اکنون ثبت نام کنید

ورود

فراموشی کلمه عبور

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.

ورود

اکنون ثبت نام کنید

رشته هتلداری – بازار کار و گرایش های هتلداری

در این مقاله به معرفی رشته هتلداری و بازار کار و گرایش های رشته هتلداری می پردازیم. شما را آگاه می کنیم تا بتوانید مسیر خود را با آگاهی انتخاب کنید و در آن قدم بردارید. نتیجه این انتخاب با آگاهی، موفقیت در زمینه تحصیلی و کاری است.

آیا اهل مدیریت کردن یک مجموعه به صورت مدرن و آکادمیک هستید؟ آیا دوست دارید با فرهنگ و آداب رسوم های مختلف آشنا شوید؟

اگر پاسخ شما به این سوالات بله است پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با مسیری آشنا شوید که بتوانید این خواسته ها را تجربه کنید.

معرفی رشته هتلداری

با توجه کردن به اسم متوجه می شویم که در این حوزه با هتل سروکار خواهیم داشت.شاید اسم هتل در ذهن شما تداعی کننده یک مکان لوکس گران قیمت باشد اما این حوزه فقط به هتل های لوکس مربوط نمی شود و شامل متل، مهمانپذیر، خوابگاه و هر نوع محل اقامتی اجاره ای می شود.

هدف از آموزش

مهم ترین بخش برای فردی که به هتل یا اقامتگاه مراجعه می کند، خدمات آن هتل است.خدمات های مختلفی که اصلی ترین آن بخش رستوران هتل را شامل می شود یا همان غذاهای آن هتل.

آموزش در دانشگاه

در دانشگاه به دانشجویان آموزش هایی در زمینه های مختلف این صنعت داه می شود تا مهمانی که وارد هتل می شود به بهترین و راحت ترین حالت ممکن هاست یا میزبانی شود.اما مهم ترین بخش این آموزش ها شامل نوشتن منو، معرفی تجهیزات متفاوت برای پذیرایی از مهمان، رزرواسیون و… است.

گرایش های رشته هتلداری

کارشناسی هتلداری

در مقطع کارشناسی با یک دوره عمومی ۴ ساله طرف هستید و ملزم به گذراندن ۱۳۳ واحد درسی هستید. بعد از اتمام این دوره ۴ ساله می توانید وارد مقطع ارشد شوید و گرایش دلخواهتان را ادامه دهید.

ارشد هتلداری

بعد از ورود به مقطع ارشد نوبت به انتخاب گرایش می رسد. در مجموعه مدیریت جهانگردی می توانید در گرایش های مدیریت بازاریابی جهانگردی و برنامه ریزی توسعه جهانگردی به تحصیل بپردازید.

رشته هتلداری یکی از رشته‌ های مهم و متنوع در حوزه مدیریت و خدمات گردشگری است که به توسعه و مدیریت اماکن اقامتی و سفر های گردشگری می‌ پردازد. در این رشته، گرایش‌ های مختلفی وجود دارد که به دانشجویان این فرصت را می دهد تا در زمینه‌ های خاصی از صنعت گردشگری تخصص پیدا کنند. دو گرایش مهم در رشته هتلداری، گرایش مدیریت بازاریابی جهانگردی و گرایش برنامه‌ ریزی توسعه جهانگردی هستند.

۱. گرایش مدیریت بازاریابی جهانگردی

در این گرایش، دانشجویان با مفاهیم و تکنیک‌ های بازاریابی در حوزه گردشگری آشنا خواهند شد. افراد مهارت‌ های بازاریابی را در زمینه‌ های مختلف از جمله رستوران ها، هتل ها، تور های گردشگری و سایر خدمات مرتبط با صنعت گردشگری را یاد می گیرند.

دانشجویان در این گرایش دروسی مانند بازاریابی گردشگری، تحلیل بازار گردشگری، ارتباطات بازاریابی بین‌ المللی و رفتار مصرف‌ کننده در صنعت گردشگری را مورد بررسی قرار می دهند.

افراد فارغ التحصیل شده در این رشته می توانند به عنوان مدیر بازاریابی، مدیریت روابط عمومی در صنعت گردشگری یا مشاور بازاریابی گردشگری فعالیت کنند.

۲. گرایش برنامه‌ ریزی توسعه جهانگردی

این گرایش بر روی ایجاد و مدیریت پروژه ها و برنامه توسعه گردشگری تمرکز دارد. دانشجویان با مهارت‌ های تحلیلی و مدیریت منابع برای ارتقاء مقصد‌ های گردشگری و توسعه آن آشنا می‌ شوند.

دروس این گرایش شامل موضوعاتی همچون برنامه‌ ریزی توسعه گردشگری، تحلیل اثرات اجتماعی و اقتصادی گردشگری و مدیریت پروژه‌ های گردشگری می شوند.

افرادی که با این گرایش فارغ التحصیل می شوند، در سازمان‌ ها و شرکت‌ های مرتبط با توسعه گردشگری، ادارات گردشگری یا به عنوان مشاوران توسعه گردشگری می توانند مشغول به کار شوند.

هر یک از گرایش های توضیح داده شده، به دانشجویان یاد می دهند تا تخصص و مهارت‌ های خاصی را در زمینه‌ های بازاریابی یا توسعه جهانگردی پرورش دهند تا در زمینه خدمات گردشگری و هتلداری با موفقیت فعالیت کنند.

بازار کار رشته هتلداری

با گسترش و بهبود وسایل حمل و نقل شاهد افزایش مسافرت ها به نقاط مختلف جهان هستیم. این موضوع خبر از استفاده بیشتر توریست ها و گردشگر ها از هتل ها و اقامتگاه های مختلف را می دهد.

اما بازار کار رشته هتلداری در ایران هم رو به رونق است. هرچه توریست و گردشگر بیشتری وارد ایران شود، این صنعت نیز بزرگتر و پیشرفته تر می شود.

بازار کار هنلداری در خارج

بازار کار رشته هتلداری در خارج از کشور به دلیل زیر ساخت ها بسیار خوب است.خوشبختانه در هر کجای این کره خاکی قدم بگذارید مکان هایی وجود دارند برای اقامتگاه مسافران.پس حتی اگر در یک روستا هم باشید می توانید اقامتگاه و مهمانپذیر خود را تاسیس کنید و مشغول به کار شوید.

در کشور هایی که نرخ بالایی در جذب توریست دارند این حرفه و صنعت رونق بیشتری دارد که این امر باعث شکوفایی افراد فعال در این حوزه می شود.

کشور هایی مانند استرالیا، بریتانیا، سوئیس و دیگر کشورها با نرخ جذب گردشگر بالا هستند که دستمزد های به نسبت بالایی برای افراد متخصص در این حرفه پرداخت می کنند.

معدل لازم برای رشته هتلداری

گرایش های رشته هتلداری

تسلط بر زبان

زبان انگلیسی در رشته هتلداری بسیار مهم است. اگر شما به این زبان مسلط باشید می توانید بسیار در این شغل و حرفه موفق شوید.اما فقط به یک زبان محدود نمی شود. اگر علاوه بر انگلیسی بر دیگر زبان ها مانند فرانسوی، عربی و اسپانیایی نیز مسلط باشید می توانید در کشور های مختلف کار کنید. با ابنکار می توانید به مدیران هتل ها آموزش های جدید را به صورت مستقیم آموزش و انتقال دهید.

همچنین می توانید با مسلط بودن به زبان هر کشور، به عنوان یک کارمند در هتل های مربوط به آن کشور فعالیت کنید و از مهارت هایتان استفاده کنید.

تحصیل در خارج در رشته هتلداری

برای تحصیل در خارج به صورت بورسیه، باید شرایط لازم را داشته باشید.شرایطی مانند شرط معدل و مدرک زبان آیلتس. هر دانشگاه و کشور نمره متفاوتی برای آیلتس و معدل در نظر دارد که باید به صورت مستقیم از دانشگاه مربوطه سوال شود.اما شما بدون مدرک زبان هم می توانید تحصیل کنید که البته باید هزینه شهریه و خوابگاه را بپردازید.

آیا این رشته مناسب من است؟

اولین شرط در انتخاب یک رشته علاقه به آن است.رشته هتلداری نیازمند علاقه به مدیریت و هماهنگ کردن کارها است.این رشته می تواند بسیار شلوغ و پر کار باشد.اگر فردی تیز بین و دارای قدرت بیان خوب هستید، این رشته می تواند برای شما مناسب باشد.

در این مقاله به صورت کامل به معرفی رشته هتلداری پرداختیم اما اگر مشتاق به اطلاعات بیشتری هستید می توانید بیشتر بدانید را هم مطالعه کنید.


بیشتر بدانید

بخش های هتل

هر هتل اصولا به ۷ بخش تقسیم می شود که هر بخش به شما آموزش داده می شود و بعد از اتمام دوره کارورزی مدرک آن نیز به شما داده می شود.

  • اتاقدار

اتاقدارها در هتل موظف به چیدمان وسایل و تمیزکاری اتاق ها هستند.اینکار اصول و قواعد خودش را دارد که به شما آموزش داه می شود.اینکار باید به درستی انجام گیرد و چیدمان اتاق به صورتی باشد که حس خوبی در مهمان ایجاد شود.

  • میز آرایی

در این قسمت نیاز به یک فرد هنرمند و خلاق است که با توجه کردن به مد روز و فرهنگ آن کشور به میز آرایی بپردازد.

  • کاربر رایانه

در این بخش نیاز به یاد گرفتن دانش برنامه نویسی نیست و یادگیری و استفاده از نرم افزای های تایپ و استفاده از پرینتر و دستگاه های کپی کافی است.

  • کارمند پذیرش

افرادی در این بخش پذیرش می شوند که مهارتهای ارتباطی را به خوبی اجرا کنند.همچنین برخی از پیش نیاز ها مانند استفاده اولیه از کامپیوتر و شناخت محیط اطراف آن منطقه را نیز باید بلد باشید.

ادامه بخش ها…
  • متصدی طبقات

یکی از بخش های مهم در هر هتل، متصدی طبقات است که وظیفه برطرف کردن نواقصات اتاق های هتل را بر عهده دارد.همچنین اقلام های مورد نیاز هتل را مدیریت می کند که در انبار به عدم موجودی برخورد نکنند.برای استخدام در این بخش حتما نیاز به داشتن تحصیلات آکادمیک و تکمیلی هستید.

  • متصدی البسه

در هر هتل یک بخش به اسم خشکشویی وجود دارد. وظیفه افراد در آن شستشوی لباس و اتو کشیدن آن است. این افراد باید شستشو و اتو را با توجه به جنس و نوع پارچه انجام دهند تا لباس مهمان آسیب نبیند و فرد مورد نظر از این خدمات راضی باشد.

  • برنامه ریز تشریفات و جشن ها

برگزاری مراسم و تشریفات باید با مدیریت یک فرد یا گروه انجام شود تا بهترین نتیجه را بدهد.فردی که مدیر این بخش است باید مدیریت مالی را بلد باشد تا بتواند هزینه ها را مدیریت کند و با کمترین هزینه بهترین امکانات را فراهم کند تا مهمانان را راضی نگه دارد از انتخابی که داشته اند.

پایان مقاله معرفی گرایش های رشته هتلداری


 

اگر کنکوری هستی حتما به این فکر کردی کاش یه جا بود پر از مشاور و افراد با تجربه که می تونستم سوالاتم رو ازشون بپرسم؟

و اگر معلم و مشاور هستی به این فکر کردی که کاش یه جا بود و می تونستم از مهارتم استفاده کنم و به واسطه این کمک ها افراد زیادی من رو می شناختند؟

 

میدونی سایت ما این خدمات رو رایگان ارائه میده!!

می خواهم همین الان از این خدمات استفاده کنم

ارسال یک پاسخ