اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

سختی های رشته پزشکی – توانایی های لازم و مزایای رشته پزشکی برای خانم ها

رشته های علوم تجربی با رشته های فنی بسیار تفاوت دارند و شرایط کاری پیچیده تری دارند. یکی از این رشته های پرچالش چه در زمان تحصیل چه در زمان بعد از تحصیل، پزشکی است. سختی های رشته پزشکی از کنکور شروع می شود و تا آخر عمر ادامه خواهد داشت. اما نباید از مزایای رشته پزشکی نیز غافل شد. توانایی های لازم برای رشته پزشکی چیست؟

در این مقاله به بررسی تمامی موارد از سختی ها تا مزایای رشته پزشکی و توانایی لازم برای ورود به رشته پزشکی و شاغل شدن در آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

چرا افراد رشته پزشکی را انتخاب می کنند؟

انتخاب رشته به موارد بسیار زیادی بستگی دارد. ما فرض می کنیم همه افراد می توانند وارد رشته پزشکی شوند و اینگونه به این سوال پاسخ می دهیم.

افراد بر اساس علاقه خود وارد رشته ای می شوند. بسیاری از افراد وارد این رشته می شوند زیرا به آن علاقه دارند.

عوامل مهم دیگری در انتخاب رشته مانند آینده شغلی، درامد خوب نیز بسیار در انتخاب رشته و به خصوص انتخاب رشته پزشکی در نظر گرفته می شوند.

اما مهم ترین موضوعی که باید در نظر گرفته شود این است که علاقه شما را رو به جلو حرکت می دهد. بسیار هستند افرادی که وارد این رشته شده اند اما علاقه ای به آن نداشته اند یا تصوراتشان با این رشته متفاوت بوده است و در وسط مسیر این رشته را رها کرده اند و یا در نهایت به یک پزشک عمومی ساده تبدیل شده اند و این مسیر را بی رمق ادامه می دهند.

سختی های رشته پزشکی

رشته پزشکی از سخت ترین رشته های رشته علوم تجربی در دانشگاه است. حجم زیاد دروس و حساس بودن آن باعث شده است ۷ سال برای این رشته در نظر بگیرند. همین باعث طولانی شدن این رشته نسبت به سایر رشته شده است.

هزینه های رشته پزشکی بسته به نوع دانشگاهی که در آن تحصیل می کنید می تواند متفاوت باشد اما هزینه های آن را نیز می توان جز سختی های ورود به این رشته بیان کرد.

در ادامه به بررسی این موارد و سختی های رشته پزشکی می پردازیم

مدت زمان تحصیل

سخت ترین چیزی که باعث آزار دانشجویان پزشکی می شود مدت زمان تحصل آن است. به دلیل رقابت زیاد ممکن است پشت کنکور بمانید و هر سال که دیرتر وارد این رشته شوید تحمل این ۷ سال سخت تر می شود.

۷ سال تحصیل سنگین را هر فردی نمی تواند تحمل کند. به همین خاطر توصیه می شود اگر فردی هستید که عجله دارید و می خواهید سریعتر تحصیل را تمام کنید و وارد بازار کار آن رشته شوید، وارد پزشکی نشوید.

در این هفت سال باید دوره های علوم پایه، کارورزی و کارآموزی بالینی و نشانه شناسی را بگذرانید تا یک پزشک عمومی شوید.

  • دروس سنگین

دروس عملی و دروس نظری در رشته پزشکی هر دو طاقت فرسا هستند. دروس حفظی سنگین در رشته پزشکی به وفور دیده می شوند اما این دروس مانند دروس حفظی دوره دبیرستان نیستند که آن ها را حفظ کنید و امتحان دهید و کار تمام شود.

این دروس باید به صورت حفظی- مفهومی یادگرفته شوند. زیرا قرار است در آینده از این دروس یادگیری شده استفاده کنید و به بیماران کمک کنید.

اگر صرفا یک درس را حفظ کنید و یک مریض در اینده به شما مراجعه کند و نتوانید مشکل آن را حل کنید عملا این همه سال درس خواندن بی فایده بوده است و وقت خودتان را تلف کرده اید.

دروس عملی رشته پزشکی علاوه بر موارد ذکر شده، مستقیم به فیزیک و توان بدن مرتبط اند. اگر قادر به کار در بیمارستان نیستید باید بیشتر روی بدن خود کار کنید یا قید این رشته را بزنید. توانایی های فیزیکی اولویت لازم برای پزشکی هستند.

اکثرا باید در بیمارستان سرپا باشید و کارهای حساس را با دقت بالا انجام دهید. این فقط به زمان دانشجویی مربوط نمی شود و بعد از اتمام و وارد شدن به بازار کار هر روز باید این کار را به مدت چندین و چند سال ادامه دهید.

قبولی سخت در رشته پزشکی

طرفداران زیاد رشته پزشکی قبولی در آن را بسیار سخت کرده اند به طوری که درصد شرکت کنندگان در رشته تجربی از درصد مابقی رشته ها بیشتر است. رشته پزشکی نیز مانند سایر رشته ها ظرفیت محدودی دارد و افراد محدودی را پذیرش می کنند.

کسب رتبه های خوب به دلیل رقابت بالا سخت است اما هر کاری شدنی است. در سال ۱۴۰۱ ظرفیت رشته پزشکی افزایش پیدا کرده است. طبق پیش بینی ما و نیاز های کشور به پزشکان جدید حدس زده می شود ظرفیت رشته پزشکی هر سال بیشتر شود و قبولی نیز تا حدودی راحت تر می شود.

منظور ما از قبولی راحت به راحتی آب خوردن نیست، خیر. فقط اندکی قبولی آسان تر می شود.

ایا پزشکی ارزش خواندن دارد و لذت های رشته پزشکی

توانایی های لازم برای پزشکی

هزینه تحصیل بالا

اگر جز افرادی باشید که هر جور شده می خواهید در رشته پزشکی تحصیل کنید ممکن است در دانشگاه دولتی قبول نشوید.(در دانشگاه دولتی تحصیل رایگان است).

دانشگاه آزاد و پردیس رشته پزشکی را با شهریه بالا ارائه می دهند که قبولی در آن ها تا حد بسیار زیادی راحت و بی دردسر است.

مزایای رشته پزشکی

تا به اینجا در مورد سختی های رشته پزشکی گفتیم اما مزایای این رشته نیز کم نیست و تا حد زیادی شما را راضی نگه می دارد.

  • آینده شغلی

شغل تضمین شده بهترین مزیتی است که یک رشته می تواند نصیب شما کند. رشته پزشکی جز رشته هایی است که شما را از این مزیت بهره مند می کند.

یک شغل تضمینی همیشه دلیلی برای انتخاب یک رشته می تواند باشد. در رشته های مهندسی تضمین شغل وجود ندارد(شغل دولتی) اما در رشته های تجربی همه چیز تا به امروز حدودا تضمین شده است و جای نگرانی نیست.

  • مهاجرت تحصیلی + کاری

تحصیل یا زندگی در خارج از کشور مخصوص افرادی است که مهارت دارند و بدون مهارت و داشتن فن نمی شود به راحتی با هزینه کم مهاجرت تحصیلی یا کاری کرد.

اگر دانشجو باشید با یک مدرک آیلتس می توانید فاند بگیرید و در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل خود را ادامه دهید.

چگونه بورسیه یا فاند بگیریم؟

اگر فارغ التحصیل باشید با داشتن مدرک تافل یا آیلتس می توانید مهاجرت کنید و در شغل مربوط به رشته خود کار کنید. در چند آزمون نیز باید شرکت کنید تا به شما اجازه فعالیت دهند. این آزمون ها در کشور های مختلف براساس استاندارهایشان متفاوت است.

  • پرستیژ کاری

شاید کمتر کسی باشد که بگوید یک پزشک پرستیژ پایینی دارد. موقعیت اجتماعی بسیار مهم است که خوشبختانه پزشک شدن موقعیت اجتماعی شما را بهبود می بخشد و همیشه می توانید به این موضوع اتکا کنید.

مزایای رشته پزشکی برای خانم ها

رشته پزشکی برای خانم‌ ها همانند هر رشته‌ دیگری، دارای معایب و مزایایی است که می‌ تواند بر افراد به شکل‌ های مختلفی اثر بگذارد. برخی از مزایا و معایب این رشته برای خانم‌ ها عبارتند از:

مزایای رشته پزشکی برای خانم ها

۱. فرصت‌ های شغلی
پزشکی جز رشته هایی است که اغلب فرصت‌ های شغلی خوبی را برای افراد فراهم می‌ کند، از جمله فرصت‌ های تخصصی و پژوهشی.

۲. مهارت‌ های ارتباطی
آموزش‌ های پزشکی باعث افزایش و تقویت مهارت های ارتباطی افراد می شود. و باعث برقراری ارتباط صمیمی با بیماران و تیم‌ های درمانی را فراهم می شود.

۳. تاثیرگذاری اجتماعی
فرصت کمک به سلامتی افراد و تاثیرگذاری مستقیم بر زندگی بیماران، از جمله بخش روحیه بخش این شغل است.

۴. استقلال مالی
پزشکان موفق می‌ توانند به استقلال مالی بسیار بالا دست یابند.

معایب رشته پزشکی برای خانم ها

۱. فشار شغلی و زمانی
ساعت های کاری طولانی، فشار شغلی بالا و برخی اوقات تعادل کار و زندگی خانوادگی را دشوار می‌ کند.

۲. تحمل استرس
پزشکان قطعا با شرایط استرس‌ زا و مسائل حیاتی بیماران سرو کار دارند، که این باعث تجربه استرس زیادی خواهد شد.

۳. مسئولیت‌ زیاد 
– پزشکان مسئولیت‌ های بسیار بزرگی نسبت به سلامت بیماران دارند که باعث فشار زیاد به پزشکان خواهد شد.

۴. تعهد زمانی
– آموزش‌ های پزشکی به تعهد زمانی طولانی و پیوسته نیاز دارد که ممکن است با زندگی خانوادگی در تضاد باشد.

هر فردی با توجه به توانایی‌ ها، علاقه‌ ها و شرایط شخصی خود می‌ تواند از مزایا و معایب این رشته به به شکل های مختلف روبرو شود.


پلتفرم آماده و همیشه در دسترس دانش پژوه این فرصت را به همه دانش آموزان، دانشجو ها و کنکوری ها می دهد تا به سادگی هرچه تمام تر سوالات و ابهامات خود را در آن بپرسند تا برطرف شوند.

این ابهامات و سوالات شما توسط افراد مشتاق پاسخ داده می شوند. این افراد ممکن است مشاور باشند یا اساتید یا افرادی که علم دارند و می تواند مشکلات را حل کنند.

پلتفرم دانش پژوه امتیازات ویژه ای برای این دسته افراد که باعث حل مشکلات می شوند در نظر گرفته است.

راستی در اینجا می تونی بهترین مشاور ها و معلم ها رو بر اساس فعالیتشون و عملکردشون پیدا کنی و از اون ها برای کنکور خود استفاده کنید.

همین حالا می خوام از این خدمات استفاده کنم

ارسال یک پاسخ