اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

چرا هرچی درس میخونم یادم میره و نتیجه نمیگیرم | دانش پژوه

خیلی وقت ها ساعت ها درس میخونیم و بعدش امتحان میدیم اما نتیجه درست و حسابی نمی گیریم. همین موضوع باعث این شده که این سوال در ذهنتان پیش آید که چرا هرچی درس میخونم یادم میره و نتیجه نمیگیرم.

اینکه زیاد درس می خوانید اما یاد نمی گیرید مشکل از مغز و ذهن شما نیست. به این علت است که شیوه مطالعاتی شما اشتباه است. در این مقاله توضیح می دهیم که چرا هرچی درس میخونیم یاد نمیگریم و باید چه کرد تا این مشکل رفع شود.

فلسفه یادگیری

یادگیری به معنای یاد گرفتن مفهوم هر بخش از هر درس است. یادگیری با حفظ کردن بسیار متفاوت است.

گاهی اوقات افراد درسی را می خوانند و آن را حفظ می کنند و تصور می کنند که آن را یاد گرفته اند. اما وقتی یک مدت می گذر تنها ۱۰ درصد از آن مطالب را بخاطر دارند.

این به این معنی است که تا زمانی که به صورت مفهومی درسی را یاد نگیرید یعنی آن درس را حفظ کرده اید و بزودی آن را فراموش خواهید کرد. برای مثال، دروسی که سه سال پیش حفظ کرده اید را اگر الان از شما امتحان بگیرند شاید بتوانید کمتر از ۱۰ درصد از سوالات آن را پاسخ دهید.

هرچی درس میخونم یاد نمیگیرم

اساسی ترین سوال هر دانش آموز و دانشجو این است که چرا هرچی درس میخونم یاد نمیگیرم.

آیا تا به حال این سوال برایتان پیش آمده است که هر درس سبک متفاوتی را برای مطالعه دارد و به شیوه ای که درس دینی را می خوانید نباید درس فیزیک را بخوانید. اگر اهمیت این موضوع را درک کنید دیگر یادگیری دروس برایتان بسیار ساده می شود.

نحوه مطالعه دروس حفظی

اصولا دروس حفظی نحوه مطالعه یکسانی دارند و دروس غیر حفظی نیز نحوه مطالعه یکسان خاص خود را دارند.

به همین خاطر می توانید همه دروس حفظی را عین هم و با یک روش مطالعه کنید. ممکن است نیاز باشد اندکی تغییر روش دهید برای هر درس بنا به ماهیت آن درس.

در هر مقطع تحصیلی که باشید، چه ابتدایی چه متوسطه و چه دانشگاه، دروس حفظی زیادی را باید بخوانید و امتحان دهید. دروس حفظی باید به صورت بخش بخش و در فواصل زمانی مختلف خوانده شوند.

خلاصه برداری در دروس حفظی یک استراتژی غلط است و هر فردی که اینکار را انجام می دهد قطعا نتیجه خوبی نخواهد گرفت.

برای اینکه دروس حفظی را بهتر یاد بگیرید و از حالت حفظی به حالت مفهومی آن را یاد بگیرید باید از روش های خلاقانه مانند تصویر سازی های مختلف استفاده کنید.

روش های تصویر سازی بسیار زیاد هستند و باید امتحان کنید ببینید که کدام روش روی شما بهتر جواب می دهد.

بهترین روش برای تصویر سازی از نظر ما روش درختی است. اگر بخواهیم ساده این روش را توضیح دهیم این است که باید هر شاخه از درخت شما را به یک مفهوم برساند . آن مفهوم باید روی هر شاخه نوشته شود تا با خواندن آن، متن اصلی آن برای شما یاداوری شود.

اما اگر کنکوری هستید باید به شما بگوییم که برای اینکه بتوانید نحوه مطالعه هر درس را یاد بگیرید مقالات جداگانه ای برای نحوه مطالعه هر درس آماده کرده ایم که می توانید از این مقالات استفاده کنید.

نحوه مطالعه دروس برای کنکور

تاکید می شود این سبک مطالعه مخصوص کنکوری ها است و برای دانش آموزانی که امتحان نهایی و تشریحی دارند مقاله زیر مناسب است که می توانید روی آن کلیک کنید.

چگونه برای امتحان نهایی درس بخوانیم؟

نحوه مطالعه دروس تخصصی (غیر حفظی)

دروس تخصصی بر خلاف دروس حفظی هستند و همانقدر که خلاصه نویسی در دروس حفظی بی اهمیت بود، در دروس تخصصی پراهمیت است.

خلاصه نویسی کلید اصلی موفقیت در دروس تخصصی هر رشته است

اول از همه باید مفهوم هر فصل را متوجه شوید. تا مفهوم هر بخش و موضوع را متوجه نشوید نمی توانید با حفظ کردن ۴ تا مساله، مسائل کنکور و امتحانات مدرسه خود را حل کنید.

برای حل انتگرال باید حتما مفاهیم انتگرال را یاد بگیرید نه صرفا مفاهیم را حفظ کنید.

اگر حفظ کنید و سوال دچار تغییر اندکی نیز شود شما قادر به پاسخگویی به ان سوال نخواهید بود. بعد برایتان این سوال پیش می اید چرا هرچی میخونم یاد نمیگیرم.

بله شما زیاد درس می خوانید اما مفاهیم را یاد نمی گیرید و تا مفهوم را یاد نگیرید نمی توانید هیچ مساله ای از دروس تخصصی را حل کنید.

عوامل یاد نگرفتن دروس چیست؟

اولین و اصلی ترین عامل گوش نکردن در کلاس درس به تدریس معلم است.

ممکن است بگویید به تدریس معلم گوش می دهم اما فایده ای ندارد. دلیل بی فایده بودن این است که شما گوش می دهید اما تمرکز ندارید. به عبارتی دیگر حواستان پرت جای دیگری است و مرتب ذهنتان روی موضوعات مختلف پرش می کند.

برای اینکه شاگرد زرنگ و اول کلاس باشید باید تمام تمرکزتان روی درس و تدریس معلم باشد. برای اینکه شاگرد اول و زرنگ کلاس باشید مقاله ای تخصصی نوشته ایم که می توانید آن را مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه شاگر زرنگ مدرسه شویم

دومین عامل یاد نگرفتن برنامه ریزی نداشتن است. اگر برنامه ریزی نداشته باشید و بخواهید یک کتاب ۲۰۰ صفحه ای را در دو روز بخوانید معلوم است هرچه بخوانید یاد نمی گیرید.

باید طی یک برنامه ریزی از اول سال تا آخر سال، کتاب ها را بخش بخش و در فرصت مناسب مطالعه و تمرین کنید تا به آن درس مشرف شوید. در این صورت است که می توانید طعم شیرین نمره بیست را بچشید.

هرچی درس میخونم نتیجه نمیگیرم هیچی تو مخم نمیره

چرا هرچی درس میخونم یادم میره

برخی دروس را یاد می گیرم برخی را نه

قرار نیست عملکرد شما در همه دروس مشابه باشد. ذهن افراد به گونه ایست که در برخی دروس قوی و در برخی ضعیف تر است.

شما باید دروسی که در آن ضعیف هستید را بیشتر و با کیفیت بالاتری مطالعه کنید و وقت بیشتری برای آن دروس بگذارید تا نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنید.

سبک مطالعه اختصاصی چیست؟

هر فردی دارای سبک یادگیری متفاوتی است. این سبک‌ ها می‌ توانند شامل چندین نوع اصلی مانند بصری (با دیدن)، شنیداری (با شنیدن) و کاربردی (با انجام) باشند. هرکدام از موارد گفته شده را در ادامه توضیح داده ایم:

۱. بصری (دیداری): افرادی که سبک بصری یادگیری دارند، با دیدن نقشه ها، تصاویر، نمودار ها و جدول‌ ها بهتر یاد می‌ گیرند. آن‌ ها از تصاویر و ویدئو ها برای یادگیری بهتر استفاده می کنند.

۲. شنیداری (شنوایی): افرادی که این سبک را دارند، از طریق شنیدن و گوش دادن به مطالب، یادگیری بهتری دارند. آن‌ ها از درس خواندن بصورت صوتی، توضیحات و پادکست‌ ها استفاده می‌ کنند.

۳. کاربردی (عملی): افرادی که این سبک یادگیری را دارند، با انجام و تجربه مستقیم یاد می‌ گیرند. آن‌ ها از انجام تمرین‌ ها، کارگاه‌ ها و فعالیت‌ های عملی برای یادگیری بهتر می توانند استفاده کنند.

هر کدام از سبک های بالا برای هر فرد متفاوت است، اما اکثر افراد دارای ترکیبی از این سه سبک هستند و در نهایت بهتر است که از روش‌ های مختلف یادگیری استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. تجربه کردن با روش‌ های مختلف یادگیری می‌ تواند به شناخت بهتری از سبک یادگیری شما کمک کند.

چگونه بهترین روش درس خواندن را پیدا کنم؟

برای پیدا کردن سبک مطالعه اختصاصی خود، می‌ توانید از راهکار های زیر استفاده کنید.

آزمون سبک‌ های یادگیری

آزمون های آنلاین به شما کمک می کنند تا سبک یادگیری‌ اتان را تشخیص دهید. این آزمون‌ ها معمولا تست هایی را طراحی کرده اند که با پاسخ دهی به آن ها، شناسایی می شوید و بهترین سبک به شما پیشنهاد می شود.

مشاهده تجربیات گذشته

تجربه شما در مطالعه در گذشته بسیار کمک کننده است. از آن تجربه ها استفاده کنید و نتایج را کنار هم قرار دهید تا بدانید کدام روش مختص شما است.

آزمایش با روش‌ های مختلف

سعی کنید تا شیوه های مختلف گفته شده در بالا را امتحان کنید. برای مثال یک هفته از روش بصری استفاده کنید و هفته دیگر از روش شنیداری یا کاربردی استفاده کنید.

تغییر محیط یادگیری

گاهی اوقات تغییر محیط مطالعه (برای مثال از یک محیط ساکت به یک محیط پرهیجان یا بالعکس) می‌ تواند سبک یادگیری شما را بهبود ببخشد.

صبر و پیگیری

سبک یادگیری نیاز به زمان دارد و باید زمان بگذارید تا در نهایت سبک نهایی را پیدا کنید. پس از روش‌ های مختلف استفاده کنید و به تجربیات خودتان توجه کنید.

باید بدانید که هر فرد دارای ترکیبی از این سبک‌ های یادگیری هستند و استفاده از چندین روش یادگیری می‌ تواند بهترین نتیجه را برای یادگیری شما داشته باشد.

جمع بندی : چرا هرچی درس میخونم یادم میره

اگر درسی را می خوانید و یاد نمی گیرید مشکل از شما نیست و مشکل از شیوه مطالعاتی شماست. هیچوقت نمی شود درس ریاضی و زبان انگلیسی را مانند هم مطالعه کرد.

هر درس شیوه خاص خود را دارد. شما باید شیوه مطالعه هر درس را با توجه به ویژگی های مغز خودتان پیدا کنید و به مطالعه آن بپردازید.

شیوه مطالعاتی هر فرد با فرد دیگری متفاوت است. اینگونه نیست که شما مانند انشتین یک درس را مطالعه کنید و نتیجه ای که آن گرفته است را بگیرید.

باید سبک خاص خود را برای هر درس پیدا کنید. آن وقت است که شما می توانید انشتین شوید.

پایان مقاله چرا هرچی درس میخونم یادم میره


خیلی عالی میشد اگر فضایی بود که می توانستید سوالات درسی و مشکلات مدرسه و دانشگاه و کنکور خود را در آن می پرسیدید تا بهتون جواب بدن.

عالی میشد اگر فضایی بود تا مشاوران و معلمان متفاوت به سوالات محصلان پاسخ می دادند و دیده می شدند و کنکوری های زیادی با آن ها آشنا می شدند.

خبر خوب این است که همین حالا این فضا در اختیار شماست

آشنایی با خدمات دانش پژوه

ارسال یک پاسخ