اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

کنکور الکترونیکی چیست و چگونه برگزار می شود – مزایا و معایب

اگر دانش آموز باشید و یا کنکوری، ممکن است اسم کنکور الکترونیکی را شنیده باشید اما شاید ندانید کنکور الکترونیکی چیست و چه مزایا و معایبی دارد این کنکور الکترونیکی. هنوز مشخص نشده است که قرار است به چه شکلی برگزار شود اما موارد مورد نیاز را در این مقاله گفته ایم تا وقتی اسم کنکور الکترونیکی می اید بدانید که منظور چیست.

موارد مورد نظر را بررسی کرده ایم اما ممکن است سوالاتی بعد از خواندن این مقاله در ذهن شما ایجاد شود. برای پاسخ دادن به این سوالات، در قسمت نظرات منتظر شما هستیم

کنکور ۱۴۰۳

برگزاری کنکور الکترونیکی در ایران، به این صورت است که همه دانش آموزان می توانند در رشته های تحصیلی خود در سراسر کشور در کنکور الکترونیکی شرکت کنند.

در این روش برگزاری کنکور، داوطلبان باید ابتدا ثبت نام کنکور خود را انجام دهند سپس در تاریخ معین شده در جلسه کنکور حاضر شوند.

سیستم کنکور الکترونیکی با اهداف کاهش هزینه‌ های برگزاری کنکور، کاهش تقلب های رایج در کنکور عادی و همچنین افزایش امنیت آزمون و شفاف سازی بهتر از آزمون کنکور در صورت بروز هر گونه مشکل.

روش این سیستم به این صورت است که بعد از ثبت نام، وارد حوزه تعیین شده می شوید و کنکور می دهید. بعد از اتمام زمان آزمون، در زمان مشخصی نتایج اعلام می شوند که نتایج را می توانید به صورت اینترنتی با شماره داوطلبی خود مشاهده کنید.

شایان به ذکر است که کنکور الکترونیکی در ایران به تکامل برای برگزاری نرسیده است و  هنوز در حد حرف است. طبق گفته رئیس سازمان سنجش، برای سال ۱۴۰۳ قرار است کنکور به صورت الکترونیکی باشد که به نظر ما این اتفاق رخ نخواهد داد زیرا زیر ساخت ها اصلا مناسب برگزاری کنکور الکترونیکی نیست. در صورتی ممکن است که در این سال باقی مانده زیر ساخت ها را بهبود دهند.

برگزاری کنکور به صورت الکترونیکی مزایا و معایب خود را دارد که به بررسی معایب و مزایای آن پرداخته ایم.

معایب کنکور الکترونیکی چیست؟

  • دارا بودن فناوری پیشرفته

برای برگزاری کنکور الکترونیکی، نیاز به مانیتور های هوشمند، سرور های قوی و اتصالات اینترنت با کیفیت است. این موضوعات ممکن است با کیفیت بالا در کشور موجود نباشند.

  • آموزش به دانش آموزان

برای اینکه داوطلب بتواند کنکور خود را به درستی دهد نیاز به آموزش استفاده از سیستم های هوشمند دارد. برخی دانش آموزان ممکن است در استفاده از فناوری های جدید به مشکل بخورند که این باعث نتیجه ضعیف آن ها می شود.

  • خرابی ها و مشکلات فنی سیستم

خراب شدن سیستم ها در روز کنکور امری است که ممکن است در حالت های مختلف رخ دهد. اگر جایگزینی برای آن نباشد ممکن است آزمون کنکور را به راحتی برای همه دانش آموزان خراب کند و نتیجه زحمات یکساله آن ها را بر باد دهد.

  • موارد امنیتی

امنیت همیشه حرف اول و آخر را می زند. وقتی بحث آزمون هوشمند می آید، خبر خوبی برای هکران است تا به سیستم هوشمند نفوذ کنند و باعث تغییراتی در آن شوند.

  • اینتر پرسرعت

اگر سیستم های هوشمند کنکور متصل به اینترنت باشند، این خبر بدی برای مناطق دور افتاده است که اینترنت پرسرعتی ندارند.

  • فشار روحی داوطلبان

عدم تسلط به تکنولوژی و سرعت کار کردن با تکنولوژی و دفعه اول و تجربه اول دانش آموزان اولیه ممکن است استرس را به این داوطلبان تزریق کند. استرس در نهایت باعث فشار روحی و افت کیفیت پاسخگویی داوطلبان می شود.

به صورت کلی، برگزاری کنکور الکترونیکی نیاز به برنامه ریزی و بهبود زیر ساخت ها دارد. در کشور های پیشرفته و در سال های اخیر با توجه به شیوع بیماری کوید ۱۹، کشور های پیشرفته به سمت الکترونیکی کردن آزمون های مهم خود پرداختند. همین موضوع باعث شد تا ایران هم در این مسیر حرکت کند که بسیار قابل تحسین است.

مزایای برگزاری کنکور به صورت الکترونیکی

  • کاهش هزینه‌ ها

هزینه چاپ و سایر هزینه های کنکور سنتی بعد از تبدیل کنکور به صورت الکترونیکی کاملا از بین می رود و این می تواند خبر خوبی برای سازمان سنجش و داوطلبان باشد.

  • جلوگیری از اتلاف وقت

 وقتی وارد جلسه کنکور می شوید، زمان زیادی صرف توزیع پاسخنامه و سوالات کنکور و توضیحات اضافی می شود که با الکترونیکی شدن دیگر وقتی برای این موارد گذاشته نمی شود.

  • افزایش و دقت در ارزیابی

اعلام نتایج کنکور زمان زیادی میبرد و ارزیابی آن به صورت سنتی نیاز به دقت فراوانی دارد. اما وقتی به صورت الکترونیکی باشد در کسری از ثانیه ارزیابی می شود و نتیجه آن را می توان در مدت زمان بسیار کمی اعلام کرد.

  • اعتبار و امنیت آزمون

رمزگذاری های هوشمند در سیستم های هوشمند بسیار پیشرفت کرده است و با استفاده از این موارد می توان امنیت آزمون را تا حد زیادی به نسبت روش سنتی بالا برد.

تفاوت کنکور الکترونیکی و مجازی

خیلی از افراد به اشتباه کنکور الکترونیکی را با مجازی یکی می بینند. مجازی با الکترونیکی کاملا متفاوت است. کنکور مجازی به این صورت است که داوطلب در خانه خود به سیستم وصل می شود و در کنکور شرکت می کند. این سبک را کنکور مجازی می نامند.

اما کنکور الکترونیکی به صورتی است که در متن مقاله گفته شد. حوزه ها به سیستم های هوشمند رایانه ای مجهز می شوند و هر داوطلب وارد حوزه مشخص شده در زمان ثبت نام می شود. سپس از طریق رایانه ای که برای داوطلب در نظر گرفته شده است آزمون برگزار می شود.

کنکور الکترونیکی چگونه برگزار می شود

معایب و مزایای کنکور الکترونیکی

جمع بندی

کنکور الکترونیکی یک ایده جهانی است که قرار است در ایران نیز اجرا شود. قطعا با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد زیر ساخت مناسب در ایران نیز در سال های آینده اجرا می شود.

خیلی از کنکوری ها از برگزاری کنکور به این صورت ترس دارند. اما اگر کنکور به این شکل برگزار شود برای همه داوطلبان نتیجه مثبتی را به همراه دارد. دیگر دوران کاغذ و پاسخنامه کاغذی تمام شده است و باید کم کم به کنکور الکترونیکی سلام کنید.

قطعا هر سیستمی عیب و نقص های خود را دارد. کنکور الکترونیکی هم از این قاعده پیروی می کند اما با هر بار برگزاری و پیدا کردن باگ ها، این روش بی نقص تر و بدون عیب تر می شود.


سیستم دانش پژوه ایده ای بود که توسط ما اجرا شد تا هر کنکوری، دانش آموز، معلم و مشاوری نیازمند به استفاده از سیستم های مختلف نباشد و تمام نیاز های آن ها در این سایت برطرف شود.

مشکلات تحصیلی و درسی دانش آموزان همیشه معضل اصلی آن ها بوده است که توسط روش ما به سادگی برطرف می شود.

آشنایی مشاوران و محصلان با یکدیگر از مهم ترین دغدغه های هر دو گروه است که به سادگی توسط سیستم ایجاد شده توسط ما مرتفع شده است.

خدمات ارائه شده توسط ما کاملا رایگان هستند و هیمشه در دسترس برای استفاده هستند

همین حالا می خوام با این خدمات آشنا شوم

دیدگاه ( ۱ )

  1. جدا از همه این معایبی که گفته شد ، نگاه کردن طولانی مدت به صفحه مانیتور خیییلی خسته کننده میشه و کلا کارکرد بدن و ذهن رو مختل میکنه…چه برسه به اینکه بخوای از روی اون سوال بخونی و چند ساعت همینطوری بمونی و اعداد و حروف جلو چشمات بالا پایین برن:(

ارسال یک پاسخ