اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

شرایط تغییر رشته و گرایش در مقطع کارشناسی ارشد پیام نور، دولتی و آزاد

یکی از نکات مهمی که دانشجو ها در مقطع ارشد باید بدانند بحث تغییر رشته و گرایش در مقطع کارشناسی ارشد است. اگر اشتباه کنید در انتخاب رشته یا پشیمان شوید چگونه می شود این پشیمانی و اشتباه را جبران کرد؟ شرایط و نحوه تغییر رشته و گرایش در مقطع کارشناسی ارشد چیست؟

ممنوعیت تغییر رشته چیست و آیا می شود در ارشد پیام نور و سایر دانشگاه ها دست به تغییر رشته زد یا خیر؟ همه این مطالب به صورت کامل و جزئی در این مقاله شرح داده شده اند.

تغییر انتخاب رشته کارشناسی ارشد

بعد از کنکور ارشد، کارنامه اولیه صادر می شود که حاوی رتبه و تراز شما در سهمیه و در کشور است. سپس دفترچه انتخاب رشته منتشر می شد که رشته ها و ظرفیت هایشان در آن نوشته شده است.

از میان این رشته ها باید انتخاب کنید و در فرم انتخاب رشته وارد کنید و منتظر بمانید تا نتیجه نهایی از طرف سازمان سنجش به شما اعلام شود.

پشیمانی در انتخاب رشته ارشد

بعد از اعلام نتایج ممکن است از رشته ای که قبول شده اید راضی نباشید. پشیمانی در انتخاب رشته به علت دقت نکردن در انتخاب رشته بسیار زیاد اتفاق می افتد.

برخی دانشجویان زمانی پشیمان می شوند که یک ترم در رشته مورد نظر خود تحصیل می کنند و بعد از انتخاب گرایش خود در مقطع ارشد پشیمان می شوند.

علت این پشیمانی می تواند متفاوت باشد. برخی افراد علاقه خود را نسبت به آن رشته و گرایش از دست می دهند.

برخی افراد بعد از ورود به رشته مورد نظر متوجه می شوند که این رشته از بازارکار خوبی برخوردار نیست و آینده شغلی خوبی در انتظارشان نخواهد بود.

اما این پشیمانی سودی دارد؟ آیا می شود به راحتی در مقطع کارشناسی ارشد تغییر رشته و یا گرایش داد؟

شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد

در مقطع کارشناسی می توانید با یک درخواست روند تغییر رشته را آغاز کنید و با پیگیری های لازم، در نهایت رشته خود را تغییر دهید و در رشته مدنظر جدید خود تحصیل کنید.

اما تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد مانند مقطع کارشناسی نیست و شما عملا نمی توانید تغییر گرایش دهید.

طبق قوانین مقطع ارشد هیچ دانشجویی مجاز به تغییر رشته و یا گرایش نیست و این کار خلاف قانون دانشگاه در این مقطع تحصیلی است.

اما ممکن است بگویید به رشته فعلی ام علاقه ندارم و در انتخاب رشته اشتباه کرده ام، چاره چیست؟

باید خیلی واضح به شما بگوییم که اصلا امکان تغییر رشته تحت هیچ شرایطی وجود نخواهد داشت.

ممنوعیت تغییر رشته و گرایش در کارشناسی ارشد

شرایط تغییر گرایش در کارشناسی ارشد

نحوه تغییر رشته در مقطع ارشد

شاید با خودتان فکر کنید که هیچ جوره حاضر نیستید در گرایش یا رشته فعلی ادامه تحصیل دهید و به جای ادامه دادن حاضرید از دانشگاه انصراف دهید. اگر تا این حد از رشته تحصیلی خود پشیمان هستید باید بگوییم یک راه برای اینکار وجود دارد.

کنکور مجدد تنها راه خلاص شدن از رشته فعلی است. اگر اشتباه انتخاب رشته کرده باشید یا در وسط راه از رشته انتخابی خود پشیمان شده باشید به دلایل مختلف، تنها راهی که بتوان از این وضعت خلاص شد، شرکت در کنکور ارشد پیش روی شماست.

این امکان فراهم است که بتوانید مجدد کنکور ارشد دهید و از اول انتخاب رشته کنید و دوباره وارد این مقطع تحصیلی شوید.

کارشناسی ارشد آری یا خیر؟

  • طرح جدید ارائه شده

جدیدا طرحی با عنوان تحصیل در رشته مرتبط در مقطع ارشد ارائه شده است که هنوز مورد تصویب قرار نگرفته است و احتمالا هم تایید نشود و در حد طرح اولیه باقی بماند.

این طرح می گوید دانشجویان اجازه ندارند در رشته هایی در مقطع ارشد تحصیل کنند که ارتباطی با رشته مقطع کارشناسی اشان نداشته باشد.

یعنی شما مجاز هستید در مقطع ارشد وارد رشته های مرتبط با رشته تحصیلی خود در مقطع قبل شوید.

این طرح مخالفان زیادی دارد و با قوانین مختلف مغایرت دارد بنابراین به تصویب و اجرا نخواهد رسید. البته این نظر ماست و ممکن است این طرح به تصویب و اجرا برسد.

سوالات پرتکرار

دانشگاه آزاد هستم، می توانم تغییر رشته دهم؟

قوانین تغییر رشته در دانشگاه سراسری، آزاد، پیام نور و سایر دانشگاه ها در مقطع کارشناسی ارشد یکسان است. پس اگر نمی توانید در دانشگاه سراسری در مقطع ارشد تغییر رشته دهید پس این امکان در هیچ یک ازدانشگاه ها امکانپذیر نخواهد بود.

با لیسانس حسابداری می توانم در ارشد عمران یا شیمی بخوانم؟

با لیسانس حسابداری می توانید در مقطع ارشد وارد هر کدام از این رشته ها شوید و محدودیتی از این بابت برای شما وجود نخواهد داشت.

هنوز قانون تحصیل در رشته مرتبط در مقطع ارشد به درجه اجرا نرسیده است پس در حال حاضر هیچ محدودیتی از بابت تحصیل در ارشد در رشته ای مخالف با رشته تحصیلی فعلی وجود ندارد.

انتخاب رشته کردم الان پشیمان شدم اما هنوز نتایج انتخاب رشته نیامده است، راه حل چیست؟

اگر مهلت ویرایش انتخاب رشته تمام نشده است که می توانید به سادگی انتخاب رشته خود را ویرایش کنید اما اگر مهلت ویرایش تمام شده است می توانید از بخش ارسال درخواست در سایت سنجش اقدام کنید.

با استفاده از این بخش درخواست خود را به صورت کامل و با دلیل بنویسید و ارسال کنید.

احتمالا به درخواست شما پاسخ مثبت داده شود اما احتمال آن بسیار کم است. بنابراین این شانس را امتحان کنید و درخواست خود را ارسال کنید. ارسال درخواست بهتر از ارسال نکردن آن است.

جمع بندی

انتخاب رشته از حساس ترین موضوعات مربوط به تحصیل است. در مقطع ارشد جای هیچ اشتباهی در انتخاب رشته نیست زیرا تحت هیچ شرایطی دانشگاه این اجازه را به شما نمی دهد که تغییر رشته دهید.

بنابراین یک زمان بگذارید و رشته ها را قبل از وارد کردن در فرم انتخاب رشته بررسی کنید. بررسی کردن باید از نظر علاقمندی، آینده شغلی، درجه سختی و … باشد.

پایان مقاله شرایط و نحوه تغییر رشته و گرایش در مقطع کارشناسی ارشد


مهم ترین چیزی که دانش پژوه به محصلان و کنکوری ها می دهد، تمرکز است. وقتی یک دانش آموز سوالاتی در ذهنش دارد تا زمانی که پاسخ این سوالات را بدست نیاورد نمی تواند تمرکز کند و درس بخواند.

دانش پژوه این فضا را فراهم کرده است تا هر محصلی بتواند سوالاتش را بپرسد تا به پاسخ سوالاتش برسد

اما این سوالات چگونه پاسخ داده می شوند؟

تمامی سوالات شما توسط مشاوران و معلمان مشتاق پاسخ داده می شوند.

چرا باید معلمان و مشاوران در سایت دانش پژوه به سوالات پاسخ دهند؟

پاسخ دادن به سوالات برای این قشر مزایای بسیار زیادی دارد

مزایای استفاده از خدمات ما برای مشاوران، معلمان و محصلان

ارسال یک پاسخ