اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

هدف از دوره دبستان | چرا ابتدایی مهم است؟

هر دوره ای از تحصیل ما با اهداف متفاوتی تشکیل شده است. اولین دوره تحصیل رسمی ما دوره دبستان یا ابتدایی است. اهمیت دوره دبستان بر هیچکس پوشیده نیست. برخی والدین و دانش آموزان با اشتباهات و تفکرات غلط این دوره شیرین و شروع کننده را برای فرزندان خود تلخ می کنند و آن ها را برای تحصیل در مقاطع بعدی دلزده می کنند. در این مقاله به صورت کامل اهمیت و اهداف دوره ابتدایی و هدف از دوره دبستان را توضیح می دهیم و نشان می دهیم که باید چگونه عمل کنید.

هدف از ایجاد دوره دبستان:

در دبستان قرار نیست شما یک ریاضیدان ماهر شوید. قرار نیست استاد ادبیات جهان شوید.دوره دبستان به این جهت ایجاد شده است تا به شما نظم، رفتار صحیح، آداب اجتماعی و خواندن و نوشتن اولیه را یاد دهد.

بسیاری از والدین در این دوره به فرزندان خود بسیار سخت می گیرند و آن ها را مجبور به شرکت در کلاس های تقویتی می کنند که فشار زیادی به دانش آموز دبستانی وارد می کنند.

نظم در دبستان:

شرکت کردن در صف صبحگاه به شما نظم در ساعت را یاد می دهد. وقتی یکسال در یک ساعت مقرر باید در یک مکان حاضر باشید، به خوبی نظم در ساعت به شما یاد داده می شود که بدانید نظم در ساعت بسیار مهم است و در جامعه در زمان قرار های خود، در زمان مقرر حاضر شوید.

نظافت در دبستان:

یکی از مواردی که بسیار در دانش آموزان دبستانی چک می شود، نظافت است.در مدرسه بسیار به مو، ناخن و مرتب بودن و تمیز بودن لباس ها اهمیت داده می شود و بسیار شما را چک می کنند.

قرار است یاد بگیرید که در مکان های عمومی باید تمیز و مرتب باشید. اگر شما یاد نگیرید که موهایتان را شانه کنید و هر روز استحمام کنید و لباس مرتب بپوشید، در جامعه ترد خواهید شد و کسی حاضر نیست با شما ارتباط برقرار کند.

آداب اجتماعی:

از مهم ترین اهداف تشکیل دوره دبستان، یاددهی مهارت های اجتماعی و آداب برخورد با افراد در جامعه است.از محتوای کتاب ها تا رفتار معلمان و مسئولان مدرسه در راستای یاددهی مهارت های اجتماعی است.

اگر شما مهارت و اداب اجتماعی را یاد نگیرید در جامعه نمی توانید به خوبی ارتباط برقرار کنید و جایگاه خوبی را برای خود ایجاد کنید.وقتی نتوانید در جامعه خودتان را به خوبی معرفی کنید، افسردگی سراغ شما خواهد آمد.

خواندن و نوشتن:

اما مهم تر از همه خواندن و نوشتن است که دبستان در ۶ سال سعی می کند خواندن و نوشتن را به صورت حرفه ای در دانش آموزان ایجاد کند.

فرض کنید مدرسه نرفته اید و خواندن و نوشتن بلد نیستید، آیا جایگاهی برای شما وجود خواهد داشت؟

به صورت اصولی و قدم به قدم به شما خواندن و نوشتن را یاد می دهند.

والدین بخوانند:

دبستان یک فضای رقابتی برای فرزند شما نیست پس در اولین قدم فرزند خود را با دیگر دانش آموزان مدرسه مقایسه نکنید. فرزند شما مانند یک کاغذ سفید است که قرار است در دوره دبستان پر شود.

هیچوقت یک فرد دبستانی را به کلاس های اضافه مانند کلاس زبان یا دیگر کلاس ها نفرستید، بگذارید که اول اصول های اولیه را یاد بگیرد. همان اصول هایی که در بالاتر گفتیم.

وقتی فرزند شما نظم را یاد نگیرد، زبان انگلیسی نمی تواند به آن کمک کند. زمانی که فرزند شما اداب اجتماعی را یاد نگیرد کلاس موسیقی برای آن مفید نخواهد بود.

  • از فرزند خود سوال کنید:

بهترین کاری که شما والدین می توانید انجام دهید این است که از فرزند خود سوال های خوب بپرسید. مرتب سوالاتی بپرسید که با پاسخ ان بتوانید فرزند خود را جهت یابی کنید. سوالاتی با این موضوع که به چه چیزی علاقه داری یا دوست داری چه چیزی را تجربه کنی و …

این دسته از سوالات باعث می شود فرزند شما به خودشناسی برسد. پیش نهاد ما برای والدین خواندن کتاب های خودشناسی است تا بتوانند با استفاده از آن فرزند خود را نیز بهتر بشناسند تا بتوانند به آن ها در مسیر پیشرفت کمک کنند.

اهمیت دوره دبستان و ابتدایی

اهمیت و اهداف دوره ابتدایی و هدف از دوره دبستان چیست؟

اهداف دوره ابتدایی

اهداف در دوره ابتدایی در ایران بسته به سیاست های کشور، ممکن است دچار تغییر شود. با توجه به تغییرات سیاست‌ های آموزشی در زمان، اهداف متغیر است. اما به صورت کلی، دوره‌ های ابتدایی در ایران با هدف ارائه یک زیر ساخت تحصیلی ابتدایی به دانش‌ آموزان آغاز می‌ شوند و اهداف اصلی عبارتند از:

۱. آموزش مهارت‌ های پایه
– آموزش مهارت‌ های حساب کردن، نوشتن و خواندن به دانش‌ آموزان.
– ارتقاء مهارت‌ های زبان فارسی به عنوان زبان رسمی کشور.
– آشنایی با مباحث ریاضیات ابتدایی.

۲. تربیت اخلاقی و اجتماعی
– آموزش اخلاق و ارزش‌ های اجتماعی.
– ترویج دادن همکاری و احترام به دیگران.
– ترویج اهمیت مسئولیت پذیری و تعهد به تحصیل و زندگی.

۳. توسعه هویت ملی و فرهنگی
– آشنایی با فرهنگ و تاریخ ایران.
– ترویج هویت ملی و ارتباط با میراث فرهنگی.

۴. پیشگیری از ترک تحصیل
– ایجاد محیطی محبت‌ آمیز و حاکمیت مثبت به منظور جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان.
– شناسایی مشکلات احتمالی دانش‌ آموزان و ارائه مشاوره های لازم.

۵. آموزش مهارت‌ های زندگی
– آموزش مهارت‌ های ارتباطی و حل مساله.
– توسعه توانمندی‌ های فردی.

مهم ترین هدف دوره ابتدایی، ارائه یک پایه تحصیلی قوی و متناسب با نیاز های ابتدایی دانش‌ آموزان به منظور آماده‌ سازی آن‌ ها برای مراحل تحصیلی بالاتر است. به همین خاطر اهمیت دوره ابتدایی در ایران بر کسی پوشیده نیست.

سوالات متداول

چگونه در دبستان فرزندم را استعدادیابی کنم؟

برای اینکه فرزند خود را استعداد یابی کنید اصلا عجله نکنید. اولین قدم یاد گرفتن مهارت های اولیه است که در متن مقاله به آن پرداخته شد. تنها کاری که شما به عنوان والدین باید انجام دهید، کمک کردن به پیشرفت در مهارت های اولیه است.

اگر فرزندم نمره خوب بگیرد برایش هدیه بگیرم؟

هدیه گرفتن برای تشویق شدن جهت تمرکز بیشتر و انگیزه بیشتر بسیار عالی است. بررسی کنید که اگر هدیه شما به فرزندتان انگیزه بیشتر می دهد، قطعا برای دختر یا پسر خود هدیه تهیه کنید. هدیه را زمانی بدهید که نتیجه خوبی گرفته باشد تا تشویق شود که ادامه دهد.

در سن دبستان داشتن موبایل برای دانش آموزان مناسب است؟

از مهم ترین و مهلک ترین اشتباهات والدین، خرید گوشی برای فرزندان خود در سن دبستان و حتی راهنمایی است.

تکنولوژی پیشرفت بسیاری کرده است و می تواند خیلی از کار ها را با استفاده از ان به سادگی انجام داد اما درگیری ذهنی که برای فرزند شما ایجاد می کند باعث می شود از مدرسه خود عقب بماند.

فرهنگ های غلط در شبکه های اجتماعی دقیقا برعکس اداب و فرهنگی است که در مدرسه به فرزند شما اموزش داده می شوند.

اگر اندکی در اینستاگرام سرچ کنید بچه های زیر سن ۱۵ سال را خواهید دید که رفتار های بسیار متفاوتی با نرم جامعه دارند و این معضل شبکه های اجتماعی است.

پایان مقاله اهداف و اهمیت دوره ابتدایی و هدف از دوره دبستان


از همان دبستان و در روز اول برای دانش آموزان سوالات متفاوتی پیش می آید. برخی از این سوالات درسی و برخی از آن ها مربوط به مشکلات تحصیلی است.

دانش پژوه ایجاد شده است تا هر دانش آموز در هر مقطعی بتواند مشکلات خود را در آن مطرح کند

اما سوالی که پیش می آید این است که چه کسانی به دانش آموزان و یا کنکوری ها پاسخ می دهند؟

هر مشاور و معلم و یا فردی که بتواند پاسخ های صحیح به سوالات دهند، می توانند در سایت دانش پژوه فعالیت کنند. مزایای پاسخ دهی به سوالات در سایت دانش پژوه بسیار زیاد است.

همین حالا می خوام راجب دانش پژوه بیشتر بدونم

ارسال یک پاسخ