اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی – بازار کار، مهاجرت و رتبه قبولی

رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی در دانشگاه ایجاد شده است تا افراد علاقه مند به این رشته فرصت تحصیل در این رشته جذاب را داشته باشند. بازار کار و آینده شغلی رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی بسته به مهارت، تخصص و اهداف شغلی شما می تواند بسیار متفاوت باشد. فرصت مهاجرت با رشته زبان ترکی فراهم است که در ادامه به توضیح آن پرداخته ایم.

زبان در دانشگاه

رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی اغلب در دانشگاه‌ ها به مطالعه عمیق و تحلیلی زبان و ادبیات ترکی استانبولی می‌ پردازد. این رشته شامل مطالعه زبان ترکی استانبولی به صورت عمیق، نثر، ساختار زبانی، ادبیات، شعر، نمایشنامه و متون تاریخی و معاصر این زبان است.

در زمینه زبان، می‌ تواند شامل مواردی نظیر صرف، نحو، واژگان، تاریخچه زبان، اصطلاحات و لهجه ها باشد. از طرفی دیگر، ادبیات ترکی استانبولی می‌ تواند شامل مطالعه و تحلیل آثار ادبی از دوران‌ های مختلف تاریخی باشد، از ادبیات قدیمی تا ادبیات معاصر. دانشجو های این رشته امکان دارد با نویسندگان بزرگی نظیر احمد حمدی تانپینار، آذرین توفیق، نازیم حکمت، یاشار کمال، اورهان پاموک و… آشنا شوند و آثار آن‌ ها را بررسی کنند.

درس‌ های این رشته اصولا شامل مواردی نظیر تاریخ ادبیات ترکی استانبولی، تحلیل آثار ادبی، نظریه های ادبی، ترجمه، مطالعات فرهنگی و موارد مرتبط باشد. دانشجویان با متون ادبی، داستان، شعر، نمایشنامه و مقالات مرتبط با زبان و ادبیات ترکی استانبولی درگیر خواهند شد.

این رشته به دانشجویان کمک می کند تا چشم‌ انداز گسترده‌ تری از ادبیات، فرهنگ و تاریخ ترکی استانبولی به دست آورند و با توانایی‌ های زبانی و تحلیلی عمیق‌ تری در این زمینه‌ ها به دنبال شغل‌ ها و فرصت‌ های شغلی مختلفی بروند.

بازار کار و آینده شغلی رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی

در ایران، آینده شغلی در رشته تحصیلی زبان و ادبیات ترکی استانبولی به تعدادی از فرصت‌ های مختلف مرتبط با این فرهنگ و زبان مرتبط است. این شامل موارد زیر می‌ شود:

تدریس و مدرسه

مدرسه و آموزشگاه: درس دادن به زبان ترکی استانبولی در آموزشگاه ها و مدارس یک گزینه مناسب خواهد بود.

دروس خصوصی: ارائه دروس خصوصی به افرادی که مایل به یادگیری زبان ترکی استانبولی هستند.

مترجمی و ترجمه

مترجمی: ترجمه متون ادبی، فنی یا تجاری به زبان ترکی استانبولی یا برعکس. ترجمه و تولید محتوا برای شرکت ها و رسانه ها.

رسانه و فرهنگ

روزنامه‌ نگاری: کار در نشریات و رسانه هایی که به ترکی استانبولی نوشته می‌ شوند. کار در صدا و سیما یا در سایر رسانه های دیگر.

سفر و گردشگری

راهنمای گردشگری: برای گردشگران ترکی‌ زبان که از کشور های ترکیه و دیگر مناطق ترک‌ زبان به ایران سفر می‌ کنند.

مشاوره گردشگری: کمک به گردشگران ترکی زبان برای برقراری ارتباط و گشت و گذار بهتر در کشور ایران.

مطالعات بین‌ المللی و ارتباطات

کار در سفارتخانه‌ ها و موسسه های بین‌ المللی: استفاده از زبان ترکی استانبولی برای کار در موسسه های خارجی.

بازار های خصوصی

کار در شرکت‌ هایی که با ترکیه همکاری دارند: بازاریابی و ارتباطات تجاری به زبان ترکی استانبولی.

ترجمه مستندات تجاری یا فنی: برای مثال در صنایع مختلف مانند نفت و گاز، صنعت خودرو سازی، صنایع معدنی و…

مطالعات بیشتر و تحصیلات پسا-دانشگاهی

تحصیلات پسا-دانشگاهی: مطالعه عمیق‌تر در زمینه زبان، فرهنگ و ادبیات ترکی استانبولی و ادامه تحصیل در سایر دانشگاه های موجود.

هرچند بازار کار برای زبان‌ های خاصی ممکن است نسبت به سایر زبان های دیگر کمتر باشد، اما با توجه به رونق فرهنگی و تجاری بین ایران و ترکیه، داشتن مهارت‌ های زبانی و فرهنگی در زمینه ترکی استانبولی، فرصت های شغلی خوبی را ایجاد می کند، به ویژه در صنایع های مرتبط با همکاری‌ های ایران و ترکیه.

بیشتر بخوانید: رشته زبان آلمانی

رتبه لازم برای قبولی

برای اینکه در یک رشته قبول شوید باید ظرفیت دانشگاه مورد نظر و سهمیه های کنکور را مورد بررسی قرار دهید. هر سهمیه از سهمیه مناطق تا سایر سهمیه ها ظرفیت خاص خود را برای هر دانشگاه و هر رشته دارند.

در سال ۱۴۰۱ در دانشگاه علامه طباطبایی تهران تا رتبه ۱۴ هزار کشوری با سهمیه منطقه ۲ و تا رتبه بیست هزار کشوری با سهمیه منطقه ۳ پذیرش دانشجو صورت گرفته است.

رشته زبان ترکی در دانشگاه

مهاجرت و بازار کار رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی

مهاجرت با رشته زبان ترکی

رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی به افراد مشتاق فرصت مهاجرت کاری و تحصیلی را ارائه می دهد، به خصوص در کشور هایی که با ترکیه روابط نزدیکی دارند یا جامعه‌ های بزرگی از اتباع که ترکیه‌ ای ها در آن‌ زندگی می‌ کنند. مهاجرت با این رشته می‌ تواند با مقصد های مختلفی همراه باشد:

۱. ترکیه: این رشته قطعا فرصت های شغلی خوبی را برای کشور ترکیه به شما ارائه می کند، به ویژه در زمینه‌ هایی مانند تدریس زبان، ترجمه، کار در رسانه‌ ها یا صنایع مرتبط با زبان و فرهنگ ترکیه.

 

۲. کشورهای اروپایی با جوامع ترکیه‌ ای بزرگ: کشور هایی مانند هلند، آلمان، فرانسه و بلژیک جوامع ترکیه‌ ای بزرگی دارند و فرصت‌ های شغلی برای افراد با تخصص در زبان و فرهنگ ترکیه در این کشور ها وجود دارد.

 

۳. کشور های عربی با روابط تجاری با ترکیه: برخی از کشور های عربی مانند عربستان سعودی، عمان، قطر و امارات روابط تجاری نزدیکی با ترکیه دارند و ترکیه‌ ای‌ هایی که به زبان و فرهنگ عربی هم مسلط هستند، می‌ توانند در این کشور ها از فرصت های شغلی موجود استفاده کنند.

برای مهاجرت با این رشته، باید از قوانین مهاجرت کشور مقصد آگاه باشید. تحصیلات بالا و یافتن فرصت‌ های شغلی و تحصیلی مناسب در آن کشور بسیار مهم است. این شامل مواردی مانند دریافت ویزا و یا مدارک مهاجرتی، ارتقا مهارت‌ های زبانی و فرهنگی، ارتباط با شرکت‌ ها یا موسسه های مرتبط با زمینه شغلی و تحصیلی و گاهی اوقات انجام مصاحبه‌ های کاری یا آموزشی می‌ شود. برنامه‌ ریزی دقیق و استفاده از منابع و مشاوره‌ های مرتبط شما را به موفقیت بیشتر در امر مهاجرت سوق می دهد.

آیلتس و تافل چیست؟

این رشته برای چه کسانی مناسب است؟

رشته زبان و ادبیات ترکی استانبولی برای افرادی مناسب است که:

علاقه‌ به زبان و فرهنگ ترکیه

افرادی که به فرهنگ و زبان های مختلف علاقه‌ دارند و عشق خاصی به ترکیه و فرهنگ ترکیه دارند می توانند از این گزینه برای رسیدن به هدف خود استفاده کنند.

تمایل به فراگیری زبان‌ های جدید

این رشته برای افرادی مناسب است که توانایی یادگیری زبان‌ های جدید را دارند یا علاقه‌ به یادگیری زبان‌ های جدید دارند.

علاقه به ادبیات و فرهنگ

افرادی که علاقه‌ به تحلیل و مطالعه ادبیات ترکیه دارند و به دنبال درک عمیق‌ تر از تاریخ و فرهنگ این کشور دارند.

علاقه به فعالیت در زمینه‌ های مختلف

این رشته فرصت‌ های شغلی متعددی در زمینه های مختلف از تدریس گرفته تا ترجمه، رسانه و فرهنگ می‌ دهد. بنابراین برای کسانی که علاقه به کار در حوزه‌ های مختلف دارند، گزینه خوبی است.

اهل مطالعه و تحقیق

برای کسانی که علاقه به مطالعه، تحقیق و تحلیل متون ادبی و زبانی دارند، این رشته فرصت‌ های بسیاری را در اختیارشان قرار می‌ دهد.

علاوه بر این، ارتباطات نزدیک ایران و ترکیه، تجارت و تبادلات فرهنگی بین دو کشور، این رشته را به یک فرصت شغلی عالی برای افرادی که تمایل به مهاجرت و کار به شکل بین المللی دارند است.


همه مشاوران، معلمان و کنکوری ها و دانشجویان می توانند از امکانات سایت دانش پژوه استفاده کنند و از این فرصت برای رفع مشکلات خود بهره ببرند.

 همین حالا می خواهم از این خدمات استفاده کنم

ارسال یک پاسخ

6 گام تا اوج گرفتن فاصله داریبیا ببین چه خبره!!
+