اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

فراموشی دروس

همیشه برای موفقیت باید قدم های متوالی را به صورت صحیح برداشت.مطالعه فقط قدم اول است.فراموشی دروس کنکور قدم های بعدی است که باید با روش های صحیح برطرف شوند.در این مقاله بهترین روش مرور دروس کنکور را نوشته ایم تا از آن استفاده کنید. همچنین پاسخ به سوال چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم در این مقاله به صورت کامل داده شده است.

چرا فراموش می کنیم:

مهم ترین سوالی که همیشه کنکوری ها و دانش آموزان را درگیر می کند این است که چرا درس خوانده شده را به سرعت فراموش می کنیم.

پاسخ به این سوال بسیار ساده است اما عمل کردن به آن اندکی سخت است.

هر چیزی که برای ذهن در فواصل زمانی مختلف تکرار نشود، باعث فراموشی آن در ذهن می شود.خاطراتی در ذهن شما پررنگ است که هر چند وقت یکبار در بین دوستانتان آن ها را تکرار می کنید.فراموشی مطالب کنکور و درسی هم این موارد را شامل می شود.

اما اینکه چگونه باید یک مطلب یا کتاب را مرور کرد مهم است.

چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم:

اینکه یک کتاب را باز کنید و شروع به مطالعه کنید قدم اول است.اگر قدم های بعد را انجام ندهید عملا این نوع درس خواندن چیزی جز اتلاف وقت نیست.

قدم هایی که بعد از مطالعه یک کتاب باید انجام دهید این است که مطالب خوانده شده را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت بفرستید.این قدم ها به شرح زیر است

  • توضیح شفاهی

بعد از مطالعه یک بخش از یک کتاب درسی، کتاب یا جزوه راببندید و به صورت شفاهی مطالب خوانده شده را برای خودتان توضیح دهید.

اینکار باعث تثبیت مطالب خوانده شده در حافظه کوتاه مدت می شود.

  • خلاصه برداری

خلاصه برداری از مطالب خوانده شده از یک بخش از کتاب بسیار تاثیرگذار در انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت و جلوگیری از فراموشی دروس است.

اگر یک فصل از کتاب حجم خیلی زیادی داشت، سعی کنید در قسمت های مختلف آن را خلاصه برداری کنید و در هر نوبت به صورت بخش بخش مطالعه کنید تا حجم خلاصه نویسی و مطالعه آن خیلی از شما زمان نگیرد مرور دروس بسیار ساده تر شود.

  • جمع بندی فصل ها

بعد از خلاصه نویسی نوبت به جمع بندی می رسد.

تفاوت خلاصه نویسی و جمع بندی:

یک فصل از یک کتاب باید در چند بخش و قسمت مختلف خلاصه نویسی شود.برای مثال اگر یک فصل شامل ۵۰ صفحه باشد باید در حداقل دو قسمت و حداکثر ۵ قسمت خلاصه نویسی شود یا به عبارت بهتر باید به ازای هر ده صفحه، یک خلاصه نویسی داشت.اما جمع بندی شامل کل فصل می شود و شما کل مطالب را یکباره جمع بندی می کنید.

اولویت مطالعه با خلاصه نویسی است، خلاصه نویسی را بارها و بارها بخوانید(مرور دروس) و بعد از رسیدن به مرحله ای که دیگر نیاز به خواندن خلاصه نویسی نداشتید، سراغ مطالعه جمع بندی بروید که کلی تر است و قرار است اصل مطلب را به حافظه بلند مدت شما انتقال دهد.

  • جمع بندی کل کتاب

برای اینکه کل کتاب به حافظه بلند مدت شما که حافظه پایدارتری است برود، باید یک جمع بندی کلی نیز داشته باشید.

مجموع جمع بندی هر فصل می شود جمع بندی کلی شما.اما پیشنهاد ما به شما این است که از اول شروع به نوشتن جمع بندی کنید تا دوباره مطالب برای شما مرور شود و اگر چیزی از قلم افتاده بود، وارد جمع بندی نهایی شما شود.

جلوگیری از فراموشی مطالب کنکور:

استراتژی های بالا برای کنکور کمی متفاوت است و باید در زمانبندی آن دقیق بود.چون حجم دروس در کنکور زیاد است حتما باید از خلاصه نویسی و جمع بندی استفاده کنید در غیر اینصورت فراموشی دروس هرگز نمی گذارد در کنکور رتبه خوبی را  کسب کنید.

خلاصه نویسی باید به صورت روزانه و بخش بخش انجام شود و هر سه روز یکبار مرور شود(سه روز یکبار زمان خوبی است اما می توانید بسته به ذهن خود، این زمان را کمتر یا زیاد تر کنید)

اما جمع بندی که بخش مهمی است باید در زمان دقیق خودش رخ دهد، یعنی بعد از عید یا درسه ماه آخر کنکور.اگر بتوانید دروس را تمام کنید و در سه ماه آخر فقط جمع بندی بخوانید و تست بزنید، قطعا نتیجه بسیار خوبی را کسب خواهید کرد.

 

چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم بهترین روش مرور دروس کنکور

مرور دروس

 
جمع بندی+تست:

این فرمول که به آن جمع بندی طلایی یا نهایی می گویند می تواند شما را بسیار جلو بیاندازد.همزمان با خواندن جمع بندی باید شروع به تست زنی کنید و نکات هر تست را در جمع بندی خود اضافه کنید و مطالعه کنید.

با اینکار جمع بندی شما تکمیل می شود و وقتی یک جمع بندی کامل و تمام عیار داشته باشید، مطالب فراموش شما نمی شود و می توانید در کنکور بدرخشید.

خلاصه نویسی صوتی:

برخی افراد با نوشته و کاغذ ارتباط خوبی برقرار نمی کنند.پیشنهاد ما به همچین دانش آموزانی این است که مطالب را به صورت صوتی برای خودشان خلاصه کنند.

با یک رکوردر یا ضبط کننده موبایل می توانید صدای خودتان را ضبط کنید و درس را خلاصه کنید.سپس می توانید در هر زمانی که خواستید فایل صوتی را پخش کنید و خلاصه درس را گوش دهید.

این یک روش بسیار عالی برای کسانی است که قدرت فهم شنیداری بالاتری دارند و از طریق صوت می توانند بهتر مطالب را درک کنند.با اینکار فراموشی دروس به حداقل خواهد رسید.

خلاصه نویسی داستانی:

برخی از دانش آموزان علاقه زیادی به داستان تصویری یا داستان متنی دارند.این افراد اگر مطالب را به صورت داستان برایشان تعریف کنید، قدرت یادگیری بسیار بالاتری خواهند داشت.

اگر شما جز این دسته هستید، پیشنهاد می کنیم که مطالب مطالعه شده را به صورت یک داستان تصویری یا متنی برای خودتان درآورید و تکرار کنید.می توانید برای هر فصل یک داستان بسازید و برای آن اسم بگذارید تا هر وقت خواستید داستان را برای خودتان یادآوری کنید و بخوانید.


 

دانش پژوه برطرف کننده تمامی نیاز های یک دانش آموز و کنکوری است.

وبسایت دانش پژوه نردبان موفقیت برای هر مشاور و معلم است.

همه این خدمات به صورت رایگان ارائه می شوند.

 

همین الان می خواهم از این خدمات استفاده کنم

ارسال یک پاسخ