رشته گردشگری: بازار کار، درامد، گرایش های کارشناسی ارشد
معرفی رشته گردشگری از بازار کار، درامد تا گرایش های کارشناسی ارشد رشته گردشگری در این مقاله آمده است.با آشنایی از این رشته می توانید تصمیم بگیرید که این رشته جذاب را برای تحصیل انتخاب کنید یا خیر.
هدف و تعریف رشته گردشگری
هدف اصلی این رشته آموزش و تربیت متخصصانی است که در زمینه سفر و تدارک های آن و تدارک تورهای مسافرتی مشغول به فعالیت شوند.
گرایش های رشته گردشگری
کاردانی
این رشته در مقطع کاردانی با گرایش کاردانی حرفه ای گردشگری شروع می شود و تا دکتری در گرایش های دیگر ادامه پیدا می کند.
کارشناسی
در مقطع کارشناسی می توانید در گرایش مدیریت گردشگری ادامه تحصیل دهید و در صورت به پایان رساندن این دوره می توانید وارد ارشد شوید.
کارشناسی ارشد
در مقطع کارشناسی ارشد رشته گردشگری، این رشته وسیع تر می شود و اینبار می توانید از بین دو گرایش، یکی را انتخاب کنید.گرایش های این مقطع شامل مدیریت جهانگردی در گرایش برنامه ریزی و توسعه جهانگردی و مدیریت جهانگردی در بازاریابی جهانگردی است.
دکتری
در مقطع دکتری گردشگری می توانید در گرایش مدیریت گردشگری کارتان را به اتمام برسانید وبا مدرک دکتری این رشته فارغ التحصیل شوید.
رشته های مدیریت جهانگردی، علوم اجتماعی و برنامه ریزی گردشگری، مدیریت هتلداری، کارافرینی گردشگری و گردشگری مذهبی با یکدیگر متفاوت اند
بازارکار+درامد رشته گردشگری
بازارکار گردشگری یک بازار محدود نیست و کل جهان را شامل می شود.افراد می توانند در هر جا خدمات گردشگری خودشان را انجام دهند و حسن این ماجرا بر این است که می توانید درامد دلاری داشته باشید که بسیار ارزشمند است.
بازار کار رشته گردشگری اصولا به صورت خصوصی است و ارگان های دولتی خاصی برای اسخدام شما نیست.اما خوبی بازار کار رشته گردشگری این است که سقف درامدی ندارید و می توانید با کسب مهارت در شرکت های بزرگ گردشگری خصوصی فعالیت کنید و درامد زیادی را داشته باشید.
حیطه اصلی فعالیت در این رشته، مدیریت و برنامه ریزی برای مسافران و یا گردشگران است که به صورت بخش بخش انجام می شود.
← راهنمای گردشگری
← مشاوره تورهای مسافرتی
← مشاوره کارافرینی گردشگری
← رزرواسیون هتل ها و اقامتگاه
← لیدر تورهای داخلی و تورهای خارجی
تحصیل در ایران در رشته گردشگری
با معرفی رشته گردشگری تا به اینجای کار متوجه شدید که در مقطع کارشناسی تا ارشد می توانید در دانشگاه های دولتی، پیام نور، غیر انتفاعی و … مشغول به تحصیل شوید.در مقطع دکتری با شرکت در آزمون و مصاحبه حضوری، می توانید در دانشگاه علامه طباطبایی، و دانشگاها های غیر انتفاعی ارائه دهنده دکتری این رشته ادامه تحصیل دهید.اما این رشته محدود به ایران نیست و در بهترین دانشگاه های دنیا نیز ارائه می شود.
تحصیل در خارج
برخی از دانشگاه ها نیاز به آزمون و مصاحبه برای پذیرش کردن دانشجویان دارند و برخی دیگر خیر.اما چیزی که مشخص است این است که شما برای بورسیه شدن در این رشته نیاز به داشتن مدرک آیلتس با حداقل نمره ۶ را دارید.همچنین باید معدل مورد قبول آن دانشگاه را نیز داشته باشید(معدل برای هر مقطع متغیر است).حداقل معدل شما باید ۱۴ باشد.هرچقدر این معدل بالاتر باشد امکان پذیرش شما بیشتر و بیشتر خواهد شد.همچنین اگر نمره آیلتس یا تافل شما بیشتر باشد می توانید در دانشگاه های سطح اول تحصیل کنید.
شما می توانید بدون آیلتس هم وارد دانشگاه های خارج از کشور شوید. اما موظف به پرداخت شهریه و هزینه اقامت به صورت تمام و کمال هستید.
بیشتر بخوانید: اپلای و فول فاند چیست؟
برخی از دانشگاه های خارج
دانشگاه نیویورک در آمریکا، گریفیث، موناش و کوئیزلند در استرالیا، وست مینستر و بورنموث در انگلیس.دانشگاه های ارائه دهنده در خارج به همین چند دانشگاه محدود نمی شوند و این دانشگاه های نام برده شده از بهترین دانشگاه ها برای رشته گردشگری هستند.در ادامه به معرفی بیشتر رشته گردشگری خواهیم پرداخت.
رتبه لازم برای قبولی در گردشگری
دانشگاه های ارائه دهنده رشته گردشگری بسیار محدود هستند.دانشگاه بابلسر، سنندج، شیراز، سمنان و برخی دانشگاه های دیگر از دانشگاه هایی هستند که این رشته را ارائه می دهند.رشته گردشگری طرفداران خاص خود را دارد به همین دلیل از رقابت بالایی برخوردار نیست.دانشگاه سنندج در سال ۹۹ تا رتبه ۴۵ هزار کشوری در سهمیه منطقه دو و دانشگاه پیام نور غرب تهران تا رتبه ۴۶ هزار در سهمیه منطقه سه پذیرش داشته است.دانشگاه شیراز تا رتبه ۱۶ هزار کشوری با سهمیه منطقه دو و دانشگاه سمنان تا رتبه ۳۷ هزار کشوری منطقه یک در سال ۹۸ پذیرش دانشجو داشته است.
تحصیل در رشته گردشگری الزامیست؟
برای شروع کار در رشته گردشگری لزوما نیاز به تحصیل در این رشته ندارید.شما می توانید به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بروید و با گذراندن یک دوره تخصصی و چند آزمون، در زمانی بسیار کوتاه کارت لیدری را بگیرید.اما با گذراندن دوره تحصیلی در دانشگاه، می توانید به صورت آکادمیک این رشته را درک کنید. این امر باعث پیشرفت شما در این حوزه کاری خواهد شد و همچنین با داشتن مدرک تحصیلی می توانید در دانشگاه ها تدریس کنید.
این رشته برای من مناسب است؟
اگر به مسافرت و مدیریت کردن مسافران و همچنین جاذبه های توریستی علاقه دارید و توانایی ارتباط برقرار کردن به صورت موثر با یک گروه را دارید، این رشته برای شما مناسب است.
شناخت قوانین کشور های مختلف برای موفقیت شغلی در این رشته بسیار مهم است.علاوه بر قوانین باید فرهنگ های کشور های مختلف جهان را بشناسید تا بتوانید با آگاهی کامل وارد بازار کار رشته گردشگری شوید.
روابط عمومی و ارتباط برقرار کردن با افراد مختلف یکی از ویژگی های مورد نیاز برای رشته گردشگری است.زیرا شما در این شغل و رشته با افراد زیادی باید سروکار داشته باشید.
در این شغل ممکن است مسافرت های کاری زیادی را تجربه کنید پس باید زبان انگلیسی قوی داشته باشید.همچنین باید با پرواز های طولانی مدت بین قاره ای مشکل نداشته باشید.
خدمات سایت دانش پژوه باعث موفقیت محصلان در تحصیل و مشاوران و اساتید در مشاوره و تدریس می شود.
هر فرد اعم از مشاور، معلم و دانش آموزانی که مشکلات درسی و تحصیلی دارند می توانند مشکلات خودشان را در دانش پژوه مطرح کنند
هر فردی که بتواند این مشکلات را حل کند می تواند به سوالات در سایت دانش پژوه پاسخ دهد.
پاسخ دادن به این سوالات مزایای بسیار زیادی را برای این افراد به همراه دارد.
جهت آشنایی و استفاده از این خدمات و مزایا ، به لینک زیر مراجعه کنید
ارسال یک پاسخ