اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

چه شغلی انتخاب کنم؟ سردرگمی در انتخاب شغل آینده | دانش پژوه

یکی از مواردی که همیشه در ذهن ما خطور می کند و باعث ایجاد نگرانی می شود این است که واقعا باید چه شغلی را انتخاب کنم. این سردرگمی در انتخاب شغل برای آینده می تواند شما را بسیار اذیت کند.

به همین خاطر تصمیم گرفتیم یکبار برای همیشه مقاله ای را اماده کنیم که این سوال را برای ذهن شما به پاسخ برسانیم تا از نگرانی دور شوید.

ورود به دانشگاه

عمده دانشجویان بعد از ورود به دانشگاه و گذراندن چند ترم اول متوجه می شوند که باید بعد از دانشگاه یک شغل برای خود انتخاب کنند.

اتخاب شغل مساله بسیار مهمی است که همه را در این سن درگیر می کند. اکثر افرادی که مشاهده می کنید که از زندگی خود ناراضی اند به دلیل انتخاب اشتباه شغل است.

اگر شما از کار خود رضایت نداشته باشید نمی توانید حس خوبی داشته باشید زیرا قرار است سالیان سال کاری را انجام دهید که راضی به انجام دادنش نیستید.

اما سوالی که پیش می آید این است که چه شغلی انتخاب کنم؟

سردرگمی در انتخاب شغل

برای اینکه از سردرگمی در انتخاب شغل رها شوید دو راه پیش روی شماست.

شغلی که در راستای رشته تحصیلی شما باشد

شغلی که با رشته تحصیلی شما غیر مرتبط است

  • شغل مرتبط با رشته تحصیلی

اگر این گزینه را انتخاب کنید باید درس خواندن را در دانشگاه تا مقطع مورد نظر خود ادامه هید سپس فارغ التحصیل شوید. بعد از فارغ التحصیلی دو راه پیش روی شما وجود دارد.

راه اول این است که در رشته خود وارد شغل دولتی شوید

راه دوم این است که در زمینه کاری خود به صورت مستقل کار کنید.

اگر راه اول را انتخاب کنید یک گزینه به اسم سربازی خودش را ظاهر خواهد کرد.

سربازی یکی از مهم ترین موضوعات بعد از دانشگاه است مخصوصا برای افرادی که قصد دارند وارد شغل های دولتی شوند.

بیشتر بخوانید: خرید سربازی برای دانشجویان

بعد از سربازی می توانید به راحتی در زمینه تحصیلی خود وارد یک شغل دولتی شوید و مشغول به کار شوید.

اما اگر گزینه دوم که شغل مستقل است را انتخاب کنید، سربازی نقش کمرنگ تری را در آن دارد.

برای اینکه کسب و کار خودتان را راه بیندازید نیاز نیست کارت پایان خدمت سربازی داشته باشید و به راحتی می توانید کسب و کار مورد علاقه خودتان که در راستای رشته تحصیلی خودتان است را استارت بزنید.

سرمایه ندارم چگونه شغل مستقل داشته باشم؟

سرمایه داشتن برای شروع قوی خوب است اما آیا شروع قوی باعث موفقیت می شما می شود؟

برای اینکه در شغل مستقل خود بتوانید موفق باشید باید کار را با سرمایه ای که در حال حاضر دارید شروع کنید. باید مسیر را ادامه دهید و کم کم پیشرفت کنید و در طی چند سال به یک جایگاه محکم برسید.

بسیار هستند افرادی که از صفر و بدون سرمایه شروع کرده اند و الان بهترین هستند در شغل خودشان.

  • انتخاب شغل غیر مرتبط با رشته تحصیلی

اگر جز دسته ای باشید که رشته خود را دوست ندارند و تصمیم می گیریند در رشته تحصیلی خود بعدا فعالیتی نکنند، باید شغلی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید.

چگونه در شغل آزاد موفق شویم؟

اگر قصد دارید شغل آزاد را انتخاب کنید سعی کنید شغلی را انتخاب کنید که از آن شغل خوشتان می آید. اگر شغل آزاد را انتخاب کنید نیازی ندارید در دانشگاه ادامه تحصیل دهید و می توانید از دانشگاه انصراف دهید.

البته اگر علاقه دارید مدرک خود را بگیرید مشکلی نیست و می توانید بعد از اتمام تحصیل شغل خود را شروع کنید. اما اگر تحصیل و شغلتان در راستای هم نباشند دلیلی بر ادامه دادن دانشگاه وجود ندارد. برای اینکه سردرگمی در انتخاب شغل ازاد و شروع آن را نداشته باشید به شما راهکار می دهیم.

راهکار برای شروع شغل آزاد:

  • مطالعه و تحقیق

اولین کاری که باید انجام دهید تحقیق و مطالعه است. اگر قبل از شروع کار خود، به مطالعه راجب آن نپردازید عملا خیلی موارد را نخواهید دید و این باعث می شود در شروع کار زیان های زیادی را متحمل شوید.

این مطالعه می تواند مطالعه کتاب باشد یا مطالعه زندگی نامه افراد در شغل مدنظر شما.

تحقیق می تواند بازدید حضوری از افراد و مغازه هایی مرتبط با شغل مورد علاقه شما و پرسیدن سوال از صاحبان آن کسب و کار باشد.

  • کسب تخصص

دومین و مهم ترین مورد کسب تخصص است. برای اینکه بتوانید در یک شغل موفق شوید باید یک متخصص تمام عیار باشید زیرا افراد به کسانی درخواست می دهند که آن فرد حرفه ای باشد.

فرض کنید یک ماشین دارید و می خواهید تسمه آن را عوض کنید. برای انجام اینکار سراغ چه تعمیرکاری می روید؟

قطعا سراغ فردی می روید که ماهر باشد در انجام تعویض تسمه. این تخصص از آن فرد به واسطه تجربه و تمرین بدست آمده است.

شما هم می توانید برای کسب تخصص در زمینه کاری مورد علاقه خود به افرادی مراجعه کنید که شغل مورد علاقه شما را شروع کرده اند و برای آن ها کار کنید تا رفته رفته مهارت کسب کنید و سپس مستقل شوید.

  • استارت زدن با سرمایه کم

خیلی از افراد اشتباه می کنند و در شروع کارشان وام های سنگین می گیرند و شروع به کار می کنند و بعد از مدتی به قول آمریکایی ها بنک کرافت(ورشکست) می شوند.

شما زمانی می توانید وام بگیرید و از دیگران سرمایه بگیرید که کارتان رونق پیدا کرده است.

برای اینکه بتوانید یک کسب و کار موفق و پایدار داشته باشید باید با هر سرمایه ای که دارید شروع کنید و آن را رفته رفته به واسطه درامد خود آن، کار را گسترش دهید.

اگر روند گفته شده را به صورت دقیق انجام دهید بعد از چند سال نتایج شما آنقدر بزرگ خواهد شد که روزی فکرش را هم نمی کردید.

در ادامه چند نکته مهم را می گوییم که فرق افراد شکست خورده و موفق را مشخص می کند

اهمیت انتخاب شغل در زندگی

چه شغلی انتخاب کنم (سردرگمی در انتخاب شغل)

عوامل موثر در انتخاب شغل

انتخاب شغل یک موضوع پیچیده است که به عوامل متعددی وابسته است. برخی از عوامل موثر عبارتند از:

علایق شخصی: علایق و عشق به فعالیت های متفاوت و حوزه های مختلف می‌ تواند در انتخاب شغل تاثیرگذار باشد. افرادی که در حوزه‌ هایی کار می‌ کنند که عاشقانه به آن علاقه دارند، قطعا در کار خود نتیجه بهتری به نسبت دیگران خواهند گرفت.

مهارت‌ ها و توانایی‌ ها: توانایی‌ ها و مهارت‌ های فرد نیز نقش مهمی در انتخاب شغل دارند. فرد باید بتواند در زمینه‌ ای که کار می‌ کند، مهارت‌ های لازم را داشته باشد یا آمادگی برای یادگیری آن ها را داشته باشد.

شرایط مالی: حقوق و شرایط مالی یک شغل در انتخاب آن شغل تاثیر گذار است. برخی از افراد در انتخاب شغل به دنبال فرصت‌ هایی هستند که از آن به درآمد خوبی برسند.

محیط کاری: فضای کاری چیزی است که در انتخاب شغل بسیار برای افراد مهم است. برای مثال برخی از افراد به دنبال محیط‌ های کاری تیمی هستند در حالی که برخی دیگر به شکل کار فردی علاقه دارند.

پیشرفت و رشد حرفه‌ ای: اکثر افراد به دنبال پیشرفت و رشد در حرفه‌ خود هستند. این مورد می‌ تواند شامل آموزش و ارتقاء مهارت‌ ها، فرصت‌ های ارتقاء و صعود در ساختار سازمانی و … باشد.

موقعیت مکانی: موقعیت مکانی و جغرافیایی شغل نیز برای برخی اهمیت دارد؛ برای مثال یک فرد ممکن است به دنبال شغلی در شهر یا منطقه‌ ای خاص باشد.

تعامل اجتماعی: برخی از افراد به دنبال شغل‌ هایی هستند که امکان تعامل با دیگران در آن وجود داشته باشد، در حالی که برخی دیگر به دنبال شغل‌ هایی هستند که تا حد ممکن تعامل کمتری با دیگران در آن وجود داشته باشد.

این عوامل می‌ توانند به صورت متفاوتی برای هر فرد متفاوت است و در نهایت، ترکیب منحصر به فردی از این عوامل ممکن است در انتخاب شغل هر فرد نقش داشته باشد.

معیار انتخاب شغل

معیار های انتخاب شغل می‌ توانند بسیار گسترده و متنوع باشند، اما برخی از مهم‌ ترین معیار ها شامل موارد زیر است:

علاقه و شغف

انتخاب شغلی که باعث رشد شخصیتی و حرکت به سمت علاقه‌ های شخصی شود، معیار مهم و ارزشمندی است. این امر می‌ تواند باعث افزایش انگیزه و پایداری در کار باشد.

موازنه زندگی

برای بسیاری از افراد، تعادل بین زندگی شخصی و شغلی را مهم می دانند. انتخاب شغلی که اجازه دهد زمان کافی برای خانواده، سرگرمی‌ ها و استراحت داشته باشند، اهمیت زیادی دارد.

پاداش مالی

حقوق و مزایای مالی از جمله مواردی است که تقریبا برای همه افراد مهم است. توجه به این نکته که شغل انتخابی آیا می‌ تواند نیازهای مالی شخص را برآورده کند یا خیر، بسیار حائز اهمیت است.

فرصت‌ های رشد و پیشرفت

امکاناتی مانند یادگیری و آموزش، فرصت‌ های پیشرفت و ارتقاء در ساختار سازمانی نیز از معیار های اصلی برای انتخاب شغل است.

محیط کاری

فضای فیزیکی و فرهنگ سازمانی در رضایت شغلی افراد تاثیر گذار است. برخی از افراد به دنبال محیط کاری که حمایت و همکاری را ترویج می‌ کند هستند.

تعامل اجتماعی

برخی از افراد به دنبال شغل‌ هایی هستند که امکان تعامل با دیگران در آن زیاد باشد در حالی که برخی دیگر به دنبال شغل‌ هایی هستند که این تعاملات در آن محدود تر باشد.

مهارت‌ ها و استعداد ها

مطابقت مهارت‌ ها و استعداد های شخصی با نوع کار انتخابی نقش مهمی دارد. این معیار کمک می کند تا در زمینه‌ ای که ماهر هستند، شغلی مناسب انتخاب کنند.

این معیار ها با توجه به اولویت‌ ها و شرایط شخصی هر فرد می تواند مهم تر یا کم اهمیت تر باشند.

 چه شغلی انتخاب کنم: تمرکز روی کار

مهم ترین عاملی که شما را از رقبا جدا می کند تمرکز است. تمرکز به معنی این است که باید تمام حواستان روی کارتان باشد و دنبال تفریحات اضافه و تفریحات زودگذر نباشید.

اگر زندگی افراد موفق را دنبال کنید می بینید حتی در روز های اوج خود نیز دنبال تفریحات زود گذر و کار های دیگر نمی روند. آن ها تمام تمرکزشان روی کار است. زیرا ان ها قدرت تمرکز را درک کرده اند و می دانند حتی اگر در بهترین حالت هم که باشند اگر تمرکز خود را کم کنند، نتایج آن ها نیز کم می شوند.

پایان مقاله چه شغلی انتخاب کنم

دیدگاه ( ۱ )

  1. دوران انتخاب شغل گذشته شغلی برای انتخاب وجود نداره.. شغل باید مارو انتخاب کنه… این حرفهای قشنگ و زیبا برای ایران صدق نمیکنه اینجا اروپا نیست که کسی به دنبال علایق شخصی و شغلی که دوست داره بره

ارسال یک پاسخ