اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

معرفی رشته فیزیک: بازار کار، اپلای، گرایش های کارشناسی ارشد | دانش پژوه

با معرفی مفصل رشته فیزیک و گرایش های آن از جمله گرایش نجوم و گرایش هواشناسی، به آگاهی می رسید که این آگاهی به شما کمک می کند تا مسیر درست را انتخاب کنید.پس با ما همراه باشید تا بتوانید با چشمانی باز وارد این رشته جذاب شوید و تا مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیک و حتی دکتری ادامه دهید.همچنین اپلای یا بورسیه تحصیلی رشته فیزیک نیز توضیح داده شده است تا نسبت به این موضوع نیز آگاهی داشته باشید.

هدف و تعریف رشته فیزیک

هدف اصلی، تحقیق کردن راجب پدیده های گوناگون توسط آزمایش های مختلف و ارائه فرضیات و آزمون و خطاهاست.در دانشگاه به صورت مفهومی تر و عمیق تر نسبت به دبیرستان به شما آموزش داده می شود.

گرایش ها

کارشناسی

در مقطع کارشناسی به صورت عمومی یک دوره چهار ساله را پشت سر خواهید گذاشت و در مقطع ارشد می توانید گرایش خود را انتخاب کنید.

ارشد فیزیک

در مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیک شما با ۵ گرایش روبرو خواهید شد.این گرایش ها عبارتند از:

  • گرایش نجوم

گرایش نجوم به به درک بهتر جهان با بررسی کردن کیهان و فضا می پردازد.مانند مرگ و یا تولد اجرام های مختلف آسمانی و یا فضاهای بین ستاره ها.

  • گرایش هسته ای

خبر های گوناگونی که روزانه از اخبار و رسانه ها می شنویم باعث شده که توده مردم، آشنایی نسبی با این گرایش داشته باشند.همانطور که از اسم رشته مشخص است به تولید کردن انرژی هسته ای و نحوه کنترل و استفاده از آن را مورد بررسی قرار می دهد.

با استفاده از طراحی و پیاده کردن سیستم های جدید توسط متخصصان این رشته می توان در این زمینه پیشرفت کرد و با استفاده از قدرت هسته اتم به موارد بسیار زیادی برای بهبود کیفیت زندگی مردم یک جامعه و جهان رسید.

  • گرایش حالت جامد

کریستال ها و ویژگی های فیزیکی آنها مورد بحث گرایش جامد است.فیزیک جامد به بررسی خواص اپتیکی و بلورهای جامدات، مکانیکی، الکیتریکی و صوتی می پردازد.بلور های مورد بررسی قرار داده شده باعث ایجاد پدیده ابر رسانایی، نیم رسانایی و البته انتقال گرما نیز می شوند.

  • گرایش هواشناسی

همانطور که از اسم گرایش پیداست به بررسی راجب چگونگی تغیرات آب و هوایی با استفاده از ابزار های مختلف و پیچیده ریاضی می پردازد.

  • گرایش اتمی-مولکولی

بعد از کشف دانشمندان که متوجه شدند اتم نیز از اجزای کوچکتر تشیل شده (اجزایی مانند هسته و الکترونها) این گرایش ایجاد شد و به بررسی الکترون های پیرامون هسته پرداخت.

وظایف کاری یک فیزیکدان

با معرفی رشته فیزیک تا به اینجای کار متوجه شدید که هر فیزیکدان مسئول تحقیقات در زمینه تخصصی خودش است.تحقیقاتی در زمینه های هسته ای، گرانش، ژئوفیزیک و دیگر گرایش ها.در ابعاد بزرگتر، یک فیزیکدان می تواند آزمایش هایی را طراحی کند و از نتیجه آن ازمایش استفاده کند و باعث رشد صنعت شود.

بازارکار+درامد

فیزیکدان ها می توانند با همکاری کردن با دیگر مهندسان، داشمندان و تکنسین های مختلف، تحقیقاتی را انجام دهد که نتیجه این تحقیقات بهبود شرایط مختلف برای داشتن زندگی بهتر و با کیفت تر است.

یک فیزیکدان می تواند درآزمایشگاهای مربوطه، بیمارستان ها، سازمان اتمی، نیروگاه، مخابرات و دیگر سازمان ها فعالیت کند.اما کار اصلی یک فیزیکدان انجام تحقیقات است که نتیجه ان ایجاد یک طرح به صورت عملی است که باعث پیشرفت در صنایع مختلف مانند پزشکی، مخابرات و دیگر صنایع می شود.

درامد رشته فیزیک بسته به حوزه محل فعالیت شما می تواند بسیا متفاوت باشد.شما می توانید دبیر یک دبیرستان باشید یا عضو هیئت علمی یک دانشگاه معتبر.همه این سمت ها حقوق متفاوتی را دریافت می کنند.

معرفی رشته فیزیک و ارشد فیزیک و گرایش نجوم بورسیه تحصیلی رشته فیزیک

معرفی کارشناسی ارشد رشته فیزیک

تحصیل در خارج

تحصیل در خارج از کشور نیازمند داشتن یکسری ویژگی ها و شرایط است.اگر از نظر مالی مشکلی نداشته باشید به راحتی می توانید در دانشگاه های خوب خارج از کشور تحصیل کنید و هزینه شهریه و اقامت خود را بپردازید.اما اگر نمی خواهید از نظر مالی هزینه کنید باید بورسیه تحصیلی بگیرید.

برای بورسیه تحصیلی(اپلای رشته فیزیک) باید مدرک معتبر زبان داشته باشید.مدرک زبان شما بسته به کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید می تواند آیلتس یا تافل باشد.نمره آیلتس باید حداقل ۶ باشد.نمره تافل شما نیز باید بالای ۱۰۰ باشد.

بیشتر بخوانید:تافل و آیلتس چیست؟

علاوه بر این برای اپلای رشته فیزیک باید ریز نمرات و معدل کل شما بالا باشد.کمترین مقدار برای معدل، ۱۴ است.حالا هر چقدر این معدل رو به بالاتر باشد، شانس اپلای شما در رشته فیزیک در دانشگاه های خارج از کشور بیشتر است.

کار در خارج

رشته فیزیک بسیار گسترده است و اصلا محدود نیست.کشور امریکا بسیار خواهان جذب افراد نخبه و دانشمند در این رشته است.پس شما با داشتن علمی قوی می توانید در کشور امریکا استخدام شوید و در ابعاد وسیع به فعالیت بپردازید.

برای اینکار کافی است رزومه و مدرک خودر را ترجمه و معادل سازی کنید و برای شرکت های مرتبط با زمینه کاری اتان ارسال کنید.در صورت قبولی اولیه وارد فاز دوم یعنی مصاحبه می شوید که اگر در مصاحبه قبول شوید می توانید در آن شرکت خارجی کار کنید.

رتبه قبولی مورد نیاز…

رشته فیزیک جز رشته های علوم پایه در دانشگاه است و از رشته های مهندسی جدا است.رشته فیزیک رفته رفته در بین کنکوری ها جای خودش را باز کرده است.طرفداران خاص این رشته همیشه وجود داشته اند و افرادی قوی هستند.دانشگاه شریف در سال ۹۹ تا رتبه دو هزار کشوری با سهمیه منطقه یک پذیرش داشته است.دانشگاه زنجان تا رتبه ۸ هزار کشویر با سهمیه منطقه دو و دانشگاه شیراز تا رتبه ۲۴ هزار کشوری در سهمیه منطقه سه نیز پذیرش دانشجو داشته است.

این رتبه ها هر ساله عوضمی شوند اما اگر حدود این رتبه ها را داشته باشید می توانید در رشته فیزیک در این دانشگاه ها تحصیل کنید.

آیا این رشته برای من مناسب است؟

فیزیک نیازمند درکی عمیق و مسلط بودن به قوانین جهان است.قوانین ثابتی که هیچگاه تغییر نمی کنند.نیاز اصلی موفقیت در فیزیک، کنجکاوی است.شما باید بسیار کنجکاو نسبت به موضوعات اطرافتان باشید و بسیار پی گیر باشید تا بتوانید یک تحقیق و پژوهش را به نتیجه دلخواه برسانید.اگر دارای چنین ویژگی و روحیه ای هستید، این رشته برای شما مناسب است.

همچنین این رشته برای افرادی مناسب است که اهل آزمایش و آزمایشگاه باشند.نرم افزار های بروز برای این رشته ساخته شده است که باید کار با آن ها را یاد بگیرد تا بتوانید یک فرد موفق در این شغل و زمینه تحصیلی باشید.

پایان معرفی رشته فیزیک


استفاده از خدمات سایت دانش پژوه، بدون شک شما محصلان را به موفقیت در تحصیل و کنکور می رساند.

همچنین باعث موفقیت کاری برای مشاوران و اساتید نیز می شود.

 

جهت آشنایی و استفاده از این خدمات رایگان، به لینک زیر مراجعه کنید

خدمات سایت

ارسال یک پاسخ