اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته مهندسی نساجی: بازار کار، حقوق و درآمد، گرایش های نساجی

در این مقاله قصد معرفی رشته مهندسی نساجی را داریم تا با بازار کار و بهترین گرایش های آن از کارشناسی تا کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی آشنا شوید و بتوانید انتخاب رشته ای با آگاهی کامل داشته باشید تا بتوانید با یک تصمیم درست وارد رشته نساجی شوید.

صنعت الیاف

هدف اصلی این صنعت استفاده از انواع الیاف (طبیعی و مصنوعی) برای تولید انواع پوشاک، فرش و موکت و همچنین تولید در دیگر صنایع ها مانند صنایع هوایی و زمینی و همچنین در پزشکی است. نساجی از بخش های مختلفی تشکیل شده است. بخش هایی مانند بافندگی، تولید، ریسندگی و … است.

گرایش های رشته نساجی

کارشناسی

به طور کلی شما با ۵ گرایش در کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی سروکار خواهید داشت که آن ها را برای شما معرفی می کنیم. گرایش های رشته نساجی شامل:

  • گرایش پوشاک

همانطور که از اسم گرایش معلوم است، به بخش تولید پوشاک می پردازد. تولید پوشاک یک نیاز بسیار مهم است که هر روز بیشتر گسترش می یابد.

پس این گرایش به آموزش در زمینه مد و پوشاک می پردازد و شما را برای کار در واحد های مختلف صنعتی تولید پوشاک آماده می کند.

  • گرایش علوم الیاف

گرایش علوم الیاف به تولید کردن الیاف با استفاده از موادهای شیمیایی و خواص آنها می پردازد. علوم الیاف که به شیمی نساجی معروف است به آموزش دادن در زمینه تولید الیاف، خواص الیاف و رنگرزی می پردازد.

  • گرایش مدیریت تولید

هر کارخانه و تولیدی نیاز به یک لیدر یا مدیر دارد. این گرایش شما را برای مدیریت کارگاه ها و صنایع نساجی آماده می کند تا با یک مدیریت کارامد و صحیح بتوانید یک خروجی با کیفیت بالا را تحویل جامعه دهید.

  • گرایش ساختار نانولیفی

نانو الیاف یکی از دستاورد های بزرگ گریش نانولیفی است که نسبت به دیگر الیاف ها مانند الیاف میکرونی و الیاف معمولی دارای انعطاف پذیری و استحکام بیشتری است. این نانو الیاف در حوزه های مختلفی از جمله صنایع خودروسازی، صنایع شیمیایی، صنایع نساجی و پزشکی کاربرد فراوان دارد.

  • گرایش تکنولوژی نساجی

در این گرایش شما با دستگاه های نساجی آشنا می شوید و در ادامه به شما نحوه تولید کردن قالی، موکت، پارچه و نخ آموزش داده می شود. هدف کلی این گرایش وارد کردن تکنولوژی به صنعت نساجی است. با اینکار کیفیت و سرعت کار به مراتب بیشتر خواهد شد. در ادامه به معرفی بیشتر رشته مهندسی نساجی می پردازیم.

بازار کار+درامد رشته نساجی

فارغ التحصیلان نساجی می توانند در کارخانه ها و تولیدی های نساجی با توجه به تخصص خودشان مشغول به فعالیت شوند. در زمینه هایی مانند کنترل کیفیت، طراحی لباس، مدیریت تولید، مدیریت خرده فروشی و دیگر بخش ها از طراحی و تولید تا فروش محصول تولید شده.

درآمد رشته نساجی به نحوه فعالیت شما بستگی دارد. شما می توانید یک مهندس در یک کارخانه باشید یا یک کارخانه دار. یکی از مزایای رشته نساجی این است که می توانید شرکت خود را راه اندازی کنید و درامد نامحدود را از بازار کار رشته نساجی تجربه کنید.

مهارت های مورد نیاز رشته نساجی

کشیدن طرح و الگو برای بافندگی

شناخت انواع مختلف رنگ و پارچه

خلاقیت در طراحی، تولید و فروش

توانایی معرفی کردن محصول تولید شده

آشنا بودن با روانشناسی رنگ های مختلف

توانایی تبدیل ایده و الگوهای کشیده شده به محصول

وظایف و مسئولیت ها

تولید نمونه ای از کار

چاپ و رنگرزی پارچه ها

بهبود طرح های ارائه شده

کنترل کیفی محصولات تولیدی

تست محصول در شرایط مختلف

مشاوره فنی به کارکنان بخش طراحی و تولید

کار در خارج در رشته نساجی

نیاز به پوشاک و لباس در هر کجای دنیا حس می شود و جز نیاز های اولیه همه انسان هاست. با توجه به فرهنگ متفاوت هر کشور، نوع مد و پوشاک در آن متفاوت است. بنابراین کافی است بتوانید برای فرهنگ ها و سلیقه های مختلف پوشاک تولید کنید تا در بازارهای خارجی موفق شوید.

صنعت مد در کشور های پیشرفته به شدت توسعه یافته است و جز حرفه های بسیار تخصصی و مهم است. اگر یک مهندس نساجی بتواند مهارت بالایی کسب کند تا بتواند در کشور های پیشرفته و وابسته به صنعت مد کار کند، می تواند درامد بسیار خوبی کسب کند.

بهترین گرایش ها و درامد رشته مهندسی نساجی

بازار کار و گرایش های رشته مهندسی نساجی

تحصیل در خارج در رشته نساجی

جهت تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور(بدون پرداخت شهریه) باید بورسیه شوید. بورسیه شدن نیاز به داشتن مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره ۶ و نیاز به داشتن حدنصاب معدل(برای هر مقطع متفاوت است)هستید.

همچنین بدون داشتن موارد ذکر شده هم می توانید در دانشگاه های معتبر خارجی تحصیل کنید ولی موظف به پرداخت کردن شهریه دانشگاه و هزینه اقامت خود هستید.

رتبه مورد نیاز برای قبولی در رشته نساجی

رشته نساجی جز رشته هایی است که همه دانشگاه ها آن را ارائه نمی دهند. اما رقابت کمی که در این رشته وجود دارد باعث شده تا پذیرش آن آسان شود. دانشگاه های رتبه اول ایران مانند دانشگاه امیر کبیر از رقابت بالایی برخوردار است و اگر قصد تحصیل در رشته نساجی امیر کبیر را دارید باید تلاش کنید.

در سال ۱۴۰۱ دانشگاه امیر کبیر تا رتبه ۱۷ هزار کشوری با سهمیه منطقه سه پذیرش دانشجو داشته. دانشگاه بناب تا رتبه ۹۶ هزار کشوری با سهمیه منطقه یک و دانشگاه صنعتی اصفهان تا رتبه ۳۶ هزار کشوری با سهمیه منطقه دو به جذب دانشجو پرداخته است.

مزایا و معایب رشته معندسی نساجی

رشته تحصیلی نساجی، مانند هر رشته دیگری، دارای مزایا و معایب خاص خود است که باید با نیاز ها و علاقه‌ های دانشجو ها هماهنگ شود. در زیر مزایا و معایب رشته تحصیلی نساجی بیان شده است:

مزایای رشته مهندسی نساجی

۱. فرصت‌ های شغلی

دانشجویان نساجی می‌ توانند در صنایع نساجی، پوشاک، تولید ملزومات خانگی و تولید مواد اولیه مانند نخ و پارچه کار کنند. با گسترش صنعت مد و پوشاک، فرصت‌ های شغلی در این زمینه کاری بسیار افزایش پیدا کرده است.

۲. تنوع شغلی

دانشجویان این رشته می‌ توانند در بخش های مختلفی از جمله طراحی، تولید، کنترل کیفیت، بازاریابی و مدیریت مشغول به فعالیت شوند.

۳. ابتکار و خلاقیت

این رشته امکان اعمال ابتکار و خلاقیت در طراحی و تولید محصولات نساجی را به همه دانشجویان مشتاق خواهد داد.

۴. توسعه صنایع محلی

فارغ‌ التحصیلان این رشته این فرصت را دارند تا نقش مهمی در توسعه صنایع محلی و تولیدات داخلی داشته باشند.

معایب رشته مهندسی نساجی

۱. تغییرات در بازار

صنعت نساجی تحت تاثیر تغییرات بازار و مد روز است و این مساله باعث می شود تا افراد در مسیر شغلی خود دچار چالش شوند.

۲. نیاز به تجهیزات پیشرفته

برای به‌روز ماندن و هم راستا شدن با فناوری‌ های جدید، فعالان این صنعت نیاز به تجهیزات پیشرفته دارند که این تجهیزات اغلب دارای قیمت های بسیار زیادی هستند.

۳. تنوع نداشتن دروس

برخی از دانشجویان ممکن است در دوره‌ های تخصصی وابسته به نساجی، حس کنند که تنوع در دروس کم است.

۴. تحولات فناورانه

تحولات فناورانه سریع ممکن است به دانشجویان این رشته نیاز به یادگیری مداوم را ضروری کند.

آیا  این رشته برای من مناسب است؟

علاقه به طراحی و تولید کردن از ملزومات اصلی ورود به این رشته و بازارکار نساجی است. برای طراحی نیازمند به داشتن یک ذهن خلاق هستید که توجه بسیار زیادی به جزئیات دارد. پس اگر همچین ویژگی هایی را دارید، تبریک می گوییم این رشته برای شما ساخته شده است.

رشته نساجی یکی از رشته هایی است که در ایران بسیار کاربرد دارد. تولیدی نخ و پنبه و الیاف بسیار در ایران رایج است و با فرهنگ ما سازگاری دارد.اگر علاقمند به این رشته باشید می توانید فردی شوید که در بازار نساجی حرفی برای گفتن داشته باشد.

پایان معرفی رشته مهندسی نساجی


 

خدمات دانش پژوه باعث موفقیت یک کنکوری در کنکور و موفقت مشاوران و  معلمان در مشاوره و تدریس می شود.

سوالاتی که ذهن هر دانشجو و محصل و کنکوری را درگیر می کند باید پاسخ داده شوند.دانش پژوه بستری را فراهم کرده تا افراد سوالاتشان را بپرسند

همچنین این بستر فراهم شده است تا افرادی که پاسخ این سوالات را بلد هستند به سوالات پاسخ دهند و از مزایای اینکار بهره مند شوند

مزایای پاسخ دادن به سوالات چیست؟

جهت آشنایی و استفاده از این خدمات و مزایا، به آدس زیر مراجعه کنید.

همین حالا می خواهم از این خدمات استفاده کنم

ارسال یک پاسخ

6 گام تا اوج گرفتن فاصله داریبیا ببین چه خبره!!
+