شرایط تاسیس مطب تغذیه – دریافت مجوز و درامد رژیم درمانی
شرایط تاسیس و دریافت مجوز مطب تغذیه با توجه به شرایط مختلف می تواند متفاوت باشد. موارد زیادی از جمله مکان مطب، تجهیزات مطب و سایر عوامل که توضیح داده شده است تاثیر گذار هستند. درآمد مطب تغذیه می تواند بسیار زیاد یا کم باشد که کاملا بستگی به فرد تاسیس کننده مطب دارد.
تک تک موارد مورد نیاز در متن مقاله توضیح داده شده است. اگر سوالات شما با خواندن این مقاله برطرف نشد با شوق در قسمت نظرات منتظر سوال شما هستیم
مطب پزشکی
زدن مطب های پزشکی از جمله مطب مامایی، مطب تغذیه و سایر مطب ها شرایط و مقررات خاصی دارد که باید آن ها را دارا باشید تا بتوانید مطب خود را تاسیس کنید.
مطب پزشکی یک مطب تخصصی است و سخت گیری های زیادی برای مجوز دادن برای تاسیس آن می کنند. باید به یاد داشته باشید که شما نمی خواهید یک سوپر مارکت تاسیس کنید و در مطب پزشکی بحث جان بیمار مطرح است.
اگر فردی صلاحیت تاسیس مطب را نداشته باشد به هیچ عنوان به آن فرد اجازه داده نمی شود که با جان مردم بازی کند.
تاسیس مطب تغذیه
برای اینکه مجوز تاسیس مطب علوم تغذیه را بگیرید باید مدرک کارشناسی علوم تغذیه، یا مدرک ارشد و یا دکتری علوم تغذیه را داشته باشید.
افرادی هستند که دوره کارشناسی خود را در یک رشته متفاوت گذرانده اند و ارشد یا دکتری خود را در رشته تغذیه تحصیل کرده اند.
این افراد نیز می توانند مطب بزنند اما شرایطی وجود دارد برای این افراد. این افراد ملزم هستند که یک گواهی ارائه دهند که شامل دو سال سابقه کار رژیم درمانی که در یک بیمارستان زیر نظر علوم پزشکی باشد.
از سال ۹۹ به بعد به افرادی که کارشناسی غیر مرتبط دارند مجوز تاسیس مطب داده نمی شود
به عبارتی کسانی که کارشناسی غیر مرتبط خود را قبل از سال ۹۹ گرفته باشند و ارشد تغذیه داشته باشند، می توانند مجوز تاسیس مطب بگیرند اما افرادی که تاریخ کارشناسی غیر مرتبطشان بعد از سال ۹۹ است اجازه تاسیس مطب تغذیه را ندارند.
فقط افراد حقیقی می توانند برای دریافت مجوز اقدام کنند
مدارک مورد نیاز برای مجوز مطب تغذیه
حکم کارگزینی
کارت نظام پزشکی
عدم سوءپیشینه و اعتیاد
زمین و مکان محل احداث
مدارک هویتی – شناسایی
گواهینامه موقت – تاییدیه تحصیلی
کارت پایان خدمت یا کارت معافیت دائم
گواهی تسویه صندوق رفاه دانشجویی
این مدارک باید حتما تهیه و ارائه شوند در غیر اینصورت و در صورت ناقص بودن مدارک به شما مجوز تاسیس مطب تغذیه داده نخواهد شد.
محل تاسیس مطب شما بسیار حائز اهمیت است و باید استاندارد های لازم را داشته باشد تا تاییدیه بگیرید
مجوز مطب تغذیه باید از یکسری فیلتر ها بگذرد که این فیلتر ها شامل:
سرویس بهداشتی در مطب
سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی
مطب باید دارای سالن انتظار باشد
اتاق مشاوره یکی از فیلتر های مطب است
تجهیزات ضروری و اولیه مانند متر، ترازو، فشار سنج و …
استاندارد بودن ساختمان از نظر ایمنی بسیار حائز اهمیت است.
تجهیزات مطب تغذیه بسته به نوع مطب شما و توقع شما از یک مطب می تواند متفاوت باشد. هزینه های مطب تغذیه برای راه اندازی به قدری زیاد نیست که نتوانید از عهده آن بر بیایید. ابتدای کار می توانید با تجهیزات ساده تر شروع کنید و بعد از اندکی رشد و درامد می توانید تجهیزات مطب خود را با کیفیت تر و بروز تر کنید. همچنین می توانید در ابتدای کار از وام هایی که به شما تعلق می گیرد استفاده کنید.
درآمد مطب تغذیه
یکی از سوالات افرادی که می خواهند به تاسیس مطب تغذیه بپردازند این است که آیا درآمد مطب تغذیه خوب است؟ یا ارزش زدن مطب را ندارد؟ پاسخ ما به این سوال این است که همه چیز به شما و علم شما بستگی دارد.
افرادی که به شما مراجعه می کنند، اگر نتیجه نگیرند، افراد جدید به سمت شما نمی آیند. اما اگر شما در کارتان حرفه ای باشید و مراجعه کنندگان شما نتیجه خوبی بگیرند، قطعا گسترش در کسب و کار شما رخ می دهد و درامد شما بسیار بالا می رود.
پس اینگونه نیست که شما مطب بزنید و فردای آن هزاران نفر جلوی مطب شما صف بکشند. باید کار کنید و تجربه کسب کنید و با برنامه هایتان مراجعه کننده ها را به نتیجه مطلوب برسانید تا اسم شما بر زبان شهروندان آن منطقه بیفتد.
طرح اجباری و مطب
افرادی که در طرح ۲ ساله شرکت نکرده اند به هیچ عنوان اجازه تاسیس مطب را ندارند و نمی توانند مجوز مطب را دریافت کنند.
بنابراین اگر طرح خود را نرفته اید و به فکر تاسیس مطب تغذیه هستید باید به شما بگوییم که اول طرح خود را به پایان برسانید سپس برای دریافت مجوز اقدام کنید.
آقایانی که سربازی نرفته اند و یا کارت معافیت دائم ندارند نیز نمی توانند مطب تاسیس کنند. پس سربازی و کارت پایان خدمت یکی از الزامات برای گرفتن مجوز مطب علوم تغذیه است.
بیشتر بخوانید: خرید سربازی برای دانشجویان
جمع بندی
مطب زدن یکی از آرزوهای روپوش پوشان سفید است. همه رویا های یک دانشجو بر این می گذرد که یک روزی مطب خود را بزند و روپوش دکتر را در مطب خودش بپوشد.
مطب زدن شرایطی دارد که اگر آن شرایط را نداشته باشید نمی توانید مجوز بگیرید. به همین خاطر اول از همه مدارک خود را اماده کنید سپس برای دریافت مجوز خود و طی کردن مراحل اداری اقدام کنید.
شرایط مدرکی و تحصیلی یکی از شرایط آن است و دیگر شرایط آن شرایط مکان و تجهیزات است. این شرایط در واقع سخت نیستند اما مورد نیاز هستند و باید تهیه شوند تا در نهایت به شما مجوز تایس مطب تغذیه داده شود.
فرصت ایجاد شده در دانش پژوه این شرایط را برای دانش آموزان، دانشجویان و کنکوری ها فراهم کرده است تا به راحتی با همدیگر آشنا شوند و مشکلات خود را به واسطه معلمان و مشاوران مشتاق حل کنند.
یک فرصت استثنائی برای مشاوران و معلمانی که قصد دارند در میان انبوهی از محصلان و کنکوری ها دیده شوند.
دیدگاه ها ( ۱۷ )
با سلام اگر در یک دانشگاه مورد تایید ایران در ترکیه در مقطع کارشناسی تغذیه بخونم مجوز تاسیس مطب در ایران رو میتونم بگیرم؟
بله امکانپذیر است
سلام وقتتون بخیر
با مدرک دکترای عمومی داروسازی اگر دکترای تغذیه شرکت کنیم اجازه ی مطب می دهند؟
ودکترای تغذیه با این شرایط مجوز نوشتن آزمایش و دارو را دارد؟
سلام وقت بخیر
من خانم و کارشناس تغذیه هستم و طرح اختیاری دارم… آیا همزمان با گرفتن پروانه مطب و دایر بودن مطب، میتونیم طرح رشته رو هم بگذرونیم؟
اگر طرحتان اختیاری باشد مشکلی نخواهد بود
سلام من سال ۸۸ کارشناسی بیولوژی رو به پایان رسوندم و امسال میخوام کنکور ارشد تغذیهبدم آیا مجوز تاسیس مطب بهم میدن؟ و اینکه حتما باید دو سال طرح رو بگذرونم؟
متن مقاله را با دقت بخوانید؛ پاسخ شما داده شده است
سلام من سال ۹۹ وارد دانشگاه شدم . و سال ۱۴۰۲ از رشته صنایع غذایی فارغ التحصیل شدم . ارشد رو تصمیم دارم تغذیه بخونم . آیا با توجه به این شرایط با گذراندن طرح ۲ ساله امکان تاسیس مطب برای بنده هست یا خیر؟ ممنونم از پاسخگویی
با شرایط فعلی خیر نمی توانید
سلام وقت بخیر
بنده قصد ادامه تحصیل دارم و سربازی نرفتم. آیا امکانش هست طی دوره تحصیل ارشد با اینکه سربازی نرفتم مجوز و پروانه مطب بدن؟
خیر ممکن نیست
سلام وقتتون بخیر
بنده دانشجوی سال سوم مهندسی علوم و صنایع غذایی هستم.قصد دارم در کنکور ارشد تغذیه ی بالینی شرکت کنم. در صورت قبولی در این کنکور ، و گذراندن طرح ۲ ساله ، امکان تاسیس مطب دارم؟ مجوز و پروانه ی کسب مطب به بنده داده میشود؟
بله
فرصت گرفتن مجوز را خواهید داشت
سلام وقتتون بخیر
من فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی صنایع غذایی هستم
با توجه به این مطلب ، من اگر ارشد تغذیه بخونم و ٢ سال دوره کارآموزی رو هم بگذرونم ، آیا میتونم مجوز تاسیس مطب رو دریافت کنم؟
بله می توانید
سلام وقتتون بخیر
من فارغ التحصیل کارشناس بهداشت عمومی ۱۴۰۱ هستم . اگه ارشد رشته ی تغذیه بگیرم، آیا امکان تاسیس مطب بعد از طرح ۲ ساله هست ؟ یا شامل من نمیشه
متن مقاله را با دقت بخوانید، توضیح داده شده است