رشته کامپیوتر در هنرستان، کاردانش و فنی حرفه ای
رشته کامپیوتر در هنرستان در دو دوره کاردانش و فنی حرفه ای قابل تحصیل است. این دوره سه ساله در 4 زیر گروه و ۴۰ زیرشاخه برگزار می شود. فنی حرفه ای در یک شاخه این رشته را ارائه می دهد اما کاردانش در ۳ شاخه به ارائه رشته کامپیوتر می پردازد.
اگر همچنان بعد از خواندن این مقاله سوالی در ذهن شما باقی ماند، در قسمت نظرات منتظر سوال شما هستیم
رشته کامپیوتر در هنرستان
رشته کامپیوتر در هنرستان اصولا شامل دروسی است که به کامپیوتر و فناوری اطلاعات مرتبط است. این دروس شامل مواردی مانند طراحی وب، برنامه نویسی، پایگاه داده ، شبکه های کامپیوتری ، سیستم های عامل و مباحث مرتبط دیگر با علوم فناوری است.
در این رشته با مفاهیم مختلفی از جمله ساختار داده ها، الگوریتم ها، زبان های برنامه نویسی مختلف و ابزارهای توسعه نرم افزار و سایر مفاهیم مرتبط آشنا خواهید شد.
هدف اصلی این رشته آماده کردن محصلان برای شغل های مرتبط با فناوری اطلاعات مانند مدیر شبکه، برنامه نویس، توسعه دهنده وب، مدیر پایگاه داده، متخصص امنیت سایبری و سایر شغل های مرتبط با فناوری اطلاعات است. علاوه بر این با مهارت هایی مانند تحلیل و طراحی، حل مسائل، مدیریت پروژه، ارتباطات همکاری و تیمی و سایر مهارت های وابسته آشنا خواهید شد.
رشته کامپیوتر در دوره فنی حرفه ای و کاردانش شامل مباحث و مهارت های پایه و اساسی در زمینه فناوری اطلاعات است. با این وجود تفاوت هایی در میزان تمرکز بر روی مباحث و مهارت ها در هر دوره وجود دارد.
- دوره کاردانش
تمرکز در کاردانش بر روی اصول برنامه نویسی، مدیریت پایگاه داده، طراحی وبسایت، امنیت سایبری، شبکه های کامپیوتری و سایر مفاهیم مرتبط با فناوری اطلاعات است.
در کاردانش، دانشجویان با مفاهیم اصولی و ابزارهای مورد نیاز برای توسعه نرم افزار، طراحی وب و مدیریت شبکه ها آشنا می شوند.
-
دوره فنی حرفه ای
فنی حرفه ای تمرکزش بر روی مهارت های عملی و کاربردی است. این دوره دروسی را ارائه می دهد که به دانشجویان کمک کند تا با استفاده کردن از ابزارهای مختلف، مهارت های مورد نیاز برای اجرای پروژه هایی هم راستا با فناوری اطلاعات را بدست آورند.
برای مثال محصلان به صورت عملی به توسعه دادن نرم افزار، طراحی وب و مدیریت شبکه ها می پردازند و با چالش ها و موارد مختلف در این زمینه ها روبرو و آشنا می شوند.
به صورت کلی تفاوت اصلی بین رشته کامپیوتر در دوره کاردانش و فنی حرفه ای در میزان تمرکز بر روی اصول و مفاهیم مقابل مهارت های عملی و کاربردی است.
بازار کار کامپیوتر هنرستان
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و لزوم استفاده از دستگاههای الکترونیکی و کامپیوتری در همه صنایع و حوزه ها، بازار کار رشته کامپیوتر بعد از تمام کردن هنرستان بسیار عالی و گسترده است.
کسانی که مهارت های کامپیوتری دارند می توانند در زمینه های مختلفی از جمله طراحی وبسایت، برنامه نویسی، امنیت، شبکههای کامپیوتری و… فعالیت کنند.
همچنین با پیشرفت و تحولات جدید در زمینه هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، ابرشبکه ها و بلاک چین، فرصت های شغلی جدیدی برای افرادی که تخصص دارند ایجاد شده است. به علاوه با افزایش استفاده از تکنولوژی در حوزه تجارت الکترونیک، بازار کار کامپیوتر پیگیر افرادی است که بتوانند به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت کنند.
پس می توان گفت با توجه به پویا بودن بازار کار رشته کامپیوتر، فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان هنرستان در این حوزه بسیار زیاد است.
آیا رشته کامپیوتر هنرستان برای من مناسب است؟
یا توجه به هدف ها و نیازهای شغلی ممکن است انتخاب بین یکی از این دو دوره ها برای شما متفاوت باشد. برای مثال اگر هدف ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر است، دوره کاردانش بهترین گزینه برای شماست اما اگر هدف ورود به بازار کار و شروع به کار در زمینه فناوری اطلاعات است دوره فنی حرفه ای گزینه مناسب تری است.
برای اینکه بتوانید وارد این رشته در هنرستان شوید باید مجموع نمرات دروس حرفه و فن، علوم و ریاضی شما در پایه تحصیلی نهم بدون ضریب حداقل ۳۰ باشد. معدل شما نیز باید حداقل ۱۲ باشد و بالاتر از ۱۲ شانس شما را برای ورود به رشته کامپیوتر در هنرستان بیشتر می کند.
مهاجرت با مدرک هنرستان
رشته کامپیوتر در هنرستان می تواند گزینه مناسبی برای مهاجرت باشد. با توجه به این مورد که فناوری اطلاعات در جهان به صورت گسترده مورد استفاده است، افرادی که دارای مهارت های لازم کامپیوتری باشند می توانند در کشور های مختلف بازار کار خوبی را برای خودشان بسازند. علاوه بر این با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فناوری، احتمال زیادی وجود دارد که کارهای بسیاری که امروزه به صورت سنتی انجام می شوند در آینده با کامپیوتر و ابزارهای دیجیتالی انجام شوند. پس مهارت های کامپیوتری به صورت کلی در بازار کار جهانی مورد نیاز است.
البته که برای مهاجرت به یک کشور، علاوه بر داشتن مهارت های لازم، به ارتباطات زبانی نیز نیاز است. به صورت کلی رشته کامپیوتر در هنرستان می تواند به دانش آموزان کمک کند تا مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار جهانی را به دست آورند.
بیشتر بخوانید: مهاجرت تحصیلی
جمع بندی
برای ورود به رشته کامپیوتر و گرفتن دیپلم دو راه پیش روی شماست. راه اول ورود به کاردانش و راه دوم ورود به فنی حرفه ای است. دروس فنی و حرفه ای سخت تر هستند و ساعات کلاس آن بیشتر می باشد و شرایط ورود سخت تری دارد به نسبت کاردانش.
بعد از اتمام این دوره سه ساله شما به عنوان تکنسین فارغ التحصیل می شوید که می توانید با همین مدرک وارد شغل های مختلفی شوید. البته باید بدانید شرط ورود به شغل داشتن مهارت لازم در کنار مدرک تحصیلی نیز است.
دروس عملی در دوره کاردانش بیشتر هستند و تعداد شاخه ها در دوره کاردانش نیز بیشتر از دوره فنی و حرفه ای است. بنابراین باید شرایط خود را بسنجید سپس انتخاب کنید که کدام حالت را ادامه دهید.
مسیری آسان و ساده را برای محصلان و کنکوری ها فراهم کرده ایم تا به سادگی و آسانی بتوانند مشکلات درسی و تحصیلی خود را حل کنند.
این مسیر برای مشاوران و معلمان ایجاد شده است تا با روشی کاملا ساده در میان انبوهی از محصلان دیده شوند و به درامد برسند.
این خدمات به صورت رایگان و ۲۴ ساعته در اختیار شما هستند.
ارسال یک پاسخ