معدن، قصد معرفی گرایش های آن و کارشناسی ارشد مهندسی معدن را داریم تا شما به صورت کامل آگاه شوید و این آگاهی باعث انتخاب بهتر شما و در نتیجه موفقیت شما خواهد شد.همچنین در این مقاله به بازار کار و حقوق رشته مهندسی معدن نیز پرداخته ایم.

هدف رشته مهندسی معدن

هدف این رشته، حفر و استخراج و انتقال دادن مواد معدنی از اعماق زمین به سطح زمین برای استفاده از این مواد معدنی در ساخت و تولید هر آنچه برای بشر نیاز است.

گرایش های رشته مهندسی معدن

کارشناسی

در مقطع ۴ ساله کارشناسی شما با ۴ گرایش سروکار خواهید داشت که شامل:

  • گرایش مکانیک سنگ

در گرایش مکانیک سنگ با دو نوع حفاری آشنا خواهید شد.

حفاری روی زمین(سطح شیبدار از نوع خاکی و سنگی)

حفاری زیر زمین (معادن زیر زمینی، تونل های شهری و تونل های عمیق)

طراحی و پایداری سازه ها که بخش اصلی این گرایش است به صورت تخصصی به شما اموزش داده می شود.

  • گراش اکتشافات معدن

هدف اصلی این گرایش کشف کردن معادن مختلف معدنی است.بعد از کشف این معادن ارزشمند به نوع مواد معدنی و ذخایر ان و استخراج از ان نیز می پردازد.

  • گرایش استخراج معادن

در این گرایش همانطور که از اسم ان مشخص است به استخراج می پردازد.استخراج از معدن های روباز و زیر زمینی و تا حدودی به بررسی حفاری برای باربری و بارگیری در دریا نیز می پردازد.

  • گرایش فراوری مواد معدنی

فراوری کردن جز اصلی این گرایش است.فراوری مواد معدنی که از ارزش بالایی برخوردار هستند.در زمینه های طبقه بندی و دانه بندی، آبگیری، خردایش، پرعیار سازی شیمیایی، هیدرومتالوژی و فیزیکو شیمیایی نیز به شما آموزش هایی داده می شود.

کارشناسی ارشد

در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی معدن، شما می توانید در گرایش قبلی خودتان در دوره قبل، ادامه تحصیل دهید و فقط یک گرایش جدید در ارشد رشته معدن وجود دارد که معروف به گرایش تونل و فضاهای زیرزمینی است.

ارشد رشته معدن و حقوق مهندسی معدن

گرایش های رشته مهندسی معدن

وظایف یک مهندس

مهندسان معدن بسته به نوع گرایش و تخصصشان وظایف خاص خودشان را دارند ولی به صورت کلی این وظیفه ها از نظارت بر فعالیت های حفر و استخراج تا انتقال دادن مواد معدنی را بر عهده دارند.طراحی، آزمایش و توسعه انواع ماشین ها و روش های مختلف حفاری در زمینه تخصصی مهندسان معدن می باشد.

برخی دیگر از مسئولیت ها و وظایف مهندسان معدل شامل:

نظارت بر تجهیزات حفاری

نظارت کردن بر انواع پروژه ساخت و ساز

نوشتن گزارش کار و ارسال آن به کارفرمایان

انجام آزمایشات برای بررسی وجود گازهای خطرناک و یا سمی

براورد کردن هزینه ها، از هزینه تجهیزات و استخراج تا نیروی کار

نقشه کشی و بررسی ان برای تعیین سختی استخراج در هر معدن

اطمینان و نظارت کردن بر موارد ایمنی مانند باز بودن خروجی ها، تهویه ها و تجهیزات برای موارد اضطراری

بازارکار+درامد رشته مهندسی معدن

کشور ایران دارای معادن های ارزشمندی همچون مس، قلع، سنگ های ساختمانی و … است که همین موضوع باعث ایجاد یک بازارکار خوب برای این رشته مهندسی شده است.

ناگفته نماند مهندسی معدن جز رشته های سخت به شمار می اید اما شما مهندس هستید و قرار نیست در معدن به حفاری بپردازید.مهندسان معدن می توانند در صنایع های مرتبط با معدن مشغول به فعالیت شوند.

در سمت هایی مانند معدن و تجارت، مسئولیت فنی معادن، مدیریت معدن، سازمان اکتشافات معدنی و زمین شناسی، مهندس مشاور در زمینه های حفاری، اکتشافات و… می توانید مشغول به فعالیت شوید.

درامد رشته مهندسی معدن مانند بازار کار آن بسیار خوب است.اگر شما بتوانید به صورت پیمانی کار کنید می توانید درامد های بسیار بالا را تجربه کنید.اما اگر به صورت کارمندی برای شرکت ها کار کنید، درامد نرمال یک کارمند را دریافت خواهید کرد.

بازار کار در خارج

اصولا هر مهندس معدن در یک نوع ماده معدنی تخصص دارد.اگر شما در زمینه ماده معدنی دلخواهتان یک مهندس با تبحر بالا باشید، بازارکار بسیار خوبی برای شما در خارج از کشور و به خصوص در کشور استرالیا وجود دارد.

استرالیا بهترین کشور برای مهندسان معدن است به این دلیل که در صادرات مواد معدنی همچون روی، زغال سنگ، سرب و انواع دیگر مواد معدنی پیشگام است.

یکی از مزایای کار در خارج از ایران، درامد دلاری است.ارزش بالای دلار همیشه یکی از دلایل خوب برای مهاجرت کاری و کار کردن در خارج از کشور است.

رتبه لازم برای قبولی در مهندسی معدن

در زیر گروه یک کنکور ریاضی، درس ریاضی با بالاترین ضریب یعنی ۴ بیشترین اهمیت را دارد و سپس فیزیک با ضریب ۳ و شیمی با ضریب ۲ دروس با اهمیت تخصصی هستند.رشته مهندسی معدن زیر گروه یک از رشته ریاضی است.

پذیرش در دانشگاه فقط به رتبه بستگی ندارد و عوامل مختلفی از جمله بومی بودن، سهمیه و معدل نیز بستگی دارد.دانشگاه امیر کبیر تهران تا رتبه ۲۰ هزار در سهمیه منطقه ۳ در سال ۹۹ دانشجو پذیرفته است.دانشگاه یزد تا رتبه ۵۵ هزار منطقه دو و دانشگاه صنعتی ارومیه تا رتبه ۲۶ هزار کشوری در سهمیه منطقه یک پذیرش داشته است.

گرایش هاریال حقوق و رشته مهندسی معدن برای خانم ها

بازار کار و گرایش های رشته مهندسی معدن

تحصیل در خارج:

تحصیل در خارج در رشته معدن بسیار عالی است و شغل شما بعد از تحصیل تا حدودی تضمین شده است.برای تحصیل باید شرایط مهاجرت تحصیلی را داشته باشید.اگر قصد تحصیل رایگان را دارید باید فول فاند بگیرید.برای گرفتن فول فاند، اولین مدرک مورد نیاز مدرک آیلتس یا تافل است.سپس داشتن معدل خوب و بالای ۱۴ ملاک است.هرچه این معدل بالاتر باشد درصد قبولی شما نیز بیشتر می شود.

مزایا و معایب رشته مهندسی معدن

رشته مهندسی معدن نیز مانند سایر رشته‌ های تحصیلی دارای مزایا و معایب مختص به خود است که برای دانشجویان می‌ تواند تاثیرگذار باشد. در زیر به برخی از مزایا و معایب این رشته برای دانشجویان اشاره کرده ایم:

مزایای رشته مهندسی معدن

۱. فرصت‌ های شغلی گسترده: فارغ التحصیلان مهندسی معدن این توانایی را دارند تا در بخش‌ های مختلفی از صنعت معدن مانند استخراج معادن، طراحی و نظارت بر فرآیند های استخراج، مدیریت پروژه‌ های معدنی و سایر موارد مرتبط کار کنند. این فرصت های شغلی یک خبر خوب برای دانشجویان این رشته است.

۲. حقوق و دستمزد بالا: مهندسان معدن به دلیل مهارت‌ های خاص و ارزشی که به صنعت معدن اضافه می‌ کنند،اغلب از حقوق و دستمزد بالایی برخوردار هستند.

۳. تاثیر مستقیم بر صنعت و توسعه ملی: با تامین منابع معدنی مورد نیاز برای تولید مواد اولیه صنعتی، مهندسان معدن نقش مهمی در توسعه صنعت و اقتصاد ملی ایفا می‌ کنند.

معایب رشته مهندسی معدن

۱. شرایط کاری خطرناک: بخش‌ هایی از صنعت معدن معمولا دارای شرایط کاری خطرناک است. از جمله تماس با مواد آتشفشانی، مواد شیمیایی خطرناک و ماشین‌آلات سنگین که می تواند به حوادث و آسیب‌ های جسمی منجر شود.

۲. تغییرات قیمتی و اقتصادی: صنعت معدن احتمال دارد که تحت تاثیر تغییرات قیمتی و اقتصادی باشد، بنابراین پایداری شغلی مهندسین معدن ممکن است یک موضوع چالش برانگیز باشد.

۳. تاثیرات زیست‌ محیطی: فعالیت‌ های معدنی ممکن است منجر به آسیب‌ های جدی به محیط زیست شود، از جمله آلودگی هوا و آب، تخریب منابع طبیعی و از بین بردن گونه‌ های گیاهی و جانوری.

در نهایت، همانند سایر رشته‌ های مهندسی، رشته مهندسی معدن نیز دارای فرصت‌ ها و چالش‌ های خود است که دانشجویان باید با توجه به علاقه‌، اهداف خود و استعداد خود، این موارد را در نظر بگیرند تا تصمیمات بهتری برای آینده شغلی خود بگیرند.

آیا این رشته برای من مناسب است؟

یک مهندس معدن باید با استفاده از خلاقیت خود، راه های ساده تر و کم هزینه تری را برای حفاری و استخراج پیدا کند تا با کمترین نیروی انسانی و با بالاترین کیفیت انجام شود.

در کل یک مهندس معدن باید بتواند ارتباط موثری با دیگران برقرار کند، توانمند در حل کردن مسائل و مشکلات مختلف مرتبط با کار باشد و با توجه کردن به جزئیات پروژه، آن را از لحاظ زمان و بهینه بودن بهبود ببخشد.


خدماتی که در سایت دانش پژوه ارائه می شود باعث موفقیت محصل ها و اساتید و مشاوران می شود.

موفقیت برای محصل ها در تحصیل و کنکور و موفقیت برای اساتید و مشاوران در تدریس و مشاوره

 

جهت آشنایی و استفاده از این خدمات رایگان، به لینک زیر مراجعه فرمایید

خدمات سایت

ارسال یک پاسخ